DN > Utrikes

Saturday, 18 August, 14:04

DN - 24 maj 18 kl. 21:58

Mark Zuckerberg anklagas för att avsiktligt ha skapat kryphål i integritetspolicynFacebooks grundare Mark Zuckerberg stäms av ett företag som menar att han avsiktligt skapat ett system för att utnyttja stora mängder privat data, rapporterar The Guardian. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Zuckerberg, Mark Zuckerberg, The Guardian

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mark, Zuckerberg, anklagasför att , avsiktligtha , skapat, kryphål, i integritetspolicyn
Skånskan - 21 mar 18 kl. 21:55

Mark Zuckerberg bryter tystnaden

USA Facebook-grundaren Mark Zuckerberg bröt sent i går kväll tystnaden efter Cambridge Analytica-skandalen.”Vi har ansvar att skydda din data, och om vi inte gör det förtjänar vi inte att tjäna er”, skriver han på Facebook.
Facebook kommer att utreda alla de appar som hade tillgång till mängden data innan 2014 års förändringar och kommer att porta alla de utvecklare som felaktigt använt sig av data.

Dagensanalys.se - 12 apr 18 kl. 11:32

Mark Zuckerberg “I’ll have my team get back to you”

Om du har följt Mark Zuckerbergs vittnesmål inför kongressen i veckan, har du säker hört frasen “I’ll have my team get back to you” några gånger – det var svaret han använde mest under utfrågningarna. Nu var vissa saker svåra för Mark Zuckerberg svara på när han satt och blev utfrågad – som exempelvis varför en specifik annons för en politisk kandidat i Michigan inte blev godkänd. Men andra saker måste ”hans team” återkoppla till då det är svårt att ha svar på alla frågor vid ett kongressförhör och ha all information i huvudet.

Dagensanalys.se - 22 feb 16 kl. 08:06

Mark Zuckerberg stal showen när Samsung lanserade Galaxy S7

Samsung hade redan läckt information om deras nya Galaxy S7 telefoner, så de beslutade att bjuda in Facebook chefen Mark Zuckerberg för en intet ont anande publik till lanseringen för att höja stämningen. Vad Samsung inte hade förutspått var att Mark Zuckerberg skulle få all uppmärksamhet. Journalister var inbjudna för att få en tur i en virtuell verklighet med en demo via Samsungs Gear VR headset.

Dagensanalys.se - 26 jan 17 kl. 16:15

Nej – Mark Zuckerberg ska inte bli USA:s nästa president, enligt sig själv

Rykten har florerat på nätet sedan några veckor kring att Facebookgrundaren Mark Zuckerberg skulle kandidera för att bli USA:s president i valet 2020. Nu dementerar Zuckerberg själv dessa rykten – men ingen rök utan eld, verkar det som. Detta efter att BuzzFeed direkt frågat Zuckerberg om kan kampanjar för att bli presidentkandidat – ”nej”, var svaret.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Därför häller Mark Zuckerberg en hink med is över sigALS

Den sprids bland privatpersoner, kändisar, idrottstjärnor och superrika företagaren. Den nya trenden "ice bucket challenge" har fått riktig spinn under de senaste veckorna.Utmaningen går till ungefär på samma sätt som neknomination, bortsett från ölen.

Dagensanalys.se - 25 jan 16 kl. 19:21

Mark Zuckerberg tillbaks på Facebook efter föräldraledighet

Det stora samtalsämnet är vad Mark Zuckerberg skulle ha på sig, en grå T-shirt eller en grå T-shirt med en grå hoodie eller en grå hoodie när han skulle tillbaks till jobbet igen. Under måndagen delade Mark Zuckerberg VD på Facebook en bild av sin grå garderob i det sociala nätverket, det bevisar en gång för alla att miljardären och grundare av Facebook bara spenderar sina pengar på grå T-shirts och hoodies så att han inte behöver bekymra sig om vad han skall ha på sig under dagen. Mark Zuckerberg har troligtvis inspirerats av Albert Einstein som enligt ryktet hade en garderob med likadana kostymer och skjortor så att han inte skulle behöva ödsla tid på att fundera på vad han skulle ha på sig..

Dagensanalys.se - 21 nov 16 kl. 15:00

Mark Zuckerberg kovänder kring fejknyheter på Facebook – lovar bättring

När Facebook direkt efter det amerikanska valet kritiserades för att man låtit användare dela fejknyheter och påverkat utgången så kommenterade dess grundare Mark Zuckerberg det som ”galet”. Men knappt en vecka senare så lät det helt annorlunda, och nu lovas krafttag mot desinformationen i Facebooks flöde. Mark Zuckerberg har kritiserats tidigare, även innan valet för att ha påstått att Facebook är ett techföretag och inte ett medieföretag, något som höjt en del ögonbryn.

Dagensanalys.se - 08 maj 18 kl. 10:04

Mark Zuckerberg tänker inte betala medierna för deras innehåll

Flera stora medier driver just nu parallella spår mot både Google och Faceobook. I det ena fallet handlar det om Googles affärsmodell under GDPR och i det andra att medierna ska få betalt för sitt innehåll. Rupert Murdoch som äger News Corp 21st Century Fox och BuzzFeeds vd Peretti vill att Mark Zuckerberg ska betala en årlig avgift för att deras innehåll visas på plattformen.

Dagensanalys.se - 22 mar 18 kl. 08:50

”Vi har ett ansvar att skydda din data” säger Mark Zuckerberg

Grundaren av Facebook, Mark Zuckerberg, har så äntligen uttalat sig om skandalen som involverar bland annat Trump och Cambridge Analytica. Bland annat säger Mark att ”Vi har ett ansvar att skydda din data”. Han säger också i sitt uttalande att ”de gjort misstag” och att de ”kommer att ta tag i problemet”.

Expressen - 24 maj 18 kl. 18:24

Zuckerberg anklagas för att göra Facebook till ”vapen”

Mark Zuckerberg har pressats på hur Facebook använder personuppgifter.Nu stäms han av ett företag för att ha utvecklat en ”onskefull och falsk plan” som pressar bort konkurrens, skriver The Guardian..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

FN-chefen: Kofi Annan var på många sätt FN

FN:s nuvarande generalsekreterare António Guterres stämde in i hyllningskören till minne av Kofi Annan. .

DN - 2 timmar sedan

Kofi Annan är död

FN:s tidigare generalsekreterare Kofi Annan har dött. Han somnade in fridfullt på lördagen efter en kort tids sjukdom, enligt Kofi Annan Foundation..

DN - 2 timmar sedan

Uppgifter: Kofi Annan är död

FN:s förra generalsekreterare Kofi Annan har avlidit, enligt källor till Reuters. Annan blev 80 år gammal. .

DN - 4 timmar sedan

Nu blir cricket-Khan hela Pakistans lagkapten

Imran kan, eller Imran kan inte? Imran Khan har installerats som Pakistans premiärminister och världsstjärnan i cricket måste nu blidka såväl islamister som sin partner USA – och alla unga stadsbor som är urless på korruptionen. Samtidigt faller landets valuta fritt..

DN - 7 timmar sedan

100 kvinnor undsatta på bordell i Mexiko

Ett 100-tal kvinnor från Latinamerika och Europa har räddats, och 18 män gripits, i ett tillslag mot en stor bordell, meddelar myndigheter i Mexikos huvudstad..

DN - 7 timmar sedan

Ilska i Kina över USA:s militärrapport

USA överdriver ”det så kallade militära hotet från Kina”. Det svarar försvarsdepartementet i Peking, efter en rapport från USA:s motsvarighet om att Kina troligen övar på anfall mot USA och dess allierade..

DN - 14 timmar sedan

Pentagon: Kina kan träna på attacker mot amerikanska mål

Kinas militär ökar sina möjligheter att attackera mål ”så långt bort från Kina som möjligt”, enligt USA:s försvarsdepartement Pentagon som tror att landet även övar på attacker mot USA och deras allierade..

DN - 15 timmar sedan

Bortglömd del av Berlinmuren återfunnen

En bortglömd del av Berlinmuren har hittats gömd under grönska i norra Berlin av en kommunal tjänsteman..

DN - 16 timmar sedan

Putins bröllopsbesök i Österrike skapar ilska

Den ryske presidenten besöker under lördagen Österrike för att vara gäst på österrikiske utrikesministern Karin Kneissls bröllop. Bröllopsinviten kritiseras nu för att underminera EU:s hårda linje gentemot Ryssland rörande Ukraina. .

DN - 16 timmar sedan

Manfort-domaren: Jag har blivit hotad

Domaren i Manafort-rättegången säger att han har blivit hotad och att han skyddas av den federala polismyndigheten, rapporterar Reuters.  – Jag hade ingen aning att det här fallet skulle väcka sådana känslor, säger domaren Thomas Selby Ellis..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.