SmålandsPosten > Nyheter

Wednesday, 24 October, 03:37

SmålandsPosten - 27 maj 18 kl. 13:34

HVB-hemmet läggs nerHVB-hemmet Trasten i Åseda ska bli stödboende. Kommunen räknar med att sänka kostnaderna med 2 miljoner kronor om året. Fem heltidstjänster drabbas av omvandlingen..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
HVB, Trasten, Åseda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HVB-hemmet, läggs, ner
Vimmerby Tidning - 08 dec 17 kl. 11:54

HVB Rönnvägen läggs ner

HVB-hemmet på Rönnvägen läggs ner vid årsskiftet. Behovet av boende för ensamkommande har minskat drastiskt i Hultsfreds kommun nu under hösten..

Länstidningen i Jämtland - 25 jan 18 kl. 11:11

HVB-hem i Hede läggs ner

Sedan tidigare är det bestämt att HVB-hemmet Vega i Hede läggs ner. Socialnämnden stoppar även planerna på ett stödboende..

NSD - 10 jan 18 kl. 10:18

HVB-hemmet läggs på is tills vidare

Behandlingshemmet i Rosfors stängs den 14 januari, men har planer på att öppna igen hösten 2018..

YA - 06 feb 16 kl. 03:00

Polisen tonar ner händelsen vid hvb-hemmet

Troligen kommer polisen att lägga ner förundersökningen om tumultet vid flyktingboendet i Skivarp förra lördagen..

Kristianstadsbladet - 26 maj 14 kl. 09:00

Pojke på HVB-hem åtalas för hot och rån

En pojke på ett HVB-hem i Hässleholms kommun misstänks för att ha rånat och hotat en kvinna i personalen med en kniv och ett annat vasst föremål för att sedan tvinga med henne i en bil. Nu åtalas den 16-årige pojken.
Det var i början på november som händelsen ska ha skett.

Skånskan - 15 maj 18 kl. 14:00

Anställd slogs ner av pojke på HVB-hem

eslöv Den anställde sade åt 15-åringen att klockan var för mycket för att han skulle få vistas i HVB-hemmets kök. Då tog pojken till nävarna.Efter klockan 22 är det inte tillåtet att laga mat eller göra något annat i köket på HVB-hemmet i Eslövs kommun.

SvD - 06 apr 17 kl. 11:40

Inget åtal för arbetsmiljöbrott av HVB-fallet

Det blir inget åtal om arbetsmiljöbrott mot den föreståndare som ansvarade för HVB-hemmet i Mölndal där en 22-årig kvinna knivhöggs till döds i januari 2016. Åklagaren Kristina Persson har beslutat att lägga ner förundersökningen..

Helsingborgs Dagblad - 06 apr 17 kl. 11:39

Inget åtal för arbetsmiljöbrott av HVB-fallet

Det blir inget åtal om arbetsmiljöbrott mot den föreståndare som ansvarade för HVB-hemmet i Mölndal där en 22-årig kvinna knivhöggs till döds i januari 2016. Åklagaren Kristina Persson har beslutat att lägga ner förundersökningen. Den 22-åriga kvinnan a.

BT - 06 apr 17 kl. 11:39

Inget åtal för arbetsmiljöbrott av HVB-fallet

Det blir inget åtal om arbetsmiljöbrott mot den föreståndare som ansvarade för HVB-hemmet i Mölndal där en 22-årig kvinna knivhöggs till döds i januari 2016. Åklagaren Kristina Persson har beslutat att lägga ner förundersökningen.(TT).

Kristianstadsbladet - 06 apr 17 kl. 11:39

Inget åtal för arbetsmiljöbrott av HVB-fallet

Det blir inget åtal om arbetsmiljöbrott mot den föreståndare som ansvarade för HVB-hemmet i Mölndal där en 22-årig kvinna knivhöggs till döds i januari 2016. Åklagaren Kristina Persson har beslutat att lägga ner förundersökningen.(TT).

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Saab inleder ubåtssamarbete

Försvarsföretaget Saab inleder ett samarbete med det nederländska varvet Damen Shipyards Group. Företagen vill utveckla en ubåt som ska kunna ersätta nederländernas nuvarande Walrussklass, rapporterar Corren.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Norge: Fyra skadade vid Nato-övning

Fyra amerikanska soldater har skadats under förberedelserna för en Nato-övning i Norge, uppger den amerikanska militären..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Knivattack avstyrdes av lärare

En lärare på en skola i Eskilstuna lyckades avstyra en situation då en elev gick till attack med en kniv mot en annan elev, rapporterar Eskilstuna-Kuriren. - Något har hänt som gör att den här eleven agerar i affekt och får tag i en kniv i ett personalutrymme.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Dystert humör hos landets lantbrukare

Sommarens torka har dragit ned humöret rejält hos landets lantbrukare. I lantbruksbarometern, ett samarbete mellan LRF Konsult och Swedbank, uppger 65 procent att lönsamheten är ganska dålig eller mycket dålig. Detta är en försämring med 18 procentenheter jämfört med i våras.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Fyra skadade vid Nato-övning i Norge

Fyra amerikanska soldater har skadats under förberedelserna för en Nato-övning i Norge, uppger den amerikanska militären. "Olyckan inträffade när tre fordon kolliderade och ett fjärde fordon välte då man försökte undvika de tre fordon som redan hade kolliderat", uppger militärens informationscenter(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Pettersson på isen igen efter hjärnskakningen

Vancouvers unga stjärnskott Elias Pettersson är tillbaka på isen igen och har genomfört ett första träningspass med lagkamraterna efter sin skada. Pettersson har varit borta från spel sedan han tacklades av Floridabacken Mike Matheson för en och en halv vecka sedan och drabbades av en hjärnskakning.(TT).

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Åtalad bar rörbomb i ryggsäck

En relativt avancerad rörbomb hittades i en av de misstänkta gärningsmännens ryggsäck efter ett skottdrama på Hertsön i Luleå i somras, där en person hittades skjuten utanför en mataffär.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Ej okej för kommun att bygga hotell

Skellefteå kommun får inte bygga hotell genom sitt dotterbolag Skellefteå industrihus. Det slår förvaltningsrätten fast i en dom, och upphäver därmed ett kommunfullmäktigebeslut, rapporterar Norran.(TT).

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

FN varnar för utbredd svält i Jemen

- Den finns nu en tydlig och konkret fara för att en omfattande svältkatastrof kommer att drabba Jemen, säger FN:s humanitära chef Mark Lowcock. Han uppmanar till ett humanitärt motiverat eldupphör, kring distributionen av livsmedelshjälp.(TT).

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Domare avslår Cosbys krav om ny rättegång

Rättegången mot den amerikanske komikern Bill Cosby görs inte om, rapporterar USA Today. Cosby dömdes i september till fängelse för att ha drogat och utnyttjat en kvinna för 14 år sedan. Men hans advokater har begärt att rättegången mot honom görs om, eftersom de anser att flera fel begåtts.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.