DN > Ekonomi

Friday, 17 August, 01:41

DN - 24 maj 18 kl. 22:23

Facebook anklagas för massövervakning – stämsFacebook har använt sina appar för att samla in information om sina användare och deras vänner, även personer som aldrig varit användare på det sociala nätverket. Det hävdar det amerikanska bolaget Six4Three som nu stämmer nätjätten..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Six4Three

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Facebook, anklagasför , massövervakning, stäms
IDG - 25 okt 16 kl. 16:59

Sålde massövervakning till Turkiet - då gjorde svenska utvecklare revolt

Sålde massövervakning till Turkiet - då gjorde svenska utvecklare revolt Procera Networks, med kontor i Malmö, uppges ha sålt övervakningssystem till den turkiska regimen. 2016-10-25 16:59 2016-10-25 16:59 Simon Campanello Internt kaos ska ha utbrutit på det amerikanska mjukvaruföretaget Procera Networks, med ett hundratal anställda i Varberg och Malmö, efter att utvecklarna satt ned foten, skriver Forbes."Jag vill inte tillbringa resten av livet med att ångra att jag har varit en del av Erdogans galenskap, så jag slutar", ska den svenska utvecklaren Kriss Andsten skrivit i ett internt massmejl den fjärde april i år.

EU-Parlamentet - 12 mar 14 kl. 12:59

Pressmeddelande - USA bör stoppa NSA:s massövervakning eller ta konsekvenserna

Plenarsammanträde : Parlamentets samtycke till handelsavtalet mellan EU och USA "skulle kunna äventyras" om inte USA:s National Security Agency (NSA) slutar med sin urskillningslösa massövervakning, varnade ledamöterna på onsdagen. Omröstningen avslutar en sex månader lång utredning av det amerikanska massövervakningssystemet. Ledamöterna kräver också att EU upphäver bankuppgifts-avtalet med USA och Safe Harbour-avtalet om uppgiftsskydd.

EU-Parlamentet - 15 okt 15 kl. 19:26

Artikel - Moraes om massövervakning: Balans mellan integritet och övervakning behövs

Allmän information : Både utländska och inhemska myndigheters massövervakning har varit i strålkastarljuset ända sedan Edward Snowden uppmärksammade journalister på det 2013. I veckan röstade utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter om massövervakning, samtidigt som kammaren diskuterade det nära relaterade så kallade ”Safe Harbour”-målet i EU-domstolen. Via Europaparlamentets facebookfans har vi mottagit frågor som vi ställde till Claude Moraes, ordförande i utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter.

YLE - 17 sep 17 kl. 06:25

Luddiga kriterier, massövervakning och tortyr - här är farorna med de nya underrättelselagarna

Ska Skyddspolisen få rätt att bryta sig in i din bil eller avläsa din datatrafik utan att någonsin berätta det för dig? Kan jakten på terrorister i själva verket leda till att du åker dit för alkohol- eller mutbrott? Vi listar de öppna och svåra frågorna i de nya underrättelselagarna.

Sydsvenskan - 09 feb 15 kl. 06:11

Massövervakning var olaglig

USA:s och Storbritanniens massövervakning via internet och mobiltelefoni var olaglig, fastslår en brittisk domstol.
Underrättelsetjänsterna NSA och GCHQ bröt mot lagen när de i åtminstone sju år, fram till december i fjol, via övervakningsprogrammet Prism avlyssnade sina medborgare, skriver The Guardian.
— Domen är en milstolpe.

Helsingborgs Dagblad - 09 feb 15 kl. 06:11

Massövervakning var olaglig

USA:s och Storbritanniens massövervakning via internet och mobiltelefoni var olaglig, fastslår en brittisk domstol.
Underrättelsetjänsterna NSA och GCHQ bröt mot lagen när de i åtminstone sju år, fram till december i fjol, via övervakningsprogrammet Prism avlyssnade sina medborgare, skriver The Guardian.
— Domen är en milstolpe.

SR - 06 jun 13 kl. 18:43

Massövervakning av telefontrafik avslöjas i USA

USA:s federala polis, FBI, har beställt massövervakning av miljontals amerikaners telefontrafik, trots att de varken har begått några brott eller är misstänkta för brott. En hemlig specialdomstol har gett tillståndet..

SR - 08 nov 13 kl. 03:03

EU: Sverige pekas ut i rapport om massövervakning

Sverige är ett av fem länder i EU som pekas ut i en rapport över länder som utmärker sig genom sin förmåga till massövervakning..

DI - 12 feb 14 kl. 20:12

Ny europeisk kritik mot massövervakning

Amerikanska NSA:s massövervakning gör att EU-parlamentariker återigen vill stoppa att EU-medborgares bankinformation massinsamlas och skickas över Atlanten..

SvD - 09 apr 14 kl. 21:37

Massövervakning fel väg mot terrorism

Risken med massövervakning är att vi i slutändan lägger väldiga resurser på att övervaka den vanlige och oskyldige medborgaren medan de mörka krafterna utvecklar sina planer i skydd från det offentliga, skriver Gunnar Hökmark (M)..

Metro - 09 feb 15 kl. 06:11

Massövervakning var olaglig

USA:s och Storbritanniens massövervakning via internet och mobiltelefoni var olaglig, fastslår en....

Fler nyheter från DN

DN - 5 timmar sedan

Samerna vill ha stöd efter den heta sommaren

Den heta sommaren med torka och skogsbränder slår mot den svenska renskötseln. Men inget av regeringens miljardsatsning till lantbruket kommer renskötseln till del. Svenska samernas riksförbund vänder sig nu till regeringen för att få stöd till rennäringen..

DN - 10 timmar sedan

Regeringen håller presskonferens om Sveriges ekonomi

Regeringen som i det här fallet representeras av finansminister Magdalena Andersson (S) håller presskonferens.  Hon ska informera om det ekonomiska läget i landet. .

DN - 12 timmar sedan

Öljätte flaggar för dyrare öl

Fotbolls-VM, varm sommar och ökad efterfrågan på finöl i Kina lyfter försäljningen och även lönsamheten. Nu skriver världens tredje största bryggeri, danska Carlsberg, upp vinstprognosen för helåret 2018..

DN - 16 timmar sedan

Lindex lyfter under andra kvartalet

Finskägda klädkedjan Lindex lyckades öka försäljningen och lyfta resultatet rejält under andra kvartalet..

DN - 16 timmar sedan

Så klarar du studentbudgeten

275.231 studenter börjar i dagarna på en universitets- eller högskoleutbildning enligt Universitets- och högskolerådet. För många blir studietiden en ekonomisk chock.

DN - 17 timmar sedan

Kaos på Icas lager – värmen ändrade efterfrågan

Mönstret från första kvartalet upprepade sig: Ica Sveriges resultat nådde varken bolagets eller marknadens krav och koncernens vd Per Strömberg utlovar bot och bättring. .

DN - Igår: 21:16

Nya Zeeland förbjuder utlänningar att köpa hus

Det nyzeeländska parlamentet röstade under onsdagen igenom ett förbud för utlänningar att köpa bostäder i landet. Syftet är stoppa utländska spekulanter som delvis drivit upp landets bostadspriser. .

DN - Igår: 20:27

Snart byggs ett självkörande containerfartyg

Den norska industrikoncernen Yara satsar på att bygga världens första elektriska och självkörande containerfartyg. Gödseljätten har ingått ett avtal med fartygstillverkaren Vard på 250 miljoner norska kronor, efter godkännande från den norska regeringen och statsminister Erna Solberg..

DN - Igår: 15:55

Spotifys grundare vill att ombudsman ser över hatiskt innehåll

Spotifys grundare Daniel Ek var på plats när det nya huvudkontoret i centrala Stockholm visades upp för pressen på onsdagen. Han vill inrätta en oberoende funktion som ser över hatiskt innehåll som sprids på internetplattformarna. .

DN - Igår: 10:54

Tinder-gräl med ägare trappas upp

Tinders grundare, tillsammans med en grupp nuvarande och före detta anställda på dejtingbolaget, stämmer ägarbolaget IAC på två miljarder dollar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.