Skånskan > Opinion

Thursday, 24 January, 07:14

Skånskan - 24 maj 18 kl. 14:27

Barabo får räkna med forsatta störningarBARA Pålningsarbetet för att bygga de nya lägenheter på Torggatan i Bara drar ut på tiden.
Markförhållandena visade sig inte vara vad byggbolaget PEAB kalkylerat med vilket innebär att arbetet förlängs.
Företaget bedömer att pålningsarbetet kommer att fortsätta till och med den 11 juli och det varje vardag mellan klockan 7 och 18.
Det handlar om armerings- och formnings- och betongarbeteten i källarens i det första huset som påbörjades i slutet av maj.
De totalt 65 bostadsrättslägenheterna i fyra hus tillsammans med fem radhus började byggas i april.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
BARA Pålningsarbetet, Torggatan, Bara, PEAB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barabofår , räknamed , forsatta, störningar

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Bilbrand spred sig

Eslöv Vid halv tre-tiden, natten till torsdagen larmades polisen till en bilbrand på Industrigatan i Eslöv.När polisen kom till platsen såg man att en parkerad bil brann och att även en bil som stod inte fattat eld. Inga personer ska ha kommit till skada.

Skånskan - 2 timmar sedan

Danska tjuvfiskare tog upp 20 ton

SKÅNE Två danska sjökaptener åtalas för att ha tjuvfiskat genom att partråla utanför naturreservatet Måkläppen vid Falsterbohalvön.
Enligt danska Fiskeridirektoratet fick de närmare 20 ton fisk i trålen.Sjökaptenerna åtalas nu för brott mot fiskelagen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Vill förnya och ta bort fullmäktigeporträtt

SVALÖV Alla gamla porträtt på de som agerat ordförande i kommunstyrelsen och som hänger på väggen i fullmäktigesalen i kommunhuset i Svalöv måste plockas ner.
Istället passar utställningar bättre in och ledamöterna ska inspireras av de fina levande verksamheter som finns i kommunen.Linn Alenius Wallin (Fi) tycker att tiden stått still, att det känns mossigt i salen.

Skånskan - 9 timmar sedan

Stort derbyjubel för Höllviken

INNEBANDY Derbyfest hemma i Halörhallen.
Då studsade Höllvikens IBF tillbaka efter tio raka SSL-förluster och tog en bejublad triumf över FC Helsingborg, 10-5.– Gött att bryta trenden.

Skånskan - 9 timmar sedan

Just nu: Larm om kraftig explosion

Malmö En kraftig explosion har hörta nära Heleneholmsverket. Explosionen ska ha skett utomhus nära estlandsgatan i Fosie. Larmet kom klockan 21.

Skånskan - 11 timmar sedan

Tiggeriförbud även på Svedalas agenda

SVEDALA Inte för att det är ett problem utan i förebyggande syfte vill nu även Sverigedemokraterna i Svedala införa ett lokalt tiggeriförbud.
I en motion till kommunfullmäktige föreslår partiet att Svedala kommun tar fram bestämmelser, men även utreder vilka platser som kan bli aktuella för ett förbud.Redan första veckan på tjänsten som Svedalas andra kommunalråd formulerade Ronny Johnsson (SD) sin första motion i sin nya roll i opposition.

Skånskan - 10 timmar sedan

Truls räddade EAI i Söderhamn

BORDTENNIS Truls Möregårdh hade två matchbollar emot sig, räddade båda och vände till 13-11-seger i skiljesetet mot Anders Ericsson. Samtidigt var det hela pingisligaduellens matchboll han slog in till 4-0 för Eslövs AI på bortabord mot Söderhamns UIF.EAI hade 3-0 innan pausen efter 3-1 för Robert Eriksson mot Anders Ericsson, 3-2 för Truls Möregårdh mot Viktor Brodd och 3-1 för Ioannis Sgoropoulos mot Yan Minghui.

Skånskan - 11 timmar sedan

Förtalad på Instagram

HÖÖR En ung kvinna i Höör har lämnat in en polisanmälan om att hon blivit förtalad på Instagram.
Enligt kvinnan har en annan person som hon haft en konversation med kallat henne för ”hora” och sagt att ”det inte skulle bli kul för henne”..

Skånskan - 11 timmar sedan

Cigarettlimpa försvann

HÖÖR En kvinna som varit och handlat på Citygross i Höör häromdagen blev i samband med besöket av med en limpa nyinköpta cigaretter.
När kvinnan och en väninna tog en taxi från stormarkaden märkte de att cigaretterna, som förvarades i en plastpåse. var borta.

Skånskan - 14 timmar sedan

100 000 nya Malmöbor, noll nya bilresor – så ska det funka

Malmö 2030 kommer Malmö att ha växt med runt 100 000 invånare utan att en enda bilresa ska ha tillkommit.
Det är åtminstone Malmö stads högt ställda ambition. För att nå dit har man initerat ett företagsdrivet projekt för schyssta jobbresor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.