DN > Ekonomi

Sunday, 21 October, 04:01

DN - 26 maj 18 kl. 15:44

Ovanligt billiga solresor efter värmeböljanTrots högsommarvärmen i nästan hela Sverige har resebranschens försäljning gått ungefär som vanligt. Men de högre temperaturerna har följts av tillfälligt lägre efterfrågan vilket i sin tur lett till ovanligt låga reapriser på sista minuten-resor..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ovanligt, billiga, solresorefter , värmeböljan
Dagens PS - 19 jul 18 kl. 08:33

Ny studie: Så försämrar värmeböljan dina hjärnfunktioner

Efter en dag av stekhet sol och höga temperaturer känner man sig ofta trött i både kropp och knopp. Nu visar en ny studie från Harvard School of Public Health hur värme påverkar våra hjärnor negativt, rapporterar Måbra. PS Supersommar – Här kan du följa vår artikelserie där vi avslöjar superknepen för bra hälsa och välmående.

YLE - 30 maj 13 kl. 14:23

Värmeböljan fortsätter i Österbotten

Värmen fortsätter åtminstone en vecka ännu. Idag har temperaturer på över 25 grader uppmätts på de flesta håll i Österbotten. Det är ändå inget exeptionellt med värmebölja i maj, säger meteorolog Bengt Fougstedt vid Meteorologiska Institutet.

Nya Wermlands Tidningen - 22 jul 14 kl. 17:33

Värmeböljan behåller greppet

Värmeböljan har oss i ett ovanligt fast grepp just nu. Vi tog tempen på Karlstad genom att besöka såväl playa som arbetsplatser. Svettigt?

BT - 29 jul 14 kl. 09:08

Då försvinner värmeböljan

Det ovanligt varma vädret är på väg bort. Stå ut eller njut av värmeböljan en sista dag – på onsdag och resten av veckan väntas svalare temperaturer igen. Enligt SMHI:s prognos kommer temperaturerna att ligga på 25–30 grader i stora delar av landet under tisdagen medan det blir något kallare i norra Norrland.

GöteborgsPosten - 12 jul 18 kl. 05:00

Värmeböljan – både härlig och en hälsorisk

Värmen kan innebära hälsoproblem för flera grupper i samhället – speciellt under långvariga värmeböljor. Äldre personer hör till de som behöver ta extra hand om sig i värmen. På Granlidens äldreboende i Hovås verkar de flesta dock ta den ovanligt varma sommaren med ro..

Expressen - 15 aug 14 kl. 10:36

Värmeböljan över – nu kommer snön i stället

På fredagskvällen väntas säsongens första snö falla över Sverige. Enligt SMHI kommer regnskurar i norra Lapplandsfjällen att övergå till snöfall när kallare luft drar in. – Det kan kännas tidigt men det är inte helt ovanligt att den första snön kommer den här tiden på året i dessa trakter, säger Linnea Rehn, meteorolog på SMHI..

NT - 29 maj 18 kl. 14:30

Trots värmeböljan – Himpabadet har stängt

Ovanligt varmt för årstiden – det har det varit ett par veckor..

DI - 04 sep 18 kl. 09:53

Värmeböljan lyfte glassbolagets försäljning

Den ovanligt varma sommaren gjorde att glasstillverkaren Alvestaglass kunde öka sin nettoomsättning med 67 procent under andra kvartalet, april-juni 2018, till 38,3 miljoner kronor..

Trelleborgs Allehanda - 25 jul 14 kl. 06:30

Ovanligt många äldre tas in akut

De senaste veckornas värmebölja i Trelleborg har inneburit att ovanligt många äldre personer fått läggas in. På akuten säger man att äldre och medelålders klarar värmen sämre än de som är unga och vana vid att dricka mycket vatten.
Personalen på akuten i Trelleborg har märkt av ett ökat tryck när det gäller personer som söker vård för värmerelaterade problem.

YLE - 01 aug 14 kl. 04:13

Äldre lider på boenden - luftkonditionering ovanligt

Många äldre personer som bor på boenden eller hemma lider svårt av värmeböljan. Luftkonditionering i äldreboenden är ovanligt och inte heller i alla nybyggen kan luften kylas ned maskinellt. - Det är för varmt.

Fler nyheter från DN

DN - 15 timmar sedan

”Pessimisterna styr på marknaden i dag”

Trots goda omsättningar i de tredje kvartalsrapporterna faller Stockholmsbörsen.  Den kommande veckan släpper flera svenska och amerikanska bolag sina rapporter, vilket analytikerna hoppas ska få investerare att våga mer.  – Pessimister styr marknaden, säger Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet.

DN - 17 timmar sedan

Regeringen instämmer i Trumps kritik – vill stoppa Kinapaketen

Kinapaketens dagar på den amerikanska marknaden är räknade. President Trump har meddelat att USA lämnar Världspostföreningen och drar sig ur de portoavtal som Wish och andra e-handlare har utnyttjat. – Sakligt sett är vi överens med USA, säger ansvarig minister Peter Eriksson (MP) till DN..

DN - Igår: 22:34

Politisk toppkraft ny kommunikationschef för Facebook

Nick Clegg har fått nytt jobb. Facebook placerar den tidigare biträdande brittiske premiärministern på posten som företagets policy- och kommunikationschef på global nivå..

DN - Igår: 07:56

Jacques Wallner: Sju tecken på fordonsjättens styrka

Volvokoncernen överraskade marknaden med en urstark rapport för det tredje kvartalet. Men oron för kostnader för fel i de avancerade avgassystemen samt risk för en framtida konjunkturnedgång tynger marknaden. Här är sju punkter som är viktiga för Volvos verksamhet..

DN - Igår: 13:15

Ojämlik familjebildning hindrar kvinnliga chefer från toppen

Kvinnliga chefers underrepresentation och lägre löner kan inte förklaras med brist på kvalifikation. Enligt en ny studie är det i stället de första åren efter familjebildning som hindrar kvinnors karriärer. – Skillnaderna uppkommer när man bildar familj, säger Joacim Tåg, vid institutet för Näringslivsforskning..

DN - Igår: 10:37

Fuskare med högskoleprovet kan få hårdare straff

Omkring 15 personer som misstänks för fusk vid högskoleprovet har åtalats för grovt brott och riskerar upp till två års fängelse, rapporterar P3 Nyheter. Hittills har ett hundratals fuskare ertappats, varav ett tiotal har dömts – men bara för brott av normalgraden..

DN - Igår: 07:56

Jacques Wallner: Därför går Volvo så bra just nu

Fordonstillverkaren Volvo redovisade vinstsiffrorna för tredje kvartalet. DN:s motorreporter Jacques Wallner svarar på tre frågor om vinstsiffrorna..

DN - Igår: 05:29

Kinas tillväxt fortsätter sakta ned

Kinas ekonomi växte med 6,5 procent under årets tredje kvartal jämfört med samma period förra året. Det är något långsammare än väntat, visar färska siffror..

DN - I förrgår: 23:33

Carl Johan von Seth: Så skakar skumrasket de nordiska bankjättarna

Danske Bank spelar huvud­rollen i det som kan vara tidernas största penningtvätthärva. Nu har Nordea dragits in i skandalen, samtidigt som SEB skakas av ett skattebedrägeri. Stukat förtroende, miljardböter, sjunkande börsvärden och strängare tillsyn är några av de följder som bankerna kan ställas inför..

DN - I förrgår: 14:47

Saabs miljardaffär definitivt i hamn

Saabs och Boeings mångmiljardaffär med amerikanska flygvapnet är nu definitivt klar. Försvarskoncernen bekräftar nu för första gången att konkurrenterna väljer att inte överklaga beslutet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.