SmålandsPosten > Nyheter

Tuesday, 19 June, 08:52

SmålandsPosten - 26 maj 18 kl. 04:00

Nödvändig kursomläggningUtan att göra upp med den postmodernistiska kunskapssynen kommer skolans problem inte att kunna lösas..
Läs mer på SmålandsPosten

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nödvändig, kursomläggning
Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Ofullständig kartläggning

Socialstyrelsen har genomfört en nationell hemlöshetskartläggning.Enkäter har skickats ut, men svaren man får in är inte heltäckande..

Barometern - 08 mar 18 kl. 14:00

Extraledare: Kursomläggning med Hallengren

Kalmarriksdagsledamoten Lena Hallengren (S) blir återigen minister. Det handlar inte bara om ett personval av statsministern utan också om en tyngdpunktsförskjutning mot mer S-märkt välfärdspolitik..

Hela Gotland - 15 okt 12 kl. 21:46

Idrottsgymnasiet hotas av nedläggning

ALLMÄNT: I går presenterade Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ett förslag gällande fullständig nedläggning av idrottsgymnasiet på Gotland. Något som inte togs emot med öppna armar av idrotten.- Förvaltningens förslag är ett dråpslag inte bara mot den gotländska idrotten utan även mot det gotländska samhället i stort, säger Mats Ladebäck ansvarig för idrottsgymnasiet i GI-styrelsen..

Expressen - 10 jan 16 kl. 07:30

Många hade väntat sig mer av dig, Wallström

Sedan regeringen tillträdde har uppmärksamheten mer handlat om fumliga uttalanden än om konstruktiva bidrag till en säkrare värld. Nu har du, Margot Wallström, möjlighet att inleda en nödvändig kursomläggning, skriver Lars Adaktusson (KD)..

Kristianstadsbladet - 06 aug 12 kl. 08:30

Rädslan är ännu en ständig följeslagare för homosexuella

Foto: Jörgen Johansson
Tanken var lika god som dum: Att uppmärksamma RFSL Kristianstads pubkväll för att det är Pridefestival. ? Tyvärr är alla i Stockholm, konstaterar arrangören Dragan Nedelén.

SmålandsPosten - 12 jun 13 kl. 06:43

1 625 namn mot en nedläggning

1 625 namn fanns på listan mot nedläggningen av Äppelgårdens korttidsboende, när den lämnades till kommunalråd Arne Karlsson. ? Det är en trygghetsfråga, både för de sjuka och deras anhöriga.

Kristianstadsbladet - 04 jun 13 kl. 08:30

Stor kartläggning av algerna i Immeln

Nästan en halv miljon kronor, 450 000 kronor, satsas på att kartlägga algblomningen i sjön Immeln. Livsmedelsverket står bakom projektet.
I slutet av förra året stod sjön Immeln i fokus efter en kraftig algblomning med blågröna alger.

SR - 15 okt 14 kl. 06:00

Kartläggning av den livsviktiga kolesterolmolekylen

Fettämnet kolesterol har ett lite oförtjänt dåligt rykte. Även om det är dåligt för oss människor att ha högt kolesterolvärde så är det också en helt nödvändig del av våra celler. En ny studie kartlägger hur den för oss livsviktiga kolesterolmolekylen bildas och påverkas..

UT - 11 nov 14 kl. 11:14

Dalums vårdcentralhotas av nedläggning

Nya krav på läkarbemanning kan medföra att Dalums vårdcentral måste stängas. – Vi vill inte lägga ned, men vi måste klara vårt uppdrag, säger Maritha Bäck, chef för Närhälsan i Sjuhärad. De krav hon syftar på är de som finns i Krav och kvalitetsboken 2015 för primärvården i Västra Götaland, och som innehåller flera nya bestämmelser.

Länstidningen i Jämtland - 11 dec 15 kl. 15:05

Fullständig oenighet kring det nya biogasprojektet

Det säger Magnus Andersson (C) som i stor utsträckning för oppositionens talan mot en framtida storsatsning i en biogasanläggning tillsammans Sundsvall och Hudiksvall..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Fastighetsbolag blev anmält – då såldes husen

Allvarliga anklagelser har riktats mot fastighetsbolaget FM Småland. Efter anmälningarna har fastigheterna plötsligt bytt ägare. .

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Första avrättningen i Thailand sedan 2009

Efter att under flera år inte ha tillämpat dödsstraffet har Thailand nu återigen avrättat en dömd fånge. Nyheten väcker skarp kritik från människorättsorganisationer. Den thailändska staten tog på måndagen livet av en morddömd 26-årig man genom en dödlig injektion.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Apple får böta i Australien

Apple får böta nio miljoner australiska dollar, cirka 59 miljoner svenska kronor, för att ha vilselett kunder gällande deras rättigheter att få Ipads och Iphones reparerade.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Snabbare väg till jobb för nyanlända

Utrikes födda kvinnor med kort tid i Sverige och kort utbildning tillhör arbetsmarknadens mest utsatta. Utomeuropeiskt födda med högst förgymnasial utbildning utgör en växande del av arbetslösheten. För att invandrare ska få en god möjlighet att ta sig in på svensk arbetsmarknad krävs nya reformer.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Hon ska leda dejtingsåpan "Love island"

Tv- och radioprofilen Malin Stenbäck ska leda TV4:s nya reality-satsning "Love island". Programmet, som bygger på en brittisk förlaga, samlar ett gäng kärlekstörstande singlar på den grekiska ön Korfu. Sedan bestämmer tittarna vad som ska hända genom att rösta i en app.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Var inte rädda att ge lärandet i skolan tid

I den pågående valrörelsen verkar alla partier överens om att elever i den svenska skolan ska lära sig både mer och bättre, än de gör i dag. Frågan som skiljer dem åt, är hur det ska gå till..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Radioaktiv läcka på Forsmark efter skyltfel

Personal på kärnkraftverket Forsmark blev nedsprutade med radioaktivt reaktorvatten efter att ha öppnat fel ventil när en värmeväxlare skulle tömmas. Skälet till att fel ventil öppnades var att skylten som visar var det radioaktiva vattnet finns satt på fel ställe, rapporterar P4 Uppland.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Låt Bryggaren leva vidare som boende

Finns det inte någon i den politiska ledningen som kan inse stolligheten med att lägga ner äldreboendet Bryggaren i Alvesta. Boendet har goda förutsättningar att leva vidare som ett särskilt boende lång tid framöver, skriver Lars-Olof "Zona" Franzén, Alvesta Alternativet..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Malmö: Ännu ingen gripen för dödsskjutningarna

Två personer sköts till döds och fyra skadades utanför ett internetkafé i Malmö på måndagskvällen..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Klädkedjan MQ backar

Klädkedjan MQ redovisar ett resultat efter skatt på 26 miljoner kronor för tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret. Samma period i fjol var resultatet 35 miljoner kronor. Nettoomsättningen uppgick till 413 miljoner kronor vilket kan jämföras med 424 miljoner motsvarande period förra året.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.