DI > Ekonomi

Thursday, 24 January, 08:01

DI - 25 maj 18 kl. 21:41

USA-börser: Lägre oljepriser tyngde börsernaUSA-börserna tyngdes av energisektorn som tappade på kraftigt lägre oljepriser. Det var i övrigt lugn handel på börserna i New York inför en långhelg då marknaderna håller stängt på måndag för firandet av Memorial Day..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, New York, Memorial Day

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA-börser, Lägre, oljepriser, tyngde, börserna
DI - 04 feb 15 kl. 22:24

USA-börser: Oljebolag i botten på tvekande börs

Aktier på de amerikanska börserna sjönk överlag på onsdagen, i samband med att kraftigt lägre oljepriser tyngde energisektorn. På bolagsfronten var kvartalsrapporter alltjämt i fokus..

DI - 05 apr 16 kl. 14:52

USA-börser: Lägre kurser väntas

New York-börserna väntas inleda tisdagens handel med lägre kurser, i spåren av svag utveckling i Europa och Asien samt dalande oljepriser..

DI - 06 feb 17 kl. 22:49

USA-börser: Olja och oro tyngde

USA-börserna följde de globala marknaderna lägre och stängde således måndagen i rött efter en stark fredag. Avsaknad av katalysatorer som makronyheter samt viss oro kopplat till Donald Trumps utspel och europeisk geopolitik bidrog till säljintresset..

DI - 17 dec 15 kl. 22:25

USA-börser: Lägre oljepris pressade tillbaka kurserna

Det senaste dygnets ränteoptimism gav vika för fallande oljepriser och konjunkturoro vilket fick Wall Street att stänga torsdagens handel i rött..

DI - 23 sep 14 kl. 22:16

USA-börser: Oro kring attack tyngde

Måndagens sura utveckling på USA-börserna höll i sig även på tisdagen. Oro kring en upptrappad konflikt i Mellanöstern tyngde sentimentet, samtidigt som USA:s skärpta skatteregler drog ned läkemedelssektorn..

DI - 28 jun 13 kl. 22:10

USA-börser: It-jätte tyngde New York

Amerikanska aktier stängde fredagens handel lägre, efter tre dagar i följd av uppgångar..

DI - 02 okt 18 kl. 16:30

USA-börser: Högre minimilöner sänker Amazons aktie

Amerikanska börser öppnade avvaktande på tisdagen. Fortsatt turbulens i Italien oroade de europeiska börserna vilket spridit sig till USA. .

DI - 27 apr 15 kl. 15:35

USA-börser: Högre kurser väntas

Kurserna på New York-börserna väntas inleda något högre. Efter stängningen kommer en rapport från Apple..

DI - 27 okt 14 kl. 15:11

USA-börser: Oljebolag tar stryk

Efter förra veckans starka utveckling backade de ledande amerikanska indexen i måndagens inledande handel. Merck tappade efter att ha släppt sin kvartalsrapport, samtidigt som fallande oljepriser tyngde energisektorn..

DI - 23 feb 15 kl. 22:16

USA-börser: Läkemedelsbolag rusade på köp

De ledande amerikanska aktieindexen inledde veckan med stängningar kring nollstrecket. En rad förvärv gav stora rörelser i enskilda aktier, medan fallande oljepriser tyngde energisektorn..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

15 procent av arbetsstyrkan får gå från Buzzfeed

Buzzfeed ska skära ner på sin arbetsstyrka med 15 procent, rapporterar Financial Times. Orsaken är ett allt hårdare klimat för nätpublicister, uppger bolaget i ett brev till anställda som tidningen kommit över..

DI - 15 minuter sedan

Franska finansministern: Renaults vd har avgått

Renaults styrelseordförande och vd Carlos Ghosn avgår. Det uppger Frankrikes finansminister Bruno Le Maire, enligt Bloomberg News..

DI - 30 minuter sedan

Bonava föreslår en oförändrad utdelning på 5,2 kronor per aktie

Bostadsutvecklaren Bonava redovisade ett rörelseresultat på 899 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018 vilket kan jämföras med 820 Mkr under samma period i fjol. Utdelningen föreslås uppgå till 5,2 kronor per aktie vilket var samma som i fjol. .

DI - 1 timme sedan

Smart Eye har BMW i orderboken

Det First North-listade eyetrackingbolaget Smart Eye har den tyska biltillverkaren BMW som kund. Bolaget har inte tidigare namngivit kunden till följd av ett sekretessavtal..

DI - 1 timme sedan

Stockholm missar guldruschen

Guldet funkar just nu fint för den som vill skydda sig mot börsoro. Sedan oktober har guldpriset stigit samtidigt som världens aktiebörser har backat. Men Stockholmsbörsens guldbolag har inte hängt med i rallyt..

DI - 1 timme sedan

Microsoft Bing blockerad i Kina

Mjukvarujätten Microsofts sökmotor Bing har blockerats i Kina. Det rapporterar Financial Times med hänvisning till två anonyma källor. .

DI - 1 timme sedan

Osäkerhet kring nedstängningen håller tillbaka dollarn

USA-räntorna sjönk efter svensk stängning på onsdagen och handlas sidledes på torsdagsmorgonen. Dollarn handlas i princip oförändrat medan asienbörserna överlag är upp. .

DI - 1 timme sedan

Försök att bryta superpolariserat läge i USA

Två olika lagförslag som kan sätta stopp för den pågående nedstängningen av statsapparaten – den längsta i USA:s historia – ligger för omröstning i USA:s senat. Men i det superpolariserade Washington DC spås inget av dem gå igenom..

DI - 1 timme sedan

Morgonkoll: Jobbfest i Australien

Torsdagen ser ut att bli en relativt odramatisk historia på de ledande Asienbörserna som bjöd på mindre rörelser. Bland morgonens vinnare fanns Australienbörsen som lyfte efter oväntat stark jobbdata. .

DI - 2 timmar sedan

Värsta konkurrenten snuvar H&M på OS-kontrakt

Svenska OS-truppen har en ny partner och sponsor: japanska klädjätten Uniqlo. Efter flera års samarbete med H&M kommer alltså de svenska olympierna kläs av Uniqlo i fyra år, både i Tokyo 2020 och Peking 2022, olympiska och paralympiska spelen. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.