DI > Ekonomi

Sunday, 24 June, 13:10

DI - 27 maj 18 kl. 10:12

MP vill höja flygskattEfter en het debatt under lördagen beslutade ombuden på Miljöpartiets kongress i Västerås att partiet ska driva höjd flygskatt i valrörelsen. Förslaget om att fördubbla flygskatten föll däremot..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Miljöpartiets, Västerås

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MP vill höja, flygskatt
Supermiljöbloggen - 01 dec 16 kl. 17:10

Låg flygskatt ger liten klimatvinst

Igår presenterades en statlig utredning som föreslår att det införs en flygskatt från och med den 1 januari 2018. Skatten gäller på resor från flygplatser i Sverige, är per passagerare och ska betalas av flygbolaget. Flygskatten som föreslås ser ut så här: 80 kronor för flyg till länder som ligger helt inom Europa,  280 kronor för flyg till länder som ligger helt eller delvis i en annan världsdel än Europa med ett avstånd om högst 6 000 kilometer från flygplatsen Stockholm/Arlanda,  430 kronor för flyg till länder som ligger i en annan världsdel än Europa med ett avstånd längre än 6 000 kilometer från flygplatsen Stockholm/Arlanda.

Supermiljöbloggen - 05 aug 17 kl. 12:48

Flygskattsmyterna: ”Bättre att satsa på internationell flygskatt”

I ett flertal artiklar har magasinet Effekt granskat debatten om flygskatten och flyglobbyns försök att påverka politiken. Supermiljöbloggen går nu igenom de vanligaste myterna om regeringens föreslagna flygskatt. Både Centerpartiet och Liberalerna motsätter sig en nationell flygskatt, men verkar kunna tänka sig en internationell variant istället.

Supermiljöbloggen - 18 jul 17 kl. 16:29

Flygskattsmyterna: ”Flygskatt ger ingen klimatnytta”

I ett flertal artiklar har tidningen Effekt granskat debatten om flygskatten och flyglobbyns försök att påverka politiken. Supermiljöbloggen går nu igenom de vanligaste myterna om regeringens föreslagna flygskatt – och hur lobbyisterna lyckats smussla in dem i det politiska samtalet.  "En flygskatt ger ingen klimatnytta" Ett återkommande argument från flygskattmotståndarna är påståendet att skatten inte skulle innebära minskade utsläpp.

SR - 10 sep 16 kl. 07:08

Skog: Hellre internationell än nationell flygskatt

Trots att miljöpartiet i många år krävt en särskilt flygskatt, säger miljöminister Karolina Skog idag att hon hellre ser en internationell flygskatt än en nationell flygskatt här i Sverige..

Västerbottens Folkblad - 24 feb 17 kl. 11:41

Länsstyrelsen: Flygskatt slår mot norra Sverige

Det nya förslaget om flygskatt skulle slå hårt mot Norrland. Det skriver länsstyrelsen i Västerbotten i ett yttrande. – Skatten hotar jobb, tillgänglighet och regional konkurrenskraft, säger Magdalena Andersson, landshövding i Västerbotten.

VA - 02 dec 16 kl. 09:15

"Flygskatt utan klimatnytta hotar jobb, tillgänglighet och konkurrenskraft"

I onsdags mottog finansminister Magdalena Andersson utredningens förslag om en ny flygskatt. "Att införa en flygskatt är helt fel väg att gå och löser inte klimatutmaningen",  säger Mattias Dahl, vd för Transportföretagen.  .

Skånskan - 04 dec 16 kl. 19:00

Flygskatt skapar oro

skåne En flygskatt på mellan 80 och 430 kronor ska införas 2018. Det föreslår en statlig utredning. Flyget ska också bära sina kostnader, menar regeringen.

Supermiljöbloggen - 09 dec 16 kl. 18:41

Supermiljöpodden #22 – ”Ja till flygskatt”

Arktis uppvisar rekordhöga temperaturer och vi riktar fokuset mot människorna i denna isolerade del av världen. Förutom det blir det flygskatt för hela slanten.
I studion: Vera Telemo och Ellen Palm.

Blekinge Läns tidning - 01 mar 17 kl. 19:03

Länsstyrelsen håller tyst om regeringens flygskatt

Onsdagen var sista dagen för olika instanser att tycka till om förslaget till flygskatt. Region Blekinge talar klarspråk – flyget är ryggraden i länets näringsliv. En flygskatt är inte ändamålsenlig.

Dagens PS - 15 mar 17 kl. 11:41

JUST NU: Ny flygskatt – så dyr blir din resa

Regeringen hoppas få in intäkter på 1,7 miljarder kronor per år i ett förslag på en ny flygskatt som presenterades av finansmarknadsminister Per Bolund under en presskonferens på onsdagen. Ett förslag som möts av stark kritik från branschen som varnat för att flygplatser behöva stängas, som DagensPS.se tidigare rapporterat.

E24 - 16 mar 17 kl. 19:06

Trots flygskatt – ministern vill få flyget att växa

Samtidigt som regeringen vill införa en flygskatt så arbetar näringsminister Mikael Damberg (S) för att flyget ska växa. Bland annat vill han stärka Arlanda och få fler långlinjer. Men Norwegians chef Bjørn Kjos hävdar tvärtom att en svensk flygskatt hindrar en satsning på Arlanda och bara gynnar Danmark..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Mikael Vilenius: Receptet håller än – köp före uppstudsen

Gummiaktien har haft det segt på börsen de tre senaste åren. Med ny vd, gammalt framgångsrecept och några lätt positiva injektioner tror vi att den ska börja studsa uppåt igen..

DI - 45 minuter sedan

Rysslands rikaste kommer till Sverige för att ge Avanza och Nordnet en match

Konkurrensen bland de svenska nätmäklarna hårdnar. Nu lanserar fintechföretaget Capital.com sin tradingplattform i Sverige.

DI - 2 timmar sedan

Norwegians vd Björn Kjos: "Jag tycker det är för tidigt att sälja"

Norwegians vd Björn Kjos ser, trots analytikernas varningar, positivt på bolagets framtid och tycker det är för tidigt att sälja.  "Vi har investerat vansinnigt mycket", säger han i en intervju med norska NRK. .

DI - 2 timmar sedan

Sju nya lagar på plats – så påverkas du som företagare

Dyrare tjänstebil, ökad adminbörda och fler arbetsplatsinspektioner. Den 1 juli träder en rad nya lagar i kraft. Här är förändringarna som rör dig som driver eget.

DI - 3 timmar sedan

Rekordlåga avgifter och färre dyra fonder

Under 2017 slogs rekord i antal miljarder som förvaltas i fonder. Den totala fondförmögenheten var vid utgången av året 4 018 miljarder kronor, en ökning med cirka 13 procent, eller drygt 450 miljarder kronor på ett år. Den genomsnittliga årliga avgift låg under året på 1,47 procent (1,55 procent år 2016), vilket var en tydlig sänkning jämfört med året innan..

DI - 3 timmar sedan

Valet i gång i Turkiet

Valet är igång i Turkiet och runt 56 miljoner människor har registrerat sig för att rösta i president- och parlamentsvalet. Klockan sju svensk tid öppnade vallokalerna och de stängs klockan 16 i eftermiddag..

DI - 3 timmar sedan

Turkiskt ödesval i skuggan av stigande risker för krasch

Ekonomisk motvind försvagar Turkiets president Recep Tayyip Erdogan och oppositionen vädrar morgonluft inför söndagens president- och parlamentsval. Oavsett valutgången kan vinnaren tvingas hantera en ekonomi i fritt fall..

DI - 21 timmar sedan

Tiotusentals demonstrerar på brexits årsdag

Runt 50.000 personer deltar i dag i en anti-brexitmarsch i London, på dagen två år sedan omröstningen, skriver The Guardian..

DI - 22 timmar sedan

Skydda dig mot börsras – bygg en kackerlacksportfölj

Är du en riskavert investerare med fokus på värdebevarande? Då kan den så kallade kackerlacksportföljen vara något för dig. Så här bygger du ihop portföljen som ska överleva nästan allt.

DI - 23 timmar sedan

Kina exporterar alltmer bensin

Kina ökade sin export av bensin med 134 procent under maj månad – till 1,47 miljoner ton – jämfört med samma period i fjol, enligt uppgifter från landets tullmyndighet. Även dieselexporten ökade med drygt 62,6 procent till 2 miljoner ton jämfört med maj månad föregående år..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.