Sydöstran > Nyheter

Saturday, 23 March, 16:18

Liknande nyheter

Taggar: De kräveren bättre , förskolai , Karlskrona
SmålandsPosten - 22 mar 14 kl. 14:33

Medborgarskolan kan ta över förskola

Skol- och barnomsorgsnämnden har sagt ja till att Medborgarskolan får ta över förskolan Carisma. Som Smålandsposten berättade i januari var Medborgarskolan beredd att ta över verksamheten i den konkurshotade Carisma förskola i Folkets park.
Nu har en viktig pusselbit fallit på plats.

Blekinge Läns tidning - 27 feb 17 kl. 08:30

Föräldrar kräver förskola i Åryd

Föräldrar i Åryd vill ha vävlokalen som förskola. – Vi behöver den bättre, skriver de i ett medborgarförslag..

Helsingborgs Dagblad - 20 okt 15 kl. 15:30

Stjärnglans över förskola

Stjärnfallets förskola i Landskrona har utsetts till ett av 100 gasellföretag i Skåne. På onsdag kväll avslöjas det om den snabbväxande förskolan även går vidare till Sverigefinalen..

GöteborgsPosten - 28 jan 16 kl. 17:00

Fel utgå från att alla barn behöver förskola

Det räcker inte att minska barngrupperna i förskolan. Forskningen visar nämligen också att många barn inte klarar av att gå på förskola alls. Det behövs alternativ även för dessa barn, skriver Susanne Nyman Furugård..

Sydöstran - 15 mar 17 kl. 15:35

Kräver åtgärder: "Karlskrona måste bli tryggare"

Moderaterna i Karlskrona har fått nog. De kräver fler satsningar och agerande för att kommunen ska bli tryggare..

Blekinge Läns tidning - 10 okt 17 kl. 18:30

Moderater kräver trygghet i Karlskrona

Moderaterna vill förstärka väktarbolagen och ha fler poliser i Karlskrona. Samt förbättra tryggheten på ytterligare tio punkter..

Hela Gotland - 03 dec 15 kl. 10:51

Guteskolan tar över förskola

Guteskolan tar över en av Visbys förskolor från och med den första januari nästa år..

Cornucopia - 19 aug 17 kl. 12:34

Webkameran i Karlskrona riktas om

Den webkamera som bloggen uppmärksammade för snart en månad sedan, och som kan användas för att följa svenska flottans och i synnerhet de annars dolda ubåtarnas aktivitet i Karlskrona har nu riktats om. Kommunen har till slut tagit till sig av mycket hård kritik i media. Uppdraget kan ses som slutfört.

Sydsvenskan - 11 nov 15 kl. 19:00

Skåne växer nu snabbare. Det kräver jobb, bostäder och infrastruktur.

Fler får jobb i Skåne – också fler unga. Men för en grupp ökar istället arbetslösheten och det är för dem som är födda utanför landet. I sin skånska oktoberprognos skriver Arbetsförmedlingen att fler arbetsgivare tar tillvara ungas kompetens – under förutsättning att de har en gymnasieutbildning.

Helsingborgs Dagblad - 11 nov 15 kl. 19:00

Skåne växer nu snabbare. Det kräver jobb, bostäder och infrastruktur.

Fler får jobb i Skåne – också fler unga. Men för en grupp ökar istället arbetslösheten och det är för dem som är födda utanför landet. I sin skånska oktoberprognos skriver Arbetsförmedlingen att fler arbetsgivare tar tillvara ungas kompetens – under förutsättning att de har en gymnasieutbildning.

GöteborgsPosten - 11 aug 18 kl. 14:30

Växjö DFF vann mot Karlskrona FF på Hästö IP

Efter en mållös första halvlek tog Växjö DFF över matchen mot Karlskrona FF i andra halvlek. Till slut vann Växjö DFF lördagens bortamatch i division 1 södra Götaland med 3–0..

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Ny belysning ska ge ökad trygghet på kyrkogården

Ny belysning har satts upp på Backaryds kyrkogård. Syftet är att öka tryggheten för besökare. .

Sydöstran - 15 minuter sedan

Försökte smuggla orangutang i resväska

En rysk turist har gripits av indonesisk polis efter att han försökt smuggla en nedsövd orangutang ut ur landet i en resväska.(TT).

Sydöstran - 30 minuter sedan

Öberg trea bakom överlägsen Kuzmina

En brett leende Anastasija Kuzmina tog en överlägsen seger i sin sista världscupjaktstart i karriären. Men bakom slovakiskan gjorde de svenska skidskyttedamerna ännu en mycket stark insats.(TT).

Sydöstran - 45 minuter sedan

”Man måste sätta stopp”

Kulturföreningen Al Salam anordnade under lördagen en manifestation mot hat och rasism och för att visa solidaritet med offren i Christchurch..

Sydöstran - 1 timme sedan

Efter fallet: Var finns IS-ledaren?

IS sista fäste i syriska al-Baghuz har enligt den USA-stödda SDF-alliansen fallit. Det så kallade kalifatet existerar därmed i praktiken inte längre i fysisk form. Nu är frågan var ledaren Abu Bakr al-Baghdadi befinner sig.

Sydöstran - 1 timme sedan

Kryssningsfartyg i sjönöd utanför Norge

Ett kryssningsfartyg med 1 300 passagerare ombord har fått motorproblem i hårt väder utanför Norges västkust. Norsk sjöräddning bekräftar för tidningen VG att fartyget Viking Sky har skickat nödmeddelande och bett om assistans.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Partiet Vändpunkt vill utveckla landsbygden

Nedläggningen av hälften av Arbetsförmedlingens kontor är bara det senaste exemplet på oförmågan att hålla samman stad och land. Partiet Vändpunkt vill se en helt ny politik där samhället investerar för utveckling i alla delar av Sverige..

Sydöstran - 1 timme sedan

Svebio sätter affärerna framför barnen

Kjell Andersson i Svenska Bioenergiföreningen svarade 21 mars på min insändare om Maria Wetterstrands utredning. Andersson ger ännu ett bra exempel på Al Gores klassiska anmärkning: ”Det är svårt för en man att förstå en sak, ifall hans lön hänger på att han inte förstår den.”.

Sydöstran - 1 timme sedan

Begagnad elektronik hett i andra hand

Våra hem är fyllda med saker vi inte vill ha, men medvetenheten om att någon annan kanske vill ha dem ökar. Mest ökar intresset för begagnad elektronik. I en undersökning som Demoskop gjort på uppdrag av Tradera svarar mer än hälften, 56 procent, att de har för mycket saker i sina hem.

Sydöstran - 1 timme sedan

Nilsson besegrade omöjliga Johaug

För första gången den här säsongen vann inte Therese Johaug ett distanslopp i världscupen i längdskidor. Stina Nilsson lyckades besegra norskan när 10 kilometer masstart avgjordes i Québec, Kanada. Vid 2,5 kilometer var Ingvild Flugstad Østberg i ledningen följd av Frida Karlsson på andraplats.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.