SVT > Inrikes

Wednesday, 16 January, 17:14

SVT - 05 jun 18 kl. 09:33

Detta visar SCB:s partisympatiundersökningSocialdemokraterna får endast 28,3 procent av väljarna, enligt SCB:s stora partisympatiundersökning. Sverigedemokraterna står för den största ökningen. Den visar också att Kristdemokraterna ligger under riksdagsspärren..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SCB, Kristdemokraterna

Dela artikeln

2302 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Detta visar SCB:s, partisympatiundersökning
SVT - 05 dec 17 kl. 10:57

Moderaterna efter SCB:s partisympatiundersökning: ”Det är match igen”

Efter en tung period gläds Moderaterna åt siffrorna i SCB:s senaste partisympatiundersökning. Partisekreterare Gunnar Strömmer säger att partiet har haft en bra höst och att nye partiledaren Ulf Kristersson fått ett varmt mottagande. – Det är match igen, säger han..

SvD - 31 maj 16 kl. 09:35

Minskat stöd för MP i SCB:s stora partisympatiundersökning

Miljöpartiet tappar över två procentenheter i SCB:s partisympatiundersökning och får 4,7 procent. Socialdemokraterna är största parti och får 29,5 procent medan Moderaterna får 24,7 procent. De rödgröna partierna får 41 procent medan Allianspartierna får 39,3 procent..

DN - 08 dec 17 kl. 11:26

Ny uppgång för M i partisympatiundersökning

Moderaterna är vinnare i SCB:s partisympatiundersökning som presenterades på fredagen. Stödet för Sverigedemokraterna och KD minskar igen och de senare skulle åka ur riksdagen om det var val i dag. Samtidigt är andelen osäkra väljare stor.

UNT - 01 jun 17 kl. 09:33

SD går om M i SCB:s undersökning

Moderaterna rasar i SCB:s partisympatiundersökning..

DN - 05 jun 18 kl. 08:16

Val 2018 – SCB presenterar sin stora partisympatiundersökning

I dag kommer SCB:s stora partisympatiundersökning. En mätning som framför allt Socialdemokraterna bävar för. Partiet brukar nämligen oftast få ett betydligt lägre valresultat än siffrorna i SCB:s majmätning och utgångsläget den här gången är värre än på mycket länge..

SVT - 04 dec 13 kl. 09:03

SCB:s stora partisympatiundersökning

Valet närmar sig. Nu på förmiddagen presenterar SCB sina stora partisympatiundersökning..

SR - 01 dec 16 kl. 09:37

Just nu: SCB:s nya partisympatiundersökning

Halvvägs in i mandatperioden presenterar SCB i dag sin stora partisympatiundersökning.Förra undersökningen som presenterades i slutet av maj visade att MP tappade men att V och S ökade och de rödgröna var största blocket. Mätningen i maj var också KD:s sämsta sedan 1991..

SVT - 05 dec 17 kl. 09:22

SCB presenterar höstens stora partisympatiundersökning

Baseras på SCB:s stora partisympatiundersökning – SVT Nyheter sänder direkt.

Helsingborgs Dagblad - 01 dec 15 kl. 06:27

SCB:s undersökning av opinionen

Vilka effekter har den senaste tidens hårda skärpningar av flyktingpolitiken haft på opinionen? I dag kommer SCB:s stora partisympatiundersökning som kan ge ett svar. Det är den största mätningen av partisympatier som görs med cirka 9 000 tillfrågade.

Sydsvenskan - 01 dec 15 kl. 06:27

SCB:s undersökning av opinionen

Vilka effekter har den senaste tidens hårda skärpningar av flyktingpolitiken haft på opinionen? I dag kommer SCB:s stora partisympatiundersökning som kan ge ett svar. Det är den största mätningen av partisympatier som görs med cirka 9 000 tillfrågade.

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Nära hälften av unga kvinnor är rädda att råka illa ut

Nära hälften av alla unga kvinnor i Sverige känner otrygghet och oro för att utsättas för brott. Det visar den senaste nationella trygghetsundersökningen. 42 procent av alla kvinnor i åldern 20-24 år väljer en annan väg eller annat färdsätt av rädsla för att råka illa ut..

SVT - 1 timme sedan

Så får du ditt barn att röra mer på sig – ”Hitta rätt aktivitet”

Barn och ungdomar rör sig för lite enligt Folkhälsomyndighetens nya rapport. Frågan är då vad som krävs för att få unga att bli mer aktiva. – Om man tänker på små barn så har familjen stor påverkan.

SVT - 2 timmar sedan

Inga pass- eller id-kort kan hämtas ut under två dagar i januari

Mellan den 26 och 27 januari stängs passystemet i Sverige. Anledningen är att det ska uppgraderas och under tiden kan inga pass eller id-kort hämtas eller lämnas ut, enligt polisen..

SVT - 2 timmar sedan

Här nominerar talmannen Löfven till statsministerposten

Efter en dag fylld av samtal med partiledarna och deras efterföljande presskonferenser kunde talman Andras Norlén vid 14-tiden formellt nominera Stefan Löfven som statministerkandidat..

SVT - 5 timmar sedan

Jan Björklund: ”Nu måste partierna samla sig för att ta ansvar för Sverige”

Liberalerna står fast i sin tidigare ståndpunkt och kommer att släppa fram Stefan Löfven som statsminister på fredag. – Vi hade önskat en borgerlig valseger, men det här är den mest stabila lösningen just nu, säger partiledare Jan Björklund på en presskonferens..

SVT - 5 timmar sedan

Ebba Busch Thor: ”En ohelig allians”

Antingen har C och L blivit grundlurade, eller så har man lurat sina egna väljare. Det säger Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor efter att det står klart att Vänsterpartiet släpper fram Stefan Löfven som statsminister..

SVT - 5 timmar sedan

SVT-meteorologen: Nu kommer nästa omgång med ishalka

Efter en start på onsdagen med SMHI-varningar för plötslig ishalka på många platser i södra Sverige, väntas nu nästa omgång. I Sörmland och Stockholms län väntas lömsk halka redan i eftermiddag. I princip hela Götaland får räkna med samma mynt från och med i kväll.

SVT - 5 timmar sedan

Ulf Kristersson: ”Ett oerhört besked, en absurd regeringsbildning”

Sverige får en vänsterregering och Centern och Liberalerna är lurade. Det säger Moderaternas partiledare Ulf Kristersson efter beskedet om att Vänsterpartiet kommer att släppa fram Stefan Löfven som statsminister..

SVT - 6 timmar sedan

Jonas Sjöstedt: Vänsterpartiet släpper fram Stefan Löfven

Vänsterpartiet har beslutat att släppa fram Stefan Löfven (S) som statsminister, säger partiledare Jonas Sjöstedt..

SVT - 6 timmar sedan

Så blir du ett halkproffs

När det är vinterväglag ute på vägarna är det flera saker du kan tänka på att köra så säkert som möjligt. Som till exempel att hålla nere hastigheten och hålla avstånd till bilen framför dig, då stoppsträckan kan bli upp till tio gånger längre..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.