DN > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 19:15

DN - 26 maj 18 kl. 15:44

Ovanligt billiga solresor efter värmeböljanTrots högsommarvärmen i nästan hela Sverige har resebranschens försäljning gått ungefär som vanligt. Men de högre temperaturerna har följts av tillfälligt lägre efterfrågan vilket i sin tur lett till ovanligt låga reapriser på sista minuten-resor..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ovanligt, billiga, solresorefter , värmeböljan
Dagens PS - 19 jul 18 kl. 08:33

Ny studie: Så försämrar värmeböljan dina hjärnfunktioner

Efter en dag av stekhet sol och höga temperaturer känner man sig ofta trött i både kropp och knopp. Nu visar en ny studie från Harvard School of Public Health hur värme påverkar våra hjärnor negativt, rapporterar Måbra. PS Supersommar – Här kan du följa vår artikelserie där vi avslöjar superknepen för bra hälsa och välmående.

YLE - 30 maj 13 kl. 14:23

Värmeböljan fortsätter i Österbotten

Värmen fortsätter åtminstone en vecka ännu. Idag har temperaturer på över 25 grader uppmätts på de flesta håll i Österbotten. Det är ändå inget exeptionellt med värmebölja i maj, säger meteorolog Bengt Fougstedt vid Meteorologiska Institutet.

Nya Wermlands Tidningen - 22 jul 14 kl. 17:33

Värmeböljan behåller greppet

Värmeböljan har oss i ett ovanligt fast grepp just nu. Vi tog tempen på Karlstad genom att besöka såväl playa som arbetsplatser. Svettigt?

BT - 29 jul 14 kl. 09:08

Då försvinner värmeböljan

Det ovanligt varma vädret är på väg bort. Stå ut eller njut av värmeböljan en sista dag – på onsdag och resten av veckan väntas svalare temperaturer igen. Enligt SMHI:s prognos kommer temperaturerna att ligga på 25–30 grader i stora delar av landet under tisdagen medan det blir något kallare i norra Norrland.

GöteborgsPosten - 12 jul 18 kl. 05:00

Värmeböljan – både härlig och en hälsorisk

Värmen kan innebära hälsoproblem för flera grupper i samhället – speciellt under långvariga värmeböljor. Äldre personer hör till de som behöver ta extra hand om sig i värmen. På Granlidens äldreboende i Hovås verkar de flesta dock ta den ovanligt varma sommaren med ro..

Expressen - 15 aug 14 kl. 10:36

Värmeböljan över – nu kommer snön i stället

På fredagskvällen väntas säsongens första snö falla över Sverige. Enligt SMHI kommer regnskurar i norra Lapplandsfjällen att övergå till snöfall när kallare luft drar in. – Det kan kännas tidigt men det är inte helt ovanligt att den första snön kommer den här tiden på året i dessa trakter, säger Linnea Rehn, meteorolog på SMHI..

NT - 29 maj 18 kl. 14:30

Trots värmeböljan – Himpabadet har stängt

Ovanligt varmt för årstiden – det har det varit ett par veckor..

DI - 04 sep 18 kl. 09:53

Värmeböljan lyfte glassbolagets försäljning

Den ovanligt varma sommaren gjorde att glasstillverkaren Alvestaglass kunde öka sin nettoomsättning med 67 procent under andra kvartalet, april-juni 2018, till 38,3 miljoner kronor..

Trelleborgs Allehanda - 25 jul 14 kl. 06:30

Ovanligt många äldre tas in akut

De senaste veckornas värmebölja i Trelleborg har inneburit att ovanligt många äldre personer fått läggas in. På akuten säger man att äldre och medelålders klarar värmen sämre än de som är unga och vana vid att dricka mycket vatten.
Personalen på akuten i Trelleborg har märkt av ett ökat tryck när det gäller personer som söker vård för värmerelaterade problem.

YLE - 01 aug 14 kl. 04:13

Äldre lider på boenden - luftkonditionering ovanligt

Många äldre personer som bor på boenden eller hemma lider svårt av värmeböljan. Luftkonditionering i äldreboenden är ovanligt och inte heller i alla nybyggen kan luften kylas ned maskinellt. - Det är för varmt.

Fler nyheter från DN

DN - 10 jan 19 kl. 09:37

Ericsson redovisar miljardkostnader

Telekomjätten Ericsson tar stora omstruktureringskostnader som kommer att sänka kvartalsresultatet med mångmiljardbelopp..

DN - 10 jan 19 kl. 09:19

Grupptalan mot Danske Bank för penningtvätt

En amerikansk pensionsfond har lämnat in en gruppstämning mot Danske Bank och fyra av dess toppchefer för att ha underlåtit att ha informerat om den gigantiska penningtvättskandalen som briserade på allvar i fjol..

DN - 09 jan 19 kl. 14:36

Huvudmisstänkt i pensionshärva gripen

En svensk affärsman som är huvudmisstänkt i pensionshärvan kring Falcon Funds har gripits av brittisk polis..

DN - 09 jan 19 kl. 14:26

Färre flög med SAS i december

SAS följer trenden och tappar passagerare i decembersiffrorna. Trots det, och det faktum att planen är långt ifrån fulla, lyckas de hålla lönsamheten. .

DN - 09 jan 19 kl. 10:23

Mötet om handelskriget avslutat – försiktig optimism

Kina och USA avslutade efter en extra dag av förhandlingar på onsdagen samtalen i Peking om hur handelskriget mellan länderna ska lösas. Kina tycks till stor del uppfyllt kraven från USA på att öka importen av amerikanska varor, medan mer strukturella frågor fortfarande väntar på mer detaljerade lösningar..

DN - 08 jan 19 kl. 13:52

En familjekombi som känns härligt lagom

På väg hem från Göteborg och ett besök på Volvofabriken slår det mig: Att köra nya Kia Ceed är som att köra Volvos förra generation av V60. På ett sätt är det ett väldigt bra betyg. Och en slags garanti för framgång i bilhallarna..

DN - 08 jan 19 kl. 13:13

Uber planerar för börsnotering i år

Ubers planer på en börsnotering 2019 ligger fast, trots senare tids börsturbulens.  Det uppger nättaxitjänstens vd Dara Khosrowshahi i en intervju i Wall Street Journal. .

DN - 07 jan 19 kl. 16:05

Taxiförbundet pekar ut Uber för skattefusk

Taxiförbundet lät säkerhetsföretag granska konkurrenten. Uber tar uppgifterna på allvar..

DN - 07 jan 19 kl. 09:08

Iran vill stryka nollor i fallande valuta

Irans centralbank föreslår att fyra nollor stryks från landets valuta rial, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Irna. Orsaken är att valutan har rasat kraftigt, under 2018 gick värdet ned med över 60 procent..

DN - 06 jan 19 kl. 13:24

Därför är PFAS omstritt

De senaste åren har högfluorerade ämnen, även kallat PFAS, varit ett hett ämne inom kosmetikabranschen. När sex sminkproducenter fasar ut ämnesgruppen ur produktionen väcker det frågor. Vad är PFAS egentligen?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.