DN > Ekonomi

Tuesday, 19 June, 08:59

DN - 24 maj 18 kl. 22:23

Facebook anklagas för massövervakning – stämsFacebook har använt sina appar för att samla in information om sina användare och deras vänner, även personer som aldrig varit användare på det sociala nätverket. Det hävdar det amerikanska bolaget Six4Three som nu stämmer nätjätten..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Six4Three

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Facebook, anklagasför , massövervakning, stäms
IDG - 25 okt 16 kl. 16:59

Sålde massövervakning till Turkiet - då gjorde svenska utvecklare revolt

Sålde massövervakning till Turkiet - då gjorde svenska utvecklare revolt Procera Networks, med kontor i Malmö, uppges ha sålt övervakningssystem till den turkiska regimen. 2016-10-25 16:59 2016-10-25 16:59 Simon Campanello Internt kaos ska ha utbrutit på det amerikanska mjukvaruföretaget Procera Networks, med ett hundratal anställda i Varberg och Malmö, efter att utvecklarna satt ned foten, skriver Forbes."Jag vill inte tillbringa resten av livet med att ångra att jag har varit en del av Erdogans galenskap, så jag slutar", ska den svenska utvecklaren Kriss Andsten skrivit i ett internt massmejl den fjärde april i år.

EU-Parlamentet - 12 mar 14 kl. 12:59

Pressmeddelande - USA bör stoppa NSA:s massövervakning eller ta konsekvenserna

Plenarsammanträde : Parlamentets samtycke till handelsavtalet mellan EU och USA "skulle kunna äventyras" om inte USA:s National Security Agency (NSA) slutar med sin urskillningslösa massövervakning, varnade ledamöterna på onsdagen. Omröstningen avslutar en sex månader lång utredning av det amerikanska massövervakningssystemet. Ledamöterna kräver också att EU upphäver bankuppgifts-avtalet med USA och Safe Harbour-avtalet om uppgiftsskydd.

EU-Parlamentet - 15 okt 15 kl. 19:26

Artikel - Moraes om massövervakning: Balans mellan integritet och övervakning behövs

Allmän information : Både utländska och inhemska myndigheters massövervakning har varit i strålkastarljuset ända sedan Edward Snowden uppmärksammade journalister på det 2013. I veckan röstade utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter om massövervakning, samtidigt som kammaren diskuterade det nära relaterade så kallade ”Safe Harbour”-målet i EU-domstolen. Via Europaparlamentets facebookfans har vi mottagit frågor som vi ställde till Claude Moraes, ordförande i utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter.

YLE - 17 sep 17 kl. 06:25

Luddiga kriterier, massövervakning och tortyr - här är farorna med de nya underrättelselagarna

Ska Skyddspolisen få rätt att bryta sig in i din bil eller avläsa din datatrafik utan att någonsin berätta det för dig? Kan jakten på terrorister i själva verket leda till att du åker dit för alkohol- eller mutbrott? Vi listar de öppna och svåra frågorna i de nya underrättelselagarna.

Sydsvenskan - 09 feb 15 kl. 06:11

Massövervakning var olaglig

USA:s och Storbritanniens massövervakning via internet och mobiltelefoni var olaglig, fastslår en brittisk domstol.
Underrättelsetjänsterna NSA och GCHQ bröt mot lagen när de i åtminstone sju år, fram till december i fjol, via övervakningsprogrammet Prism avlyssnade sina medborgare, skriver The Guardian.
— Domen är en milstolpe.

Helsingborgs Dagblad - 09 feb 15 kl. 06:11

Massövervakning var olaglig

USA:s och Storbritanniens massövervakning via internet och mobiltelefoni var olaglig, fastslår en brittisk domstol.
Underrättelsetjänsterna NSA och GCHQ bröt mot lagen när de i åtminstone sju år, fram till december i fjol, via övervakningsprogrammet Prism avlyssnade sina medborgare, skriver The Guardian.
— Domen är en milstolpe.

SR - 06 jun 13 kl. 18:43

Massövervakning av telefontrafik avslöjas i USA

USA:s federala polis, FBI, har beställt massövervakning av miljontals amerikaners telefontrafik, trots att de varken har begått några brott eller är misstänkta för brott. En hemlig specialdomstol har gett tillståndet..

SR - 08 nov 13 kl. 03:03

EU: Sverige pekas ut i rapport om massövervakning

Sverige är ett av fem länder i EU som pekas ut i en rapport över länder som utmärker sig genom sin förmåga till massövervakning..

DI - 12 feb 14 kl. 20:12

Ny europeisk kritik mot massövervakning

Amerikanska NSA:s massövervakning gör att EU-parlamentariker återigen vill stoppa att EU-medborgares bankinformation massinsamlas och skickas över Atlanten..

SvD - 09 apr 14 kl. 21:37

Massövervakning fel väg mot terrorism

Risken med massövervakning är att vi i slutändan lägger väldiga resurser på att övervaka den vanlige och oskyldige medborgaren medan de mörka krafterna utvecklar sina planer i skydd från det offentliga, skriver Gunnar Hökmark (M)..

Metro - 09 feb 15 kl. 06:11

Massövervakning var olaglig

USA:s och Storbritanniens massövervakning via internet och mobiltelefoni var olaglig, fastslår en....

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Hushållen får betala allt mer i avgifter för elnäten – ”orimligt för konsumenterna”

Elnätsavgifterna har ökat med 25,9 procent de senaste fem åren. I dag röstar riksdagen om en ny lag som ska göra det möjligt för regeringen att minska prisökningstakten genom en ny förordning. .

DN - 13 timmar sedan

Storbankernas kontor fortsätter stänga

Antalet bankkontor i Sverige fortsätter att minska. Bara det senaste året har de Svenska storbankerna tillsammans stängt 90 kontor runt om i landet.  – Det här är en trend som kommer att hålla i sig, säger nationalekonomen Stefan Fölster..

DN - 14 timmar sedan

Mäklare prickas för att ha fejkat bild av öppen eld

En Stockholmsmäklare varnas nu för att han använt sig av vilseledande marknadsföring sedan han lagt in en eld på en bild av en kakelugn i en bostadsrätt som skulle säljas. Mäklaren kritiseras också för att inte ha tagit vara på sin uppdragsgivares ekonomiska intressen..

DN - 17 timmar sedan

Italiensk åklagare granskar före detta LO-ägd semesterby – misstanke om maffiakopplingar

Rom. Försäljningen av den tidigare LO-ägda semesterbyn La Serra norr om Neapel är föremål för en utredning av en kammaråklagare. Utredningen gäller såväl köparen, som har koppling till den lokala maffian, som det låga priset fyra miljoner kronor för 220 hus..

DN - 19 timmar sedan

Telenors mobiltelefoni ligger nere

Teleoperatören Telenor har stora tekniska problem. Vid 12.50-tiden på måndagen låg mobiltelefonin nere, och även hemsidan krånglade.

DN - 21 timmar sedan

Audi-chef gripen i dieselskandalen

Audi-chefen Rupert Stadler har gripits av tysk polis. .

DN - 23 timmar sedan

Lufthansa intresserat av Norwegian

Lufthansa vill växa ytterligare inom lågprissegmentet och det tyska flygbolaget är i kontakt med sektorkollegan Norwegian. Det säger Lufthansas vd Carsten Spohr till tidningen Süddeutsche..

DN - Igår: 05:32

EU och Australien förhandlar om handelsavtal

EU och Australien har lanserat förhandlingarna om ett handelsavtal. – Handeln kan öka med 37 procent, säger Cecilia Malmström, EU:s handelskommissionär..

DN - Igår: 23:20

Utskällda Arbetsförmedlingen får bättre betyg

Under regeringens fyra år har förtroendet successivt ökat för Arbetsförmedlingen, a-kassan, skolan, sjukförsäkringen, och tandvården, visar SEB:s Välfärdsbarometer 2018. Men trots vändningen ligger Sverige fortfarande en bra bit efter övriga skandinaviska länder på de flesta områdena..

DN - Igår: 21:39

Skattesmäll på 154 miljoner för Mojang-säljare

De tre tidigare ägarna till dataspelet Minecraft har upptaxerats med drygt 700 miljoner kronor, enligt en dom i förvaltningsrätten. Totalt innebär det skattekostnader på cirka 154 miljoner kronor för trion, skriver Dagens industri (Di)..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.