DI > Ekonomi

Thursday, 16 August, 13:47

DI - 25 maj 18 kl. 21:41

USA-börser: Lägre oljepriser tyngde börsernaUSA-börserna tyngdes av energisektorn som tappade på kraftigt lägre oljepriser. Det var i övrigt lugn handel på börserna i New York inför en långhelg då marknaderna håller stängt på måndag för firandet av Memorial Day..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, New York, Memorial Day

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA-börser, Lägre, oljepriser, tyngde, börserna
DI - 04 feb 15 kl. 22:24

USA-börser: Oljebolag i botten på tvekande börs

Aktier på de amerikanska börserna sjönk överlag på onsdagen, i samband med att kraftigt lägre oljepriser tyngde energisektorn. På bolagsfronten var kvartalsrapporter alltjämt i fokus..

DI - 05 apr 16 kl. 14:52

USA-börser: Lägre kurser väntas

New York-börserna väntas inleda tisdagens handel med lägre kurser, i spåren av svag utveckling i Europa och Asien samt dalande oljepriser..

DI - 06 feb 17 kl. 22:49

USA-börser: Olja och oro tyngde

USA-börserna följde de globala marknaderna lägre och stängde således måndagen i rött efter en stark fredag. Avsaknad av katalysatorer som makronyheter samt viss oro kopplat till Donald Trumps utspel och europeisk geopolitik bidrog till säljintresset..

DI - 17 dec 15 kl. 22:25

USA-börser: Lägre oljepris pressade tillbaka kurserna

Det senaste dygnets ränteoptimism gav vika för fallande oljepriser och konjunkturoro vilket fick Wall Street att stänga torsdagens handel i rött..

DI - 23 sep 14 kl. 22:16

USA-börser: Oro kring attack tyngde

Måndagens sura utveckling på USA-börserna höll i sig även på tisdagen. Oro kring en upptrappad konflikt i Mellanöstern tyngde sentimentet, samtidigt som USA:s skärpta skatteregler drog ned läkemedelssektorn..

DI - 28 jun 13 kl. 22:10

USA-börser: It-jätte tyngde New York

Amerikanska aktier stängde fredagens handel lägre, efter tre dagar i följd av uppgångar..

DI - 27 apr 15 kl. 15:35

USA-börser: Högre kurser väntas

Kurserna på New York-börserna väntas inleda något högre. Efter stängningen kommer en rapport från Apple..

DI - 27 okt 14 kl. 15:11

USA-börser: Oljebolag tar stryk

Efter förra veckans starka utveckling backade de ledande amerikanska indexen i måndagens inledande handel. Merck tappade efter att ha släppt sin kvartalsrapport, samtidigt som fallande oljepriser tyngde energisektorn..

DI - 23 feb 15 kl. 22:16

USA-börser: Läkemedelsbolag rusade på köp

De ledande amerikanska aktieindexen inledde veckan med stängningar kring nollstrecket. En rad förvärv gav stora rörelser i enskilda aktier, medan fallande oljepriser tyngde energisektorn..

DI - 07 aug 18 kl. 22:20

USA-börser: Tesla rusade efter handelsstopp

De ledande börserna i New York steg på tisdagen med stöd av högre oljepriser sedan USA återinfört sanktioner mot Iran.  Den stora nyheten för dagen var dock att Tesla-aktien handelsstoppades sedan bolagets vd och grundare Elon Musk tweetat om planerna på att köpa ut bolaget från börsen..

Fler nyheter från DI

DI - just nu

14.30: Anders Borg i Ekonomistudion

I eftermiddag presenterar finansminister Magdalena Andersson regeringens sista ekonomiska uppdatering inför valet. I Di TV:s Ekonomistudion börjar uppsnacket redan 14.30, med tidigare finansminister Anders Borg i studion..

DI - 15 minuter sedan

Minskad omsättning för Indentive

Det First North-listade teknikbolaget Indentive redovisar en nettoomsättning om 4,3 miljoner kronor för det andra kvartalet (4,7). .

DI - 15 minuter sedan

Råvaror: Planerat Kina-möte lyfter basmetaller efter ras

Basmetallerna fortsatte upp på torsdagsförmiddagen i en rekyl efter branta nedgångar tidigare i veckan. Bakom uppgången låg uppgifter om förnyade handelssamtal mellan USA och Kina, samtidigt som dollarn föll tillbaka något..

DI - 30 minuter sedan

Wal-Mart slår förväntningarna

Den amerikanska varuhuskedjan Wal-Mart redovisar ett justerat resultat per aktie på 1:29 dollar för det andra kvartalet 2018..

DI - 45 minuter sedan

Flera brottsmisstankar mot Allra-vd:n skrivs av

Åklagaren har avskrivit flera misstankar mot Allra-vd:n Alexander Ernsberger. Misstankarna om mutbrott och grov trolöshet mot huvudman kvarstår..

DI - 1 timme sedan

SBB miljardinvesterar i Skellefteå

Samhällsfastighetsbolaget SBB har ingått en avsiktsförklaring om att investera 1.050 miljoner kronor i Skellefteås kommande kulturhus. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 1 timme sedan

Därför kan danska jätten fortsätta jäsa på börsen

Carlsbergs aktie lyfter efter att den danska bryggerijätten visat upp starka siffror i spåren av en het VM-sommar. Men analytiker anser att aktien har mer att ge..

DI - 1 timme sedan

SD får nya talespersoner

Riksdagskandidaten Ebba Hermansson och avgående presschefen Henrik Vinge, även han riksdagskandidat, blir nya talespersoner för Sverigedemokraterna. Hermansson blir ny jämställdhetspolitisk talesperson och Vinge ny integrationspolitisk talesperson..

DI - 1 timme sedan

Trygg-Hansas vd lämnar med omedelbar verkan

Trygg-Hansas vd Niclas Ward avgår med omedelbar verkan efter meningsskiljaktigheter med högsta ledningen kring hur bolaget bör drivas framåt. .

DI - 1 timme sedan

Upp till bevis för Magdalena Andersson

Räkna med fortsatt solsken i finansministerns prognoser som presenteras på Harpsund torsdag eftermiddag. Men se också upp för glädjekalkyler..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.