UNT > Nyheter

Friday, 17 August, 21:34

Liknande nyheter

Taggar: Ohållbar, jobbstress
E24 - 10 jan 12 kl. 10:27

Jobbstress ger en av fyra sömnsvårigheter

Var fjärde kvinnlig och var femte manlig tjänsteman ligger vaken minst en kväll i veckan på grund av jobbstress, visar ny undersökning..

Skånskan - 26 nov 16 kl. 13:06

En hållbar utveckling är en rättighetsfråga

ERWP.fif(0)I helgen är det Mänskliga rättighetsdagarna, Nordens största forum för mänskliga rättigheter, i Malmö. Green Forum och Grön Ungdom Syd skriver att hållbar utveckling är en grundsten för att de mänskliga rättigheterna ska förverkligas.

YLE - 29 apr 14 kl. 04:00

Hållbar turism är bra, men vad är det?

Det sker en snabb tillväxt inom turismsektorn och därför behövs en mer hållbar turism, men folk menar väldigt olika saker med begreppet hållbar turism. Det säger Anna Sörensson, som i dag tisdag disputerar för doktorsgraden vid Åbohanken vid Åbo Akademi. I sin avhandling frågar hon om turismen på europeiska turistdestinationer kan vara hållbar.

Skånskan - 18 mar 16 kl. 14:00

Ja till hållbar mat

YSTAD Kommunfullmäktige sa ja till policy för hållbar mat i Ystads kommun i torsdags.
– Det gick hela vägen! Det känns härligt att vi nu kan sätta i gång att arbeta med hållbar mat, sa en lättad Eva Bramsvik Håkansson (C) efteråt.

Supermiljöbloggen - 19 jun 18 kl. 08:12

De bär ansvaret för en hållbar konsumtion

Svenskarna tycker att det är konsumenten själv som bär det största ansvaret för en hållbar konsumtion, enligt en undersökning gjord av företaget SodaStream. Av företag, politiker och konsumenter så är det enligt svenskarna först och främst vi själva som bär ansvaret för att ställa om konsumtionen i linje med en hållbar utveckling. Cirka en av tre tycker också att politikerna och företagen har ett stort ansvar.

SmålandsPosten - 12 dec 13 kl. 06:41

En hållbar rovdjurspolitik

För mig och moderaterna är det självklart att rovdjursstammarna behöver förvaltas. Dagens vargstam på ungefär 400 djur, koncentrerad till Mellansverige där även Lostammen är stor, innebär ett för hårt tryck på bland annat djurhållning och får allt för stora negativa konsekvenser för de människor som lever med rovdjuren in på knuten, skriver Johan Hultberg (M), riksdagsledamot i Miljö- och jordbruksutskottet, Kronoberg. I tisdags biföll riksdagen propositionen En hållbar rovdjurspolitik.

Supermiljöbloggen - 14 jan 14 kl. 09:02

Kritik mot regeringen: Björklund har missat att skolan är nyckeln till hållbar utveckling

Regeringen, med utbildningsminister Jan Björklund (FP) i spetsen, kritiseras för passivitet i en av de viktigaste framtidsfrågorna. Klimat- och kemikaliefrågor, konsumtions- och resursfördelningsfrågor – dessa ämnen måste in i undervisningen på allvar. Det skriver tio debattörer inom miljö- och skolområdet i en artikel i Dagens samhälle, där bland annat Anna Linusson från Håll Sverige Rent och Martin Westin som är utbildningsexpert vid Uppsala universitet hör till undertecknarna.

Sydsvenskan - 10 nov 15 kl. 04:00

Prisa ekonomiforskning om hållbar tillväxt

Ekonomi är ett spännande område inom samhällsvetenskaperna, men det delar även dessas underlägsenhet gentemot naturvetenskapliga och tekniska vetenskapers möjligheter att exempelvis bedriva kontrollerade experiment för att bekräfta resultat.Ekonomens ofta otacksamma uppgift är att påminna om att våra samlade resurser är begränsade, vilket skapar valsituationer och målkonflikter. Värden av och kostnader för alternativa sätt att använda de knappa samhällsresurserna är därför självklara inslag i en det helhetsperspektiv som utmärker en god samhällsekonomisk analys.

Supermiljöbloggen - 08 okt 16 kl. 11:06

Här är regeringens strategi för hållbar konsumtion

Men det finns ett frågetecken. I samband med att regeringen presenterade sin budgetproposition för 2017 presenterade man också en strategi för hållbar konsumtion (pdf). I denna strategi går regeringen igenom vad man i ett första steg vill göra för att underlätta för människor att konsumera mer hållbart.

YLE - 10 okt 16 kl. 10:49

Gerby skola fokuserar på hållbar livsstil hela veckan

Äta bra och hälsosamt, motionera, sortera skräp, köpa nödvändiga saker och vara glad och positiv. Bland annat det här innebär en hållbar livsstil, enligt eleverna Roni Törmä och Agnes Eklund. På måndag inleds temaveckan om hållbar livsstil i Gerby skola.

Fler nyheter från UNT

UNT - 3 timmar sedan

Vänsterextrema vandaliserade valaffischer

Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Kristdemokraterna fick under torsdagskvällen valaffischer vandaliserade i Uppsala..

UNT - 3 timmar sedan

Fler unga söker hjälp efter skjutning

Den senaste skjutningen i Gränby/Löten har, likt tidigare skjutningar, lett till att fler ungdomar vill ta sig ur den kriminella bana de hamnat i..

UNT - 4 timmar sedan

M lovar fler poliser med högre löner

Under ett studiebesök i Tierp presenterade moderaterna sitt förslag på hur polismyndigheten ska stärkas..

UNT - 6 timmar sedan

BILDEXTRA: Haglet som faller över Uppsala

Över flera faller nu hagel i Uppsala..

UNT - 6 timmar sedan

Uppmärksammad polischef byter jobb

Polischefen i Uppsala-Knivsta, Jale Poljarevius, byter jobb under det närmaste halvåret..

UNT - 6 timmar sedan

BILDEXTRA: Haglet som fallet över Uppsala

Över flera faller nu hagel i Uppsala..

UNT - 6 timmar sedan

Så gör du för att undvika översvämning

Inför fredagens oväder i Uppland gick Uppsala vatten och avfall ut med ett meddlande på sociala medier där de tipsar kommunens invånare om hur de ska göra när det är risk för översvämningar och vattenskador, problem som drabbade Uppsala hårt under ovädret som härjade i staden i slutet av juli..

UNT - 7 timmar sedan

Larm: Trafikolycka

En singelolycka har inträffat..

UNT - 9 timmar sedan

Larm: Bil står i brand

En bil står i brand utefter E18..

UNT - 9 timmar sedan

Filmfestival för familjer

Uppsala får en ny filmfestival..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.