DI > Ekonomi

Sunday, 21 April, 22:10

DI - 26 maj 18 kl. 15:02

Facit för rotavdraget: 300 miljoner till hantverkare utomlandsRotavdraget infördes för att få bort svartjobb och skapa arbetstillfällen i Sverige. Men drygt 300 miljoner kronor har sedan 2009 gått till utländska hantverkare som jobbat på svenskars semesterbostäder runt Medelhavskusten..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige, Medelhavskusten

Dela artikeln

3214 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Facitför , rotavdraget, 300miljoner till , hantverkare, utomlands
Helsingborgs Dagblad - 23 mar 11 kl. 12:10

Fler anmäler oseriösa hantverkare

Antalet klagomål på hantverkare i Malmö har ökat med 28 procent sedan rotavdraget infördes. 2010 kom 426 klagomål på hantverkare in till Konsument Malmö, att jämföra med 390 året innan och 333 år 2008. Anledningen tros vara att många oseriösa företag som tidigare jobbade svart nu flyttat ut på den vita marknaden och därmed blivit synliga.

UNT - 10 jan 12 kl. 14:10

Fler klagomål på hantverkare

Efter införandet av rotavdraget har antalet renoveringar blivit fler och därmed har också antalet klagomål på hantverkare ökat. Bland de problem som rapporterats till Östhammars kommuns konsumentvägledning under 2011 har mer än var tionde gällt reparationer och underhåll av boende..

SR - 09 jun 14 kl. 13:18

Hantverkare tar extra betalt för rot-avdrag

Skatteverket har fått klagomål från personer som är missnöjda över att hantverkare lagt på en extra avgift på fakturan efter att de använt rotavdraget. Avgiften tar företagen ut för att de skött hanteringen av avdraget..

Expressen - 04 sep 15 kl. 14:07

Nytt rotavdrag gör det svårt att få tag i hantverkare

Det kommer att bli svårt att få tag i hantverkare i höst – detta eftersom regeringen vill försämra regler för rotavdrag från nyår. Nu kan det vara sista chansen att hinna renovera innan rotavdraget minskas. Och den vill många ta..

ÖstersundsPosten - 17 nov 15 kl. 05:49

Rusning efter hantverkare innan rotavdraget sänks

Att få tag på en hantverkare före årsskiftet är snudd på omöjligt. Efterfrågan har ökat enormt på grund av regeringens föreslagna ändringar i avdragen för rot- och ruttjänster..

Cornucopia - 25 mar 15 kl. 07:53

Regeringen sänker rotavdraget - alliansen stöder

"Vi har sagt att vi behåller rotavdragen, vi ändrar inte på dem" - Stefan Löfvén i valrörelsenTvärt emot Stefan Löfvéns vallöften går nu regeringen ut med att rotavdraget ska sänkas, så renoveringar blir 40% dyrare. Genom decembersveket stöder alliansen förslaget, vars timing efter att SACO och LO gått ut med att ROT-avdraget bör bort knappast är en slump.

Rotavdraget sänks från 50% av arbetskostnaden till 30%, vilket innebär att ett renoveringsarbete som idag kostar 500 000:- SEK kommer kosta 700 000:- SEK framöver, eller en höjning med 40%.

DI - 26 jan 12 kl. 16:34

Runar Sögaard stäms på 300.000

Livscoachen Runar Sögaard har inte betalat sin hantverkare för ett fönster och ett altanbygge. Nu stäms artisten Carolas ex-make på 300.000 kronor, skriver Expressen..

Norrtelje Tidning - 27 feb 15 kl. 08:15

Rö kan få 300 nya bostäder

300 villatomter och en serviceby för hantverkare. Lars Lindén målar upp stora framtidsplaner för Lindsätra, ett skogsområde precis öster om Rö..

GöteborgsPosten - 24 jun 15 kl. 12:01

Ändrat rotavdrag - 8 300 jobb försvinner

Flera tusen jobb hotas om regeringen sänker rotavdraget, enligt beräkningar från Sveriges Byggindustrier..

YLE - 14 maj 14 kl. 11:31

Hantverkare ska inspirera varandra i nytt nätverk

Hantverkare kan må bra av att veta att det finns andra som sysslar med någorlunda samma saker. En del kanske också umgås med tanken på att göra något mer av sitt skapande än att bara hålla det på hobbynivå. I Kristinestad pågår ett projekt för att skapa ett nätvek för regionens kreatörer.

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Låt dig inte luras av bankernas sluga räntetrick

Kriget om bolånekunderna eskalerar. Och bankerna drar sig inte för att försöka kollra bort dig med vad som ser ut som strålande villkor. Sparexperten Günther Mårder går igenom bankernas lurigaste trick och hur du ska bemöta dem..

DI - 7 timmar sedan

Rensade i ägandet av rökeriet: ”Vi hade gjort alla fel man kan göra”

Laxnuggets och dubbelrökt lax har fått fart på tillväxten för Savolax vars lax ätits av kungligheter och Nobelpristagare. Men den riktiga vändningen kom när Anna Martinsson köpte ut de andra delägarna och gick från ägarlett till ägarstyrt bolag..

DI - 7 timmar sedan

Över 200 döda efter sprängdåd i Sri Lanka

En serie blodiga bombdåd har inträffat i Sri Lanka. Över 200 människor har dödats i detonationer vid flera kyrkor och hotell. Ingen har tagit på sig dåden.

DI - 8 timmar sedan

Experten: Så maxar du skattereduktionen

Männen betalar in betydligt mer kapitalskatt än kvinnor. Men deklarationen är ett utmärkt tillfälle att göra privatekonomin mer jämställd – och få en större skattereduktion, enligt sparexperten. .

DI - 9 timmar sedan

Systrarnas firma alltid redo för sämre tider

Envisheten överbevisade fördomarna när två systrar tog över familjeföretaget i en konservativ byggbransch. Trots flera år av tillväxt är garage- och hustillverkaren Björklidens Materialaffär alltid redo för sämre tider..

DI - 9 timmar sedan

M-politiker lämnar uppdrag: "Trovärdighet har tagit allvarlig skada”

Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson Erik Bengtzboe avgår som vice ordförande och talesperson, uppger Moderaterna i ett mejl till TT..

DI - 10 timmar sedan

Sänk skatten med okänt avdrag

Har du köpt aktier i en liten nyintroduktion på någon handelsplats är chansen god att du kan få göra avdrag på skatten. Här är villkoren som måste vara uppfyllda. .

DI - 10 timmar sedan

Öppet för skrällseger i Ukrainas val

Ett luddigt partiprogram och systematiskt duckande av journalisternas frågor till trots har tv-komikern Volodymyr Zelenskyj vinden i ryggen inför söndagens presidentval..

DI - 11 timmar sedan

Allbrights vd: Vi bedömer kvinnliga ledare hårdare än män

Styrelserna i de omsättningsmässigt 25 största bolagen i Skåne har en skev könsfördelning. Det visar HD och Sydsvenskans kartläggning. Cirka en fjärdedel av alla ledamöter i styrelserummen är kvinnor..

DI - 11 timmar sedan

Körkortet riskerar att bli dyrare

Ett redan dyrt körkort riskerar bli flera tusenlappar dyrare när kraven stramas upp. Bland annat väntar längre förarprov och fler obligatoriska övningar. Men förhoppningen är att färre ska kuggas..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.