SVT > Inrikes

Wednesday, 16 January, 18:17

Liknande nyheter

Taggar: KD under riksdagsspärren
BT - 14 sep 13 kl. 10:18

Sifo: C och KD under riksdagsspärren

Både Centern och Kristdemokraterna hamnar under riksdagsspärren, enligt Sifos septembermätning i GP och SvD. Socialdemokraterna ökar 3 procentenheter till 33,5 procent enligt Sifos septembermätning i GP och SvD. Moderaterna backar 0,9 procentenheter till 25,7 procent.

Cornucopia - 27 maj 17 kl. 11:15

Parti under riksdagsspärren håller årsstämma utan sjukdomsinsikt

Det så kallade "Miljöpartiet" håller just nu en årsstämma. Det är ett parti som i opinionsundersökning efter opinionsundersökning placerar sig under riksdagsspärren och förhoppningsvis är helt irrelevant framöver. Det vore på sin plats att Löfven sparkar ut dem ur regeringen redan innan valet, då regeringspartierna ändå inte kommer ha en gemensam valplattform.

Nyhetskanalen - 01 jun 12 kl. 01:33

Småpartier farligt nära riksdagsspärren

Flera småpartier ligger farligt nära riksdagsspärren i den senaste opinionsmätningen från Ipsos, som presenteras i Dagens Nyheter. Vänstern och Centern hamnar strax över med 4,8 respektive 4,7 procent. Kristdemokraterna hamnar under spärren för sjunde mätningen i rad, med 3,6 procent.

Expressen - 01 jun 12 kl. 05:24

Småpartierna farligt nära riksdagsspärren

Flera småpartier ligger farligt nära riksdagsspärren i den senaste opinionsmätningen från Ipsos, som presenteras i Dagens Nyheter..

UNT - 25 okt 12 kl. 07:30

C och KD utanför riksdagsspärren

Återigen hamnar både Centerpartiet och Kristdemokraterna utanför riksdagsspärren, visar den senaste väljarbarometern från TV4/Novus. Den röd-gröna oppositionen får 48,6 procent, att jämföra med alliansens 44,2.(TT).

Expressen - 11 feb 13 kl. 07:11

Centerpartiet under riksdagsspärren igen

Centern och Annie Lööf är ännu en gång under riksdagsspärren i opinionen. Nu riktar partiet in sig på Folkpartiets kärnfråga - skolan. I Jan Björklunds parti växer frustrationen.

Kristianstadsbladet - 16 jun 13 kl. 01:33

Sifo: C och KD över riksdagsspärren


Alliansens förlorar stöd bland kvinnor, visar en opinionsundersökning från Sifo.Kristdemokraterna och Centern går framåt och klarar bägge riksdagsspärren. KD:s uppgång är den enda statistiskt säkerställda i mätningen, som publiceras i SvD och GP.

SR - 16 jun 13 kl. 02:04

Sifo: KD och C klarar riksdagsspärren

I en ny Sifomätning av väljaropinionen går Kristdemokraterna framåt och klarar, liksom Centern, riksdagsspärren. KD:s uppgång är den enda statistiskt säkra i mätningen..

SVT - 16 jun 13 kl. 03:07

Kristdemokraterna över riksdagsspärren

Alliansen förlorar stöd bland kvinnor, medan Kristdemokraterna och Centern går framåt och hamnar över riksdagsspärren..

BT - 14 sep 13 kl. 01:36

Sifo: C och KD under riksdagsspärren

Socialdemokraterna ökar 3 procentenheter till 33,5 procent enligt Sifos septembermätning i GP och SvD. Moderaterna backar 0,9 procentenheter till 25,7 procent. Både Centern och Kristdemokraterna hamnar under riksdagsspärren, något som aldrig hänt i Sifo:s mätningar ett år före ett val, skriver Svenska Dagbladet.

Kristianstadsbladet - 14 sep 13 kl. 01:32

Sifo: C och KD under riksdagsspärren


Socialdemokraterna ökar 3 procentenheter till 33,5 procent enligt Sifos septembermätning i GP och SvD. Moderaterna backar 0,9 procentenheter till 25,7 procent.Både Centern och Kristdemokraterna hamnar under riksdagsspärren, något som aldrig hänt i Sifo:s mätningar ett år före ett val, skriver Svenska Dagbladet.

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Försvarare: Knäskydd bevisar inte terrorbrott

Kemikalier, bilder på sociala medier samt chattkonversationer bevisar enligt åklagaren att tre män förberett terrordåd i Sverige. Men enligt försvaret finns andra förklaringar – och det riktas kritik mot utredningen och en otydlig gärningsbeskrivning från åklagaren.

SVT - 1 timme sedan

Nära hälften av unga kvinnor är rädda att råka illa ut

Nära hälften av alla unga kvinnor i Sverige känner otrygghet och oro för att utsättas för brott. Det visar den senaste nationella trygghetsundersökningen. 42 procent av alla kvinnor i åldern 20-24 år väljer en annan väg eller annat färdsätt av rädsla för att råka illa ut..

SVT - 2 timmar sedan

Så får du ditt barn att röra mer på sig – ”Hitta rätt aktivitet”

Barn och ungdomar rör sig för lite enligt Folkhälsomyndighetens nya rapport. Frågan är då vad som krävs för att få unga att bli mer aktiva. – Om man tänker på små barn så har familjen stor påverkan.

SVT - 3 timmar sedan

Inga pass- eller id-kort kan hämtas ut under två dagar i januari

Mellan den 26 och 27 januari stängs passystemet i Sverige. Anledningen är att det ska uppgraderas och under tiden kan inga pass eller id-kort hämtas eller lämnas ut, enligt polisen..

SVT - 3 timmar sedan

Här nominerar talmannen Löfven till statsministerposten

Efter en dag fylld av samtal med partiledarna och deras efterföljande presskonferenser kunde talman Andras Norlén vid 14-tiden formellt nominera Stefan Löfven som statministerkandidat..

SVT - 6 timmar sedan

Jan Björklund: ”Nu måste partierna samla sig för att ta ansvar för Sverige”

Liberalerna står fast i sin tidigare ståndpunkt och kommer att släppa fram Stefan Löfven som statsminister på fredag. – Vi hade önskat en borgerlig valseger, men det här är den mest stabila lösningen just nu, säger partiledare Jan Björklund på en presskonferens..

SVT - 6 timmar sedan

Ebba Busch Thor: ”En ohelig allians”

Antingen har C och L blivit grundlurade, eller så har man lurat sina egna väljare. Det säger Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor efter att det står klart att Vänsterpartiet släpper fram Stefan Löfven som statsminister..

SVT - 6 timmar sedan

SVT-meteorologen: Nu kommer nästa omgång med ishalka

Efter en start på onsdagen med SMHI-varningar för plötslig ishalka på många platser i södra Sverige, väntas nu nästa omgång. I Sörmland och Stockholms län väntas lömsk halka redan i eftermiddag. I princip hela Götaland får räkna med samma mynt från och med i kväll.

SVT - 6 timmar sedan

Ulf Kristersson: ”Ett oerhört besked, en absurd regeringsbildning”

Sverige får en vänsterregering och Centern och Liberalerna är lurade. Det säger Moderaternas partiledare Ulf Kristersson efter beskedet om att Vänsterpartiet kommer att släppa fram Stefan Löfven som statsminister..

SVT - 7 timmar sedan

Jonas Sjöstedt: Vänsterpartiet släpper fram Stefan Löfven

Vänsterpartiet har beslutat att släppa fram Stefan Löfven (S) som statsminister, säger partiledare Jonas Sjöstedt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.