DI > Ekonomi

Monday, 24 September, 09:19

DI - 26 maj 18 kl. 15:02

Facit för rotavdraget: 300 miljoner till hantverkare utomlandsRotavdraget infördes för att få bort svartjobb och skapa arbetstillfällen i Sverige. Men drygt 300 miljoner kronor har sedan 2009 gått till utländska hantverkare som jobbat på svenskars semesterbostäder runt Medelhavskusten..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige, Medelhavskusten

Dela artikeln

3214 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Facitför , rotavdraget, 300miljoner till , hantverkare, utomlands
Helsingborgs Dagblad - 23 mar 11 kl. 12:10

Fler anmäler oseriösa hantverkare

Antalet klagomål på hantverkare i Malmö har ökat med 28 procent sedan rotavdraget infördes. 2010 kom 426 klagomål på hantverkare in till Konsument Malmö, att jämföra med 390 året innan och 333 år 2008. Anledningen tros vara att många oseriösa företag som tidigare jobbade svart nu flyttat ut på den vita marknaden och därmed blivit synliga.

UNT - 10 jan 12 kl. 14:10

Fler klagomål på hantverkare

Efter införandet av rotavdraget har antalet renoveringar blivit fler och därmed har också antalet klagomål på hantverkare ökat. Bland de problem som rapporterats till Östhammars kommuns konsumentvägledning under 2011 har mer än var tionde gällt reparationer och underhåll av boende..

SR - 09 jun 14 kl. 13:18

Hantverkare tar extra betalt för rot-avdrag

Skatteverket har fått klagomål från personer som är missnöjda över att hantverkare lagt på en extra avgift på fakturan efter att de använt rotavdraget. Avgiften tar företagen ut för att de skött hanteringen av avdraget..

Expressen - 04 sep 15 kl. 14:07

Nytt rotavdrag gör det svårt att få tag i hantverkare

Det kommer att bli svårt att få tag i hantverkare i höst – detta eftersom regeringen vill försämra regler för rotavdrag från nyår. Nu kan det vara sista chansen att hinna renovera innan rotavdraget minskas. Och den vill många ta..

ÖstersundsPosten - 17 nov 15 kl. 05:49

Rusning efter hantverkare innan rotavdraget sänks

Att få tag på en hantverkare före årsskiftet är snudd på omöjligt. Efterfrågan har ökat enormt på grund av regeringens föreslagna ändringar i avdragen för rot- och ruttjänster..

Cornucopia - 25 mar 15 kl. 07:53

Regeringen sänker rotavdraget - alliansen stöder

"Vi har sagt att vi behåller rotavdragen, vi ändrar inte på dem" - Stefan Löfvén i valrörelsenTvärt emot Stefan Löfvéns vallöften går nu regeringen ut med att rotavdraget ska sänkas, så renoveringar blir 40% dyrare. Genom decembersveket stöder alliansen förslaget, vars timing efter att SACO och LO gått ut med att ROT-avdraget bör bort knappast är en slump.

Rotavdraget sänks från 50% av arbetskostnaden till 30%, vilket innebär att ett renoveringsarbete som idag kostar 500 000:- SEK kommer kosta 700 000:- SEK framöver, eller en höjning med 40%.

DI - 26 jan 12 kl. 16:34

Runar Sögaard stäms på 300.000

Livscoachen Runar Sögaard har inte betalat sin hantverkare för ett fönster och ett altanbygge. Nu stäms artisten Carolas ex-make på 300.000 kronor, skriver Expressen..

Norrtelje Tidning - 27 feb 15 kl. 08:15

Rö kan få 300 nya bostäder

300 villatomter och en serviceby för hantverkare. Lars Lindén målar upp stora framtidsplaner för Lindsätra, ett skogsområde precis öster om Rö..

GöteborgsPosten - 24 jun 15 kl. 12:01

Ändrat rotavdrag - 8 300 jobb försvinner

Flera tusen jobb hotas om regeringen sänker rotavdraget, enligt beräkningar från Sveriges Byggindustrier..

YLE - 14 maj 14 kl. 11:31

Hantverkare ska inspirera varandra i nytt nätverk

Hantverkare kan må bra av att veta att det finns andra som sysslar med någorlunda samma saker. En del kanske också umgås med tanken på att göra något mer av sitt skapande än att bara hålla det på hobbynivå. I Kristinestad pågår ett projekt för att skapa ett nätvek för regionens kreatörer.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Klart: DNB och Sparebanks försäkringsbolag går samman

DNB och Sparebank 1 har nu tecknat avtal om att slå samman sina försäkringsverksamheter, vilket de tecknade avsiktsförklaring om i somras..

DI - 15 minuter sedan

Tre av fyra anställda försvinner från Fingerprint-kontor

Fingerprint Cards tidigare annonserade besparingar får stora effekter i Malmö. Kontoret kommer att bantas från 200 anställda till 50. Malmökontoret kommer dock att blir ett prioriterat område för tech-bolaget.

DI - 15 minuter sedan

Xintela avbryter och gör om emission

Biomedicinföretaget Xintela, listat på First North, avbryter den planerade företrädesemissionen. Istället avser bolaget att genomföra en riktad emission till en strategisk investerare om minst 25 miljoner kronor.  Teckningskursen i emissionen är 6 kronor per aktie..

DI - 15 minuter sedan

Small cap-bolaget åker på börsböter i miljonklassen

Disciplinnämnden vid Nasdaq Stockholm har funnit att Invuo Technoligies har brutit mot Nasdaq Stockholms regelverk för emittenter, och har därmed meddelat Invuo ett vite uppgående till sju årsavgifter, motsvarande totalt cirka 1,4 miljoner kronor..

DI - 30 minuter sedan

Svällande kostnader för digital marknadsföring

Utgifterna för digital marknadsföring i USA och Storbritannien växte i fjol med 44 procent till 52 miljarder dollar, motsvarande cirka 460 miljarder kronor..

DI - 30 minuter sedan

EU vill granska tillsynsmyndigheter efter Danske-härvan

EU vill utreda de tillsynsmisstag som ledde till Danske Banks penningtvättsskandal i Estland på i storleksordningen 200 miljarder euro. Därmed ökar trycket på danska och estniska tillsynsmyndigheter att förklara varför inte mer gjordes för att stoppa de misstänkta illegala penningflödena. Det rapporterar Financial Times..

DI - 30 minuter sedan

Cortus föreslår företrädesemission

Cortus föreslår extra bolagsstämma den 30 oktober 2018 för att besluta om en emission av högst 250.884.167 units med företrädesrätt för bolagets befintliga aktieägare..

DI - 30 minuter sedan

Episurf presenterar resultat

Medicinteknikbolaget Episurf meddelar att kliniska resultat för knäimplantatet Episealer kommer att presenteras vid årsmötet för European Orthopaedic Research Society (EORS) i Galway, Irland den 25-28 september. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 45 minuter sedan

Kepler Cheuvreux skruvar upp riktkursen för Ericsson

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Ericsson till 71 kronor från 65 kronor. Rekommendationen behåll upprepas..

DI - 30 minuter sedan

Följ måndagens börsöppning

Följ börsöppningen i Di TV..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.