DI > Ekonomi

Sunday, 21 April, 12:23

DI - 27 maj 18 kl. 10:12

MP vill höja flygskattEfter en het debatt under lördagen beslutade ombuden på Miljöpartiets kongress i Västerås att partiet ska driva höjd flygskatt i valrörelsen. Förslaget om att fördubbla flygskatten föll däremot..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Miljöpartiets, Västerås

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MP vill höja, flygskatt
Supermiljöbloggen - 01 dec 16 kl. 17:10

Låg flygskatt ger liten klimatvinst

Igår presenterades en statlig utredning som föreslår att det införs en flygskatt från och med den 1 januari 2018. Skatten gäller på resor från flygplatser i Sverige, är per passagerare och ska betalas av flygbolaget. Flygskatten som föreslås ser ut så här: 80 kronor för flyg till länder som ligger helt inom Europa,  280 kronor för flyg till länder som ligger helt eller delvis i en annan världsdel än Europa med ett avstånd om högst 6 000 kilometer från flygplatsen Stockholm/Arlanda,  430 kronor för flyg till länder som ligger i en annan världsdel än Europa med ett avstånd längre än 6 000 kilometer från flygplatsen Stockholm/Arlanda.

Supermiljöbloggen - 05 aug 17 kl. 12:48

Flygskattsmyterna: ”Bättre att satsa på internationell flygskatt”

I ett flertal artiklar har magasinet Effekt granskat debatten om flygskatten och flyglobbyns försök att påverka politiken. Supermiljöbloggen går nu igenom de vanligaste myterna om regeringens föreslagna flygskatt. Både Centerpartiet och Liberalerna motsätter sig en nationell flygskatt, men verkar kunna tänka sig en internationell variant istället.

Supermiljöbloggen - 18 jul 17 kl. 16:29

Flygskattsmyterna: ”Flygskatt ger ingen klimatnytta”

I ett flertal artiklar har tidningen Effekt granskat debatten om flygskatten och flyglobbyns försök att påverka politiken. Supermiljöbloggen går nu igenom de vanligaste myterna om regeringens föreslagna flygskatt – och hur lobbyisterna lyckats smussla in dem i det politiska samtalet.  "En flygskatt ger ingen klimatnytta" Ett återkommande argument från flygskattmotståndarna är påståendet att skatten inte skulle innebära minskade utsläpp.

SR - 10 sep 16 kl. 07:08

Skog: Hellre internationell än nationell flygskatt

Trots att miljöpartiet i många år krävt en särskilt flygskatt, säger miljöminister Karolina Skog idag att hon hellre ser en internationell flygskatt än en nationell flygskatt här i Sverige..

Västerbottens Folkblad - 24 feb 17 kl. 11:41

Länsstyrelsen: Flygskatt slår mot norra Sverige

Det nya förslaget om flygskatt skulle slå hårt mot Norrland. Det skriver länsstyrelsen i Västerbotten i ett yttrande. – Skatten hotar jobb, tillgänglighet och regional konkurrenskraft, säger Magdalena Andersson, landshövding i Västerbotten.

VA - 02 dec 16 kl. 09:15

"Flygskatt utan klimatnytta hotar jobb, tillgänglighet och konkurrenskraft"

I onsdags mottog finansminister Magdalena Andersson utredningens förslag om en ny flygskatt. "Att införa en flygskatt är helt fel väg att gå och löser inte klimatutmaningen",  säger Mattias Dahl, vd för Transportföretagen.  .

Skånskan - 04 dec 16 kl. 19:00

Flygskatt skapar oro

skåne En flygskatt på mellan 80 och 430 kronor ska införas 2018. Det föreslår en statlig utredning. Flyget ska också bära sina kostnader, menar regeringen.

Supermiljöbloggen - 09 dec 16 kl. 18:41

Supermiljöpodden #22 – ”Ja till flygskatt”

Arktis uppvisar rekordhöga temperaturer och vi riktar fokuset mot människorna i denna isolerade del av världen. Förutom det blir det flygskatt för hela slanten.
I studion: Vera Telemo och Ellen Palm.

Blekinge Läns tidning - 01 mar 17 kl. 19:03

Länsstyrelsen håller tyst om regeringens flygskatt

Onsdagen var sista dagen för olika instanser att tycka till om förslaget till flygskatt. Region Blekinge talar klarspråk – flyget är ryggraden i länets näringsliv. En flygskatt är inte ändamålsenlig.

Dagens PS - 15 mar 17 kl. 11:41

JUST NU: Ny flygskatt – så dyr blir din resa

Regeringen hoppas få in intäkter på 1,7 miljarder kronor per år i ett förslag på en ny flygskatt som presenterades av finansmarknadsminister Per Bolund under en presskonferens på onsdagen. Ett förslag som möts av stark kritik från branschen som varnat för att flygplatser behöva stängas, som DagensPS.se tidigare rapporterat.

E24 - 16 mar 17 kl. 19:06

Trots flygskatt – ministern vill få flyget att växa

Samtidigt som regeringen vill införa en flygskatt så arbetar näringsminister Mikael Damberg (S) för att flyget ska växa. Bland annat vill han stärka Arlanda och få fler långlinjer. Men Norwegians chef Bjørn Kjos hävdar tvärtom att en svensk flygskatt hindrar en satsning på Arlanda och bara gynnar Danmark..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Sänk skatten med okänt avdrag

Har du köpt aktier i en liten nyintroduktion på någon handelsplats är chansen god att du kan få göra avdrag på skatten. Här är villkoren som måste vara uppfyllda. .

DI - 1 timme sedan

Öppet för skrällseger i Ukrainas val

Ett luddigt partiprogram och systematiskt duckande av journalisternas frågor till trots har tv-komikern Volodymyr Zelenskyj vinden i ryggen inför söndagens presidentval..

DI - 1 timme sedan

Allbrights vd: Vi bedömer kvinnliga ledare hårdare än män

Styrelserna i de omsättningsmässigt 25 största bolagen i Skåne har en skev könsfördelning. Det visar HD och Sydsvenskans kartläggning. Cirka en fjärdedel av alla ledamöter i styrelserummen är kvinnor..

DI - 1 timme sedan

Körkortet riskerar att bli dyrare

Ett redan dyrt körkort riskerar bli flera tusenlappar dyrare när kraven stramas upp. Bland annat väntar längre förarprov och fler obligatoriska övningar. Men förhoppningen är att färre ska kuggas..

DI - 2 timmar sedan

Svensken som ger Hollywoods storfilmer ett ansikte

Han är helt okänd för de flesta, men Marcell Bandicksson flimrar ofta förbi i eftertexterna i Hollywoods största filmer. Di har mött svensken som ger storfilmerna ett ansikte..

DI - 2 timmar sedan

Stort tapp för flygtrafiken i norr

Flygplatserna i landets fyra nordligaste län har tappat 50 000 resenärer under årets första kvartal jämfört med samma period förra året, rapporterar  P4 Västerbotten..

DI - 3 timmar sedan

Komplett guide: Så väljer du rätt form för ditt bolag

Ligger du i startgroparna för att starta eget? Se upp för att välja aktiebolag som bolagsform av slentrian. Det är krångligare och mer riskabelt än många tror.

DI - 3 timmar sedan

Louvrens anseende på spel i Mellanöstern

För ett drygt år sedan slog målningen ”Salvator Mundi” (världens frälsare) auktionsrekord. Budet landade på drygt 4 miljarder kronor för verket över Jesus Kristus med Leonardo Da Vinci som trolig konstnär. Personen som vann budgivningen var nära allierad med Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman, enligt New York Times..

DI - 4 timmar sedan

Anrik varuhuskedja i Danmark under rekonstruktion

Den danska varuhuskedjan Magasin du Nords engelska ägarbolag Debenhams är under rekonstruktion. Allt tyder nu på att varuhuset får en ny ägare, skriver Berlingske..

DI - 4 timmar sedan

Flygutsläpp från myndigheter ökar

Svenska myndigheters utsläpp av koldioxid från flygresor, fortsätter att öka för andra året i rad. Det visar Naturvårdsverkets senaste redovisning till regeringen, rapporterar  Sveriges Radio Ekot..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.