DN > Ekonomi

Friday, 19 October, 06:32

DN - 24 maj 18 kl. 22:23

Facebook anklagas för massövervakning – stämsFacebook har använt sina appar för att samla in information om sina användare och deras vänner, även personer som aldrig varit användare på det sociala nätverket. Det hävdar det amerikanska bolaget Six4Three som nu stämmer nätjätten..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Six4Three

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Facebook, anklagasför , massövervakning, stäms
IDG - 25 okt 16 kl. 16:59

Sålde massövervakning till Turkiet - då gjorde svenska utvecklare revolt

Sålde massövervakning till Turkiet - då gjorde svenska utvecklare revolt Procera Networks, med kontor i Malmö, uppges ha sålt övervakningssystem till den turkiska regimen. 2016-10-25 16:59 2016-10-25 16:59 Simon Campanello Internt kaos ska ha utbrutit på det amerikanska mjukvaruföretaget Procera Networks, med ett hundratal anställda i Varberg och Malmö, efter att utvecklarna satt ned foten, skriver Forbes."Jag vill inte tillbringa resten av livet med att ångra att jag har varit en del av Erdogans galenskap, så jag slutar", ska den svenska utvecklaren Kriss Andsten skrivit i ett internt massmejl den fjärde april i år.

EU-Parlamentet - 12 mar 14 kl. 12:59

Pressmeddelande - USA bör stoppa NSA:s massövervakning eller ta konsekvenserna

Plenarsammanträde : Parlamentets samtycke till handelsavtalet mellan EU och USA "skulle kunna äventyras" om inte USA:s National Security Agency (NSA) slutar med sin urskillningslösa massövervakning, varnade ledamöterna på onsdagen. Omröstningen avslutar en sex månader lång utredning av det amerikanska massövervakningssystemet. Ledamöterna kräver också att EU upphäver bankuppgifts-avtalet med USA och Safe Harbour-avtalet om uppgiftsskydd.

EU-Parlamentet - 15 okt 15 kl. 19:26

Artikel - Moraes om massövervakning: Balans mellan integritet och övervakning behövs

Allmän information : Både utländska och inhemska myndigheters massövervakning har varit i strålkastarljuset ända sedan Edward Snowden uppmärksammade journalister på det 2013. I veckan röstade utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter om massövervakning, samtidigt som kammaren diskuterade det nära relaterade så kallade ”Safe Harbour”-målet i EU-domstolen. Via Europaparlamentets facebookfans har vi mottagit frågor som vi ställde till Claude Moraes, ordförande i utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter.

YLE - 17 sep 17 kl. 06:25

Luddiga kriterier, massövervakning och tortyr - här är farorna med de nya underrättelselagarna

Ska Skyddspolisen få rätt att bryta sig in i din bil eller avläsa din datatrafik utan att någonsin berätta det för dig? Kan jakten på terrorister i själva verket leda till att du åker dit för alkohol- eller mutbrott? Vi listar de öppna och svåra frågorna i de nya underrättelselagarna.

Sydsvenskan - 09 feb 15 kl. 06:11

Massövervakning var olaglig

USA:s och Storbritanniens massövervakning via internet och mobiltelefoni var olaglig, fastslår en brittisk domstol.
Underrättelsetjänsterna NSA och GCHQ bröt mot lagen när de i åtminstone sju år, fram till december i fjol, via övervakningsprogrammet Prism avlyssnade sina medborgare, skriver The Guardian.
— Domen är en milstolpe.

Helsingborgs Dagblad - 09 feb 15 kl. 06:11

Massövervakning var olaglig

USA:s och Storbritanniens massövervakning via internet och mobiltelefoni var olaglig, fastslår en brittisk domstol.
Underrättelsetjänsterna NSA och GCHQ bröt mot lagen när de i åtminstone sju år, fram till december i fjol, via övervakningsprogrammet Prism avlyssnade sina medborgare, skriver The Guardian.
— Domen är en milstolpe.

SR - 06 jun 13 kl. 18:43

Massövervakning av telefontrafik avslöjas i USA

USA:s federala polis, FBI, har beställt massövervakning av miljontals amerikaners telefontrafik, trots att de varken har begått några brott eller är misstänkta för brott. En hemlig specialdomstol har gett tillståndet..

SR - 08 nov 13 kl. 03:03

EU: Sverige pekas ut i rapport om massövervakning

Sverige är ett av fem länder i EU som pekas ut i en rapport över länder som utmärker sig genom sin förmåga till massövervakning..

DI - 12 feb 14 kl. 20:12

Ny europeisk kritik mot massövervakning

Amerikanska NSA:s massövervakning gör att EU-parlamentariker återigen vill stoppa att EU-medborgares bankinformation massinsamlas och skickas över Atlanten..

SvD - 09 apr 14 kl. 21:37

Massövervakning fel väg mot terrorism

Risken med massövervakning är att vi i slutändan lägger väldiga resurser på att övervaka den vanlige och oskyldige medborgaren medan de mörka krafterna utvecklar sina planer i skydd från det offentliga, skriver Gunnar Hökmark (M)..

Metro - 09 feb 15 kl. 06:11

Massövervakning var olaglig

USA:s och Storbritanniens massövervakning via internet och mobiltelefoni var olaglig, fastslår en....

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Kinas tillväxt fortsätter sakta ned

Kinas ekonomi växte med 6,5 procent under årets tredje kvartal jämfört med samma period förra året. Det är något långsammare än väntat, visar färska siffror..

DN - 6 timmar sedan

Carl Johan von Seth: Så skakar skumrasket de nordiska bankjättarna

Danske Bank spelar huvud­rollen i det som kan vara tidernas största penningtvätthärva. Nu har Nordea dragits in i skandalen, samtidigt som SEB skakas av ett skattebedrägeri. Stukat förtroende, miljardböter, sjunkande börsvärden och strängare tillsyn är några av de följder som bankerna kan ställas inför..

DN - 15 timmar sedan

Saabs miljardaffär definitivt i hamn

Saabs och Boeings mångmiljardaffär med amerikanska flygvapnet är nu definitivt klar. Försvarskoncernen bekräftar nu för första gången att konkurrenterna väljer att inte överklaga beslutet..

DN - 15 timmar sedan

Varumärkesexpert om SEB-skandalen: ”Inte en förtroendebransch”

Skandaler spelar liten roll för bankernas förtroende. Om pengarna förvaltas säkert och billigt är kunderna obenägna att fly. Det menar Eva Ossiansson, universitetslektor i marknadsföring.

DN - 22 timmar sedan

Het sommar sänkte Byggmax

Byggvarukedjan Byggmax redovisar ett minskat rörelseresultat i samband med rapporten för tredje kvartalet. Rörelseresultatet landade på 175,8 miljoner kronor vilket kan jämföras med 221 miljoner kronor samma period föregående år..

DN - 22 timmar sedan

Kraftig vinst för Ericsson

Ericsson redovisar en rörelsevinst på 3,2 miljarder kronor för tredje kvartalet. Det kan jämföras med en rörelseförlust på 3,7 miljarder kronor motsvarande period i fjol..

DN - 23 timmar sedan

Jakten på de försvunna miljarderna

Sedan europeiska statskassor plundrats pågår nu kampen om att få tillbaka miljarderna och ställa de ansvariga inför rätta. De första rättegångarna väntas nästa år..

DN - 23 timmar sedan

Så plundrades europeiska statskassor på 70 miljarder

Medan vanligt folk hoppades att deras skatt skulle gå till skolor och sjukhus, uppfann några finansexperter hur de kunde ta deras pengar. Flera av världens största banker hjälpte dem – och nu utpekas SEB som delaktigt, visar en stor granskning. I vad som kallas Europas största skattesvindel stals minst 70 miljarder ur statskassorna..

DN - Igår: 00:15

Tunga aktieägare i Facebook: Avgå Zuckerberg

Representanter för flera tunga fonder med aktier i Facebook kräver nu Mark Zuckerbergs avgång. Istället vill man ersätta Facebookgrundaren med en oberoende ordförande..

DN - Igår: 22:51

Inget nytt toppmöte om Brexit – kanske

Det blir inget nytt toppmöte om Storbritanniens utträde ur EU den 17–18 november. Beskedet kom sent på onsdagskvällen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.