DI > Ekonomi

Wednesday, 12 December, 04:04

DI - 27 maj 18 kl. 10:12

MP vill höja flygskattEfter en het debatt under lördagen beslutade ombuden på Miljöpartiets kongress i Västerås att partiet ska driva höjd flygskatt i valrörelsen. Förslaget om att fördubbla flygskatten föll däremot..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Miljöpartiets, Västerås

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MP vill höja, flygskatt
Supermiljöbloggen - 01 dec 16 kl. 17:10

Låg flygskatt ger liten klimatvinst

Igår presenterades en statlig utredning som föreslår att det införs en flygskatt från och med den 1 januari 2018. Skatten gäller på resor från flygplatser i Sverige, är per passagerare och ska betalas av flygbolaget. Flygskatten som föreslås ser ut så här: 80 kronor för flyg till länder som ligger helt inom Europa,  280 kronor för flyg till länder som ligger helt eller delvis i en annan världsdel än Europa med ett avstånd om högst 6 000 kilometer från flygplatsen Stockholm/Arlanda,  430 kronor för flyg till länder som ligger i en annan världsdel än Europa med ett avstånd längre än 6 000 kilometer från flygplatsen Stockholm/Arlanda.

Supermiljöbloggen - 05 aug 17 kl. 12:48

Flygskattsmyterna: ”Bättre att satsa på internationell flygskatt”

I ett flertal artiklar har magasinet Effekt granskat debatten om flygskatten och flyglobbyns försök att påverka politiken. Supermiljöbloggen går nu igenom de vanligaste myterna om regeringens föreslagna flygskatt. Både Centerpartiet och Liberalerna motsätter sig en nationell flygskatt, men verkar kunna tänka sig en internationell variant istället.

Supermiljöbloggen - 18 jul 17 kl. 16:29

Flygskattsmyterna: ”Flygskatt ger ingen klimatnytta”

I ett flertal artiklar har tidningen Effekt granskat debatten om flygskatten och flyglobbyns försök att påverka politiken. Supermiljöbloggen går nu igenom de vanligaste myterna om regeringens föreslagna flygskatt – och hur lobbyisterna lyckats smussla in dem i det politiska samtalet.  "En flygskatt ger ingen klimatnytta" Ett återkommande argument från flygskattmotståndarna är påståendet att skatten inte skulle innebära minskade utsläpp.

SR - 10 sep 16 kl. 07:08

Skog: Hellre internationell än nationell flygskatt

Trots att miljöpartiet i många år krävt en särskilt flygskatt, säger miljöminister Karolina Skog idag att hon hellre ser en internationell flygskatt än en nationell flygskatt här i Sverige..

Västerbottens Folkblad - 24 feb 17 kl. 11:41

Länsstyrelsen: Flygskatt slår mot norra Sverige

Det nya förslaget om flygskatt skulle slå hårt mot Norrland. Det skriver länsstyrelsen i Västerbotten i ett yttrande. – Skatten hotar jobb, tillgänglighet och regional konkurrenskraft, säger Magdalena Andersson, landshövding i Västerbotten.

VA - 02 dec 16 kl. 09:15

"Flygskatt utan klimatnytta hotar jobb, tillgänglighet och konkurrenskraft"

I onsdags mottog finansminister Magdalena Andersson utredningens förslag om en ny flygskatt. "Att införa en flygskatt är helt fel väg att gå och löser inte klimatutmaningen",  säger Mattias Dahl, vd för Transportföretagen.  .

Skånskan - 04 dec 16 kl. 19:00

Flygskatt skapar oro

skåne En flygskatt på mellan 80 och 430 kronor ska införas 2018. Det föreslår en statlig utredning. Flyget ska också bära sina kostnader, menar regeringen.

Supermiljöbloggen - 09 dec 16 kl. 18:41

Supermiljöpodden #22 – ”Ja till flygskatt”

Arktis uppvisar rekordhöga temperaturer och vi riktar fokuset mot människorna i denna isolerade del av världen. Förutom det blir det flygskatt för hela slanten.
I studion: Vera Telemo och Ellen Palm.

Blekinge Läns tidning - 01 mar 17 kl. 19:03

Länsstyrelsen håller tyst om regeringens flygskatt

Onsdagen var sista dagen för olika instanser att tycka till om förslaget till flygskatt. Region Blekinge talar klarspråk – flyget är ryggraden i länets näringsliv. En flygskatt är inte ändamålsenlig.

Dagens PS - 15 mar 17 kl. 11:41

JUST NU: Ny flygskatt – så dyr blir din resa

Regeringen hoppas få in intäkter på 1,7 miljarder kronor per år i ett förslag på en ny flygskatt som presenterades av finansmarknadsminister Per Bolund under en presskonferens på onsdagen. Ett förslag som möts av stark kritik från branschen som varnat för att flygplatser behöva stängas, som DagensPS.se tidigare rapporterat.

E24 - 16 mar 17 kl. 19:06

Trots flygskatt – ministern vill få flyget att växa

Samtidigt som regeringen vill införa en flygskatt så arbetar näringsminister Mikael Damberg (S) för att flyget ska växa. Bland annat vill han stärka Arlanda och få fler långlinjer. Men Norwegians chef Bjørn Kjos hävdar tvärtom att en svensk flygskatt hindrar en satsning på Arlanda och bara gynnar Danmark..

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Flygbolagens knep snuvar resenärer på kompensation

Hittills i år har världens flygbolag sparat motsvarande 40 miljoner kronor på att helt enkelt förlänga flygtiderna och därmed minska risken för att behöva betala förseningsavgifter. .

DI - 6 timmar sedan

Två döda vid skjutning i Strasbourg – EU-parlamentet har stängts ned

Två människor har dödats och minst elva har skadats kritiskt i skottlossningar i Strasbourg i Frankrike. Polisen känner till identiteten på skytten och han jagas nu, rapporterar AFP. En utredning om terrorbrott har öppnats..

DI - 5 timmar sedan

Volvoavknoppning gör elsatsning med Scania

Bränslecellsbolaget PowerCell som knoppades av från Volvokoncernen inleder nu ett samarbete med Scania för att ta fram en elektrifierad sopbil till renhållningsföretaget Renova..

DI - 5 timmar sedan

E-tron – tanklös körning i ökenlandskap

Audis elbil E-tron hann inte i tid för att bli aktuell för årets bil 2019. Men Di har så klart kört den ändå, i Abu Dhabi av alla ställen.  Att vara elbilist i emiratet är ensamt bland alla bensinslukande suvar.

DI - 6 timmar sedan

Ola Källenius håller dörren öppen för Volvo

Från och med i maj 2019 tar Ola Källenius som första icke-tysk över jättekoncernen Daimler. Han gör det i en omställningsperiod där Volvoägaren Geely även är storägare i Daimler. Och Ola Källenius håller dörren på glänt för framtida samarbeten..

DI - 6 timmar sedan

Festen snart slut – nytt läge för våra sparpengar

Årets sista veckor bjuder på en räcka räntebesked där tonläget från USA:s Federal Reserve, Riksbanken och den Europeiska centralbanken avgör marknadsoptimismen i närtid. Mindre frikostiga centralbankirer betyder ett nytt läge för våra lån och sparpengar..

DI - 6 timmar sedan

Uppgifter: Förtroendeomröstning om Theresa May är nära

En förtroendeomröstning mot Storbritanniens premiärminister Theresa May är nära förestående, rapporterar flera brittiska medier..

DI - 6 timmar sedan

ABG sänker rådet på Ahlsell efter budet

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för Ahlsell till behåll från köp. Riktkursen höjs dock till 55 från 52 kronor. Det skriver Bloomberg News..

DI - 6 timmar sedan

En död vid skjutning i Strasbourg – EU-parlamentet har stängts ned

En person har dödats och ytterligare sex har skadats vid skjutningen nära en julmarknad i centrala Strasbourg, meddelar den franska nyhetsbyrån AFP, med hänvisning till polisen.  Gärningsmannen ska fortfarande vara på fri fot. EU-parlamentet har stängts ned efter skjutningen..

DI - 6 timmar sedan

Indexen kastar sig mellan plus och minus på Wall Street

USA-börserna visar upp ännu en svängig dag där indexen kastar sig mellan plus och minus under handelns gång. En knapp timme före stängning står alla tre ledande index återigen på plus..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.