DN > Ekonomi

Friday, 22 June, 22:42

DN - 26 maj 18 kl. 15:44

Ovanligt billiga solresor efter värmeböljanTrots högsommarvärmen i nästan hela Sverige har resebranschens försäljning gått ungefär som vanligt. Men de högre temperaturerna har följts av tillfälligt lägre efterfrågan vilket i sin tur lett till ovanligt låga reapriser på sista minuten-resor..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ovanligt, billiga, solresorefter , värmeböljan
YLE - 30 maj 13 kl. 14:23

Värmeböljan fortsätter i Österbotten

Värmen fortsätter åtminstone en vecka ännu. Idag har temperaturer på över 25 grader uppmätts på de flesta håll i Österbotten. Det är ändå inget exeptionellt med värmebölja i maj, säger meteorolog Bengt Fougstedt vid Meteorologiska Institutet.

Nya Wermlands Tidningen - 22 jul 14 kl. 17:33

Värmeböljan behåller greppet

Värmeböljan har oss i ett ovanligt fast grepp just nu. Vi tog tempen på Karlstad genom att besöka såväl playa som arbetsplatser. Svettigt?

BT - 29 jul 14 kl. 09:08

Då försvinner värmeböljan

Det ovanligt varma vädret är på väg bort. Stå ut eller njut av värmeböljan en sista dag – på onsdag och resten av veckan väntas svalare temperaturer igen. Enligt SMHI:s prognos kommer temperaturerna att ligga på 25–30 grader i stora delar av landet under tisdagen medan det blir något kallare i norra Norrland.

Expressen - 15 aug 14 kl. 10:36

Värmeböljan över – nu kommer snön i stället

På fredagskvällen väntas säsongens första snö falla över Sverige. Enligt SMHI kommer regnskurar i norra Lapplandsfjällen att övergå till snöfall när kallare luft drar in. – Det kan kännas tidigt men det är inte helt ovanligt att den första snön kommer den här tiden på året i dessa trakter, säger Linnea Rehn, meteorolog på SMHI..

NT - 29 maj 18 kl. 14:30

Trots värmeböljan – Himpabadet har stängt

Ovanligt varmt för årstiden – det har det varit ett par veckor..

Trelleborgs Allehanda - 25 jul 14 kl. 06:30

Ovanligt många äldre tas in akut

De senaste veckornas värmebölja i Trelleborg har inneburit att ovanligt många äldre personer fått läggas in. På akuten säger man att äldre och medelålders klarar värmen sämre än de som är unga och vana vid att dricka mycket vatten.
Personalen på akuten i Trelleborg har märkt av ett ökat tryck när det gäller personer som söker vård för värmerelaterade problem.

YLE - 01 aug 14 kl. 04:13

Äldre lider på boenden - luftkonditionering ovanligt

Många äldre personer som bor på boenden eller hemma lider svårt av värmeböljan. Luftkonditionering i äldreboenden är ovanligt och inte heller i alla nybyggen kan luften kylas ned maskinellt. - Det är för varmt.

Supermiljöbloggen - 06 jun 18 kl. 11:03

Värmebölja orsakar fiskdöd i Hamburg

De senaste dagarnas ovanligt höga temperaturer påverkar inte bara oss människor, utan även djurlivet faller illa. I den tyska hamnstaden Hamburg påverkas fiskarna allvarligt av värmen och det låga vattenståndet värmeböljan orskar. Det började i förra helgen när lokalinvånare upptäckte massiva mängder döda fiskar i kanalen Elbe som rinner genom stadsdelen Wilhelmsburg.

Barometern - 15 jun 18 kl. 20:00

Ovanligt stor skörd - leder till priskrig på stans jordgubbar

Den långa värmeböljan har resulterat i ovanligt stor skörd av jordgubbar. Det har i sin tur pressat ner priserna. Redan nu, veckan före midsommar, går det att köpa svenska jordgubbar för runt 25 kronor litern..

YLE - 01 aug 14 kl. 04:39

Hettan tar kål på fisken

Den långa värmeböljan har varit mycket utmanande för landets fiskodlingar. Då vattentemperaturerna har stitigt har också fiskdödligheten ökat markant. Nu är fiskodlarna oroliga att en stor del av årets produktion går till spillo.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Hon skriver om de rika – för de rika

Livsstilsmagasinet Connoisseur vänder sig till de personer som tjänar bäst i Sverige. I år fyller tidningen 20 år.  – Då skämdes folk nästan över att ha pengar, säger vd och grundaren Susanne Ytterskog.

DN - 9 timmar sedan

Opec närmare beslut om ökad produktion

Oljekartellen Opec tycks närma sig ett beslut om ökad produktion sedan Irans hårdnackade motstånd mjuknat. Men marknaden tar inte ut något i förskott – oljepriserna fortsätter att stiga..

DN - 12 timmar sedan

Regeringen satsar 45 miljoner på tolktjänst

Regeringen skjuter till 45 miljoner kronor för att öka möjligheten till tolktjänst i arbetslivet. Socialstyrelsen får i uppdrag att administrera och fördela pengarna med målet att stärka förutsättningarna på arbetsmarknaden för personer som är döva, dövblinda eller har nedsatt hörsel..

DN - 12 timmar sedan

EU:s strafftullar har trätt i kraft

Vid midnatt natten till midsommaraftonen trädde EU:s strafftullar på USA-tillverkade varor som bourbon, motorcyklar och jeans i kraft. Tullarna, som sammanlagt påverkar varor vars årliga import till EU är värd motsvarande cirka 29 miljarder kronor, är ett svar på Trumpregeringens nya tullar på stål- och aluminiumprodukter..

DN - Igår: 13:13

Malmström kan tänka sig prata tullar med USA

Efter EU:s beslut om en rad nya strafftullar mot USA säger Cecilia Malmström nu att hon kan tänka sig att prata med USA, men amerikanerna verkar ha stängt dörren. .

DN - Igår: 09:23

Regeringen sänker prognosen för tillväxt

Regeringen räknar med att Sveriges BNP ökar med 2,6 procent i år och 2,1 procent nästa år. Det sade finansminister Magdalena Andersson vid en pressträff på torsdagen då hon presenterade nya ekonomiska prognoser..

DN - Igår: 09:04

Män rotar och kvinnor rutar

Rot-avdrag används mest av män och rut-avdraget är vanligast bland kvinnor, enligt en rapport från Skatteverket..

DN - Igår: 00:26

IMF godkände stort lån till Argentina

Styrelsen i Internationella valutafonden (IMF) har godkänt ett nödlån på 50 miljarder dollar (motsvarande drygt 444 miljarder kronor) till det krisande Argentina. En första laddning på 15 miljarder dollar har redan skickats till Buenos Aires..

DN - I förrgår: 14:59

Ann Linde: ökade handelshinder allvarligt för Sverige

Väldigt tråkigt, men nödvändigt. Så kommenterar Sveriges handelsminister Ann Linde EU:s beslut att införa strafftullar mot USA. Hon ser allvarligt på utvecklingen med ökade handelshinder och befarar att den i förlängningen drabbar svensk ekonomi..

DN - I förrgår: 14:17

EU redo att ge Grekland sista del av nödlån

Grekland har fattat beslut i alla 88 reformåtgärder för att den sista delen av nödlånet kan betalas ut. Det sade EU:s ekonomikommissionär Pierre Moscovici vid en presskonferens på onsdagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.