Skånskan > Opinion

Sunday, 21 October, 16:12

Skånskan - 24 maj 18 kl. 14:27

Barabo får räkna med forsatta störningarBARA Pålningsarbetet för att bygga de nya lägenheter på Torggatan i Bara drar ut på tiden.
Markförhållandena visade sig inte vara vad byggbolaget PEAB kalkylerat med vilket innebär att arbetet förlängs.
Företaget bedömer att pålningsarbetet kommer att fortsätta till och med den 11 juli och det varje vardag mellan klockan 7 och 18.
Det handlar om armerings- och formnings- och betongarbeteten i källarens i det första huset som påbörjades i slutet av maj.
De totalt 65 bostadsrättslägenheterna i fyra hus tillsammans med fem radhus började byggas i april.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
BARA Pålningsarbetet, Torggatan, Bara, PEAB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barabofår , räknamed , forsatta, störningar

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 6 timmar sedan

Bästa knepen för rosenrabatten

bostad Vill du ha en vackert blommande rosenrabatt i din trädgård nästa år? Nu är en utmärkt tid att plantera – i hela landet. Alla rosor gillar att komma i jorden när temperaturen sjunker och marken är fuktig och välkomnande.

Skånskan - 8 timmar sedan

Nej till 15 villor i Vikhög

Vikhög Byggmästare Arne Perssons förhoppning om att få bygga 15 villor och ett äldreboende i Vikhög möts av kalla handen från politikerna.När hans ansökan om att ta fram en plan för bygget behandlades i planutskottet sa politikerna nej.
I onsdags skrev Skånskan om byggmästare Arne Perssons planer på att bygga 15 villor och ett äldreboende med plats för nio boende i det lilla fiskeläget Vikhög utanför Löddeköpinge.

Skånskan - 10 timmar sedan

Har samlat in 650 000 med hjälp av musiken

HÖRBY Sedan starten för tolv år sedan har Roy Wilson Quintet samlat in 650 000 kronor till olika ideella projekt genom sin musik.
– Vi har fått väldigt fin respons från Hörbyborna, säger gitarristen Tommy Svensson.Bandet ligger i hårdträning inför konserten med Anita Larsson, operasångerskan Elisabet Strid från Hörby, och Engerkvartetten på Metropol den 11 november.

Skånskan - 18 timmar sedan

Bil övertänd vid olycka

Tygelsjö En bil övertändes i samband med en olycka nära Tygelsjö sent under lördagskvällen.
Även en annan bil var inblandad, men försvann från olycksplatsen.
Enligt Skånepolisen kolliderade två personbiler i korsningen Laavägen och Tygelsjövägen vid 21.

Skånskan - 21 timmar sedan

Personbil krockade med älg

Trafik En vilolycka inträffade på väg 21 under lördagskvällen. Enligt Skånepolisen krockade en bilförare med en älg på väg 21 i höjd med Örkened.
Bilen ska ha fått kraftiga skador vid kollisionen.

Skånskan - Igår: 15:40

Slängde in smällare på skola

HÖRBY Natten mellan tisdagen och onsdagen krossade någon ett fönster på Georgshillsskolan genom att kasta stenar genom rutan. När personalen kom till skolan på onsdagsmorgonen låg det stenar på golvet i rummet med det krossade fönstret, och det låg även en mindre smällare på golvet. Smällaren hade slocknat av sig själv..

Skånskan - Igår: 15:41

Stal kasserade bilbatterier

HÖRBY Kasserade bilbatterier värda omkring 500 kronor stals från en verkstadsfirma på Verkstadsgatan vid 16.30-tiden på tisdagen. Vittnen såg att en bil stannade till utanför verkstaden och hur en eller ett par personer lastade in batterierna i fordonet och körde iväg.

Skånskan - Igår: 15:41

Dieseltjuvar i farten

HÖRBY 150 liter diesel stals från två grävmaskiner i centrala Hörby någon gång mellan onsdagseftermiddagen och torsdagseftermiddagen. Grävmaskinerna används i samband med centrumombyggnaden, och stod parkerade på Storgatan. Under samma tidsperiod stals 150 liter diesel från en lastbil på Sliparegatan.

Skånskan - Igår: 15:41

Greps efter stöld av ljusstake

HÖRBY Den 30-åriga kvinnan stoppade på sig en ljusstake när hon var på Hörby Lågpris och smet ut genom kassorna utan att betala för den. Personalen observerade stölden och grep henne utanför butiken och tillkallade polis. Kvinnan är misstänkt för ringa stöld..

Skånskan - Igår: 15:33

Eslövsborna fick gå på cirkusskoj och fotoutställning

Eslöv På lördagen kunde Eslövsborna besöka Medborgarhuset för gå på Eslöv Fotoklubbs fotoutställning och dessutom kunde barnen gå på biblioteket för att få ansiktsmålning och popcorn när det vankades Cirkuskalas.Ann-Sofie Göth är medlem i Eslövs Fotoklubb sedan tre år tillbaka och en av arrangörerna till lördagens fotofestival som hölls på Medborgarhuset. På festivalen kunde besökarna lyssna på föredrag om naturfotografi, köpa fotoböcker och även delta i en fototävling.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.