Sydöstran > Nyheter

Sunday, 19 August, 12:08

Liknande nyheter

Taggar: Sångglädje, torget
Nya Wermlands Tidningen - 19 okt 14 kl. 17:07

Sångglädje med körer

Tre körer hoppade av i sista stund berättar Massood Mafan, verksamhetsansvarig för ABF i Karlskoga, vilket innebar att endast tre körer framträdde vid lördagens Sångglädje i Folkets hus..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Sångglädje bjuder på underhållning

På torsdag kväll är det dags för en uppvisning i sångglädje igen..

YA - 18 feb 18 kl. 13:22

Dubbel sångglädje när två körer blir en: ”Härlig gemenskap”

Sångglädje och gemenskap präglar körerna i Brösarp-Tranås församling. På söndagen satte de gemensam guldkant på fastemässan i Onslunda kyrka..

SmålandsPosten - 22 feb 18 kl. 23:21

Kör med fokus på sångglädje och gemenskap

Joyvoice kommer till Älmhult, popkören som är känd för att strunta i sångvanan och fokusera på positiv energi. – Det är bara sångglädje och ös, säger körledaren Christine Zakrisson..

Sydöstran - 21 nov 16 kl. 14:45

Sångglädje hos nybildade kören

Kyrkhult har fått en ny kör. Den 9 december ges en välgörenhetskonsert på Tulseboda brunn. – Vår styrka är sångglädjen, säger körledaren Josefina Hägg Edenholm..

Sydöstran - 26 maj 17 kl. 18:30

Sångglädje i Folkets hus

Finska föreningen räknar med publikrekord när deras körfestival jubilerar samtidigt som Finland firar 100 år. På fredagseftermiddagen var sångglädjen stor i Folkets hus..

Barometern - 11 mar 18 kl. 16:17

Äkta sångglädje för välgörande ändamål

Musik, välgörenhet, men framförallt glädje. Det visade deltagarna när Duran och Mollan arrangerade körgala i Kalmarsalen..

Blekinge Läns tidning - 21 okt 15 kl. 15:45

Körsällskap firar tio års sånggläde

Sölvesborgs Körsällskap firar tio år av stor sångglädje. Närmast på programmet står en jubileumskonsert i Slottslängorna nästa söndag..

Skånskan - 07 dec 16 kl. 21:55

Stämningsfull julglädje när över 16 000 samlades in

Malmö Första året var de i ett ett vardagsrum. Numera måste julsångsbonanzan hållas i en stor lokal. 120 personer betalade minst en hundring för att få vara med och sjunga.

YA - 20 feb 17 kl. 10:43

De sprider glädje med sång på äldreboenden

Välkända psalmer och sånger - men med nytt sväng. Psalvia är kören som vill sprida sångglädje på församlingens äldreboenden..

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Djokovic jagar titel han saknar

Novak Djokovic har vunnit samtliga Masters 1 000-turneringar på ATP-touren - utom en. Den i Cincinnati i USA. Nu har han möjlighet att säkra även den, men då krävs att han besegrar världstvåan Roger Federer i finalen.

Sydöstran - 15 minuter sedan

Skandaler öppnar för förändring i Sydamerika

Vågen av korruptionsskandaler fortsätter att svepa genom Latinamerika. Många ser uppgivet på hur eliterna pekar finger mot varandra. Men tecken finns också på ett uppvaknande som kan tvinga fram förändring.

Sydöstran - 5 minuter sedan

Polis stoppade 13-åring i stulen bil

En 13-årig pojke stoppades av polisen när han körde en bil som han misstänks ha stulit från ett dödsbo..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Fel valsedlar har delats ut: ”Jag är helt förtvivlad”

I helgen upptäcktes att Centerpartiets valinformation från Karlshamn i stället har delats ut i Karlskrona. – Jag är helt förtvivlad, säger Karlskronapolitikern Ingrid Hermansson..

Sydöstran - 1 timme sedan

Värmen fick insekter att föröka sig snabbare

Den varma sommaren har resulterat i att insekter som normalt förökar sig med bara en generation per år, i stället hunnit med två. Konsekvenserna för skogs- och jordbruket kan bli förödande, varnar forskare. Det varma vädret har inte bara resulterat i torka, vattenbrist och svåra skogsbränder.

Sydöstran - 1 timme sedan

Insekter hotar branddrabbade skogsägare

Efter en katastrofsommar för många skogsägare väntar nu nästa utmaning: att få undan skadad skog som är mumma för potentiella skadeinsekter. - Vi måste få till mer aktiv skötsel av skogen, säger LRF Skogsägarnas ordförande Sven-Erik Hammar.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Demografin ställer krav på finansiering

Kommunernas kostnader ökar i takt med den demografiska utvecklingen. Regeringen har budgeterat för högre statsbidrag till kommunerna, utan att finansiera dem med höjda skatter. - Jag har svårt att se hur det hela ska kunna gå ihop, säger ekonomiprofessor Lars Calmfors.

Sydöstran - 1 timme sedan

Var tredje kommun kan tvingas höja skatten

Den demografiska utvecklingen kräver hundratals nya äldreboenden och skolor. Skatteintäkterna räcker inte till och nu tror var tredje ekonomichef att skatten kommer att behöva höjas. - Alternativt nöja sig med mindre, säger Magnus Södergren på Uddevalla kommun.

Sydöstran - 1 timme sedan

Gravid-"epidemi" på sjukhus i USA

Det sägs ibland att graviditet smittar. Så tycks i alla fall vara fallet på ett sjukhus i Mesa i den amerikanska delstaten Arizona, där 16 sjuksköterskor - tio procent av den totala arbetskraften på intensivvårdsavdelningen - är i grossess samtidigt, enligt BBC.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.