SVT > Inrikes

Tuesday, 19 June, 04:28

SVT - 05 jun 18 kl. 10:12

KD under riksdagsspärrenKristdemokraterna backar till 2,9 procent och skulle därmed åka ur riksdagen, om det var val idag. Det visar SCB:s stora partisympatiundersökning. Även Miljöpartiet och Liberalerna ligger när riksdagsspärren..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SCB, Miljöpartiet, Liberalerna

Dela artikeln

823 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KD under riksdagsspärren
BT - 14 sep 13 kl. 10:18

Sifo: C och KD under riksdagsspärren

Både Centern och Kristdemokraterna hamnar under riksdagsspärren, enligt Sifos septembermätning i GP och SvD. Socialdemokraterna ökar 3 procentenheter till 33,5 procent enligt Sifos septembermätning i GP och SvD. Moderaterna backar 0,9 procentenheter till 25,7 procent.

Cornucopia - 27 maj 17 kl. 11:15

Parti under riksdagsspärren håller årsstämma utan sjukdomsinsikt

Det så kallade "Miljöpartiet" håller just nu en årsstämma. Det är ett parti som i opinionsundersökning efter opinionsundersökning placerar sig under riksdagsspärren och förhoppningsvis är helt irrelevant framöver. Det vore på sin plats att Löfven sparkar ut dem ur regeringen redan innan valet, då regeringspartierna ändå inte kommer ha en gemensam valplattform.

Nyhetskanalen - 01 jun 12 kl. 01:33

Småpartier farligt nära riksdagsspärren

Flera småpartier ligger farligt nära riksdagsspärren i den senaste opinionsmätningen från Ipsos, som presenteras i Dagens Nyheter. Vänstern och Centern hamnar strax över med 4,8 respektive 4,7 procent. Kristdemokraterna hamnar under spärren för sjunde mätningen i rad, med 3,6 procent.

Expressen - 01 jun 12 kl. 05:24

Småpartierna farligt nära riksdagsspärren

Flera småpartier ligger farligt nära riksdagsspärren i den senaste opinionsmätningen från Ipsos, som presenteras i Dagens Nyheter..

UNT - 25 okt 12 kl. 07:30

C och KD utanför riksdagsspärren

Återigen hamnar både Centerpartiet och Kristdemokraterna utanför riksdagsspärren, visar den senaste väljarbarometern från TV4/Novus. Den röd-gröna oppositionen får 48,6 procent, att jämföra med alliansens 44,2.(TT).

Expressen - 11 feb 13 kl. 07:11

Centerpartiet under riksdagsspärren igen

Centern och Annie Lööf är ännu en gång under riksdagsspärren i opinionen. Nu riktar partiet in sig på Folkpartiets kärnfråga - skolan. I Jan Björklunds parti växer frustrationen.

Kristianstadsbladet - 16 jun 13 kl. 01:33

Sifo: C och KD över riksdagsspärren


Alliansens förlorar stöd bland kvinnor, visar en opinionsundersökning från Sifo.Kristdemokraterna och Centern går framåt och klarar bägge riksdagsspärren. KD:s uppgång är den enda statistiskt säkerställda i mätningen, som publiceras i SvD och GP.

SR - 16 jun 13 kl. 02:04

Sifo: KD och C klarar riksdagsspärren

I en ny Sifomätning av väljaropinionen går Kristdemokraterna framåt och klarar, liksom Centern, riksdagsspärren. KD:s uppgång är den enda statistiskt säkra i mätningen..

SVT - 16 jun 13 kl. 03:07

Kristdemokraterna över riksdagsspärren

Alliansen förlorar stöd bland kvinnor, medan Kristdemokraterna och Centern går framåt och hamnar över riksdagsspärren..

BT - 14 sep 13 kl. 01:36

Sifo: C och KD under riksdagsspärren

Socialdemokraterna ökar 3 procentenheter till 33,5 procent enligt Sifos septembermätning i GP och SvD. Moderaterna backar 0,9 procentenheter till 25,7 procent. Både Centern och Kristdemokraterna hamnar under riksdagsspärren, något som aldrig hänt i Sifo:s mätningar ett år före ett val, skriver Svenska Dagbladet.

Kristianstadsbladet - 14 sep 13 kl. 01:32

Sifo: C och KD under riksdagsspärren


Socialdemokraterna ökar 3 procentenheter till 33,5 procent enligt Sifos septembermätning i GP och SvD. Moderaterna backar 0,9 procentenheter till 25,7 procent.Både Centern och Kristdemokraterna hamnar under riksdagsspärren, något som aldrig hänt i Sifo:s mätningar ett år före ett val, skriver Svenska Dagbladet.

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Christina gör debut som pilgrimsvandrare – så tänker hon

Pilgrimsvandringar blir allt mer populära, både i Sverige och utomlands. Christina Rapp Lundahl ska lägga årets semester på att gå sin allra första pilgrimsvandring..

SVT - 3 timmar sedan

Allt fler väljer att pilgrimsvandra

Fler människor väljer att pilgrimsvandra, både i Sverige och utomlands. Bortglömda pilgrimsleder har nu restaurerats och kring många leder finns nu en hel turistnäring. För många blir pilgrimsvandringen en paus från ens vardagliga liv, en naturupplevelse och en inre resa på en och samma gång..

SVT - 3 timmar sedan

”Att vandra är lika naturligt för människan som att andas”

Camino de Santiago 820 km och svensk-norska St Olovsleden 564 km. Angeliqa Mejstedt har gått långt, mycket och ofta. Hon är HR-proffset som sa upp sig för att kunna vandra på heltid..

SVT - 8 timmar sedan

Majvärmen händer tre gånger på en miljon år

Nu i juni börjar klimatforskarna få lite perspektiv på hur varm maj egentligen var. Och resultaten är exceptionella. I Stockholm låg medeltemperaturen på 16,1 grader – något som statistiskt sett bara händer tre gånger på en miljon år..

SVT - 9 timmar sedan

Statens medieråd: ”Ingen vet hur stort problemet är i Sverige”

Världshälsoorganisationen WHO klassar numera dataspelsberoende som en sjukdom. I Sverige finns ännu ingen kartläggning över hur många som kan vara drabbade eller någon handlingsplan för hälsoproblemet..

SVT - 11 timmar sedan

Advokat utreddes för transaktioner till Akilov – utesluts inte

Özz Nûjens syster har varit under utredning efter uppgifter om transaktioner som skett till livstidsdömde Rakhmat Akilov. Disciplinnämnden menar att det inte finns något som visar att systern har åsidosatt god advokatsed..

SVT - 13 timmar sedan

Friande domen mot Martin Timell överklagas

Den friande domen mot Martin Timell överklagas. Det bekräftar Elisabeth Massi Fritz, målsägarbiträde för kvinnan som anmält programledaren..

SVT - 15 timmar sedan

Telenors nät ligger nere – kunder över hela landet drabbade

Mobiloperatören Telenor har just nu tekniska problem som har lett till att kunder inte kan ringa. Även företagets hemsida är begränsad..

SVT - 16 timmar sedan

Försvarsexpert: Så enkelt kan man hyra ett botnätverk

Den politiska diskussionen på Twitter drivs delvis av misstänkta botar. Tekniken är i dag tillgänglig för i princip vem som helst och Försvarshögskolans expert, Björn Palmertz, manar nu till stor vaksamhet..

SVT - 17 timmar sedan

Nytt uppdrag från regeringen: Så ska livshotande våld i hemmet förhindras

Regeringen ger fyra myndigheter i uppdrag att se över hur man kan förhindra våld i nära relationer, som skapar livshotande situationer. Under 2016 och 2017 utredde Socialstyrelsen 21 dödsfall som skett på grund av våld i nära relationer – i samtliga fall hade brottsoffret varit i kontakt med en myndighet innan sin död..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.