SVT > Inrikes

Tuesday, 19 June, 04:29

SVT - 05 jun 18 kl. 09:33

Detta visar SCB:s partisympatiundersökningSocialdemokraterna får endast 28,3 procent av väljarna, enligt SCB:s stora partisympatiundersökning. Sverigedemokraterna står för den största ökningen. Den visar också att Kristdemokraterna ligger under riksdagsspärren..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SCB, Kristdemokraterna

Dela artikeln

2283 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Detta visar SCB:s, partisympatiundersökning
SVT - 05 dec 17 kl. 10:57

Moderaterna efter SCB:s partisympatiundersökning: ”Det är match igen”

Efter en tung period gläds Moderaterna åt siffrorna i SCB:s senaste partisympatiundersökning. Partisekreterare Gunnar Strömmer säger att partiet har haft en bra höst och att nye partiledaren Ulf Kristersson fått ett varmt mottagande. – Det är match igen, säger han..

SvD - 31 maj 16 kl. 09:35

Minskat stöd för MP i SCB:s stora partisympatiundersökning

Miljöpartiet tappar över två procentenheter i SCB:s partisympatiundersökning och får 4,7 procent. Socialdemokraterna är största parti och får 29,5 procent medan Moderaterna får 24,7 procent. De rödgröna partierna får 41 procent medan Allianspartierna får 39,3 procent..

DN - 08 dec 17 kl. 11:26

Ny uppgång för M i partisympatiundersökning

Moderaterna är vinnare i SCB:s partisympatiundersökning som presenterades på fredagen. Stödet för Sverigedemokraterna och KD minskar igen och de senare skulle åka ur riksdagen om det var val i dag. Samtidigt är andelen osäkra väljare stor.

UNT - 01 jun 17 kl. 09:33

SD går om M i SCB:s undersökning

Moderaterna rasar i SCB:s partisympatiundersökning..

DN - 05 jun 18 kl. 08:16

Val 2018 – SCB presenterar sin stora partisympatiundersökning

I dag kommer SCB:s stora partisympatiundersökning. En mätning som framför allt Socialdemokraterna bävar för. Partiet brukar nämligen oftast få ett betydligt lägre valresultat än siffrorna i SCB:s majmätning och utgångsläget den här gången är värre än på mycket länge..

SVT - 04 dec 13 kl. 09:03

SCB:s stora partisympatiundersökning

Valet närmar sig. Nu på förmiddagen presenterar SCB sina stora partisympatiundersökning..

SR - 01 dec 16 kl. 09:37

Just nu: SCB:s nya partisympatiundersökning

Halvvägs in i mandatperioden presenterar SCB i dag sin stora partisympatiundersökning.Förra undersökningen som presenterades i slutet av maj visade att MP tappade men att V och S ökade och de rödgröna var största blocket. Mätningen i maj var också KD:s sämsta sedan 1991..

SVT - 05 dec 17 kl. 09:22

SCB presenterar höstens stora partisympatiundersökning

Baseras på SCB:s stora partisympatiundersökning – SVT Nyheter sänder direkt.

Helsingborgs Dagblad - 01 dec 15 kl. 06:27

SCB:s undersökning av opinionen

Vilka effekter har den senaste tidens hårda skärpningar av flyktingpolitiken haft på opinionen? I dag kommer SCB:s stora partisympatiundersökning som kan ge ett svar. Det är den största mätningen av partisympatier som görs med cirka 9 000 tillfrågade.

Sydsvenskan - 01 dec 15 kl. 06:27

SCB:s undersökning av opinionen

Vilka effekter har den senaste tidens hårda skärpningar av flyktingpolitiken haft på opinionen? I dag kommer SCB:s stora partisympatiundersökning som kan ge ett svar. Det är den största mätningen av partisympatier som görs med cirka 9 000 tillfrågade.

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Christina gör debut som pilgrimsvandrare – så tänker hon

Pilgrimsvandringar blir allt mer populära, både i Sverige och utomlands. Christina Rapp Lundahl ska lägga årets semester på att gå sin allra första pilgrimsvandring..

SVT - 3 timmar sedan

Allt fler väljer att pilgrimsvandra

Fler människor väljer att pilgrimsvandra, både i Sverige och utomlands. Bortglömda pilgrimsleder har nu restaurerats och kring många leder finns nu en hel turistnäring. För många blir pilgrimsvandringen en paus från ens vardagliga liv, en naturupplevelse och en inre resa på en och samma gång..

SVT - 3 timmar sedan

”Att vandra är lika naturligt för människan som att andas”

Camino de Santiago 820 km och svensk-norska St Olovsleden 564 km. Angeliqa Mejstedt har gått långt, mycket och ofta. Hon är HR-proffset som sa upp sig för att kunna vandra på heltid..

SVT - 8 timmar sedan

Majvärmen händer tre gånger på en miljon år

Nu i juni börjar klimatforskarna få lite perspektiv på hur varm maj egentligen var. Och resultaten är exceptionella. I Stockholm låg medeltemperaturen på 16,1 grader – något som statistiskt sett bara händer tre gånger på en miljon år..

SVT - 9 timmar sedan

Statens medieråd: ”Ingen vet hur stort problemet är i Sverige”

Världshälsoorganisationen WHO klassar numera dataspelsberoende som en sjukdom. I Sverige finns ännu ingen kartläggning över hur många som kan vara drabbade eller någon handlingsplan för hälsoproblemet..

SVT - 11 timmar sedan

Advokat utreddes för transaktioner till Akilov – utesluts inte

Özz Nûjens syster har varit under utredning efter uppgifter om transaktioner som skett till livstidsdömde Rakhmat Akilov. Disciplinnämnden menar att det inte finns något som visar att systern har åsidosatt god advokatsed..

SVT - 13 timmar sedan

Friande domen mot Martin Timell överklagas

Den friande domen mot Martin Timell överklagas. Det bekräftar Elisabeth Massi Fritz, målsägarbiträde för kvinnan som anmält programledaren..

SVT - 15 timmar sedan

Telenors nät ligger nere – kunder över hela landet drabbade

Mobiloperatören Telenor har just nu tekniska problem som har lett till att kunder inte kan ringa. Även företagets hemsida är begränsad..

SVT - 16 timmar sedan

Försvarsexpert: Så enkelt kan man hyra ett botnätverk

Den politiska diskussionen på Twitter drivs delvis av misstänkta botar. Tekniken är i dag tillgänglig för i princip vem som helst och Försvarshögskolans expert, Björn Palmertz, manar nu till stor vaksamhet..

SVT - 17 timmar sedan

Nytt uppdrag från regeringen: Så ska livshotande våld i hemmet förhindras

Regeringen ger fyra myndigheter i uppdrag att se över hur man kan förhindra våld i nära relationer, som skapar livshotande situationer. Under 2016 och 2017 utredde Socialstyrelsen 21 dödsfall som skett på grund av våld i nära relationer – i samtliga fall hade brottsoffret varit i kontakt med en myndighet innan sin död..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.