Aftonbladet > Nyheter

Wednesday, 16 January, 17:04

Liknande nyheter

Taggar: Hur gårdet för , Socialdemokraternai , SCB
Kristianstadsbladet - 08 dec 11 kl. 06:30

Kunskapens barn överger Socialdemokraterna

LIBERAL I november 2007 var det klappat och klart. Statistiska centralbyråns, SCB:s, stora opinionsu?
LIBERALI november 2007 var det klappat och klart.

Sydsvenskan - 08 jun 11 kl. 11:26

Oppositionen störst i SCB:s mätning

Arkiv: Scanpix
Om det varit riksdagsval i maj hade oppositionen segrat över regeringspartierna, visar SCB:s partisympatiundersökning.
Om det varit riksdagsval i maj hade oppositionen segrat över regeringspartierna, visar SCB:s partisympatiundersökning. ?

Nyheter 24 - 04 jun 12 kl. 09:59

SCB:s stora mätning ger oppositionen egen majoritet


S, V och MP skulle få egen majoritet samtidigt som KD skulle rasa ut ur riksdagen om det var val i dag. Den stora majmätningen från SCB brukar i samband med valår alltid ses som en tydlig indikation på vem som kommer att vinna valet. Och även när det inte är valår är det den kanske allra viktigaste opinionsmätningen för partierna.

TA - 27 maj 14 kl. 09:43

SCB: Egen majoritet för rödgröna

Foto: Claudio Bresciani/TT
De rödgröna partierna skulle få egen majoritet med 51,3 procent av stödet om det vore val i dag, enligt SCB:s stora mätning. Socialdemokraterna är själva nästan lika stora som Alliansen.
Regeringspartierna får 36,8 procent.

SR - 01 dec 15 kl. 10:53

Socialdemokraterna om senaste SCB-mätning

Socialdemokraterna och Kristdemokraternas siffror i dagens SCB-mätning är de lägsta siffrorna någonsin i en SCB-mätning. SCB började mäta väljaropinionen på 70-talet..

Cornucopia - 11 mar 18 kl. 15:54

Socialdemokraterna - sistagångsväljarpartiet

"Jag dör hellre än röstar på något annat än Socialdemokraterna." - ofta sannspåddSocialdemokraterna är ett parti som tillhör det förgångna och allt mer bara hittar hem hos de sk sistagångsväljarna. Äldre personer som fötts, levt och nu kommer dö socialdemokrater.

Nyhetskanalen - 04 jun 12 kl. 09:33

SCB: Rödgröna skulle få majoritet

De rödgröna - Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet - skulle få egen majoritet med 51,2 procent av rösterna om det var val i dag, visar SCB:s partisympati- undersökning. Det kan jämföras med 44,6 procent i motsvarande mätning i november i fjol. Socialdemokraterna lyfter mest, från 27,7 procent i november till 37,3 procent i maj.

Skånskan - 04 dec 18 kl. 10:44

S ökar i SCB-mätning – L backar

Inrikes Socialdemokraterna går starkt framåt jämfört med valdagen i SCB:s senaste partisympatiundersökning. S ökar med 2,2 procentenheter sedan valet och får därmed 30.2 procent av väljarnas röster
Även Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna går framåt med 0,4 respektive 0,8 procent.

Skånskan - 07 jun 18 kl. 01:00

SCB kan ge S pa­nik

Socialdemokraterna fick 28,3 pro­cent i SCB:s väl­jar­un­der­sök­ning som för­söker ge svar på hur väl­ja­rna skulle rösta om det var val i dag. Det är vis­ser­li­gen bättre än i de senaste opi­ni­ons­un­der­sök­ningarna, men efter­som SCB brukar ge S lite högre siff­ror än opi­ni­ons­in­sti­tuten är det ingen gläd­je­chock för S.
Tvärt­om, siff­ran är näs­tan den lägsta som nå­gon­sin re­do­visats (un­der Hå­kan Ju­holt och un­der flyk­ting­krisen hösten 2015 var den nå­got lägre) och det är den lägsta som SCB tagit fram så nära ett val.

Cornucopia - 02 jun 17 kl. 09:37

BREAKING: Linnéuniversitetet och SCB ger instruktioner hur man ska svara på politisk enkät om arvsskatt

Linnéuniversitetet har anlitat SCB för att göra en stor undersökning om hur svenska folket ställer sig till arvsskatt, men också förmögenhetsskatt och höjd kapitalinkomstskatt. Enkäten inleds med instruktioner om hur man ska tycka och därmed svara om arvsskatt. I enkäten ställs också vård, skola och omsorg mot försvar.

SVT - 11 jun 18 kl. 09:56

SCB-mätning: Socialdemokraterna rasar bland LO-väljare

Socialdemokraterna tappar stort bland LO-väljare, samtidigt som SD ökar. I SCB:s novembermätning uppgav 46,4 procent av LO-medlemmarna att de sympatiserade med S. I majmätningen är den siffran nere på 38,5 procent..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.