Sydöstran > Nyheter

Monday, 24 September, 20:12

Liknande nyheter

Taggar: De kräveren bättre , förskolai , Karlskrona
SmålandsPosten - 22 mar 14 kl. 14:33

Medborgarskolan kan ta över förskola

Skol- och barnomsorgsnämnden har sagt ja till att Medborgarskolan får ta över förskolan Carisma. Som Smålandsposten berättade i januari var Medborgarskolan beredd att ta över verksamheten i den konkurshotade Carisma förskola i Folkets park.
Nu har en viktig pusselbit fallit på plats.

Blekinge Läns tidning - 27 feb 17 kl. 08:30

Föräldrar kräver förskola i Åryd

Föräldrar i Åryd vill ha vävlokalen som förskola. – Vi behöver den bättre, skriver de i ett medborgarförslag..

Helsingborgs Dagblad - 20 okt 15 kl. 15:30

Stjärnglans över förskola

Stjärnfallets förskola i Landskrona har utsetts till ett av 100 gasellföretag i Skåne. På onsdag kväll avslöjas det om den snabbväxande förskolan även går vidare till Sverigefinalen..

GöteborgsPosten - 28 jan 16 kl. 17:00

Fel utgå från att alla barn behöver förskola

Det räcker inte att minska barngrupperna i förskolan. Forskningen visar nämligen också att många barn inte klarar av att gå på förskola alls. Det behövs alternativ även för dessa barn, skriver Susanne Nyman Furugård..

Sydöstran - 15 mar 17 kl. 15:35

Kräver åtgärder: "Karlskrona måste bli tryggare"

Moderaterna i Karlskrona har fått nog. De kräver fler satsningar och agerande för att kommunen ska bli tryggare..

Blekinge Läns tidning - 10 okt 17 kl. 18:30

Moderater kräver trygghet i Karlskrona

Moderaterna vill förstärka väktarbolagen och ha fler poliser i Karlskrona. Samt förbättra tryggheten på ytterligare tio punkter..

Hela Gotland - 03 dec 15 kl. 10:51

Guteskolan tar över förskola

Guteskolan tar över en av Visbys förskolor från och med den första januari nästa år..

Cornucopia - 19 aug 17 kl. 12:34

Webkameran i Karlskrona riktas om

Den webkamera som bloggen uppmärksammade för snart en månad sedan, och som kan användas för att följa svenska flottans och i synnerhet de annars dolda ubåtarnas aktivitet i Karlskrona har nu riktats om. Kommunen har till slut tagit till sig av mycket hård kritik i media. Uppdraget kan ses som slutfört.

Sydsvenskan - 11 nov 15 kl. 19:00

Skåne växer nu snabbare. Det kräver jobb, bostäder och infrastruktur.

Fler får jobb i Skåne – också fler unga. Men för en grupp ökar istället arbetslösheten och det är för dem som är födda utanför landet. I sin skånska oktoberprognos skriver Arbetsförmedlingen att fler arbetsgivare tar tillvara ungas kompetens – under förutsättning att de har en gymnasieutbildning.

Helsingborgs Dagblad - 11 nov 15 kl. 19:00

Skåne växer nu snabbare. Det kräver jobb, bostäder och infrastruktur.

Fler får jobb i Skåne – också fler unga. Men för en grupp ökar istället arbetslösheten och det är för dem som är födda utanför landet. I sin skånska oktoberprognos skriver Arbetsförmedlingen att fler arbetsgivare tar tillvara ungas kompetens – under förutsättning att de har en gymnasieutbildning.

GöteborgsPosten - 11 aug 18 kl. 14:30

Växjö DFF vann mot Karlskrona FF på Hästö IP

Efter en mållös första halvlek tog Växjö DFF över matchen mot Karlskrona FF i andra halvlek. Till slut vann Växjö DFF lördagens bortamatch i division 1 södra Götaland med 3–0..

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 30 minuter sedan

HBO planerar "Game of thrones"-mecka

Den som drömmer om att besöka Winterfell, Castle Black eller Kings Landing kan snart få sin önskan uppfylld. HBO planerar nämligen att öppna en "Game of thrones : Studio tour" efter att sista säsongen sänts färdigt nästa år.(TT).

Sydöstran - 15 minuter sedan

Larm om brand i husbil

Vid klockan 19.40 kom ett larm om en brand i en husbil i Jämjö..

Sydöstran - 1 timme sedan

Kan talman Norlén, M, trolla?

Riksdagen valde på måndagen en trollkarl som hela riksdagens talman. Han heter Andreas Norlén och är moderat riksdagsman. Själv säger han att han inte är trollkarl.

Sydöstran - 1 timme sedan

Carlsson skadad - missar landskamper

Kristianstadsbacken Mia Carlsson tvingas lämna återbud till fotbollslandslagets samling nästa vecka. Carlsson har åkt på en revbensskada, och missar därmed Sveriges träningslandskamper mot Norge den 4 oktober och mot Italien fem dagar senare.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Stjärnfyllt USA jagar första segern på 25 år

USA har inte vunnit Ryder Cup i golf på europeisk mark sedan 1993. Men med nio majorvinnare och en pånyttfödd Tiger Woods i laget är man oundvikligen favorit i år. - Alla vet hur svårt det är att vinna i Europa, säger USA:s kapten Jim Furyk.

Sydöstran - 1 timme sedan

Alternativ bokmässa till Heden i Göteborg

En alternativ bokmässa planeras i Göteborg i helgen. Bland deltagarna finns den högerextrema tidningen Nya Tider, som i år nekats att ställa ut på bokmässa på Svenska Mässan. Nu meddelar arrangörerna att den nya bokmässan kommer att äga rum i en paviljong vid fotbollsplanerna på Heden.

Sydöstran - 1 timme sedan

Rysk protest mot Norge

Det ryska utrikesdepartementet har kallat upp Norges ambassadör för en officiell protest över att Norge häktat en rysk man. Enligt NRK hotar Ryssland med repressalier. Den 51-årige ryssen häktades i helgen misstänkt för olovlig underrättelseverksamhet.

Sydöstran - 2 timmar sedan

Karolinskas direktör säger upp sig

Melvin Samsom, sjukhusdirektör på Karolinska universitetssjukhuset (KS), har lämnat in sin avskedsansökan. Han rekryterades till posten 2014 för att leda den stora förändring som sjukhuset stod inför, inte minst planering och inflyttning i den nya sjukhusbyggnaden i Solna (NKS).(TT).

Sydöstran - 2 timmar sedan

S–ledarens plan sprack – "De ville inte ens prata”

I morgon kommer ett historiskt besked när Alliansen lägger anspråk på makten i nya Region Blekinge – efter 95 år av rött styre. Landstingsrådet Kalle Sandström (S) är nu kritisk mot Centerpartiets och Liberalernas agerande. .

Sydöstran - 2 timmar sedan

Liljestrand och Wirtén får De Nio-pris

Den litterära akademien Samfundet De Nio delar ut pris till författarna Per Wirtén och Jens Liljestrand om 200 000 kronor vardera. Jens Liljestrand är biträdande kulturchef på Expressen och aktuell med boken "Mannen i skogen", en biografi över författaren Vilhelm Moberg. Han får John Landquists pris.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.