Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 24 January, 08:16

Dagens PS - 25 maj 18 kl. 12:40

PS krönikör ser ”sju nyanser av” röttI förra veckan tog riksdagen i praktiken mer eller mindre enhälligt ett av de mest urspårade besluten på mycket länge. I fullständig avsaknad av både det ena och andra lät Alliansen svenska staten gå all-in i ”Ebberöds bank” när de lade ned sina röster för att förmånsbeskatta företagsbetald sjukvård och därmed privatvårdsförsäkringar/">försäkringar. Att fördyra för anställda att ta del av privatvårdsförsäkringar/">försäkringar som tillhandahålls via arbetsgivaren är odiskutabelt ingen god idé ur ett samhällsperspektiv. Det blir dyrare för företaget och den anställde på så många olika sätt. Ett känt försäkringsbolag räknar med att tappa 30 procent av sin affär.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Alliansen, Ebberöds, Horngädda, Malmös, Moderaterna, Sverige, Mikael Wiehe, Venezuela, Vem, , Fatta, Börja, Bli, Som, Och

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: PS krönikör, ser, sju, nyanserav , rött
NSD - 13 maj 16 kl. 17:13

NSD:s krönikör: "Luleå har ett guldlag – redan i dag"

Luleå Hockey/MSSK har gjort klart med tre spelare i dag och NSD:s krönikör ser ett blivande guldlag – redan i dag..

Cornucopia - 14 jul 16 kl. 18:25

Krönikör, krönikör, se ner på folk

Frilanskrönikören Elina Pahnke ser  i en krönika om polishögskolans sänkta krav ner på personer som inte är så intelligenta som henne. Rent av alla som klassas under sju på stanineskalan, dvs 77% av befolkningen.
Stanineskalans fördelning av befolkning och motsvarande IQ-intervall.

Dagens PS - 26 okt 17 kl. 13:03

Dagens PS krönikör om Sverige, folket och eliten

”Föraktet skär som en blågul kniv rakt igenom det här landet”, skriver Marcus Birro. Detta är en krönika. I texten är det krönikörens åsikter som förs fram, inte DagensPS.

Nyan - 28 sep 16 kl. 08:00

Krönikörerna som kan din ekonomi

Vad har marthorna, Ålands näringsliv, Folkhälsan och Ålandsbanken gemensamt?

Deras krönikörer ska varje vecka ge Nyans läsare konkreta och användbara råd om hur man fattar smarta ekonomiska beslut.
Karin Rosenberg ska väva ihop vardagsekonomi och ekologi i sina krönikor.

Expressen - 03 dec 12 kl. 10:02

15.00: Chatta ishockey med krönikör Boork

Ta chansen - ställ dina frågor till SportExpressen.se:s hockeykrönikör Leif Boork. Läser du detta på vår mobilsajt?

GT - 29 maj 13 kl. 06:37

Aftonbladets krönikör får miljoner för reklam

GÖTEBORG. Anders Westgårdhs PR-företag Welcom i Göteborg får tre miljoner av trafikverket för att göra reklam för Västlänken. Samtidigt hyllar krönikören Anders Westgårdh det omdebatterade projektet i sina texter i Aftonbladet.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Messiah Hallberg ny krönikör hos Nyheter24: "Tror på jämlikhet"Mer om Messiah:

Komikern Messiah Hallberg är ny krönikör hos Nyheter24. Vi välkomnar honom med att ta reda lite på vad han ska skriva om – och varför.
Vi börjar med den klassiska startfrågan.

Dagens PS - 01 dec 16 kl. 08:35

PS krönikör: Ta ansvar för ditt liv

Att leva är kanske vårt allra största ansvar och ändå lever många av oss inte på allvar. En del av oss lever inte ens för vår egen skull utan lever ett liv som vi tror att andra tycker att vi ska leva. Välj ditt liv och ta ansvar för det hela vägen från start till mål.

Skånskan - 31 maj 18 kl. 04:00

Stärk pub­lic ser­vi­ce obe­ro­en­de

Te­lia för­hand­lar med Bon­ni­er­fö­re­ta­gen om att köpa TV4, egent­li­gen hela fö­re­tags­gruppen Bon­ni­er Broadcasting med ock­så andra ka­naler).
Efter­som staten är en stor­ä­ga­re i Te­lia med 37 pro­cent av ak­tierna blir det pro­blem. Staten är ju ock­så hu­vud­an­sva­rig för SVT.

DN - 15 jun 12 kl. 11:14

Engelska krönikörer varnar för Sverige

Ordvitsarna avlöser varandra när de engelska sportkrönikörerna försöker piska upp stämningen inför fredagens EM-möte med Sverige. Men bakom humorn lyser en stark oro igenom..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 5 minuter sedan

Rival snuvar H&M på OS-kontraktet

Svenska klädjätten inte längre partner och sponsor till Sveriges OS-trupp. Värsta konkurrenten får i stället den äran. Det är japanska Uniqlo som nu efter flera år under H&M:s flagga tar över det åtråvärda kontraktet och samarbetet med de svenska olympierna, både i Tokyo 2020 och i Peking 2022, under olympiska och paralympiska spelen, berättar Dagens Industri.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Förvaltarproffs kikar i kristallkulan

Förvaltarteamet bakom Franklin European Growth tror på fortsatt hög volatilitet givet vissa sencykliska risker. Det framgår av en månadsrapport. Inför framtiden ser man framför sig en fortsatt hyfsad global tillväxt då Kina avser vidta stimulansåtgärder samtidigt som den europeiska och den amerikanska centralbanken arbetar med att navigera igenom den ekonomiska cykeln.

Dagens PS - 1 timme sedan

24 januari: Här är dagens kalender

Dagens PS påminner dig varje vardagsmorgon om vad som händer på affärsfronten. Börs
Rapporter
07:30 Bonava, 08:15 Investor, 14:00 Ahlsell, Eolus Vind, Tagmaster Utländska rapporter
08:00 Novozymes 12:00 Topdanmark, 12:59 Bristol-Myers Squibb, Freeport McMoRan, Intel (efter 22:00) Stämmor
11:00 A1M Pharma (extra) Investerarmöte
08:30 Camurus investerarmöte SEB Biotech Seminar i Stockholm
09:30-12:00 Hemfosa investerarmöte kapitalmarknadspresentation
10:00-11:00 Bonava telefonkonferens presentation/telefonkonferens
10:00 Investor telefonkonferens
12:40-13:00 Cantargia investerarmöte SEB, Swedish Biotech Seminar
15:00 Ahlsell telefonkonferens
15:00 Hemfosa telefonkonferens Övriga händelser
Consilium månadsf

Dagens PS - 19 timmar sedan

Boeing har testkört autonomt flygplan

Flygjätten Boeing har genomfört en första flygning med ett autonomt styrt passagerarflygplan. Planet är litet och kan flyga 50 miles, motsvarande cirka 8 mil. Testflygningen gjordes i Manassas, Virginia.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Analys: Bolaget för stort för sitt bästa

Fastighetsbolaget Castellum är ett bra alternativ för investerare som söker stabila utdelningar och bred exponering mot den kommersiella fastighetsmarknaden. Tyvärr finns tecken på att denna förvaltare kan ha blivit för stor för sitt eget bästa. Det skriver Börsplus i en analys på torsdagen.

Dagens PS - 18 timmar sedan

SAS utökar flottan med tre Airbus

Flygbolaget SAS har ingått ett leasingavtal med ALC, Air Lease Corporation, vilket innebär att SAS kommer att utöka sin flygplansflotta med tre Airbus A321LR. LR står för Long Range och flygplanet är utrustat för att kunna flyga längre sträckor än en vanlig A321neo. Det första planet kommer att sättas i trafik under första halvåret 2020.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Uber hotar att lämna Barcelona

Taxiappbjässen Uber och Cabify överväger att lämna Barcelona om myndigheterna väljer att stödja de strejkande taxichaufförerna. Det rapporterar El Mundo. Det lokala styret har godkänt taxichaufförernas krav på att taxiappförarna inte skall få använda GPS.

Dagens PS - 21 timmar sedan

OECD-chefen avfärdar katastrof

OECD:s generalsekreterare Jose Angel Gurria tvivlar på att en avtalslös brexit medför en ekonomisk katastrof. Till Sky News sade han att även i ett värsta scenario kan brexit visa sig hanterbar. En brexit utan avtal betyder att Storbritannien lämnar EU utan att veta hur den framtida relationen blir.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Ministern stäms för obetald faktura

Arkitekt ritade om socialförsäkringsministerns glasveranda. Har inte fått betalt än – efter 18 månader. I fredags skickades en stämningsansökan i ärendet till Nacka tingsrätt, uppger Dagens Nyheter.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Xiaomi visar upp vikbar telefon i video

Teknikföretaget Xiaomi har visat upp en vikbar telefon i en minutlång teaservideo på Weibo. Det rapporterar The Verge. Xiaomi läckte tidigare i månaden att man skulle släppa en vikbar telefon.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.