SVT > Inrikes

Saturday, 23 March, 15:40

SVT - 25 maj 18 kl. 08:39

Svagt skydd mot korruption på ambassader – Riksrevisionen kräver åtgärderVisum som stulits eller gått till fel personer. Erbjudanden om att gå före i kön om man betalar pengar. Efter flera skandaler har Riksrevisionen granskat skyddet mot korruption och oegentligheter på de svenska ambassaderna – och hittat flera brister..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Riksrevisionen

Dela artikeln

698 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svagt, skyddmot , korruption, ambassader, Riksrevisionen, kräver, åtgärder
Corren - 21 mar 17 kl. 21:35

Svagt skydd för havererade flygplan

Havererade flygplan har ett svagt skydd i fornminneslagen..

DN - 25 maj 18 kl. 11:40

Svagt skydd mot korruption på svenska ambassader

Anmälningar om misstänkt korruption på svenska ambassader har ökat kraftigt de senaste åren, visar en granskning av Riksrevisionen. Det handlar bland annat om visum som har stulits eller gått till fel personer och försäljning av intervjutider för uppehållstillstånd. Nu kräver myndigheten en skärpning.

SvD - 11 jun 12 kl. 06:50

Svagt skydd för den som larmar om mutor

Allvarliga brister enligt rapport korruption i Sverige..

Sydsvenskan - 21 sep 12 kl. 06:30

Svagt skydd för utsatta kvinnor i södra Skåne

Utsatta kvinnors möjlighet till skydd varierar beroende på var de bor i Sverige. I södra Skåne beviljas bara en av fem kontaktförbudsansökningar, den näst lägsta siffran i landet..

BT - 25 nov 11 kl. 00:30

Svagt skydd för markägarna

Historikern Herman Lindqvist förutspådde för många år sedan att Sverige i framtiden skulle bli som ett stort friluftsmuseum dit kineser och indier kommer för att finna frid och ro på semestern. Lindqvists grova generalisering att all produktion skulle flytta i österled har kommit på skam. Men den svenska naturen och allemansrätten utgör likväl en konkurrensfördel för den växande friluftsindustrin.

Helsingborgs Dagblad - 11 jun 12 kl. 01:32

Korruption i kommuner kartlagd

Korruptionen i kommuner och landsting upptäcks inte av arbetsgivare eller myndigheter, utan av privatpersoner och journalister. Det visar en unik kartläggning som gjorts av Statskontoret och som på måndagen överlämnas till regeringen, skriver Svenska Dagbladet. Svagt skydd för dem som larmar, dålig kunskap om regler och minimal kontroll, är några av de problem som pekas ut..

DN - 12 nov 18 kl. 17:06

”För svagt skydd mot vanskötsel och korruption i kommunerna”

SLUTREPLIK DN DEBATT 4/11. SKL bortser i sin replik från att den granskning som vi nu hänvisar till bara är den senaste i en lång rad av återkommande kritiska granskningar av svenska kommuner som media gjort, skriver Inga-Britt Ahlenius och Louise Brown..

SVT - 20 mar 12 kl. 07:50

Reservat svagt skydd för fisken

Överfiske anses vara ett av dom största hoten mot havsmiljön. Trots det visar Sydnytts granskning att det är tillåtet att fiska i nästan alla naturreservat till havs..

SR - 23 maj 16 kl. 04:00

Svagt skydd för husköpare

Mer än hälften av de besiktningsmän som begått fel vid en husbesiktning och fällts av Allmänna reklamationsnämnden var inte godkända eller certifierade.Det visar en granskning av P1 programmet Kaliber..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Göran Persson om januariöverenskommelsens nästa fas: ”Mycket dramatik”

Ex-statsministern Göran Persson (S) varnar S för att försöka finta bort C och L. Han spår att januariöverenskommelsens nästa fas kommer att bli skakig. – Den kommer att rymma väldigt mycket dramatik, säger han..

SVT - 1 timme sedan

FOI om placering av amerikanska bombplan i Europa: ”Mycket stark markering”

USA har placerat sex stycken strategiska bombflygplan i Europa. Bombplanen (B-52) uppges vara av en version som kan bära kärnvapen. Baseringen inleddes förra veckan enligt amerikanska flygvapnet.

SVT - 3 timmar sedan

Hur lyckliga är svenskarna – och går det att mäta?

“Vad är lycka” är en av människans eviga frågor. I internationella mätningar hamnar Sverige ofta i topp som ett av världens lyckligaste länder. Hur kommer det sig frågar kanske den som länge kämpat på i mörker och slaskväder.

SVT - 4 timmar sedan

USA placerar sex bombplan i Europa med kapacitet för kärnvapen

USA har baserat sex stycken B-52 bombflygplan i Storbritannien. De strategiska bombflygplanen har kapacitet för kärnvapen och flögs till Europa förra veckan. De har gjort flyguppdrag över Östersjön den här veckan.

SVT - 5 timmar sedan

Löfven försvarar januariavtalet

Statsminister Stefan Löfven (S) försvarar januariavtalet i sitt tal på S-kongressen i Örebro. – Vi höll högerextremismen borta från makten, säger han..

SVT - 5 timmar sedan

”Vi har rätt att komma tillbaka” – SVT har träffat IS-svenskarna

De påstår att de är oskyldiga och flera av dem säger att de har varit ovetande om IS grymheter – nu vill de komma hem till Sverige. I ett unikt material möter SVT Korrespondenternas Sanna Klinghoffer och Niclas Berglund några av de svenska kvinnor som rest till Syrien för att gå med i världens brutalaste terrorsekt..

SVT - 8 timmar sedan

Misstro och chefsförakt inom polisen enligt ny rapport

Polisen har stora problem med sin kultur enligt en ny rapport från myndighetens egna revisorer. Misstro mellan yrkesgrupper, ovilja att följa fattade beslut och förakt mot chefer ska nu hanteras genom en rad åtgärder. Men granskningen har luckor menar en kritisk polisforskare..

SVT - 13 timmar sedan

Spelbolag bötfälls av Spelinspektionen

För första gången sedan den nya spellagen trädde i kraft har Spelinspektionen delat ut böter till två spelbolag för att de har brutit mot den. – I båda fallen handlar det om avstängningsregistret Spelpaus.se och att spelare trots att de varit avstängda, kunnat spela hos bolagen, säger My Hamrén, pressansvarig på Spelinspektionen, till SVT Nyheter..

SVT - 19 timmar sedan

Socialstyrelsen öppnar för ett tredje kön i officiell statistik

Nu öppnar Socialstyrelsen för ett tredje kön i officiell svensk statistik. De vill att landets statistikmyndigheter ska diskutera om man kan införa fler definitioner än man och kvinna. – Ett binärt könsbegrepp som man och kvinna gör att alla inte kan känna igen sig, säger Lars Grönvik, enhetschef på Socialstyrelsen..

SVT - 21 timmar sedan

Sömnforskaren Matthew Walker: ”Avskaffa sommartiden”

Omställningen till sommar- och vintertid påverkar oss på ett mycket tydligt sätt, menar sömnforskaren Matthew Walker. Spela klippet ovan för att höra honom berätta varför han tycker att systemet ska avskaffas. – På våren, dagen efter att vi förlorat en sömntimme, ökar antalet hjärtinfarkter och trafikolyckor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.