SVT > Inrikes

Tuesday, 11 December, 14:46

SVT - 25 maj 18 kl. 08:39

Svagt skydd mot korruption på ambassader – Riksrevisionen kräver åtgärderVisum som stulits eller gått till fel personer. Erbjudanden om att gå före i kön om man betalar pengar. Efter flera skandaler har Riksrevisionen granskat skyddet mot korruption och oegentligheter på de svenska ambassaderna – och hittat flera brister..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Riksrevisionen

Dela artikeln

698 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svagt, skyddmot , korruption, ambassader, Riksrevisionen, kräver, åtgärder
Corren - 21 mar 17 kl. 21:35

Svagt skydd för havererade flygplan

Havererade flygplan har ett svagt skydd i fornminneslagen..

DN - 25 maj 18 kl. 11:40

Svagt skydd mot korruption på svenska ambassader

Anmälningar om misstänkt korruption på svenska ambassader har ökat kraftigt de senaste åren, visar en granskning av Riksrevisionen. Det handlar bland annat om visum som har stulits eller gått till fel personer och försäljning av intervjutider för uppehållstillstånd. Nu kräver myndigheten en skärpning.

SvD - 11 jun 12 kl. 06:50

Svagt skydd för den som larmar om mutor

Allvarliga brister enligt rapport korruption i Sverige..

Sydsvenskan - 21 sep 12 kl. 06:30

Svagt skydd för utsatta kvinnor i södra Skåne

Utsatta kvinnors möjlighet till skydd varierar beroende på var de bor i Sverige. I södra Skåne beviljas bara en av fem kontaktförbudsansökningar, den näst lägsta siffran i landet..

BT - 25 nov 11 kl. 00:30

Svagt skydd för markägarna

Historikern Herman Lindqvist förutspådde för många år sedan att Sverige i framtiden skulle bli som ett stort friluftsmuseum dit kineser och indier kommer för att finna frid och ro på semestern. Lindqvists grova generalisering att all produktion skulle flytta i österled har kommit på skam. Men den svenska naturen och allemansrätten utgör likväl en konkurrensfördel för den växande friluftsindustrin.

Helsingborgs Dagblad - 11 jun 12 kl. 01:32

Korruption i kommuner kartlagd

Korruptionen i kommuner och landsting upptäcks inte av arbetsgivare eller myndigheter, utan av privatpersoner och journalister. Det visar en unik kartläggning som gjorts av Statskontoret och som på måndagen överlämnas till regeringen, skriver Svenska Dagbladet. Svagt skydd för dem som larmar, dålig kunskap om regler och minimal kontroll, är några av de problem som pekas ut..

DN - 12 nov 18 kl. 17:06

”För svagt skydd mot vanskötsel och korruption i kommunerna”

SLUTREPLIK DN DEBATT 4/11. SKL bortser i sin replik från att den granskning som vi nu hänvisar till bara är den senaste i en lång rad av återkommande kritiska granskningar av svenska kommuner som media gjort, skriver Inga-Britt Ahlenius och Louise Brown..

SVT - 20 mar 12 kl. 07:50

Reservat svagt skydd för fisken

Överfiske anses vara ett av dom största hoten mot havsmiljön. Trots det visar Sydnytts granskning att det är tillåtet att fiska i nästan alla naturreservat till havs..

SR - 23 maj 16 kl. 04:00

Svagt skydd för husköpare

Mer än hälften av de besiktningsmän som begått fel vid en husbesiktning och fällts av Allmänna reklamationsnämnden var inte godkända eller certifierade.Det visar en granskning av P1 programmet Kaliber..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Nobelmiddagen – här händer det som inte får hända

Många servitörers värsta mardröm är att tappa maten på nobelfesten. Därför läggs det mycket tid på att öva för att se till att det inte händer. En av servitörerna hade dock väldigt otur..

SVT - 2 timmar sedan

Intern AF-rapport om M-budgeten: Tusentals färre jobb och insatser för arbetslösa

Totalstopp för extratjänster. Stopp för insatser till tusentals arbetslösa. Färre nyanlända och personer med funktionsnedsättning ut i arbete.

SVT - 2 timmar sedan

Så påverkas du av M och KD:s gemensamma budget

Sänkt inkomstskatt för alla, sänkt pensionärsskatt och skrotade byggsubventioner. Det är några av förslagen i Moderaternas och Kristdemokraternas gemensamma budgetförslag som sannolikt blir det som gäller oavsett vilka partier som i slutändan bildar regering. Så här påverkas du av förslagen..

SVT - 3 timmar sedan

Går inte att betala med Swish – nere för alla bankkunder

Sedan i tisdags morse går det inte att överföra pengar med den mobila betaltjänsten Swish. Företaget vet inte vad felet beror på men meddelar att man jobbar febrilt med att hitta orsaken. – Det ligger nere för alla banker, säger Per Ekwall, pressansvarig vid betaltjänsten Swish..

SVT - 3 timmar sedan

Bosse Lindquist: ”Extremt glädjande”

– Det är extremt glädjande att åklagaren tagit beslutet att återuppta förundersökningen så att dessa allvarliga händelser får en rättslig prövning. Det säger journalisten och författaren Bosse Lindquist som gjort den uppmärksammade dokumentären om Paolo Macchiarini..

SVT - 4 timmar sedan

Macchiarinis framtid avgörs ännu en gång

Han har kallats allt från ett geni till en bluff. I oktober förra året lades förundersökningen mot honom ned. Nu ska åklagarmyndigheten avgöra den skandalomsusade kirurgen Paolo Macchiarinis framtid.

SVT - 5 timmar sedan

De jagades av turkisk säkerhetstjänst – nu bor de i Sverige

Nurettin Aytug deporterades från Irak till Turkiet, där han satt häktad i 500 dagar. Familjen Ozcelik saknar i sin tur sin pappa, farfar och make. Han riskerar många års fängelse efter att ha utlämnats från Malaysia.

SVT - 7 timmar sedan

Vinterkräksjukan är här

Antalet sökningar på ordet vinterkräksjuka har ökat så pass mycket på vårdguidens hemsida de senaste dagarna att Folkhälsomyndigheten har kunnat konstatera att den fruktade sjukdomen nu är här. För att hålla sig frisk ska man vara noga med handhygienen, säger Elsie Ydring, epidemiolog på Folkhälsomyndigheten..

SVT - 8 timmar sedan

Sifo: Mer än varannan svensk drar ner på köttet för klimatets skull

Allt fler svenskar väljer att dra ned på köttet för klimatets skull, mer än varannan gör det valet i dag. Det visar en färsk undersökning om beteenden och levnadsvanor i skenet av klimathotet som Sifo gjort på uppdrag av SVT Nyheter..

SVT - 9 timmar sedan

Så undviker du bakteriehärdarna på julbordet

Vad är det för bakterier som kan frodas på julbordet, och vad behöver man tänka på för att undvika dem? Marie Louise Danielsson-Tham, professor i livsmedelshygien, berättar om några rätter på julbordet som kan bli farliga om de inte hanteras rätt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.