DI > Ekonomi

Saturday, 20 October, 21:48

DI - 25 maj 18 kl. 21:41

USA-börser: Lägre oljepriser tyngde börsernaUSA-börserna tyngdes av energisektorn som tappade på kraftigt lägre oljepriser. Det var i övrigt lugn handel på börserna i New York inför en långhelg då marknaderna håller stängt på måndag för firandet av Memorial Day..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, New York, Memorial Day

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA-börser, Lägre, oljepriser, tyngde, börserna
DI - 04 feb 15 kl. 22:24

USA-börser: Oljebolag i botten på tvekande börs

Aktier på de amerikanska börserna sjönk överlag på onsdagen, i samband med att kraftigt lägre oljepriser tyngde energisektorn. På bolagsfronten var kvartalsrapporter alltjämt i fokus..

DI - 05 apr 16 kl. 14:52

USA-börser: Lägre kurser väntas

New York-börserna väntas inleda tisdagens handel med lägre kurser, i spåren av svag utveckling i Europa och Asien samt dalande oljepriser..

DI - 06 feb 17 kl. 22:49

USA-börser: Olja och oro tyngde

USA-börserna följde de globala marknaderna lägre och stängde således måndagen i rött efter en stark fredag. Avsaknad av katalysatorer som makronyheter samt viss oro kopplat till Donald Trumps utspel och europeisk geopolitik bidrog till säljintresset..

DI - 17 dec 15 kl. 22:25

USA-börser: Lägre oljepris pressade tillbaka kurserna

Det senaste dygnets ränteoptimism gav vika för fallande oljepriser och konjunkturoro vilket fick Wall Street att stänga torsdagens handel i rött..

DI - 23 sep 14 kl. 22:16

USA-börser: Oro kring attack tyngde

Måndagens sura utveckling på USA-börserna höll i sig även på tisdagen. Oro kring en upptrappad konflikt i Mellanöstern tyngde sentimentet, samtidigt som USA:s skärpta skatteregler drog ned läkemedelssektorn..

DI - 28 jun 13 kl. 22:10

USA-börser: It-jätte tyngde New York

Amerikanska aktier stängde fredagens handel lägre, efter tre dagar i följd av uppgångar..

DI - 02 okt 18 kl. 16:30

USA-börser: Högre minimilöner sänker Amazons aktie

Amerikanska börser öppnade avvaktande på tisdagen. Fortsatt turbulens i Italien oroade de europeiska börserna vilket spridit sig till USA. .

DI - 27 apr 15 kl. 15:35

USA-börser: Högre kurser väntas

Kurserna på New York-börserna väntas inleda något högre. Efter stängningen kommer en rapport från Apple..

DI - 27 okt 14 kl. 15:11

USA-börser: Oljebolag tar stryk

Efter förra veckans starka utveckling backade de ledande amerikanska indexen i måndagens inledande handel. Merck tappade efter att ha släppt sin kvartalsrapport, samtidigt som fallande oljepriser tyngde energisektorn..

DI - 23 feb 15 kl. 22:16

USA-börser: Läkemedelsbolag rusade på köp

De ledande amerikanska aktieindexen inledde veckan med stängningar kring nollstrecket. En rad förvärv gav stora rörelser i enskilda aktier, medan fallande oljepriser tyngde energisektorn..

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Solbolaget lägger börsplaner på is efter USA-uppmärksamhet

Efter positiv uppmärksamhet från USA:s energidepartement avbryter svenska United Sun Systems sin planerade notering. Det uppger vd:n Lars Jacobsson..

DI - 30 minuter sedan

Förarlös lyxsvit stal showen i Paris

Paris Trots Ford, Volvo Cars, Nissan, Fiat och Volkswagens avhopp blev bilmässan i Paris långt ifrån en avslagen tillställning. Biltillverkarna på plats satsade på att kittla alla sinnen. Bäst lyckades Renault med den chaufförlösa franska lyxsviten EZ-Ultimo..

DI - 1 timme sedan

Sista varningen – vi har tio år på oss att rädda planeten

Den viktigaste IPCC-rapporten hittills – det sa Hoesung Lee, ordförande i FN:s vetenskapliga klimatpanel IPCC, när den första globala utvärderingen av vad 1,5 graders global uppvärmning innebär för mänskligheten presenterades förra veckan. Jag håller med – kanske rent av den viktigaste vetenskapliga rapporten hittills..

DI - 1 timme sedan

Ny giv – oljefonden stuvar om bland spelaktierna

Den norska oljefonden är Stockholmsbörsens allra största kapitalförvaltare. Fonden är en aktiv aktiehandlare och kan rubba kurserna för de flesta aktier. Den senaste ägardatan visar bland annat att fonden sålt rejält i en speloperatör, och i stället köpt ett annat bolag i sektorn.

DI - 1 timme sedan

Pro-saudiska botar på Twitter stängs

Enligt nyhetstjänsten Business Insider har Twitter stängt ned hundratals automatiserade konton (botar) som använts i en koordinerad kampanj för att försvara regimens hantering av händelsen där den saudiska journalisten och dissidenten Jamal Khashoggi dödades på Saudiarabiens konsulat i Istanbul..

DI - 2 timmar sedan

Miljöhoten engagerar vandrande kronprinsessa: "Vi måste skärpa oss"

Kronprinsessan Victoria har inlett sin egen version av Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige. Under några år ska hon vandra genom landets alla landskap. Hon är djupt oroad över de klimatförändringar hon ser.

DI - 3 timmar sedan

Adverty på väg mot First North

Annonsteknikbolaget Adverty har erhållit 36 miljoner kronor i finansiering och företaget har även nått spridningskravet för en notering på First North. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 4 timmar sedan

Experten: Arlas ostflytt kan hyvla köpsuget rejält

När Arla flyttar produktionen av Boxholmsost så är det en i raden av flera matvarumärken som överger sin hemort. Draget riskerar att minska suget hos konsumenterna, enligt varumärksexperten Tony Apéria. .

DI - 4 timmar sedan

Absolut popkonst för miljoner

På 1980-talet blev Keith Harings bild med Absolut Vodka-flaskan och hans säregna figurer känd världen över. Di kan avslöja att konstnärens egen förlaga köptes av en svensk som efter 28 år nu bjuder ut den till försäljning i Uppsala..

DI - 4 timmar sedan

Cantargias vd nöjd med fas 1-studie

Cancerforskningsföretaget Cantargia har presenterat positiva kliniska fas I-data på lördagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.