Kristianstadsbladet > Ekonomi

Monday, 18 June, 07:50

Kristianstadsbladet - 25 maj 18 kl. 01:06

Delseger för Apple mot Samsung



Apple har plockat poäng i den till synes eviga striden med Samsung om vem som ska ha äran - och pengarna - för de nutida smarttelefonerna. En jury i San Jose, Kalifornien, beordrar Samsung att betala Apple över 530 miljoner dollar. Det är ungefär mitt emellan Apples krav och vad Samsung gått med på.(TT).
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Apple, Samsung, San Jose, Apples

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Delsegerför , Applemot , Samsung
Nyteknik - 30 nov 11 kl. 10:13

Delseger för Samsung i patentkrig

Samsung vann en delseger i det omfattande patentkriget mot Apple sedan en domstol upphävde säljförbudet mot pekdatorn Galaxy 10.1..

DI - 19 apr 11 kl. 06:48

Apple: Samsung har plankat Ipad

Apple har stämt Samsung och hävdar att det sydkoreanska företagets mobiltelefoner och läsplattor av typen Galaxy är plagiat av Apples Iphone och Ipad..

Dagens PS - 07 nov 17 kl. 07:23

Samsung ska betala 120 miljoner dollar till Apple

Apple har nu gått segrande ur en patenttvist med Samsung. Högsta domstolen i USA meddelade igår att man inte tänker ta upp en överklagan av ett domslut från 2016. Det innebär att det sydkoreanska teknikbolaget ska betala 119,6 miljoner dollar till Apple.

IDG - 30 nov 11 kl. 08:41

Viktig delseger för Samsung mot Apple

Undanröjer ett säljstopp mot plattan Galaxy Tab i Australien..

Dagensanalys.se - 14 dec 17 kl. 15:01

Vi svenskar gillar verkligen Apple

I en studie genomförd av Telia framkommer det tydligt at svenskarna väljer Apple över andra tillverkare som Samsung. Det är ingen tvekan om att Sverige är ett Apple-land; hela 33%, eller motsvarande 17,6 miljoner prylar kommer från Apple. Samsung kniper andraplatsen med 6,5%, avslöjar data från Telias bredbandkunders WiFi och Telia Zone.

Nyteknik - 04 jun 18 kl. 11:35

Facebook delar känslig data med mobiltillverkare som Apple och Samsung

En granskning visar att Facebook under tio års tid delat med sig av användardata till mobilföretag som Apple, Samsung och Blackberry. Först efter Cambridge Analytica-skandeln har samarbeten avslutats..

Nyteknik - 08 aug 13 kl. 13:48

Här är supermobilen som ska slåss mot Apple

Nu spänner LG musklerna och ger sig in i mobilkriget ordentligt. Med sin nya G2 ska de ta sig an Apple, Samsung och andra mobiltillverkare, skriver Cnet.com..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Kraftig ökning av svarttaxi via Facebook

Via Facebook ökar svarttaxi-verksamheten runtom i landet enligt Svenska taxiförbundet. Totalt handlar det nu om 150 olika Facebookgrupper där förare och kunder kan göra upp om affärer. Taxibilen är bara ett knapptryck bort.

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Fortsatt uppåt för Japans export

Exporten från Japan steg i maj i den högsta takten på fyra månader, ett tecken på en allt större global efterfrågan. Bland de japanska produkter som trycker upp siffrorna finns bilar och halvledare.(TT).

Kristianstadsbladet - 10 timmar sedan

Skattesmäll på 154 miljoner för Mojang-säljare

De tre tidigare ägarna till dataspelet Minecraft har upptaxerats med drygt 700 miljoner kronor, enligt en dom i förvaltningsrätten. Totalt innebär det skattekostnader på cirka 154 miljoner kronor för trion, skriver Dagens industri (Di).(TT).

Kristianstadsbladet - 18 timmar sedan

Nu blir det svårare att blåsa bilköparna

Från och med i höst kan bilköparna för första gången lita på bränsleförbrukningen som tillverkaren anger i annonserna. Men konsumentnyttan har en baksida - högre och tillförlitliga värden kommer att innebära högre skatt.(TT).

Kristianstadsbladet - Igår: 19:23

Falska recensioner ska locka supportrar

Rysk ekonomi har drabbats hårt av västerländska sanktioner. Men under fotbolls-VM hoppas lokala företag kunna sko sig på välbärgade supportrar - och det med mer eller mindre ärliga metoder. "Vad kan du göra om inga serber eller svenskar besökt er tidigare och därför inte lämnat någon recension?

Kristianstadsbladet - Igår: 12:19

"ARN-beslutet sätter press på bankerna"

ARN:s beslut att bankerna ska stå för förlusterna vid bank-id-bluffar sätter press på bankerna att utveckla säkerheten, enligt polisen.(TT).

Kristianstadsbladet - I förrgår: 05:31

"Norska ungdomar har blivit lata"

Norska ungdomar är så bortskämda att de inte kan tänka sig att ta jobben som svenskar vill ha, säger Stein Lier-Hansen, vd för arbetsgivarorganisationen Norsk Industri, i en intervju. Näringslivstoppen ser utvecklingen som ett stort samhällsproblem.(TT).

Kristianstadsbladet - I förrgår: 05:00

Kinesernas älskar Volvos suv-bilar

Allt fler kineser köper Volvobilar. Under första kvartalet i år ökade exporten av svenska personbilar till Kina med 43 procent, enligt en rapport från Kommerskollegium. I fjol köpte kineserna svenska bilar för 6,1 miljarder kronor, en ökning med 53 procent jämfört med föregående år.

Kristianstadsbladet - I förrgår: 22:42

Renault stannar kvar i Iran

Den franska biltillverkaren Renault kommer att stanna kvar i Iran, trots att USA återinför sanktioner mot landet. - Vi kommer inte att lämna, även om vi måste skala ned rejält, säger företagets vd Carlos Ghosn. - När marknaden öppnar igen kommer det faktum att vi stannade kvar säkerligen ge oss en fördel.

Kristianstadsbladet - I förrgår: 20:08

Blodröd börsdag för Ericsson-konkurrent

Den kinesiska telekomtillverkaren ZTE:s sammanklappning fortsätter efter ytterligare ras på kinesiska börser. Under fredagshandeln på Hongkongbörsen djupdök Ericsson-konkurrenten ZTE:s aktier med över 10 procent.(TT).



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.