Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 15 September, 20:01

Dagens PS - 31 maj 18 kl. 12:29

Därför är din bokföring fel – även när den är rättNYHET FRÅN WINT: Bokföringslagen säger att du måste föra bok över din ekonomi på ett sätt som gör det möjligt “att följa rörelsens resultat och ställning”. Ändå har de flesta företagare svårt att tolka siffrorna i sin bokföring. Björn Elfgren, f.d. revisor och grundare av tech-scaleupen Wint, förklarar varför.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
NYHET FRÅN WINT, Elfgren, Wint, Skatteverket, Björn Elfgren, VD, Problemet, Hur

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför är din bokföring, fel, ävennär den är rätt
Skånskan - 09 mar 18 kl. 05:00

Skurupshems nota för bokföring blev dyr

Skurup Skurupshems bokföring var inte klar i måndags när det var revisionsdags.
Personalavhopp och ökad fastighetsvolym har gjort Skurupshems bokföring till en strulig historia.
– Jag har blivit lovad att det ska bli klart till måndag, säger kommundirektör Marcus Willman.

Dagensanalys.se - 26 sep 17 kl. 10:36

Bokföring oroar entreprenörer

Dooer, en digital bokföringstjänst samlade nyligen in svar från över 200 olika företagare runt om i landet om vad de tyckte var det jobbigaste med företagande. Över hälften, 58 procent, ansåg att bokföring och administration var det jobbigaste med att driva företag. Efter det ansåg en femtedel, 20 procent, att regelverken kring företagande var jobbigast.

Barometern - 02 maj 14 kl. 07:06

Kreativ bokföring med Stefan Löfven

I opposition, under valår och på 1 maj brukar Socialdemokratin vara som rödast. I år och på torsdagen sammanföll de tre faktorerna. Till detta kommer att även om de rödgröna partierna sammantaget har över­taget i opinionen lyfter inte Socialdemokraternas stöd – trots de möjligheter som tiden i opposition givit.

Barometern - 02 maj 14 kl. 07:06

Kreativ bokföring med Stefan Löfven

I opposition, under valår och på 1 maj brukar Socialdemokratin vara som rödast. I år och på torsdagen sammanföll de tre faktorerna. Till detta kommer att även om de rödgröna partierna sammantaget har över­taget i opinionen lyfter inte Socialdemokraternas stöd – trots de möjligheter som tiden i opposition givit.

BT - 10 sep 12 kl. 14:54

Åsidosatte bokföring på tre miljoner

En man från Borås gjorde ingen bokföring på affärshändelser för tre miljoner kronor. Nu åtalas han. Mannen, som är i 45-årsåldern, var företrädare för ett utländskt företag och hade ansvar för dess skattedeklarationer och bokföring.

HBL - 14 feb 14 kl. 20:14

Aktieägare vill granska Stora Ensos bokföring

Stora Enso slipper inte frågor kring förvärvet av den amerikanska pappersjätten Consolidated Paper år 2000. Nu kräver svenska Aktiespararna en särskild granskning av affären och får stöd av sin finländska systerorganisation.I oktober i fjol publicerade skogsbolaget Stora Enso i en rapport fyra utredningar som gjorts kring misstänkta bokföringsbrott i samband med affären.

Magazin24 - 18 mar 13 kl. 08:46

Bokföring saknas - företagare anmäls

I samband med konkursen har förvaltaren granskat företaget och hittat ett misstänkt bokföringsbrott. Det var i november som företaget i Arboga försattes i konkurs av sin ägare. Konkursförvaltaren har granskat räkenskaperna i företaget, men från april 2012 fram till konkursen i november 2012 saknas bokföring.

Skånskan - 13 okt 15 kl. 06:00

H65:s bokföring kritiseras

höör Handbollslaget H65 har bokfört hela sin spelartrupp på damsidan som en intäkt. Något som kritiseras i en extern revision som Höörs kultur- och fritidsnämnd tagit initiativ till.
– Saker och ting har inte redovisats på ett bra sätt, säger nämndordföranden Jill Andersson (S).

DrivaEget - 13 mar 14 kl. 13:08

Sex tips för lättare bokföring

Säg bokföring och många företagare får ångest. Men det behöver inte vara så knepigt. Civilekonomen Peter Reivall ger här sex praktiska tips så att din bokföring blir lättare..

Regeringen - 20 mar 18 kl. 12:45

Regeringen föreslår ny lag om kommunal bokföring och redovisning

Regeringen har idag överlämnat propositionen En ändamålsenlig kommunal bokföring och redovisning till riksdagen. I propositionen föreslår regeringen en ny lag om kommunal bokföring och redovisning. Den nya lagen ska göra redovisningen mer rättvisande, transparent och jämförbar..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 12:13

Så fel har Riksbanken haft i sina prognoser

I veckan kom Riksbankens räntebesked där räntebanan bibehölls. Det finns dock all anledning att inte fästa alltför stor tilltro till Riksbankens prognoser, skriver Investerardygnet. I diagrammet nedan framgår hur fel Riksbankens prognosmakare haft i sina bedömningar.

Dagens PS - I förrgår: 11:07

Kommunens parkerings-vinst: 170 miljoner kronor

Stockholms kommunala parkeringsbolag gick förra året med 170 miljoner kronor i vinst, men trots det så har antalet parkeringsplatser minskat drastiskt de senaste åren. Det rapporterar Dagens Industri. Stockholm Parkering heter bolaget som ansvarar för kommunens parkeringsplatser.

Dagens PS - I förrgår: 10:32

Ikea köper vindkraft för 1,45 miljarder kronor

Ikea har för 136 miljoner euro, motsvarande 1,45 miljarder kronor, köpt 80 procent i sju vindkraftsparker i Rumänien från Vestas. Det skriver Bloomberg News. Affären är gjord via Ingka Group och räknar in totalt 64 turbiner med en total kapacitet av 171 megawatt.

Dagens PS - I förrgår: 10:24

USA: Vi överväger obligationer på 100 år

USA kommer att sälja statsobligationer med en löptid på 50 år och om de visar sig framgångsrika överväga 100-års obligationer. Det uppgav finansminister Steve Mnuchin i en intervju med New York Times, via Reuters. Genom att sälja obligationer med extremt långa löptider kan regeringen minska riskerna kring statsskulden och fånga in låga räntor, sade Mnuchin.

Dagens PS - I förrgår: 10:22

Topplista: Pampigaste husen just nu

Det största huset är hela 1.000 kvadratmeter stort. Så hög är prislappen.

Dagens PS - I förrgår: 10:05

Google: Vår nya algoritm sållar bort ”fake news”

Dagens techbrief handlar om en linbana till månen, Microsofts event i oktober och Googles nya algoritm. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Forskare föreslår ”linbana” till månen En idé som kan kännas direkt tagen ur sci-fi-historier är den om en hiss till månen.

Dagens PS - I förrgår: 08:41

Di tipsar om glödhett aktieköp

Aktien bedöms av tidningen som ”köpvärd på egna meriter”, enligt analysen. Det är kontanthanteringsbolaget Loomis som hissas av affärstidningen, även om bolaget gjorde marknaden besviken på sin kapitalmarknadsdag med avsaknaden av nyheter. Kursen backade då 5 procent, framgår det, men vände sedan upp igen dagen därpå.

Dagens PS - I förrgår: 08:26

Stödjer du alkoholmonopolet?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. ”Jag tycker att det är rimligt att människor själva får bestämma när i veckan man ska köpa alkohol”, säger Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer till Ekot i Sveriges Radio.

Dagens PS - I förrgår: 08:16

Bjässens räddningspaket kan bli 1,1 Mdr pund

Resejätten Thomas Cook behöver ett utvidgat räddningspaket för att inte riskera insolvens denna månad. Det rapporterar Sky News med hänvisning till källor. Bolaget håller enligt uppgift på att diskutera med långivare om att höja räddningspaketets storlek till minst en miljard pund efter att initialt ha föreslagit 900 miljoner pund förra månaden.

Dagens PS - I förrgår: 08:22

Factset: Så blir H&M:s försäljning

Klädjätten H&M lämnar på måndag morgon försäljningsrapport för det tredje kvartalet. Väntad försäljning enligt Factsets konsensus med 15 analytikers estimat ligger på 62.003 miljoner kronor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.