SVT > Inrikes

Monday, 24 September, 09:46

SVT - 25 maj 18 kl. 08:39

Svagt skydd mot korruption på ambassader – Riksrevisionen kräver åtgärderVisum som stulits eller gått till fel personer. Erbjudanden om att gå före i kön om man betalar pengar. Efter flera skandaler har Riksrevisionen granskat skyddet mot korruption och oegentligheter på de svenska ambassaderna – och hittat flera brister..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Riksrevisionen

Dela artikeln

698 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svagt, skyddmot , korruption, ambassader, Riksrevisionen, kräver, åtgärder
Corren - 21 mar 17 kl. 21:35

Svagt skydd för havererade flygplan

Havererade flygplan har ett svagt skydd i fornminneslagen..

DN - 25 maj 18 kl. 11:40

Svagt skydd mot korruption på svenska ambassader

Anmälningar om misstänkt korruption på svenska ambassader har ökat kraftigt de senaste åren, visar en granskning av Riksrevisionen. Det handlar bland annat om visum som har stulits eller gått till fel personer och försäljning av intervjutider för uppehållstillstånd. Nu kräver myndigheten en skärpning.

SvD - 11 jun 12 kl. 06:50

Svagt skydd för den som larmar om mutor

Allvarliga brister enligt rapport korruption i Sverige..

BT - 25 nov 11 kl. 00:30

Svagt skydd för markägarna

Historikern Herman Lindqvist förutspådde för många år sedan att Sverige i framtiden skulle bli som ett stort friluftsmuseum dit kineser och indier kommer för att finna frid och ro på semestern. Lindqvists grova generalisering att all produktion skulle flytta i österled har kommit på skam. Men den svenska naturen och allemansrätten utgör likväl en konkurrensfördel för den växande friluftsindustrin.

Sydsvenskan - 21 sep 12 kl. 06:30

Svagt skydd för utsatta kvinnor i södra Skåne

Utsatta kvinnors möjlighet till skydd varierar beroende på var de bor i Sverige. I södra Skåne beviljas bara en av fem kontaktförbudsansökningar, den näst lägsta siffran i landet..

Helsingborgs Dagblad - 11 jun 12 kl. 01:32

Korruption i kommuner kartlagd

Korruptionen i kommuner och landsting upptäcks inte av arbetsgivare eller myndigheter, utan av privatpersoner och journalister. Det visar en unik kartläggning som gjorts av Statskontoret och som på måndagen överlämnas till regeringen, skriver Svenska Dagbladet. Svagt skydd för dem som larmar, dålig kunskap om regler och minimal kontroll, är några av de problem som pekas ut..

SVT - 20 mar 12 kl. 07:50

Reservat svagt skydd för fisken

Överfiske anses vara ett av dom största hoten mot havsmiljön. Trots det visar Sydnytts granskning att det är tillåtet att fiska i nästan alla naturreservat till havs..

SR - 23 maj 16 kl. 04:00

Svagt skydd för husköpare

Mer än hälften av de besiktningsmän som begått fel vid en husbesiktning och fällts av Allmänna reklamationsnämnden var inte godkända eller certifierade.Det visar en granskning av P1 programmet Kaliber..

Corren - 20 okt 17 kl. 08:05

Svagt skydd för sjön Sommen

Sjön Sommen är skyddslös mot järnvägsbroar..

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 minuter sedan

Arvinge okänd: Pojke med Downs syndrom lämnades ensam i Sverige

Richard Lewkowiez lämnades ensam på ett barnhem i Malmö 1953, när han var sex år gammal. Hör programledaren Kattis Ahlström om säsongsavslutningen av tittarsuccén Arvinge okänd i klippet ovan..

SVT - 1 timme sedan

Här är flygbolagen som vägrar betala ersättning

De resebolag som inte ersätter sina kunder vid till exempel försenade flyg hamnar på Vagabonds och Råd & Röns ”svarta lista”. I år får danska Primera Air sämst betyg. – Det har vägrat att följa rekommendationen, säger Per J Andersson på Vagabond..

SVT - 10 timmar sedan

Maria Ferm (MP): Om lagen underkänns får vi hitta annan lösning

Snart kommer Migrationsöverdomstolens beslut om den så kallade gymnasielagen, som skulle ge unga ensamkommande en andra chans att få stanna i Sverige. Om domstolen underkänner lagen säger Miljöpartiets Maria Ferm att hon vill ha en annan lag, så att de ändå ska få stanna..

SVT - 15 timmar sedan

Talmansvalet blir en hemlig historia

Valen till talman och andre vice talman på måndagen kommer att ske genom en sluten omröstning, eftersom det är fler än en kandidat nominerad..

SVT - 12 timmar sedan

Professor: Därför backar socialdemokratin i Europa

I flera europeiska länder har socialdemokratiska partier backat i valen på senare år. Jenny Andersson, professor i statsvetenskap i Paris, säger i en intervju i Agenda att hon tror att nedgången för de socialdemokratiska partierna kommer att fortsätta ett bra tag..

SVT - 14 timmar sedan

Chatta med specialistläkaren Katarina Danielsson

Ställ din fråga till Katarina Danielsson, medicinskt ledningsansvarig läkare vid Sömnutredningsmottagningen, Smärtcentrum, vid Akademiska sjukhuset i Uppsala..

SVT - Igår: 09:05

Tjejerna berättar: Därför väljer vi mobilen framför sömnen

De vet att mobilen förstör deras sömn. Ändå väljer de att sova med den bredvid huvudkudden, med ljudet på, utifall att någon skriver något på sociala medier. Tonåringarna Anna, Elna och Julia vittnar för SVT Nyheter om hur de låter sömnen störas..

SVT - 14 timmar sedan

Sömnproblemen bland unga har ökat kraftigt

Fler och fler unga har diagnostiserats med sömnstörningar i den öppna specialiserade vården, visar ny statistik från Socialstyrelsen. Trots att sömnproblem generellt är betydligt vanligare bland män är det nu vanligare att unga tjejer vårdas för besväret än killar..

SVT - 16 timmar sedan

Spårspring en dödlig – och växande – fara

Folk som springer på tågspår är ett stort och enligt myndigheter växande problem. Varje år skördar olyckor till följd av spårspring liv, traumatiserar lokförare och vållar dessutom stora kostnader i form av förseningar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.