Skånskan > Opinion

Thursday, 21 March, 12:56

Skånskan - 24 maj 18 kl. 15:26

Brand på skola och i sandlådaSTAFFANSTORP Två unga killar sågs vid Borggårdsskolan där det brann på en lekstuga och sen också i en sandlåda på Sliparevägen.
Elden förstörde lekstugan fullständigt och sandlådan, där brännbar vätska hällts ut, fick lättare skador. Skadegörelsen inträffade natten till torsdag och vittnen ska ha sett två killar i 17-årsåldern vid platsen..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
STAFFANSTORP Två, Borggårdsskolan, Sliparevägen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brand, skolaoch i , sandlåda
Sydöstran - 09 aug 17 kl. 14:16

Larm om brand i sandlåda

Räddningstjänsten har larmats till en brand i en sandlåda vid Willys i Karlshamn..

DalaDemokraten - 04 apr 17 kl. 17:05

Larm om brand i sandlåda

Räddningstjänsten har larmats till en brand vid Kupolen i Borlänge..

Dalarnas tidningar - 04 apr 17 kl. 17:05

Larm om brand i sandlåda

Räddningstjänsten har larmats till en brand vid Kupolen i Borlänge..

Dalarnas tidningar - 04 apr 17 kl. 17:05

Brand i sandlåda vid Kupolen

Räddningstjänsten larmades strax innan klockan 17 på tisdagseftermiddagen till en brand vid Kupolen i Borlänge..

DalaDemokraten - 04 apr 17 kl. 17:05

Brand i sandlåda vid Kupolen

Räddningstjänsten larmades strax innan klockan 17 på tisdagseftermiddagen till en brand vid Kupolen i Borlänge..

GöteborgsPosten - 25 feb 19 kl. 12:42

Larm om brand – skola utrymd

Räddningstjänsten larmades till Nya Skolan i Trollhättan vid 12.30-tiden på måndagen..

Expressen - 1 timme sedan

Brand i skola – stort räddningspådrag

En brand har brutit ut i en skola i Varbergs kommun.– Det ska brinna i ett omklädningsrum, säger Arvid Samuelsson, räddningstjänsten i Varberg.Omkring 20 man från  räddningstjänsten är på väg till platsen..

BT - 15 maj 14 kl. 08:25

Vandaler krossade glas i småbarnens sandlåda

Ett 20-tal glasflaskor har krossats och stuckits ner i barnens sandlåda på Moldeparkens förskola på Göta. Men först fick föräldrarna inget veta. – Jag blir så fruktansvärt arg, säger Malin Bergqvist, förälder.

BT - 22 aug 14 kl. 09:09

Sandlådenivå om skolan i Ljungsarp

Nu får det vara nog. Vi föräldrar i Ljungsarp kämpade för en F-6 skola i Ljungsarp, politikerna valde en annan linje för våra barn. Nu kräver vi att politikerna tar konsekvenserna av sitt beslut och slutar använda våra barn som brickor i ett politiskt spel.

Dagens PS - 12 apr 18 kl. 09:00

Ledarkollen: Friskole-idioti och Guillou i sandlådan

Författaren och skribenten Marcus Birro sammanfattar och kommenterar för Dagens PS räkning morgonens ledarsidor – både i Sverige och internationellt. I dag diskuteras vinster i välfärden, statligt subventionerat hat och författaren Jan Guillous egen ”mognadsnivå”. Handling och konsekvens när det gäller vinster i välfärden.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Tre avvisades från Macklean

Skurup Tre personer är misstänkta för olaga intrång på Mackleanskolan. Det var i onsdags som en 18-årig kvinna och två tonårsgrabbar, en 16-åring och en 14-åring, varav ingen av dem ska vara på skolan – tog sin in på Mackleanskolan. Där blev de avvisade av personal.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ronaldo anklagas för våldtäkt – Juventus flyttar fotbollsturnén

Fotboll Juventus stjärna Christiano Ronaldo anklagas för våldtäkt i USA och sätter han sin fot i landet riskerar han att gripas. Enligt källor till New York Times är det anledningen till att Serie A-klubben väljer att flytta försäsongsturneringen till Asien. Den amerikanska kvinnan Kathryn Mayorga anklagar fotbollspelaren Christiano Ronaldo för en våldtäkt som ska ha skett 2009 i Las Vegas, USA.

Skånskan - 3 timmar sedan

M+SD klubbade beslut om att neka IS-återvändare stöd

STAFFANSTORP Trots att beslutet troligen strider mot flera lagar klubbade M+SD-majoriteten i kommunstyrelsen i Staffanstorp igenom Christian Sonessons förslag att IS-återvändare ska nekas all form av kommunalt stöd.Mot förslaget röstade Socialdemokraterna och Centerpartiet. – Vi yrkade avslag med motiveringen att förslaget bryter mot flera lagar – regeringsformen, kommunallagen och socialtjänstlagen och troligen även mot ännu fler speciallagar, säger oppositionsrådet Pierre Sjöström (S).

Skånskan - 3 timmar sedan

Dags att sluya skolan

SLUTJOBBAT. Det hade hunnit bli ett trettiotal år i kommunens tjänst när Dan Ekström i förra veckan avtackades från sitt jobb som vaktmästare på Bergagymnasiet i Eslöv.Namn: Dan Ekström
Ålder: 66 år
Yrke: Pensionär
Familj: Hustru Kerstin, tre barn, sju barnbarn
Bor: Marieholm, fritidshus i nordöstra Skåne.

Skånskan - 3 timmar sedan

Gifter efter gammal skyttebana utreds

STAFFANSTORP Naturvårdsverket har beviljat en miljon kronor i bidrag till utredning av det giftförorenade området Grevie jaktskyttebana på Torreberga ängar i Staffanstorps kommun.Arsenik i ytjorden utgör en risk för människor men framförallt för fåglar och djur. Området är enligt länsstyrelsen ett av de mest angelägna för utredningar och åtgärder i länet och äntligen ser det ut som om detta kan bli av eftersom Naturvårdsverket beviljat pengar.

Skånskan - 3 timmar sedan

Nya ägare till stor villa i Hörby

Hörby Nu är det klart vem som köpt huset på adressen Oderup 9224 i Hörby av Annemieke och Roelf Postema. Nya ägare är Madeleine Elisabet Steen, 30, och Rasmus Bergman, 31. Priset blev 2 500 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i mars 2019.

Skånskan - 14 timmar sedan

Torn krossade Eslöv

FOTBOLL Division 1-klubben Torns IF bjöd på en kross i onsdagens träningsdrabbning mot Eslövs BK som i år är nykomling i tvåan, 6-0 (2-0).– Kattens lek med råttan. Vi var bättre på varje position och närmare tvåsiffrigt än reducering från Eslövs sida, myste tränare Richard ”Kalle” Ringhov.

Skånskan - 17 timmar sedan

Yalla Trappan på plats i en ny butik

MALMÖ Hållbarhet och att förlänga livstiden på klädesplaggen står i centrum på flera olika sätt i HM:s nyöppnade butik.
I Yalla Trappans syateljé kan kläder av alla märken som behöver lagas eller läggas upp lämnas in.Efter att ha varit stängd i mer än ett år öppnade butiken vid Gustav Adolfs torg för medlemmar på onsdagskvällen.

Skånskan - 18 timmar sedan

Med kabaré som motståndskraft

I Teater Theatrons kabaré Liva och PH – en motståndskabaré får den skånska publiken lära känna den danska designern, arkitekten, revyförfattaren och motståndsmannen Poul Henningsen och hans uttolkare, den danska sångerskan Liva Weel.
– Det var verkligen en glädjechock när regissören Karin Parrot-Jonzon presenterade den här idén för oss, säger Jan Mark, föreställningens dramaturg.Samtal:
Vid tre tillfällen arrangeras samtal i samband med Livia och PH – en motståndskabaré på Bastionen:
28/3: Samtal mellan journalisten och författaren Ulla Hårde och dramaturgen Jan Mark på temat Funktionalismens inträde i Malmö.

Skånskan - 19 timmar sedan

Tjugo fordon blev sönderslagna

VOLLSJÖ Vollsjö har på senare tid drabbats av flera stölder och skadegörelse.
I helgen gav sig någon på och förstörde mer än 20 uppställda fordon.Fordonen stod uppställda på gamla Lantmännenområdet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.