Barometern > Nyheter

Saturday, 23 June, 18:04

Barometern - 24 maj 18 kl. 15:41

Mångmiljonbelopp till landstinget för kortare köerRegeringen har beslutat att betala ut den första så kallade patientmiljarden. Det innebär att landstinget i Kalmar län får lite drygt 23,5 miljoner kronor..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Kalmar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mångmiljonbelopptill , landstingetför , kortare, köer
SN - 11 mar 14 kl. 09:57

Landstinget stäms på mångmiljonbelopp

Bolaget Apotekstjänst stämmer landstinget på 12 miljoner kronor. Det gäller intäkter som bolaget anser sig ha gått miste om, på grund av att landstinget skrivit ett avtal som bryter mot lagen om offentlig upphandling..

Barometern - 20 aug 14 kl. 07:57

Alliansanda i landstinget

När Alliansen i landstinget i Kalmar län kallar till presskonferens i City­läkarnas lokaler är det Centerns Christer Jonsson som inleder.
I Allianssamarbeten är det annars det vanliga att det största partiets företrädare talar först. Sedan det näst störta.

Barometern - 20 aug 14 kl. 07:57

Alliansanda i landstinget

När Alliansen i landstinget i Kalmar län kallar till presskonferens i Cityläkarnas lokaler är det Centerns Christer Jonsson som inleder. I Allianssamarbeten är det annars det vanliga att det största partiets företrädare talar först. Sedan det näst störta.

Barometern - 29 jan 14 kl. 06:07

Köerna måste bli kortare

Kalmar län har till vissa diagnoser orimligt långa patientköer inom cancersjukvården. Nu presenterar den röd-gröna majoriteten åtta olika förslag på förbättringar av cancervården som ska genomföras under 2014. Att få besked att man har fått cancer är bland det värsta som kan drabba oss människor.

BT - 15 okt 12 kl. 14:57

Landstinget polisanmäler SSU

Landstinget i Norrbotten kommer att kräva tillbaka 1,2 miljoner kronor av SSU i länet efter att förbundet fått landstingsstöd för kurser som inte genomförts eller som varit kortare än vad som aviserats. Dessutom kommer landstinget polisanmäla SSU.
Enligt den externa revisionsfirma som granskat utbetalningarna handlar det om "tämligen stora belopp" som totalt sett betalats ut under 2005-2010.

Nyhetskanalen - 15 okt 12 kl. 15:08

Landstinget polisanmäler SSU i Norrbotten

Landstinget i Norrbotten kommer att kräva tillbaka 1,2 miljoner kronor av SSU i länet efter att förbundet fått landstingsstöd för kurser som inte genomförts eller som varit kortare än vad som aviserats. Dessutom kommer landstinget polisanmäla SSU.Enligt den externa revisionsfirma som granskat utbetalningarna handlar det om "tämligen stora belopp" som totalt sett betalats ut under 2005-2010.

Nya Wermlands Tidningen - 16 dec 11 kl. 07:30

Allt kortare väntan till vård på sjukhusen

Köerna till sjukhusen i Värmland är just nu kortare än de någonsin varit sedan vårdgarantin utvidgades för några år sedan. Det visar alldeles färska siffror som landstinget publicerat..

SmålandsPosten - 15 okt 13 kl. 10:48

Landstinget satsar på ortopedin

Ortopedimottagningen på lasarettet i Växjö skall förbättras. Under utvecklingsarbetet hänvisas nu patienter från Alvesta till Ljungby. Under hösten kommer Landstinget Kronoberg genomföra utvecklingsarbete enligt konceptet Rapid Recovery vid ortopedin för att förbättra vården vid planerad höft- och knäproteskirurgi.

Nya Wermlands Tidningen - 09 nov 13 kl. 06:00

Kortare sommarturlista för stadsbussarna

Nästa år blir det en mycket kortare sommarturlista för stadsbussarna i Karlskoga. I övrigt finns inte den västra länsdelen med i de satsningar på kollektivtrafiken som landstinget gör i budgeten för nästa år. Busslinjer till Hällefors och Nora är aktuella tidigast 2016..

SN - 12 feb 14 kl. 06:31

Kortare vårdköer trots platsbrist

Landstinget har lyckats kapa sin ryggsäck av väntande patienter. Jämfört med övriga landet är landstinget en föregångare. Men fortfarande brottas man med brist på vårdplatser på Nyköpings lasarett..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Växjö Lakers värvar ung amerikan

Växjö Lakers värvar en ung poängstark amerikan. Den regerande svenska mästaren i ishockey har skrivit ett tvåårskontrakt med Austin Ortega, som närmast kommer från Anaheim Ducks farmarlag San Diego Gulls.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

Säsongens bästa kval av Ericsson

Marcus Ericsson svarade för säsongens bästa Formel 1-kval inför Frankrikes GP. Ericsson, i Sauber, tog sig vidare till andra kvalrundan och slutade på 15:e plats. - Min första Q2 i år och det är jag nöjd med.

Barometern - 1 timme sedan

Dörby dansade runt midsommarstången

Firandet fortsätter i Dörby. Här är det tradition att dansa runt stången på midsommardagen. .

Barometern - 1 timme sedan

Grundvattennivån ovanligt låg i Sverige

Det har skett en snabb förändring i grundvattennivån på grund av det varma och torra majvädret, trots att det såg lovande ut tidigare i våras. - För dem som har egen brunn har vi sett en snabb förändring med sjunkande nivåer, säger Bo Thunholm på SGU till SVT.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Här är de sex presidentkandidaterna i Turkiet

Turkiets ekonomiska kris pressar president Recep Tayyip Erdogan inför söndagens val. Här de sex kandidaterna som slåss om att leda landet. Recep Tayyip Erdogan Åren som Istanbuls borgmästare i mitten av 1990-talet lade grunden till den framtida presidentens rykte som en handlingens man.

Barometern - 1 timme sedan

Firande berättar - så var vår midsommarafton

Dans runt stången eller fest med kompisarna. Midsommar kan se väldigt olika ut, men kommer ofta med höga förväntningar. Såhär firades det på Öland.

Barometern - 1 timme sedan

Explosion skakade kampanjmöte i Zimbabwe

En explosion har inträffat på en arena där Zimbabwes president Emmerson Mnangagwa kampanjade inför det stundande valet. Mnangagwa skadades inte och har förts i säkerhet, uppger hans talesperson George Charamba.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Tiotusentals demonstrerar på brexits årsdag

Runt 50 000 personer deltar i dag i en anti-brexitmarsch i London, på dagen två år sedan omröstningen, skriver The Guardian. I marschen, kallad "People's vote march", deltar människor i olika åldrar och från olika politiska läger, förenade i sin EU-vänliga inställning.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Gomez: "Som en störtflod över laget"

31 mål på 76 landskamper och en anfallare vilket försvar som helst inte får lämna minsta utrymme. Ändå är han inte säker på en plats. Mario Gomez, 32, är ett lysande exempel på det tyska överflödet.

Barometern - 2 timmar sedan

Peruanska fans i flygincident

I måndags var det Saudiarabiens landslag som fick uppleva en rysk flygincident med en brinnande vinge på väg till Rostov. Nu har även en grupp peruanska supportrar råkat ut för något liknande.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.