UNT > Nyheter

Wednesday, 23 January, 19:08

Liknande nyheter

Taggar: Ohållbar, jobbstress
E24 - 10 jan 12 kl. 10:27

Jobbstress ger en av fyra sömnsvårigheter

Var fjärde kvinnlig och var femte manlig tjänsteman ligger vaken minst en kväll i veckan på grund av jobbstress, visar ny undersökning..

Skånskan - 26 nov 16 kl. 13:06

En hållbar utveckling är en rättighetsfråga

ERWP.fif(0)I helgen är det Mänskliga rättighetsdagarna, Nordens största forum för mänskliga rättigheter, i Malmö. Green Forum och Grön Ungdom Syd skriver att hållbar utveckling är en grundsten för att de mänskliga rättigheterna ska förverkligas.

YLE - 29 apr 14 kl. 04:00

Hållbar turism är bra, men vad är det?

Det sker en snabb tillväxt inom turismsektorn och därför behövs en mer hållbar turism, men folk menar väldigt olika saker med begreppet hållbar turism. Det säger Anna Sörensson, som i dag tisdag disputerar för doktorsgraden vid Åbohanken vid Åbo Akademi. I sin avhandling frågar hon om turismen på europeiska turistdestinationer kan vara hållbar.

Skånskan - 18 mar 16 kl. 14:00

Ja till hållbar mat

YSTAD Kommunfullmäktige sa ja till policy för hållbar mat i Ystads kommun i torsdags.
– Det gick hela vägen! Det känns härligt att vi nu kan sätta i gång att arbeta med hållbar mat, sa en lättad Eva Bramsvik Håkansson (C) efteråt.

Supermiljöbloggen - 19 jun 18 kl. 08:12

De bär ansvaret för en hållbar konsumtion

Svenskarna tycker att det är konsumenten själv som bär det största ansvaret för en hållbar konsumtion, enligt en undersökning gjord av företaget SodaStream. Av företag, politiker och konsumenter så är det enligt svenskarna först och främst vi själva som bär ansvaret för att ställa om konsumtionen i linje med en hållbar utveckling. Cirka en av tre tycker också att politikerna och företagen har ett stort ansvar.

SmålandsPosten - 12 dec 13 kl. 06:41

En hållbar rovdjurspolitik

För mig och moderaterna är det självklart att rovdjursstammarna behöver förvaltas. Dagens vargstam på ungefär 400 djur, koncentrerad till Mellansverige där även Lostammen är stor, innebär ett för hårt tryck på bland annat djurhållning och får allt för stora negativa konsekvenser för de människor som lever med rovdjuren in på knuten, skriver Johan Hultberg (M), riksdagsledamot i Miljö- och jordbruksutskottet, Kronoberg. I tisdags biföll riksdagen propositionen En hållbar rovdjurspolitik.

Supermiljöbloggen - 14 jan 14 kl. 09:02

Kritik mot regeringen: Björklund har missat att skolan är nyckeln till hållbar utveckling

Regeringen, med utbildningsminister Jan Björklund (FP) i spetsen, kritiseras för passivitet i en av de viktigaste framtidsfrågorna. Klimat- och kemikaliefrågor, konsumtions- och resursfördelningsfrågor – dessa ämnen måste in i undervisningen på allvar. Det skriver tio debattörer inom miljö- och skolområdet i en artikel i Dagens samhälle, där bland annat Anna Linusson från Håll Sverige Rent och Martin Westin som är utbildningsexpert vid Uppsala universitet hör till undertecknarna.

Sydsvenskan - 10 nov 15 kl. 04:00

Prisa ekonomiforskning om hållbar tillväxt

Ekonomi är ett spännande område inom samhällsvetenskaperna, men det delar även dessas underlägsenhet gentemot naturvetenskapliga och tekniska vetenskapers möjligheter att exempelvis bedriva kontrollerade experiment för att bekräfta resultat.Ekonomens ofta otacksamma uppgift är att påminna om att våra samlade resurser är begränsade, vilket skapar valsituationer och målkonflikter. Värden av och kostnader för alternativa sätt att använda de knappa samhällsresurserna är därför självklara inslag i en det helhetsperspektiv som utmärker en god samhällsekonomisk analys.

Supermiljöbloggen - 08 okt 16 kl. 11:06

Här är regeringens strategi för hållbar konsumtion

Men det finns ett frågetecken. I samband med att regeringen presenterade sin budgetproposition för 2017 presenterade man också en strategi för hållbar konsumtion (pdf). I denna strategi går regeringen igenom vad man i ett första steg vill göra för att underlätta för människor att konsumera mer hållbart.

YLE - 10 okt 16 kl. 10:49

Gerby skola fokuserar på hållbar livsstil hela veckan

Äta bra och hälsosamt, motionera, sortera skräp, köpa nödvändiga saker och vara glad och positiv. Bland annat det här innebär en hållbar livsstil, enligt eleverna Roni Törmä och Agnes Eklund. På måndag inleds temaveckan om hållbar livsstil i Gerby skola.

Fler nyheter från UNT

UNT - 1 timme sedan

Dragon Gates skärm vid E4:an - ett trafikhot

Den stora digitala skylten vid E4:an vid Dragon Gate bryter mot lagen, det menar länsstyrelsen..

UNT - 1 timme sedan

Bois-spelare får spela VM

Tre spelare från Uppsala Bois finns med i den landslagstrupp för flickor 17 som förbundskapten Annika Lundberg har nominerat..

UNT - 3 timmar sedan

Renoveringen drar ut på tiden

Det dröjer ytterligare några veckor innan ombyggnaden av Ljunggården är helt klar..

UNT - 3 timmar sedan

Hade odlingstält i bostaden – "bara för blommor"

En man som hade ett odlingstält i sin bostad hävdade att han bara odlat chili och blommor..

UNT - 5 timmar sedan

Polis kallades till Skatteverket - "Tvingades låsa"

Polis kallades till Skatteverket efter att folk ska ha försökt tränga sig in..

UNT - 6 timmar sedan

Kinas landslag till Uppsala

Swedish U17 International och Swedish Juniors arrangeras i Uppsala i helgen och Fyrisfjäderns stora juniortävlingar växer ytterligare..

UNT - 9 timmar sedan

Hade pistol och gevär i bostaden

Vid ett tillslag i en bostad hittade polisen vapen och ammunition..

UNT - 11 timmar sedan

Plogbilskollision – person förd till sjukhus

Plogbil och personbil kolliderade under onsdagsmorgonen på Boglösavägen strax utanför Enköping..

UNT - 12 timmar sedan

Uppsalakonstnärer på Vårsalongen

Två konstnärer med rötter i Uppsala har valts ut till Liljevalchs Vårsalong..

UNT - 12 timmar sedan

Snart är platsbristen på pendeln över

I höst ska Upptågets nya dubbeldäckare börja rulla i Norduppland..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.