DN > Utrikes

Wednesday, 20 June, 19:15

DN - 24 maj 18 kl. 21:58

Mark Zuckerberg anklagas för att avsiktligt ha skapat kryphål i integritetspolicynFacebooks grundare Mark Zuckerberg stäms av ett företag som menar att han avsiktligt skapat ett system för att utnyttja stora mängder privat data, rapporterar The Guardian. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Zuckerberg, Mark Zuckerberg, The Guardian

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mark, Zuckerberg, anklagasför att , avsiktligtha , skapat, kryphål, i integritetspolicyn
Skånskan - 21 mar 18 kl. 21:55

Mark Zuckerberg bryter tystnaden

USA Facebook-grundaren Mark Zuckerberg bröt sent i går kväll tystnaden efter Cambridge Analytica-skandalen.”Vi har ansvar att skydda din data, och om vi inte gör det förtjänar vi inte att tjäna er”, skriver han på Facebook.
Facebook kommer att utreda alla de appar som hade tillgång till mängden data innan 2014 års förändringar och kommer att porta alla de utvecklare som felaktigt använt sig av data.

Dagensanalys.se - 12 apr 18 kl. 11:32

Mark Zuckerberg “I’ll have my team get back to you”

Om du har följt Mark Zuckerbergs vittnesmål inför kongressen i veckan, har du säker hört frasen “I’ll have my team get back to you” några gånger – det var svaret han använde mest under utfrågningarna. Nu var vissa saker svåra för Mark Zuckerberg svara på när han satt och blev utfrågad – som exempelvis varför en specifik annons för en politisk kandidat i Michigan inte blev godkänd. Men andra saker måste ”hans team” återkoppla till då det är svårt att ha svar på alla frågor vid ett kongressförhör och ha all information i huvudet.

Dagensanalys.se - 22 feb 16 kl. 08:06

Mark Zuckerberg stal showen när Samsung lanserade Galaxy S7

Samsung hade redan läckt information om deras nya Galaxy S7 telefoner, så de beslutade att bjuda in Facebook chefen Mark Zuckerberg för en intet ont anande publik till lanseringen för att höja stämningen. Vad Samsung inte hade förutspått var att Mark Zuckerberg skulle få all uppmärksamhet. Journalister var inbjudna för att få en tur i en virtuell verklighet med en demo via Samsungs Gear VR headset.

Dagensanalys.se - 26 jan 17 kl. 16:15

Nej – Mark Zuckerberg ska inte bli USA:s nästa president, enligt sig själv

Rykten har florerat på nätet sedan några veckor kring att Facebookgrundaren Mark Zuckerberg skulle kandidera för att bli USA:s president i valet 2020. Nu dementerar Zuckerberg själv dessa rykten – men ingen rök utan eld, verkar det som. Detta efter att BuzzFeed direkt frågat Zuckerberg om kan kampanjar för att bli presidentkandidat – ”nej”, var svaret.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Därför häller Mark Zuckerberg en hink med is över sigALS

Den sprids bland privatpersoner, kändisar, idrottstjärnor och superrika företagaren. Den nya trenden "ice bucket challenge" har fått riktig spinn under de senaste veckorna.Utmaningen går till ungefär på samma sätt som neknomination, bortsett från ölen.

Dagensanalys.se - 25 jan 16 kl. 19:21

Mark Zuckerberg tillbaks på Facebook efter föräldraledighet

Det stora samtalsämnet är vad Mark Zuckerberg skulle ha på sig, en grå T-shirt eller en grå T-shirt med en grå hoodie eller en grå hoodie när han skulle tillbaks till jobbet igen. Under måndagen delade Mark Zuckerberg VD på Facebook en bild av sin grå garderob i det sociala nätverket, det bevisar en gång för alla att miljardären och grundare av Facebook bara spenderar sina pengar på grå T-shirts och hoodies så att han inte behöver bekymra sig om vad han skall ha på sig under dagen. Mark Zuckerberg har troligtvis inspirerats av Albert Einstein som enligt ryktet hade en garderob med likadana kostymer och skjortor så att han inte skulle behöva ödsla tid på att fundera på vad han skulle ha på sig..

Dagensanalys.se - 21 nov 16 kl. 15:00

Mark Zuckerberg kovänder kring fejknyheter på Facebook – lovar bättring

När Facebook direkt efter det amerikanska valet kritiserades för att man låtit användare dela fejknyheter och påverkat utgången så kommenterade dess grundare Mark Zuckerberg det som ”galet”. Men knappt en vecka senare så lät det helt annorlunda, och nu lovas krafttag mot desinformationen i Facebooks flöde. Mark Zuckerberg har kritiserats tidigare, även innan valet för att ha påstått att Facebook är ett techföretag och inte ett medieföretag, något som höjt en del ögonbryn.

Dagensanalys.se - 08 maj 18 kl. 10:04

Mark Zuckerberg tänker inte betala medierna för deras innehåll

Flera stora medier driver just nu parallella spår mot både Google och Faceobook. I det ena fallet handlar det om Googles affärsmodell under GDPR och i det andra att medierna ska få betalt för sitt innehåll. Rupert Murdoch som äger News Corp 21st Century Fox och BuzzFeeds vd Peretti vill att Mark Zuckerberg ska betala en årlig avgift för att deras innehåll visas på plattformen.

Dagensanalys.se - 22 mar 18 kl. 08:50

”Vi har ett ansvar att skydda din data” säger Mark Zuckerberg

Grundaren av Facebook, Mark Zuckerberg, har så äntligen uttalat sig om skandalen som involverar bland annat Trump och Cambridge Analytica. Bland annat säger Mark att ”Vi har ett ansvar att skydda din data”. Han säger också i sitt uttalande att ”de gjort misstag” och att de ”kommer att ta tag i problemet”.

Expressen - 24 maj 18 kl. 18:24

Zuckerberg anklagas för att göra Facebook till ”vapen”

Mark Zuckerberg har pressats på hur Facebook använder personuppgifter.Nu stäms han av ett företag för att ha utvecklat en ”onskefull och falsk plan” som pressar bort konkurrens, skriver The Guardian..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Lobbyist för rysk oligark träffade Assange nio gånger

Lobbyisten för en rysk oligark som är en av huvudpersonerna i utredningen av Donald Trumps Rysslandskopplingar besökte vid nio tillfällen Julian Assange förra året, rapporterar The Guardian. Mötena väcker nu nytt liv i misstankarna om att Wikileaksgrundaren kan ha samarbetat med Ryssland..

DN - 1 timme sedan

Theresa may vann omröstningen om Brexit

Premiärminister Theresa May vann omröstningen i det brittiska underhuset. Därmed ligger regeringens huvudsakliga plan för att lämna EU fast, skriver Reuters..

DN - 2 timmar sedan

USA ska rösta igenom ny lagstiftning för att undvika separation av familjer vid gränsen

På torsdag kommer USA:s representanthus rösta om en ny lagstiftning för att inte separera familjer vid gränsen. Det meddelar talmannen för USA:s representanthus, Paul Ryan, enligt CNN. .

DN - 4 timmar sedan

FN:s råd för mänskliga rättigheter har länge kritiserats

FN:s råd för mänskliga rättigheter har under lång tid kritiserats, både för att ha lagt alltför stor vikt vid konflikten mellan Israel och Palestina, och för att ha accepterat medlemmar som själva grovt kränker mänskliga rättigheter. De som beklagar att USA lämnar rådet menar att det hade varit bättre att försöka förändra det inifrån..

DN - 7 timmar sedan

Michael Winiarski: Ytterligare ett led i att USA isolerar sig

USA lämnar FN:s råd för mänskliga rättigheter, har FN-ambassadören Nikki Haley meddelat. DN:s utrikeskommentator Michael Winiarski svarar på fyra frågor om vad detta beslut kan betyda..

DN - 7 timmar sedan

Mugabe i Singapore för akut vård

Zimbabwes tidigare ledare Robert Mugabe har flugits till Singapore för vård. Han ska i hemlighet ha lämnat landet redan för två veckor sedan efter att hans hälsa akut försämrats, skriver lokala tidningen NewsDay..

DN - 8 timmar sedan

Eritrea inleder dialog med Etiopien

Islossningen fortsätter mellan de bittra fienderna Eritrea och Etiopien. Den eritreanske presidenten Isaias Afwerki är redo att skicka en delegation till Addis Abeba för att inleda en dialog med grannlandet..

DN - 8 timmar sedan

Björn af Kleen: De inlåsta barnen kan leda till definitiv splittring

Hur många republikaner är beredda att följa regeringspartiet in i extremnationalismen, där universella värderingsfrågor så naket underordnas nationalitet och hudfärg? De inlåsta flyktingbarnen vid gränsen kan påbörja en definitiv splittring, skriver DN:s Björn af Kleen..

DN - 10 timmar sedan

Flera döda i Nicaragua-protester

Minst tre personer har dött i strider mellan regeringskritiska grupper och säkerhetsstyrkor i staden Masaya i Nicaragua..

DN - 13 timmar sedan

Grönt ljus för cannabis i Kanadas senat

Ett lagförslag om att tillåta cannabis har nu godkänts även av senaten i Kanada. Därmed väntas det träda i kraft inom tre månader..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.