DI > Ekonomi

Sunday, 24 June, 20:22

DI - 26 maj 18 kl. 15:02

Facit för rotavdraget: 300 miljoner till hantverkare utomlandsRotavdraget infördes för att få bort svartjobb och skapa arbetstillfällen i Sverige. Men drygt 300 miljoner kronor har sedan 2009 gått till utländska hantverkare som jobbat på svenskars semesterbostäder runt Medelhavskusten..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige, Medelhavskusten

Dela artikeln

3155 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Facitför , rotavdraget, 300miljoner till , hantverkare, utomlands
Helsingborgs Dagblad - 23 mar 11 kl. 12:10

Fler anmäler oseriösa hantverkare

Antalet klagomål på hantverkare i Malmö har ökat med 28 procent sedan rotavdraget infördes. 2010 kom 426 klagomål på hantverkare in till Konsument Malmö, att jämföra med 390 året innan och 333 år 2008. Anledningen tros vara att många oseriösa företag som tidigare jobbade svart nu flyttat ut på den vita marknaden och därmed blivit synliga.

UNT - 10 jan 12 kl. 14:10

Fler klagomål på hantverkare

Efter införandet av rotavdraget har antalet renoveringar blivit fler och därmed har också antalet klagomål på hantverkare ökat. Bland de problem som rapporterats till Östhammars kommuns konsumentvägledning under 2011 har mer än var tionde gällt reparationer och underhåll av boende..

SR - 09 jun 14 kl. 13:18

Hantverkare tar extra betalt för rot-avdrag

Skatteverket har fått klagomål från personer som är missnöjda över att hantverkare lagt på en extra avgift på fakturan efter att de använt rotavdraget. Avgiften tar företagen ut för att de skött hanteringen av avdraget..

Expressen - 04 sep 15 kl. 14:07

Nytt rotavdrag gör det svårt att få tag i hantverkare

Det kommer att bli svårt att få tag i hantverkare i höst – detta eftersom regeringen vill försämra regler för rotavdrag från nyår. Nu kan det vara sista chansen att hinna renovera innan rotavdraget minskas. Och den vill många ta..

ÖstersundsPosten - 17 nov 15 kl. 05:49

Rusning efter hantverkare innan rotavdraget sänks

Att få tag på en hantverkare före årsskiftet är snudd på omöjligt. Efterfrågan har ökat enormt på grund av regeringens föreslagna ändringar i avdragen för rot- och ruttjänster..

Cornucopia - 25 mar 15 kl. 07:53

Regeringen sänker rotavdraget - alliansen stöder

"Vi har sagt att vi behåller rotavdragen, vi ändrar inte på dem" - Stefan Löfvén i valrörelsenTvärt emot Stefan Löfvéns vallöften går nu regeringen ut med att rotavdraget ska sänkas, så renoveringar blir 40% dyrare. Genom decembersveket stöder alliansen förslaget, vars timing efter att SACO och LO gått ut med att ROT-avdraget bör bort knappast är en slump.

Rotavdraget sänks från 50% av arbetskostnaden till 30%, vilket innebär att ett renoveringsarbete som idag kostar 500 000:- SEK kommer kosta 700 000:- SEK framöver, eller en höjning med 40%.

DI - 26 jan 12 kl. 16:34

Runar Sögaard stäms på 300.000

Livscoachen Runar Sögaard har inte betalat sin hantverkare för ett fönster och ett altanbygge. Nu stäms artisten Carolas ex-make på 300.000 kronor, skriver Expressen..

Norrtelje Tidning - 27 feb 15 kl. 08:15

Rö kan få 300 nya bostäder

300 villatomter och en serviceby för hantverkare. Lars Lindén målar upp stora framtidsplaner för Lindsätra, ett skogsområde precis öster om Rö..

GöteborgsPosten - 24 jun 15 kl. 12:01

Ändrat rotavdrag - 8 300 jobb försvinner

Flera tusen jobb hotas om regeringen sänker rotavdraget, enligt beräkningar från Sveriges Byggindustrier..

YLE - 14 maj 14 kl. 11:31

Hantverkare ska inspirera varandra i nytt nätverk

Hantverkare kan må bra av att veta att det finns andra som sysslar med någorlunda samma saker. En del kanske också umgås med tanken på att göra något mer av sitt skapande än att bara hålla det på hobbynivå. I Kristinestad pågår ett projekt för att skapa ett nätvek för regionens kreatörer.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Dött för lockpriser på bomarknaden

Skillnaden mellan utgångspris och slutpris på bostäder har minskat drastiskt sedan i höstas. Oro kring utvecklingen har bromsat in den snabbt snurrande budgivningskarusellen..

DI - 15 minuter sedan

Forskare: Kan bli stora protester i Turkiet

Några timmar efter att vallokalerna i Turkiet stängt pågår röstsammanräkningen för fullt..

DI - 1 timme sedan

Experterna: Det här ska du tänka på vid bostadsköp

Den svenska bostadsmarknaden har det senaste året varit svårnavigerad och framtidsprognosen är alltjämt osäker. Som både köpare och säljare gäller det att vara vaksam på faktorer som kan påverka priserna. Här är experternas tips på hur du ska agera..

DI - 2 timmar sedan

Erdogan tar täten i valet i Turkiet

Med knappt 20 procent av rösterna i presidentvalet räknade leder Erdogan stort med 59,9 procent av rösterna. Huvudmotståndaren Ince får 25,8 procent..

DI - 2 timmar sedan

Ny kraftig elprishöjning från Vattenfall

Efter flera kraftiga prishöjningar för elnätet höjer Vattenfall åter igen priserna. Nu är det påslag på rörligt elpris som fördubblas och en 12-procentig höjning av årsavgifter som drabbar kunderna..

DI - 3 timmar sedan

Ingen extra EU-nämnd inför toppmötet

Det blev inget extrainsatt EU-nämndsmöte inför minitoppmötet om migration där 15 EU-ledare, bland annat Stefan Löfven, deltar..

DI - 3 timmar sedan

Ny mutmisstanke mot Labcenter – gav kustbevakare spelkonsol

Alla kursdeltagare fick välja ett "tillbehör" att ta med hem på en kurs med utbildningsbolaget Labcenter, som förekommer i flera mututredningar. En anställd vid Kustbevakningen tog ett Xbox, och Labcenter fakturerade arbetsgivaren.  .

DI - 3 timmar sedan

Nästa regering blir bättre

Historiskt har det funnits starka skäl att lita på förskjutningar i den svenska väljarkåren. Den stödde under lång tid en pragmatisk, näringslivsvänlig socialdemokrati, gav samma parti nobben när den gick för långt åt vänster på 1970-talet, bytte ut den regeringströtta och djupt splittrade trepartiregeringen efter sex år och gav ett mer liberalt orienterat S mandat i tre val under 1980-talet..

DI - 3 timmar sedan

Debatt: Migrationsfrågan nyckeln till regeringsbildningen

DEBATT. Om valresultatet speglar opinionsundersökningarna kommer regeringsbildningen att bli problematisk. Valet av talman kan komma att ge en vink om hur regeringsbildningen kommer att utvecklas, skriver Per Westerberg (M), riksdagens talman 2006 till 2014..

DI - 4 timmar sedan

Analytikern: "SD:s syn på EU är en belastning"

Sverigedemokraternas krav på att lämna EU kan försvaga mycket av det förtroende som byggts upp för partiet inom näringslivet. Det tror opinionsanalytikern Markus Uvell, som anser att SD kraftigt underskattat sprängkraften i EU-frågan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.