Kristianstadsbladet > Ekonomi

Monday, 22 October, 00:57

Kristianstadsbladet - 25 maj 18 kl. 01:06

Delseger för Apple mot SamsungApple har plockat poäng i den till synes eviga striden med Samsung om vem som ska ha äran - och pengarna - för de nutida smarttelefonerna. En jury i San Jose, Kalifornien, beordrar Samsung att betala Apple över 530 miljoner dollar. Det är ungefär mitt emellan Apples krav och vad Samsung gått med på.(TT).
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Apple, Samsung, San Jose, Apples

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Delsegerför , Applemot , Samsung
Nyteknik - 30 nov 11 kl. 10:13

Delseger för Samsung i patentkrig

Samsung vann en delseger i det omfattande patentkriget mot Apple sedan en domstol upphävde säljförbudet mot pekdatorn Galaxy 10.1..

DI - 19 apr 11 kl. 06:48

Apple: Samsung har plankat Ipad

Apple har stämt Samsung och hävdar att det sydkoreanska företagets mobiltelefoner och läsplattor av typen Galaxy är plagiat av Apples Iphone och Ipad..

Dagens PS - 07 nov 17 kl. 07:23

Samsung ska betala 120 miljoner dollar till Apple

Apple har nu gått segrande ur en patenttvist med Samsung. Högsta domstolen i USA meddelade igår att man inte tänker ta upp en överklagan av ett domslut från 2016. Det innebär att det sydkoreanska teknikbolaget ska betala 119,6 miljoner dollar till Apple.

IDG - 30 nov 11 kl. 08:41

Viktig delseger för Samsung mot Apple

Undanröjer ett säljstopp mot plattan Galaxy Tab i Australien..

Dagensanalys.se - 14 dec 17 kl. 15:01

Vi svenskar gillar verkligen Apple

I en studie genomförd av Telia framkommer det tydligt at svenskarna väljer Apple över andra tillverkare som Samsung. Det är ingen tvekan om att Sverige är ett Apple-land; hela 33%, eller motsvarande 17,6 miljoner prylar kommer från Apple. Samsung kniper andraplatsen med 6,5%, avslöjar data från Telias bredbandkunders WiFi och Telia Zone.

Nyteknik - 04 jun 18 kl. 11:35

Facebook delar känslig data med mobiltillverkare som Apple och Samsung

En granskning visar att Facebook under tio års tid delat med sig av användardata till mobilföretag som Apple, Samsung och Blackberry. Först efter Cambridge Analytica-skandeln har samarbeten avslutats..

Nyteknik - 08 aug 13 kl. 13:48

Här är supermobilen som ska slåss mot Apple

Nu spänner LG musklerna och ger sig in i mobilkriget ordentligt. Med sin nya G2 ska de ta sig an Apple, Samsung och andra mobiltillverkare, skriver Cnet.com..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Mnuchin tonar ned risken för kinesisk smitta

USA:s finansminister Steven Mnuchin tonar ner riskerna för att den ekonomiska inbromsningen i Kina spiller över och destabiliserar amerikanska finansiella marknader. - I ett vidare perspektiv ser jag inga smittorisker just nu.(TT).

Kristianstadsbladet - 5 timmar sedan

Grossister håller på årets Kalix löjrom

Tillgången på siklöja har varit god, enligt fiskarna. Men än står det inte klart var priset på den dyrbara rommen kommer att landa. På Melanders fisk har man ännu inte kunna köpa in årets Kalix löjrom från grossisterna.

Kristianstadsbladet - 15 timmar sedan

Utlänningar köper begagnat i Sverige

Nya miljöregler och en stor efterfrågan från utlandet driver upp priserna på begagnade bilar. Trenden går stick i stäv med förväntningarna i början av året. Priset på begagnade bilar har stigit med tre procent hittills i år, vilket är en oväntad utveckling.

Kristianstadsbladet - 18 timmar sedan

Bankkunder vänsterprasslar mer

Kopplingar till bolag i skatteparadis, misstänkt penningtvätt och medhjälp till skattesvindel. Avslöjanden som rör storbankerna avlöser varandra. Men kunderna stannar.

Kristianstadsbladet - Igår: 12:55

Svensk elbil blir internationell

Det skånska elbilsprojektet Uniti blir alltmer internationellt. Samtidigt står det klart att tidigare presenterade tidplaner varit för optimistiska. Nu är målet att kunna visa upp två färdiga bilmodeller i december 2019.

Kristianstadsbladet - Igår: 04:54

Klädförsäljare längtar efter köldknäpp

Inför hösten i år trodde klädbranschen att försäljningssiffrorna skulle vända uppåt. Men vädret har hittills inte varit på försäljarnas sida. Men kyligare väder kan få siffrorna att ta fart uppåt.

Kristianstadsbladet - I förrgår: 22:09

Blandat på Wall Street

USA-börserna gick åt olika håll när handelsveckan avslutades. En av vinnarna var Procter & Gamble som redovisade en kraftigt ökad försäljning under kvartalet.(TT).

Kristianstadsbladet - I förrgår: 19:01

Chans till miljardvinst på lotto

Vad sägs om att vinna mer än nio miljarder kronor på lotto? Den hisnande summan kan en lycklig spelare kamma hem som ensam vinnare i USA i natt.(TT).

Kristianstadsbladet - I förrgår: 16:21

Utpekad tidigare SEB-chef förnekar upplägg

Den tidigare chef på SEB i Frankfurt som utpekas som nyckelperson i en brottsmisstänkt aktieaffär förnekar ett sådant upplägg. Uppgifterna om mannens roll finns i de hemliga så kallade cum-ex-filerna, som den tyska redaktionen Correctiv har delat med sig av till bland andra TT och SVT.(TT).

Kristianstadsbladet - I förrgår: 16:13

Tidigare SEB-chef: Gråzonsupplägg mot Sverige

Svenska skattebetalare har drabbats av kontroversiella upplägg som minskar skatten på aktieutdelningar, enligt en tidigare SEB-chef. - I stort sett ända fram till i dag, säger han till SVT.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.