SVT > Inrikes

Sunday, 24 June, 20:37

SVT - 25 maj 18 kl. 08:39

Svagt skydd mot korruption på ambassader – Riksrevisionen kräver åtgärderVisum som stulits eller gått till fel personer. Erbjudanden om att gå före i kön om man betalar pengar. Efter flera skandaler har Riksrevisionen granskat skyddet mot korruption och oegentligheter på de svenska ambassaderna – och hittat flera brister..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Riksrevisionen

Dela artikeln

698 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svagt, skyddmot , korruption, ambassader, Riksrevisionen, kräver, åtgärder
Corren - 21 mar 17 kl. 21:35

Svagt skydd för havererade flygplan

Havererade flygplan har ett svagt skydd i fornminneslagen..

DN - 25 maj 18 kl. 11:40

Svagt skydd mot korruption på svenska ambassader

Anmälningar om misstänkt korruption på svenska ambassader har ökat kraftigt de senaste åren, visar en granskning av Riksrevisionen. Det handlar bland annat om visum som har stulits eller gått till fel personer och försäljning av intervjutider för uppehållstillstånd. Nu kräver myndigheten en skärpning.

SvD - 11 jun 12 kl. 06:50

Svagt skydd för den som larmar om mutor

Allvarliga brister enligt rapport korruption i Sverige..

BT - 25 nov 11 kl. 00:30

Svagt skydd för markägarna

Historikern Herman Lindqvist förutspådde för många år sedan att Sverige i framtiden skulle bli som ett stort friluftsmuseum dit kineser och indier kommer för att finna frid och ro på semestern. Lindqvists grova generalisering att all produktion skulle flytta i österled har kommit på skam. Men den svenska naturen och allemansrätten utgör likväl en konkurrensfördel för den växande friluftsindustrin.

Sydsvenskan - 21 sep 12 kl. 06:30

Svagt skydd för utsatta kvinnor i södra Skåne

Utsatta kvinnors möjlighet till skydd varierar beroende på var de bor i Sverige. I södra Skåne beviljas bara en av fem kontaktförbudsansökningar, den näst lägsta siffran i landet..

Helsingborgs Dagblad - 11 jun 12 kl. 01:32

Korruption i kommuner kartlagd

Korruptionen i kommuner och landsting upptäcks inte av arbetsgivare eller myndigheter, utan av privatpersoner och journalister. Det visar en unik kartläggning som gjorts av Statskontoret och som på måndagen överlämnas till regeringen, skriver Svenska Dagbladet. Svagt skydd för dem som larmar, dålig kunskap om regler och minimal kontroll, är några av de problem som pekas ut..

SVT - 20 mar 12 kl. 07:50

Reservat svagt skydd för fisken

Överfiske anses vara ett av dom största hoten mot havsmiljön. Trots det visar Sydnytts granskning att det är tillåtet att fiska i nästan alla naturreservat till havs..

SR - 23 maj 16 kl. 04:00

Svagt skydd för husköpare

Mer än hälften av de besiktningsmän som begått fel vid en husbesiktning och fällts av Allmänna reklamationsnämnden var inte godkända eller certifierade.Det visar en granskning av P1 programmet Kaliber..

Corren - 20 okt 17 kl. 08:05

Svagt skydd för sjön Sommen

Sjön Sommen är skyddslös mot järnvägsbroar..

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Skogens kris hotar även oss människor

Sveriges skogar används i allt högre grad för avverkning. Det medför att artrikedomen minskar när livsmiljöer förstörs – och det kan få allvarliga konsekvenser..

SVT - 15 minuter sedan

Den svenska skogen i centrum för klimatkonflikt

Den svenska skogen har hamnat i centrum för en strid om framtidens biobränsle, framför allt när det gäller flyget. På ena sidan står de som vill använda skogen till att göra bland annat flygbränsle av för att minska flygets klimatpåverkan, på den andra finns de som vill bevara mer skog för naturvård, turism och friluftsliv..

SVT - 15 minuter sedan

Miljöministern: Vi ska inte blåsa upp förväntningarna

I våras tillsatte regeringen en utredning om hållbara biobränslen för flyget. Miljöminister Karolina Skog (MP) säger att flyget självklart måste vara med i en omställning till ett fossilfritt samhälle – men hon vill inte blåsa upp förväntningarna på att biobränslen ska bli lösningen på flygets klimatutsläpp..

SVT - 6 timmar sedan

Träning och upplevelser – här är svenskarnas nya resvanor

Ensamresor, träningsresor, unika upplevelser och flera kortare utlandsbesök. Så ser svenskarnas nya resmönster ut, enligt några av Sveriges största resebolag..

SVT - Igår: 18:23

Gustav Vasas ättlingar kartlagda

Per Andersson har dragit svensk släktforskning till sin spets – han har kartlagt Gustav Vasas alla ättlingar. Inklusive ingifta rör det sig om en kvarts miljon personer..

SVT - I förrgår: 14:26

Fler lyckade häckningar för kungsörnen

Enligt en ny norsk mätmetod som nu har börjat användas i Sverige ser det nu ut att bli fler lyckade häckningar för kungsörnen. I stället för att som tidigare kontrollera alla de 250 revir som finns i Sverige, intensivinventerar man nu istället specifika områden. Man använder sedan data från dessa områden och gör en uträkning för hela landet..

SVT - Igår: 12:22

Marianna kom över sin förlossningsrädsla med ny metod: ”Jag var rädd för att det värsta skulle hända”

När Marianna, 35, äntligen blev gravid med hjälp av IVF var hon rädd för att det värsta skulle hända – att hon skulle förlora barnet. Men tack vare att ha en och samma barnmorska med sig under hela graviditeten lyckades hon övervinna sin rädsla. – Jag kände mig helt trygg med att hon visste vad mina rädslor var..

SVT - I förrgår: 19:47

Mjölkbrist på flera neonatalavdelningar

För barn födda före vecka 32 är bröstmjölken livsavgörande. Om mamman inte kan producera tillräckligt tiden efter förlossningen är donerad bröstmjölk lösningen. Men just nu råder stor brist på bröstmjölk på flera av landets neonatalavdelningar, rapporterar Dagens Nyheter..

SVT - I förrgår: 13:22

Beslut om årets björnjakt närmar sig

Snart ska det fattas beslut om hur många björnar som får skjutas i årets björnjakt. Jägarna vill att tilldelningen ökar och hänvisar till den senaste spillningsinventeringen. Men länsstyrelserna vill först analysera resultatet av den..

SVT - I förrgår: 10:15

Magiska midsommarafton: ”Bli inte förvånad om en granne rullar naken i daggen”

Stång, sång och sill känner de flesta till – men hur mycket kan du om midsommarens mystiska ritualer? SVT:s reporter Therese Bergstedt vågade sig ut i ovädret för att prata med marknadsföraren Kylliki Hellström om spådomar, läkeväxter och att rulla sig naken i daggen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.