Barometern > Nyheter

Sunday, 21 October, 04:14

Barometern - 24 maj 18 kl. 15:41

Mångmiljonbelopp till landstinget för kortare köerRegeringen har beslutat att betala ut den första så kallade patientmiljarden. Det innebär att landstinget i Kalmar län får lite drygt 23,5 miljoner kronor..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Kalmar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mångmiljonbelopptill , landstingetför , kortare, köer
SN - 11 mar 14 kl. 09:57

Landstinget stäms på mångmiljonbelopp

Bolaget Apotekstjänst stämmer landstinget på 12 miljoner kronor. Det gäller intäkter som bolaget anser sig ha gått miste om, på grund av att landstinget skrivit ett avtal som bryter mot lagen om offentlig upphandling..

Barometern - 20 aug 14 kl. 07:57

Alliansanda i landstinget

När Alliansen i landstinget i Kalmar län kallar till presskonferens i City­läkarnas lokaler är det Centerns Christer Jonsson som inleder.
I Allianssamarbeten är det annars det vanliga att det största partiets företrädare talar först. Sedan det näst störta.

Barometern - 20 aug 14 kl. 07:57

Alliansanda i landstinget

När Alliansen i landstinget i Kalmar län kallar till presskonferens i Cityläkarnas lokaler är det Centerns Christer Jonsson som inleder. I Allianssamarbeten är det annars det vanliga att det största partiets företrädare talar först. Sedan det näst störta.

Barometern - 29 jan 14 kl. 06:07

Köerna måste bli kortare

Kalmar län har till vissa diagnoser orimligt långa patientköer inom cancersjukvården. Nu presenterar den röd-gröna majoriteten åtta olika förslag på förbättringar av cancervården som ska genomföras under 2014. Att få besked att man har fått cancer är bland det värsta som kan drabba oss människor.

BT - 15 okt 12 kl. 14:57

Landstinget polisanmäler SSU

Landstinget i Norrbotten kommer att kräva tillbaka 1,2 miljoner kronor av SSU i länet efter att förbundet fått landstingsstöd för kurser som inte genomförts eller som varit kortare än vad som aviserats. Dessutom kommer landstinget polisanmäla SSU.
Enligt den externa revisionsfirma som granskat utbetalningarna handlar det om "tämligen stora belopp" som totalt sett betalats ut under 2005-2010.

Nyhetskanalen - 15 okt 12 kl. 15:08

Landstinget polisanmäler SSU i Norrbotten

Landstinget i Norrbotten kommer att kräva tillbaka 1,2 miljoner kronor av SSU i länet efter att förbundet fått landstingsstöd för kurser som inte genomförts eller som varit kortare än vad som aviserats. Dessutom kommer landstinget polisanmäla SSU.Enligt den externa revisionsfirma som granskat utbetalningarna handlar det om "tämligen stora belopp" som totalt sett betalats ut under 2005-2010.

Nya Wermlands Tidningen - 16 dec 11 kl. 07:30

Allt kortare väntan till vård på sjukhusen

Köerna till sjukhusen i Värmland är just nu kortare än de någonsin varit sedan vårdgarantin utvidgades för några år sedan. Det visar alldeles färska siffror som landstinget publicerat..

SmålandsPosten - 15 okt 13 kl. 10:48

Landstinget satsar på ortopedin

Ortopedimottagningen på lasarettet i Växjö skall förbättras. Under utvecklingsarbetet hänvisas nu patienter från Alvesta till Ljungby. Under hösten kommer Landstinget Kronoberg genomföra utvecklingsarbete enligt konceptet Rapid Recovery vid ortopedin för att förbättra vården vid planerad höft- och knäproteskirurgi.

Nya Wermlands Tidningen - 09 nov 13 kl. 06:00

Kortare sommarturlista för stadsbussarna

Nästa år blir det en mycket kortare sommarturlista för stadsbussarna i Karlskoga. I övrigt finns inte den västra länsdelen med i de satsningar på kollektivtrafiken som landstinget gör i budgeten för nästa år. Busslinjer till Hällefors och Nora är aktuella tidigast 2016..

SN - 12 feb 14 kl. 06:31

Kortare vårdköer trots platsbrist

Landstinget har lyckats kapa sin ryggsäck av väntande patienter. Jämfört med övriga landet är landstinget en föregångare. Men fortfarande brottas man med brist på vårdplatser på Nyköpings lasarett..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

En skadad efter kort biljakt

En person har förts till sjukhus efter en kortare biljakt i centrala Härnösand. Polisen larmades efter att en personbilsförare uppträtt berusat. När polisen upptäckte bilen i centrala Härnösand försökte föraren fly.

Barometern - 15 minuter sedan

Khashoggis vänner pressar Saudiarabien

Vänner till journalisten Jamal Khashoggi kräver att Saudiarabien ska skaffa fram hans kvarlevor, så att han ska kunna begravas. - Ge oss Jamal så att vi kan begrava honom.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Längre liv med antiinflammatorisk kost

Att äta livsmedel som har en antiinflammatorisk effekt kan ge ett längre liv, visar en studie bland 70 000 svenskar. Forskarna hoppas att det kan leda till att människor får i sig mindre rött kött, chips och läsk, skriver UNT.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Polis på plats i Trollhättan efter bränder

Polisen är på plats i Trollhättan under hela natten mot söndagen, efter att flera bilar och en lastbil brunnit i stadsdelen Kronogården på lördagskvällen. - Det har inte hänt något mer efter den sista bilbranden som var 20. 58.

Barometern - 1 timme sedan

Tiotals döda i sammandrabbningar

Tiotals människor har dödats i sammandrabbningar mellan kristna och muslimska ungdomar i norra Nigeria de senaste dagarna, uppger landets president Muhammadu Buhari. Två människor dödades enligt en källa vid ett bråk på en marknad i torsdags.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Australiens regering tappar minimal majoritet

Australiens koalitionsregering förlorade under lördagen ett viktigt fyllnadsval och tappar därmed majoriteten i parlamentet. Parlamentsplatsen blev ledig när landets förra premiärminister Malcolm Turnbull tvingades bort från sin post och sade upp sin plats i parlamentet i augusti.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Man misshandlades på vandrarhem

En 26-årig man blev rasande när han upptäckte att någon låg i hans säng på ett vandrarhem i Norrbotten. Mannen, som var kraftigt berusad vid tillfället, ska ha knuffat personen ur sängen och gett sig på honom med slag och sparkar, tills bekanta till honom drog bort honom.(TT).

Barometern - 3 timmar sedan

KDP vann kurdiskt parlamentsval

Partiet KDP vann parlamentsvalet i den autonoma regionen i irakiska Kurdistan. Partiet, som tidigare haft 38 mandat i parlamentet, fick nu 45 mandat, meddelar valmyndigheten vid en presskonferens. Det rivaliserande partiet PUK kom på andra plats med 21 mandat.

Barometern - 3 timmar sedan

Hamilton på väg mot femte världsmästartiteln

Britten Lewis Hamilton är ett steg närmare världsmästartiteln i Formel 1. Han startar i pole position i loppet i USA efter att ha varit snabbast i kvalet.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Polisen använde drönare vid match

Polisen i region Syd har för första gången använt sig av drönare vid ett idrottsevenemang, rapporterar flera medier. Under matchen mellan Malmö FF och Hammarby filmades publiken från luften av polisen. Det handlade främst om att använda utrustningen för att få överblick i realtid.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.