DI > Ekonomi

Saturday, 23 June, 02:37

DI - 24 maj 18 kl. 15:35

Turkiets valutaras tvingade fram panikhöjd räntaI en omvändelse under galgen har Turkiet slutligen akut höjt räntan. Men det är oklart om nödåtgärden räcker för att styra undan en valutakollaps..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Turkiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Turkiets, valutaras, tvingadefram , panikhöjd, ränta
Affärsvärlden - 28 jan 14 kl. 11:02

Turkiets centralbank ska agera mot inflation efter valutaras

Turkiets centralbank säger att man ska använda alla verktyg för att få inflationen till femprocentsmålet..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Våldsamma kravaller efter valutaras

Kravaller lamslog på onsdagen Teheran efter valutaras. "Det här sätter utan tvekan enorm press på regimen", säger Iranexperten Trita Parsi till Dagens Industri..

Nyhetskanalen - 24 okt 12 kl. 16:33

50 fängslade efter valutaras i Iran

Uppemot 50 personer har fängslats i Iran i kölvattnet av det valutaras som har drabbat landet, uppger säkerhets- polisens chef Heidar Moslehi. De fängslade anklagas för att ha samarbetat med landets fiender för att orsaka ?valutastörningar?

Dagens PS - 04 feb 14 kl. 08:55

Rykten om Oriflame efter valutaras


Sminkföretaget Oriflame får allt tuffare i Ryssland efter senaste tidens valutaras. Och på aktiemarknaden börjar det nu tisslas och tasslas..

UNT - 11 feb 15 kl. 16:18

Valutaras väntar Venezuela

Ett kraftigt valutaras för oljekrisens Venezuelas står för dörren, till följd av en ny officiell plattform för delvis fri valutahandel..

SvD - 11 feb 15 kl. 16:18

Valutaras väntar Venezuela

Ett kraftigt valutaras för oljekrisens Venezuelas står för dörren, till följd av en ny officiell plattform för delvis fri valutahandel..

Dagens PS - 22 dec 16 kl. 07:02

Krönika: EU måste stå starkt mot Turkiets hot

Häromveckan uttalade Turkiets president Tayyip Erdoğan på nytt hot mot EU. Detta med att öppna sina gränser för nya flyktingvågor om inte behandlingen av Turkiets EU-ansökan snabbas på. Europa måste nu visa att man står starkt mot utpressningsförsöken, för ett turkiskt medlemskap i unionen bör vara helt uteslutet.

Regeringen - 11 mar 13 kl. 11:46

Turkiets President på statsbesök i Sverige

Idag anländer Turkiets president till Sverige på statsbesök. Tisdagen den 12 mars träffar han statsminister Fredrik Reinfeldt för överläggningar som väntas fokusera på Turkiets EU-medlemskapsförhandlingar och de reformer som behöver vidtas på olika områden. Pressmeddelande: Fredrik Reinfeldt tar emot Turkiets president Abdullah Gül Artikel: Fördjupade relationer mellan Sverige och Turkiet Statsrådsberedningen, 11 mars 2013.

Regeringen - 07 nov 13 kl. 17:14

Statsminister tar emot Turkiets premiärminister

I dag tar statsminister Fredrik Reinfeldt emot Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogan som besöker Sverige. På agendan för överläggningarna står de bilaterala förbindelserna mellan Turkiet och Sverige, Turkiets reformarbete och förhandlingar om EU-medlemskap samt flera aktuella utrikespolitiska frågor, däribland situationen i Syrien. Klockan 11.

YLE - 10 jul 16 kl. 07:27

Turkiets fiffel förargar: ”Veritabel handel”

Turkiet toppar medaljstatistiken i friidrotts-EM i Amsterdam inför avslutningsdagen med hela nio medaljer. Endast en av dem har tagits av idrottare som är födda i Turkiet. Det irriterar finlandssvenska friidrottsprofiler.

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Fällorna att se upp med när du hyr via Airbnb

Airbnb har blivit ett allt populärare alternativ när boende ska bokas under semestern. Men det finns några fällor att se upp med. "Många tror att avtalet är mellan dem som hyr och Airbnb men så är det inte", säger Karolin Kühn, rådgivare vid Konsument Europa.

DI - 7 timmar sedan

Grusad basketkarriär lade grunden för ett entreprenörsliv

GÖTEBORG Mikael Sundhall har tillsammans med kompanjonen Jonas Karlsson gått sin egen väg för att lyckas med sitt frukttjänsteföretag Fruktpaus..

DI - 9 timmar sedan

Trump hotar EU med 20-procentiga biltullar

Trump säger att han tänker eskalera sitt handelskrig med EU om de senare inte backar från sina mottullar genom att införa en 20-procentig tull på bilar, skriver han på twitter..

DI - 10 timmar sedan

Lista: Hänger din lön med?

Lönerna ökar för både arbetare och tjänstemän – och ökningen är nästan tre gånger större än den var förra året. Här kan du se om din timlön hänger med. .

DI - 10 timmar sedan

Merkel tonar ner förväntningar inför krismöte

Tysklands förbundskansler Angela Merkel tonar ner eventuella förväntningar inför söndagens informella EU-möte om migration och understryker att det rör sig om "ett sonderingsmöte mellan intresserade medlemsstater"..

DI - 11 timmar sedan

Danske Bank: Nytt börsrekord väntar – stuva om portföljen nu

Trots den ökade volatiliteten har världens börser potential att fortsätta stiga under det kommande året, enligt Danske Banks nya marknadsrapport. Men många svenska sparare behöver se över sina portföljer, säger bankens sparekonom Maria Landeborn..

DI - 11 timmar sedan

Källa: Klart att Opec ökar produktionen

Oljekartellen Opec har nått ett avtal om att öka produktionen med cirka en miljon fat per dag från och med juli, uppger en källa för nyhetsbyrån Reuters. Uppgörelsen omfattar Opecländerna och dess allierade, däribland Ryssland..

DI - 12 timmar sedan

Aktiefonder populärast när miljonärerna investerar

Att investera i aktiefonder är det vanligaste sättet för landets miljonärer att förvalta sitt kapital. Åtminstone enligt en undersökning gjord av tidningen Conoisseur..

DI - 12 timmar sedan

FI varnar: Hård brexit sätter press på svenska banker

En hård brexit kan innebära problem och öka kostnaderna för svenska banker, varnar Finansinspektionen i en ny rapport. Orsaken är att clearingen av svenska räntederivat i sådana fall måste flytta från London, vilket Investorägda Nasdaq i sin tur kan bli vinnare på..

DI - 12 timmar sedan

Elektas Larry Leksell säljer en miljon aktier

Elektas ordförande och huvudägare Larry Leksell har privat och genom bolag sålt totalt 1 miljon B-aktier i strålterapibolaget. Det framgår av Finansinspektionens insynslista..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.