Länstidningen i Jämtland > Nyheter

Wednesday, 20 June, 19:13

Länstidningen i Jämtland - 27 maj 18 kl. 13:32

Utsläpp av 15 kubikmeter kogödsel i centrala BispgårdenKlockan 13.12 på söndagen larmades räddningstjänsten till ett utsläpp av farligt ämne i Bispgården i Raguna kommun. Det visade sig att det handlade om 15 kubikmeter kogödsel..
Läs mer på Länstidningen i Jämtland
Läs mer om:
Bispgården, Raguna

Dela artikeln

28 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utsläppav 15 , kubikmeter, kogödseli , centrala, Bispgården
Länstidningen i Jämtland - 27 maj 18 kl. 20:54

Båtolyckor, bränder och utsläpp av 15 kubikmeter kogödsel – här är helgens blåljusnyheter

Här hittar du alla helgens blåljusnyheter. Klicka på blålänkarna för att komma till artiklarna..

Cornucopia - 11 jul 14 kl. 09:09

För få djur kvar för (mp):s mål om stallgödsel

Miljöpartiet är ju kända för att sakna koppling till verkligheten och lägga politiska förslag som motarbetar partiets egen politik. Bland annat vill partiet att 80% av gödslet på våra svenska åkrar ska vara stallgödsel och inte konstgödsel, men svensk djurhållarhatande jordbrukspolitik gör att vi helt enkelt har för få djur i jordbruket för att uppnå detta.
Tanken bakom att använda stallgödsel från Miljöpartiets sida är väl främst att stallgödsel sluter kretsloppet av näringsämnen, och att det bidrar till jordförbättring och biologisk mångfald.

YLE - 12 dec 12 kl. 06:08

Utsläpp av svämgödsel i Kronoby polisanmäldes

Miljönämnden i Kronoby kräver att en mjölkgård ska sanera en åker som förorenats av svämgödsel. Slaktavfall som ligger på lägenheten ska grävas ner. Det var redan i november som miljövårdssekreteraren gjorde en polisanmälan efter att stora mängder svämgödsel runnit ut i en bäck och vidare ut i Larsmosjön.

Alingsås tidning - 12 dec 15 kl. 05:00

En skitbra satsning får miljöpriset

Årets miljöpristagare i Vårgårda kommun blev Vårgårda-Herrljunga Biogas. Styrelseordförande Tobias Kullingsjö tog emot diplom och blommor av kommunalrådet Bengt Hilmersson.
Vartannat år delas miljöpriset ut.

YLE - 04 aug 15 kl. 03:50

Talvivaararättegången börjar – Vem hade ansvaret?

Vem fattade besluten, vem bär ansvaret – och vem borde ha slagit larm om åtgärder tidigare? Det här är några centrala frågor som professor Jussi Tapani ställer inför Talvivaararättegången som inleds på tisdagen. Fyra chefer, bland dem bolagets tidigare verkställande direktör Pekka Perä åtalas för grov miljöförstöring.

BT - 02 okt 12 kl. 07:18

Rustar för nytt vattenkaos

Eon ökar tappningen av vatten från Åsunden efter att sjön stigit med 4 centimeter sedan mätningen igår. Eon har meddelat kommunen att de har ökat tappningen från Åsunden vid Forsa kvarn från 24 kubikmeter per sekund till 28 kubikmeter per sekund nu på förmiddagen. Ätran fortsätter att stiga.

BT - 24 okt 12 kl. 07:34

Fler dieselbilar gör luften sämre i Borås

Halterna av kvävedioxid ökar i Boråsluften. Från att tidigare ha minskat visar årets luftmätning en ökning av utsläppen.
Ökad trafik och fler dieselbilar ligger bakom detta, menar miljöutredare Johanna Thorén på miljöförvaltningen.

YLE - 25 jul 14 kl. 04:48

Svensk professor vill fixa Östersjön på bara tio år

Att vänta på att övergödningen av Östersjön åtgärdas genom sänkta näringsutsläpp kan räcka tiotals år. Anders Stigebrandt föreslår därför syresättning av havsbottnen i stor skala. Många forskare ser ändå metoden som riskabel.

BT - 02 okt 12 kl. 14:43

Full beredskap i Svenljunga

? Nu finns inte mycket annat att göra än att vänta på ån. Och vara i full beredskap.

BT - 02 okt 12 kl. 07:18

Rustar för nytt vattenkaos - och Ätran fortsätter stiga

Ätran fortsätter att stiga. På tisdagsmorgonen var nivån 142,83 centimeter över havet, nio centimeter högre än i går kväll.
Svenljunga kommun har höjd beredskap.

Fler nyheter från Länstidningen i Jämtland

Länstidningen i Jämtland - 15 minuter sedan

Elektrikern som blev manusförfattare med förkärlek för buskis – möt Botvidgängets Jan Sundberg

Han ligger bakom manuset till Mats Hurtigs vilande rollfigur ”En rektun hårding" i Östersundsrevyn och är den i Botvidgänget som skriver sommarfarserna i Föllinge. Elektrikern Jan Sundberg är manusförfattaren som också vill vara skådespelare..

Länstidningen i Jämtland - 1 timme sedan

Därför valde Ian Burchnall ÖFK – rådfrågade Potter: "Jag har känt honom länge"

Under onsdagen blev det klart att engelsmannen Ian Bruchnall blir Östersunds FK:s tillfälliga huvudtränare medan jakten på rätt person fortsätter. I en intervju med ÖP-sporten berättar Bruchnall att han rådfrågade Graham Potter innan han tog beslutet. – Jag har känt Graham länge och litar på honom.

Länstidningen i Jämtland - 1 timme sedan

Nya uppgifter: ÖFK jagar Belgiens assisterande förbundskapten – men Kindberg dementerar

Östersunds FK är på jakt efter Graeme Jones. Enligt uppgifter till Expressen är Belgiens assisterande förbundskapten Graeme Jones högst upp på klubbens önskelista..

Länstidningen i Jämtland - 2 timmar sedan

Fredrik Sjölund: Två väldigt logiska namn för ÖFK

Okänd. Med bakgrund från universitetsfotboll i England och bra vän med Graham Potter. Det är mycket som passar in i ÖFK:s sätt att tänka, i rekryteringen av Ian Burchnall.

Länstidningen i Jämtland - 2 timmar sedan

Länet ska få ut mer av skogen i ny strategi

Ett skogsprogram för länet ska tas fram av Torsta AB i samverkan med länsstyrelsen. Det har Region JH nyligen beslutat och tanken är att gynna jobb och hållbar tillväxt..

Länstidningen i Jämtland - 2 timmar sedan

Region JH får ny ordförande för revisorerna

Efter senaste regionfullmäktige står det klart att Göran Fürstenberg (M) blir ny ordförande för revisorerna inom Region Jämtland Härjedalen..

Länstidningen i Jämtland - 3 timmar sedan

Mer detaljer kända kring tisdagens misshandel i Östersund: Man blev skuren i ansiktet av person som ville köpa droger

Tidigt tisdag morgon misshandlades en man i 20-årsåldern i Odenslund, Östersund. Ett stort polispådrag drog igång i sökandet efter misstänkt gärningsman..

Länstidningen i Jämtland - 3 timmar sedan

Jämtland Basket presenterar meriterad veteran

Richard Thomas "R. T." Guinn, det heter amerikanaren som ansluter till Jämtland Baskets inför kommande säsong..

Länstidningen i Jämtland - 3 timmar sedan

Ian Burchnall ersätter Graham Potter och Wake återvänder – klubben söker fortfarande en huvudtränare

Efter Graham Potter lämnat för Swansea står det nu klart att Brian Wake återvänder till ÖFK och engelsmannen Ian Burchanall tar över som huvudtränare tillsvidare. ÖFK söker dock fortfarande en huvudtränare. – Jag är väldigt glad över att vara här, det är fantastiskt, säger Burchnall..

Länstidningen i Jämtland - 3 timmar sedan

Picnickonsert på Lillhärdals camping - Tibble Transsibiriska på scenen

Som ett av två stopp i Sverige så spelar Tibble Transsibiriska i Lillhärdal på tisdag. – Vi ska ha en picnickonstert på campingen, berättar Gunilla Hedin, Mosippans Riksteaterförening..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.