Barometern > Nyheter

Friday, 17 August, 21:32

Barometern - 24 maj 18 kl. 15:41

Mångmiljonbelopp till landstinget för kortare köerRegeringen har beslutat att betala ut den första så kallade patientmiljarden. Det innebär att landstinget i Kalmar län får lite drygt 23,5 miljoner kronor..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Kalmar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mångmiljonbelopptill , landstingetför , kortare, köer
Sydöstran - 5 timmar sedan

Här sparar inte landstinget: 15 politiker och 5 direktörer

Medan det lilla landstinget i Blekinge - ett av landets minsta - genomför den ena besparingen efter den andra i sjukvården, stoltserar det med icke mindre än femton politiker på lönelistan: tre heltidsanställda landstingsråd och tolv politiska sekreterare, varav tre är heltidsanställda med löner, som alla överstiger exempelvis en specialistsjuksköterskas..

SN - 11 mar 14 kl. 09:57

Landstinget stäms på mångmiljonbelopp

Bolaget Apotekstjänst stämmer landstinget på 12 miljoner kronor. Det gäller intäkter som bolaget anser sig ha gått miste om, på grund av att landstinget skrivit ett avtal som bryter mot lagen om offentlig upphandling..

Barometern - 20 aug 14 kl. 07:57

Alliansanda i landstinget

När Alliansen i landstinget i Kalmar län kallar till presskonferens i City­läkarnas lokaler är det Centerns Christer Jonsson som inleder.
I Allianssamarbeten är det annars det vanliga att det största partiets företrädare talar först. Sedan det näst störta.

Barometern - 20 aug 14 kl. 07:57

Alliansanda i landstinget

När Alliansen i landstinget i Kalmar län kallar till presskonferens i Cityläkarnas lokaler är det Centerns Christer Jonsson som inleder. I Allianssamarbeten är det annars det vanliga att det största partiets företrädare talar först. Sedan det näst störta.

Barometern - 29 jan 14 kl. 06:07

Köerna måste bli kortare

Kalmar län har till vissa diagnoser orimligt långa patientköer inom cancersjukvården. Nu presenterar den röd-gröna majoriteten åtta olika förslag på förbättringar av cancervården som ska genomföras under 2014. Att få besked att man har fått cancer är bland det värsta som kan drabba oss människor.

BT - 15 okt 12 kl. 14:57

Landstinget polisanmäler SSU

Landstinget i Norrbotten kommer att kräva tillbaka 1,2 miljoner kronor av SSU i länet efter att förbundet fått landstingsstöd för kurser som inte genomförts eller som varit kortare än vad som aviserats. Dessutom kommer landstinget polisanmäla SSU.
Enligt den externa revisionsfirma som granskat utbetalningarna handlar det om "tämligen stora belopp" som totalt sett betalats ut under 2005-2010.

Nyhetskanalen - 15 okt 12 kl. 15:08

Landstinget polisanmäler SSU i Norrbotten

Landstinget i Norrbotten kommer att kräva tillbaka 1,2 miljoner kronor av SSU i länet efter att förbundet fått landstingsstöd för kurser som inte genomförts eller som varit kortare än vad som aviserats. Dessutom kommer landstinget polisanmäla SSU.Enligt den externa revisionsfirma som granskat utbetalningarna handlar det om "tämligen stora belopp" som totalt sett betalats ut under 2005-2010.

Nya Wermlands Tidningen - 16 dec 11 kl. 07:30

Allt kortare väntan till vård på sjukhusen

Köerna till sjukhusen i Värmland är just nu kortare än de någonsin varit sedan vårdgarantin utvidgades för några år sedan. Det visar alldeles färska siffror som landstinget publicerat..

SmålandsPosten - 15 okt 13 kl. 10:48

Landstinget satsar på ortopedin

Ortopedimottagningen på lasarettet i Växjö skall förbättras. Under utvecklingsarbetet hänvisas nu patienter från Alvesta till Ljungby. Under hösten kommer Landstinget Kronoberg genomföra utvecklingsarbete enligt konceptet Rapid Recovery vid ortopedin för att förbättra vården vid planerad höft- och knäproteskirurgi.

Nya Wermlands Tidningen - 09 nov 13 kl. 06:00

Kortare sommarturlista för stadsbussarna

Nästa år blir det en mycket kortare sommarturlista för stadsbussarna i Karlskoga. I övrigt finns inte den västra länsdelen med i de satsningar på kollektivtrafiken som landstinget gör i budgeten för nästa år. Busslinjer till Hällefors och Nora är aktuella tidigast 2016..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Man död i mc-olycka

En man i 50-årsåldern har omkommit i en olycka på länsväg 153 väster om Ullared. En personbil och en motorcykel var inblandade i olyckan, som inträffade på fredagseftermiddagen. Under kvällen meddelade polisen region Väst att motorcykelföraren omkommit.

Barometern - 15 minuter sedan

Fårbo FF–Edsbruks IF 3–2

Barometern - 10 minuter sedan

Pukebergs BK–IFK Påryd 8–0

Barometern - 15 minuter sedan

Falkenberg hetast i Halland

Båda hör hemma i Halland och båda vill tillbaka till allsvenskan. Det är många matcher kvar innan superettan summerat sina 30 omgångar, men nu är nu - och då ligger Falkenbergs FF bäst till för att knipa antingen en direktplats till högsta serien eller kvalplatsen.(TT).

Barometern - 15 minuter sedan

Bern lyfte piskat Lindsdal: ”Vi ska upp ur skiten”

Liket lever på Fjölebro. Det såg Simon Bern till med sitt segermål. – Det här ger oss energi, säger tränaren Jonathan Taylor..

Barometern - 15 minuter sedan

Färjestadens GoIF–Hultfreds FK 2–1

Barometern - 15 minuter sedan

Marcus Oscarsson: ”Jan Björklund kan avgöra hela valet”

Kommentar.

Barometern - 30 minuter sedan

Gullabo/Gullaboås–Tvärskogs IF 1–0

Barometern - 30 minuter sedan

IFK Oskarshamn–Ruda IF 4–2

Barometern - 30 minuter sedan

Dalkurd vann Uppsala-derbyt

Dalkurd sålde sina främsta målskyttar under transferfönstret. Men doldisen Ahmed Awad är kvar och låg med ett mål och två assist bakom årets första bortaseger, 3-2, i det historiska Uppsaladerbyt mot Sirius på Studenternas IP.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.