Skånskan > Nyheter

Monday, 17 February, 14:52

Skånskan - 24 maj 18 kl. 19:36

Skurup vill inte vara kommunens lillebrorFOTBOLL Skurups AIF:s herrlag går som tåget i division 6 sydöstra.Efter de åtta första omgångarna ståtar Skurup som serieledare på maximala 24 poäng och imponerande 28-4 i målskillnad.
– Jag är nöjd, absolut. Men vi har inte mött Brösarp eller Svenstorp, de två lag som skuggar oss i toppen, påpekar Per ”Pelle” Andersson, Skurups årsfärske tränare.
Redan på söndag får Saif upp till riktigt bevis.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
FOTBOLL Skurups AIF, Skurup, Brösarp, Svenstorp, Per Pelle Andersson, Saif, Utsikten, Sövestad, Pelle, Ekstrand, Nosaby, Andreas Dahlbom, Nosabys, Pelle Andersson, Tomelilla IF, YA, Tomelilla, Stefan Christoffersson, Max Rode, Rydsgård, Filip Bohman, Oliver Nander, Johannes Nilsson, Gustav Wihlborg, Martin Turban, Lindblom, Skurups AIF, Skivarp, …den

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skurupvill inte vara , kommunens, lillebror
Skånskan - 31 jan 17 kl. 16:01

Skurup satsar på att bli 18 000 invånare

Skurup Kommunens köp av den 15 hektar stora tomten väster om Saritslöv är en del av en strategisk plan för att locka till sig folk från andra håll.
Planen sträcker sig i nuvarande form till år 2030 – då ska Skurup ha 18 000 invånare. ERWP.

Skånskan - 09 okt 18 kl. 15:00

Kommunens personal ska stötta föräldrar

Skurup Kommunens personal ska utbildas i att stötta vuxna i deras föräldraskap. På så vis ska kontakten inte tappas efter BVC-tiden med samhället och dess stöttande resurser.I höst ska cirka 35 personer utbildas i ICDP, international child development program.

Skånskan - 04 okt 19 kl. 05:00

Information Skurup krymper sin service

SKURUP Kommunens frontdesk i entrén på kommunhuset kommer att få färre medarbetare på grund av besparingsskäl.
– Vi får försöka upprätthålla servicen med de förutsättningar vi har och fokuserar främst på den externa servicen, säger kommunikationschef Magdalena Hellström.På gågatan i Skurup ligger kommunhuset.

Skånskan - 24 okt 15 kl. 10:00

Skurup förtätas för att få fler bostäder

Skurup Det finns plats till 300-800 bostäder i Skurup på kommunens egen mark.
Först måste byn förtätas innan jordbruksmark eventuellt kan bli aktuell att bebygga.Det behöver byggas minst 50 nya bostäder i Skurup varje år för att kunna öka folkmängden till 16 616 invånare år 2030 enligt länsstyrelsens beräkningar.

Skånskan - 14 dec 15 kl. 11:00

Skurup har svårt att uppnå bostadsvision

Skurup Flera politiska beslut kan nu ge nya bostäder i kommunen.
Trots detta blir det svårt att uppnå visionen med 18 000 invånare år 2030.
Fokus på flerbostadshus blir lösningen.

YA - 26 okt 14 kl. 13:27

Skurup kan ta emot fler flyktingbarn

Skurup kan komma att skriva ett nytt avtal för 2015 med Migrationsverket som innebär att man utökar mottagandet av ensamkommande flyktingbarn från fem till tio barn.
– Jag tror nog att det är rimligt att vi skriver ett avtal på minst tio barn. Det tycker jag absolut, säger Eva Toft, chef för individ- och omsorgsförvaltningen i Skurup.

YA - 10 nov 13 kl. 16:21

Skurup lovar bättre klimat för näringslivet

Skurups kommun satsar nu på att förbättra klimatet för näringslivet. I en handlingsplan lovar kommunen att förbättra dialogen och bidra till att en ömsesidig förståelse för företagens och kommunens olika villkor.
– För oss handlar det om att bidra till att skapa arbetstillfällen och motverka arbetslöshet.

YA - 01 jul 14 kl. 12:12

Domstol gör tummen ner för Skurup

Skurups kommun har tvingats krypa till korset och betala in cirka 2,3 miljoner kronor extra i löneskatt till Skatteverket. Det har förvaltningsrätten i Malmö kommit fram till efter att kommunen överklagat ett tidigare beslut fattat av skattemyndigheten.
– Vi har menat att pengarna är en återbäring av tidigare inbetalade premier.

Skånskan - 11 apr 18 kl. 18:36

Skattekraften ökar i Skurup

Skurup Kommunen gör ett överskott om 24,6 miljoner kronor för 2017.
- Kommunen är vid god ekonomisk vigör, säger kommunstyrelseordförande Magnus Alm (S).Kommunens vinst slutade på 24,6 miljoner kronor för bokslut 2017.

Skånskan - 29 nov 16 kl. 16:00

Skatten höjs i Skurup

Skurup På tisdagen beslutade kommunfullmäktige i Skurup att höja skatten med 40 öre.
Det är en uppgörelse mellan S-minoritetsstyre och Moderaterna. ERWP.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Stort minus förklaras med pensionsinlösen

Kävlinge Kävlinges bokslut slutar på förskräckande 187,5 miljoner back. Men rensat från pensionsinlösen hamnar kommunen på en positiv budgetavvikelse på 6,8 miljoner. Omsorg var sämsta nämnd med minus 15,8 miljoner.

Skånskan - 45 minuter sedan

Misstänkta rånare omhäktades

Sjöbo/sydost Den 30-årig man och den 18-åriga kvinna som suttit häktade misstänkta för flera gårdsrån i sydöstra Skåne, omhäktades på måndagen.
Utredningen är inte klar och Ystad tingsrätt har därför på åklagarens begäran förlängt häktningen i två veckor, till den 2 mars.
Skånskan berättade i förra veckan om att polisen har hittat stöldgods, mestadels smycken från gården utanför Vollsjö, och det har skickats på analys.

Skånskan - 1 timme sedan

Kontrapunkt lägger ner

MALMÖ Kontrapunkt lägger ner sin verksamhet i Malmö och lämnar lokalerna på Norra Grängesbergsgatan. Bidragande orsaker är ett pausat bidrag från ABF och ett återbetalningskrav från Malmö stad på 327 000 kronor. Föreningen kan helt enkelt inte betala sin hyra.

Skånskan - 1 timme sedan

Föreläser om Namibia

Brandstad I dag tisdag föreläser Ingmar Skogar om Namibia – ett vattenhål i öknen – Brandstad sockenstuga klockan 19.
Det hela arrangeras av Frenninge Vollsjö Brandstad föreläsningsförening..

Skånskan - 1 timme sedan

Krogshow på Gästis

Sjöbo På onsdag den 19 februari klockan 19 framförs krogshowen ”Sånger om en vän” i festsalen på Sjöbo gästis.
Ystadprofilen Bror Tommy Borgström och Johan Ohlsson sjunger och spelar en hyllning till trubaduren Vladimir Vysotskij, den ryska motsvarigheten till Bob Dylan eller Cornelis Vreeswijk. Vysotskij dog 1980, 42 år gammal.

Skånskan - 2 timmar sedan

Nya stölder på Hamnplan

HÖLLVIKEN En 38-årig båtägare från Malmö upptäckte i fredags att motorn båten han har upplagd för vintern på Östra Hamnplan i Höllviken haft påhälsning av tjuvar.
Enligt polisanmälan ska delar ha skruvats av, som växellåda, axel och eventuellt ytterligare någon del. Detta misstänks ha skett någon gång mellan den 3 och 14 februari.

Skånskan - 2 timmar sedan

Kvinna misshandlad och inlåst

HÖLLVIKEN En kvinna i 50-årsåldern bosatt i Höllviken ska ha misshandlats av mannen hon lever ihop med, bland annat med flera slag mot huvudet.
Kvinnan uppger att hon mot sin vilja hållits kvar i bostaden i fredags. Under hur lång tid kvinnan hållits kvar i hemmet är oklart.

Skånskan - 2 timmar sedan

Skadegörelse på två bilar

SKIVARP Två bilägare som hade sina bilar parkerade vid torget i Skivarp fick i lördags mellan 17.30 och 22.00, sina bilar utsatta för skadegörelse.

Skånskan - 2 timmar sedan

Personal lurade vid stöld

SVEDALA En okänd person kom vid 16.30-tiden in på en byggbutik i Svedala. Mannen uppehöll personalen medan en andra person osedd smet in i lokalerna.

Skånskan - 2 timmar sedan

80 mobiltelefoner väck

STURUP När budfirman vid två tillfällen kommit för att hämta ett paket med Iphones på Sturup park har inte paketen existerat.
Totalt handlar det om 80 Iphones som på vägen till ett företag i Järfälla stulits och nu misstänks detta ha skett på flygplatsen i Köln.
Stölderna har skett vid två tillfällen i januari och är nu polisanmälda och utreds som grova..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.