DI > Ekonomi

Tuesday, 11 December, 14:14

DI - 26 maj 18 kl. 15:02

Facit för rotavdraget: 300 miljoner till hantverkare utomlandsRotavdraget infördes för att få bort svartjobb och skapa arbetstillfällen i Sverige. Men drygt 300 miljoner kronor har sedan 2009 gått till utländska hantverkare som jobbat på svenskars semesterbostäder runt Medelhavskusten..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige, Medelhavskusten

Dela artikeln

3214 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Facitför , rotavdraget, 300miljoner till , hantverkare, utomlands
Helsingborgs Dagblad - 23 mar 11 kl. 12:10

Fler anmäler oseriösa hantverkare

Antalet klagomål på hantverkare i Malmö har ökat med 28 procent sedan rotavdraget infördes. 2010 kom 426 klagomål på hantverkare in till Konsument Malmö, att jämföra med 390 året innan och 333 år 2008. Anledningen tros vara att många oseriösa företag som tidigare jobbade svart nu flyttat ut på den vita marknaden och därmed blivit synliga.

UNT - 10 jan 12 kl. 14:10

Fler klagomål på hantverkare

Efter införandet av rotavdraget har antalet renoveringar blivit fler och därmed har också antalet klagomål på hantverkare ökat. Bland de problem som rapporterats till Östhammars kommuns konsumentvägledning under 2011 har mer än var tionde gällt reparationer och underhåll av boende..

SR - 09 jun 14 kl. 13:18

Hantverkare tar extra betalt för rot-avdrag

Skatteverket har fått klagomål från personer som är missnöjda över att hantverkare lagt på en extra avgift på fakturan efter att de använt rotavdraget. Avgiften tar företagen ut för att de skött hanteringen av avdraget..

Expressen - 04 sep 15 kl. 14:07

Nytt rotavdrag gör det svårt att få tag i hantverkare

Det kommer att bli svårt att få tag i hantverkare i höst – detta eftersom regeringen vill försämra regler för rotavdrag från nyår. Nu kan det vara sista chansen att hinna renovera innan rotavdraget minskas. Och den vill många ta..

ÖstersundsPosten - 17 nov 15 kl. 05:49

Rusning efter hantverkare innan rotavdraget sänks

Att få tag på en hantverkare före årsskiftet är snudd på omöjligt. Efterfrågan har ökat enormt på grund av regeringens föreslagna ändringar i avdragen för rot- och ruttjänster..

Cornucopia - 25 mar 15 kl. 07:53

Regeringen sänker rotavdraget - alliansen stöder

"Vi har sagt att vi behåller rotavdragen, vi ändrar inte på dem" - Stefan Löfvén i valrörelsenTvärt emot Stefan Löfvéns vallöften går nu regeringen ut med att rotavdraget ska sänkas, så renoveringar blir 40% dyrare. Genom decembersveket stöder alliansen förslaget, vars timing efter att SACO och LO gått ut med att ROT-avdraget bör bort knappast är en slump.

Rotavdraget sänks från 50% av arbetskostnaden till 30%, vilket innebär att ett renoveringsarbete som idag kostar 500 000:- SEK kommer kosta 700 000:- SEK framöver, eller en höjning med 40%.

DI - 26 jan 12 kl. 16:34

Runar Sögaard stäms på 300.000

Livscoachen Runar Sögaard har inte betalat sin hantverkare för ett fönster och ett altanbygge. Nu stäms artisten Carolas ex-make på 300.000 kronor, skriver Expressen..

Norrtelje Tidning - 27 feb 15 kl. 08:15

Rö kan få 300 nya bostäder

300 villatomter och en serviceby för hantverkare. Lars Lindén målar upp stora framtidsplaner för Lindsätra, ett skogsområde precis öster om Rö..

GöteborgsPosten - 24 jun 15 kl. 12:01

Ändrat rotavdrag - 8 300 jobb försvinner

Flera tusen jobb hotas om regeringen sänker rotavdraget, enligt beräkningar från Sveriges Byggindustrier..

YLE - 14 maj 14 kl. 11:31

Hantverkare ska inspirera varandra i nytt nätverk

Hantverkare kan må bra av att veta att det finns andra som sysslar med någorlunda samma saker. En del kanske också umgås med tanken på att göra något mer av sitt skapande än att bara hålla det på hobbynivå. I Kristinestad pågår ett projekt för att skapa ett nätvek för regionens kreatörer.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

USA: Uppåt för affärskedjornas försäljning

Försäljningen i affärskedjorna i USA steg 2,2 procent vecka 49, som avslutades den 8 december, jämfört med motsvarande vecka föregående år. Jämfört med veckan före steg försäljningen 2,1 procent. .

DI - 30 minuter sedan

”Överdriven oro för krympande gap mellan långa och korta USA-räntor”

Den minskande skillnaden mellan räntenivåerna på de amerikanska 10-åriga och 2-åriga statsobligationerna har fått många investerare att tro att recessionen står runt hörnet. Men oron är överdriven, skriver Aktiespararnas Peter Malmqvist i en analys. .

DI - 30 minuter sedan

Optimism hos svenska gruvjättarnas kund Anglo-American

Gruvjätten Anglo-American, kund till Sandvik och Epiroc, räknar med att produktionen under 2018 ska överträffa den egna prognosen med 2 procent..

DI - 15 minuter sedan

Amazons egenutvecklade serverchip – ett hot mot Intel

Amazons utveckling av ett eget serverchip för sina datacenters utgör ett hot mot branschens ledande chipleverantör, Intel Corporation. Det skriver The New York Times..

DI - 30 minuter sedan

Arbetsförmedlingen varnar för M/KD-budget

Den borgerliga budget som väntas vinna onsdagens omröstning får dramatiska konsekvenser, varnar Arbetsförmedlingen i en intern rapport. .

DI - 45 minuter sedan

Autoliv i topp på kraftigt stigande börs efter tulloptimism

Stockholmsbörsen fortsätter stadigt uppåt med stöd av en ökad optimism kring de amerikansk-kinesiska handelssamtalen och positiva makrodata från Tyskland..

DI - 1 timme sedan

Microsoft köper mark för datacenter i Sverige

Det har länge spekulerats om när Microsoft ska etablera datacenter i Sverige. Nu köper giganten två markområden av Gävle respektive Sandvikens kommuner, för sammanlagt 269 miljoner kronor..

DI - 1 timme sedan

Kvinnoflykt från storbanken – ytterligare toppdirektör nära att lämna

Ytterligare en kvinnlig toppdirektör är på väg bort från Handelsbankens koncernledning, enligt samstämmiga uppgifter till Di. It-direktör Agneta Lilja, som är ansvarig för den viktiga digitala utvecklingen, är nära att sluta..

DI - 1 timme sedan

Vitrysk rekordorder till Christian Berner Tech Trade

Teknikhandelsbolaget Christian Berners dotterbolag Zander & Ingeström, som köptes i början av året, har landat en order värd 50 miljoner kronor..

DI - 45 minuter sedan

ECB väntas avsluta QE trots inbromsande ekonomi

Europeiska centralbanken väntas på Lucia fortsätta gå sina tunga fjät mot räntehöjningar och avslutning av tillgångsköpen – trots signaler om ekonomisk avmattning och fortsatt låg inflation..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.