DI > Ekonomi

Monday, 24 September, 19:19

Liknande nyheter

Taggar: MP vill höja, flygskatt
Supermiljöbloggen - 01 dec 16 kl. 17:10

Låg flygskatt ger liten klimatvinst

Igår presenterades en statlig utredning som föreslår att det införs en flygskatt från och med den 1 januari 2018. Skatten gäller på resor från flygplatser i Sverige, är per passagerare och ska betalas av flygbolaget. Flygskatten som föreslås ser ut så här: 80 kronor för flyg till länder som ligger helt inom Europa,  280 kronor för flyg till länder som ligger helt eller delvis i en annan världsdel än Europa med ett avstånd om högst 6 000 kilometer från flygplatsen Stockholm/Arlanda,  430 kronor för flyg till länder som ligger i en annan världsdel än Europa med ett avstånd längre än 6 000 kilometer från flygplatsen Stockholm/Arlanda.

Supermiljöbloggen - 05 aug 17 kl. 12:48

Flygskattsmyterna: ”Bättre att satsa på internationell flygskatt”

I ett flertal artiklar har magasinet Effekt granskat debatten om flygskatten och flyglobbyns försök att påverka politiken. Supermiljöbloggen går nu igenom de vanligaste myterna om regeringens föreslagna flygskatt. Både Centerpartiet och Liberalerna motsätter sig en nationell flygskatt, men verkar kunna tänka sig en internationell variant istället.

Supermiljöbloggen - 18 jul 17 kl. 16:29

Flygskattsmyterna: ”Flygskatt ger ingen klimatnytta”

I ett flertal artiklar har tidningen Effekt granskat debatten om flygskatten och flyglobbyns försök att påverka politiken. Supermiljöbloggen går nu igenom de vanligaste myterna om regeringens föreslagna flygskatt – och hur lobbyisterna lyckats smussla in dem i det politiska samtalet.  "En flygskatt ger ingen klimatnytta" Ett återkommande argument från flygskattmotståndarna är påståendet att skatten inte skulle innebära minskade utsläpp.

SR - 10 sep 16 kl. 07:08

Skog: Hellre internationell än nationell flygskatt

Trots att miljöpartiet i många år krävt en särskilt flygskatt, säger miljöminister Karolina Skog idag att hon hellre ser en internationell flygskatt än en nationell flygskatt här i Sverige..

Västerbottens Folkblad - 24 feb 17 kl. 11:41

Länsstyrelsen: Flygskatt slår mot norra Sverige

Det nya förslaget om flygskatt skulle slå hårt mot Norrland. Det skriver länsstyrelsen i Västerbotten i ett yttrande. – Skatten hotar jobb, tillgänglighet och regional konkurrenskraft, säger Magdalena Andersson, landshövding i Västerbotten.

VA - 02 dec 16 kl. 09:15

"Flygskatt utan klimatnytta hotar jobb, tillgänglighet och konkurrenskraft"

I onsdags mottog finansminister Magdalena Andersson utredningens förslag om en ny flygskatt. "Att införa en flygskatt är helt fel väg att gå och löser inte klimatutmaningen",  säger Mattias Dahl, vd för Transportföretagen.  .

Skånskan - 04 dec 16 kl. 19:00

Flygskatt skapar oro

skåne En flygskatt på mellan 80 och 430 kronor ska införas 2018. Det föreslår en statlig utredning. Flyget ska också bära sina kostnader, menar regeringen.

Supermiljöbloggen - 09 dec 16 kl. 18:41

Supermiljöpodden #22 – ”Ja till flygskatt”

Arktis uppvisar rekordhöga temperaturer och vi riktar fokuset mot människorna i denna isolerade del av världen. Förutom det blir det flygskatt för hela slanten.
I studion: Vera Telemo och Ellen Palm.

Blekinge Läns tidning - 01 mar 17 kl. 19:03

Länsstyrelsen håller tyst om regeringens flygskatt

Onsdagen var sista dagen för olika instanser att tycka till om förslaget till flygskatt. Region Blekinge talar klarspråk – flyget är ryggraden i länets näringsliv. En flygskatt är inte ändamålsenlig.

Dagens PS - 15 mar 17 kl. 11:41

JUST NU: Ny flygskatt – så dyr blir din resa

Regeringen hoppas få in intäkter på 1,7 miljarder kronor per år i ett förslag på en ny flygskatt som presenterades av finansmarknadsminister Per Bolund under en presskonferens på onsdagen. Ett förslag som möts av stark kritik från branschen som varnat för att flygplatser behöva stängas, som DagensPS.se tidigare rapporterat.

E24 - 16 mar 17 kl. 19:06

Trots flygskatt – ministern vill få flyget att växa

Samtidigt som regeringen vill införa en flygskatt så arbetar näringsminister Mikael Damberg (S) för att flyget ska växa. Bland annat vill han stärka Arlanda och få fler långlinjer. Men Norwegians chef Bjørn Kjos hävdar tvärtom att en svensk flygskatt hindrar en satsning på Arlanda och bara gynnar Danmark..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Rosensteins sorti ökar spänningarna i USA

Uppgifterna om att Rod Rosenstein, USA:s vice justitieminister, är på väg att lämna sin post är intressanta på flera sätt. Det ökar spänningarna inför mellanårsvalen och öppnar upp möjligheter för president Trump att avsätta Robert Mueller..

DI - 30 minuter sedan

Bankens agerande blir dubbelt slag

Man skulle kunna tro att året var 1960. Men året är 2018 och kvinnliga assistenter kränks på en av landets storbanker. Som en följd av de verbala förolämpningarna med sexuella anspelningar vidtas en klassisk åtgärd.

DI - 15 minuter sedan

”Metoo”-härva på SHB – försöktes tystas ned av ledningen

Ett antal kvinnliga assistenter på Handelsbanken har utsatts för kränkningar av en bankchef och hans närmaste medarbetare. Fallet, som uppdagades i spåren av metoo-rörelsen, har varit känt i bankens högsta ledning men har tystats ner, enligt källor till Di..

DI - 30 minuter sedan

Karolinskas direktör säger upp sig

Melvin Samsom, sjukhusdirektör på Karolinska universitetssjukhuset (KS), har lämnat in sin avskedsansökan. Han rekryterades till posten 2014 för att leda den stora förändring som sjukhuset stod inför, inte minst planering och inflyttning i den nya sjukhusbyggnaden i Solna (NKS)..

DI - 30 minuter sedan

USA:s vice justitieminister lämnar in avskedsansökan

USA:s biträdande justitieminister Rod Rosenstein har lämnat in en muntlig avskedsansökan till Vita husets stabschef John Kelly eftersom han räknar med att få sparken. .

DI - 45 minuter sedan

Debatt: Lärdomen från Danmark: samarbeta med alla partier

DEBATT. När Dansk Folkeparti tog sig in i Folketinget var det många politiker som lovade att aldrig samarbeta med dem. I dag närmast konkurrerar Socialdemokraterna med Dansk Folkeparti om att vara partiet med de allra hårdaste nyporna i migrationspolitiken, skriver docent Ann-Sofie Dahl..

DI - 1 timme sedan

Åkesson rasar mot Moderaterna: ”Ypperligt svagt”

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson går till frontalangrepp på Moderaterna efter den talmansomröstning där Sverigedemokraterna till slut blev helt lottlösa. Nu är han beredd att gå i total opposition. "Vi kommer att rösta nej till alla regeringar som inte är beredda att ge oss något tillbaka”, säger han.

DI - 1 timme sedan

Infranode höjer bud på Skånska Energi

Infranode Energi höjer sitt kontantbud avseende aktierna i Skånska Energi till 75 kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 1 timme sedan

EU godkänner Astra Zenecas preparat Imfinzi

EU godkänner Astra Zenecas preparat imfinzi (durvalumab) för behandling av icke småcellig lungcancer (NSCLC). Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 1 timme sedan

Nu biter inte glada siffror längre

Den viktigaste tyska konjunkturmätaren visar på fortsatt goda tider. Men på aktiemarknaden räcker det inte längre för att höja humöret när handelskriget mellan Kina och USA oroar allt mer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.