BT > Nyheter

Tuesday, 14 August, 11:11

Liknande nyheter

Taggar: Värmeböljan, sättersina , spår
YLE - 04 aug 14 kl. 12:05

Värmeböljan fortsätter - nya värmerekord väntas i dag

Meteorologiska institutet, FMI, varnar i dag för svår hetta i nästan hela landet. Varmast blir det i västra Finland medan det i Lappland är lite ostadigare. Den varma luften som strömmar in över Norden från söder och sydost kan leda till rekordhöga temperaturer för sommaren.

YLE - 30 maj 13 kl. 14:23

Värmeböljan fortsätter i Österbotten

Värmen fortsätter åtminstone en vecka ännu. Idag har temperaturer på över 25 grader uppmätts på de flesta håll i Österbotten. Det är ändå inget exeptionellt med värmebölja i maj, säger meteorolog Bengt Fougstedt vid Meteorologiska Institutet.

SVT - 29 maj 18 kl. 16:19

Värmeböljan fortsätter – kan bli över 30 grader varmt

Är du en soldyrkare? Då kan du glädjas av att värmeböljan är här för att stanna – i alla fall över helgen. – Det ser ut att bli över 30 grader varmt, säger SVT:s meteorolog Jannicke Geitskaret..

DI - 31 maj 15 kl. 11:24

Indiska värmeböljan har skördat över 2.100 liv

Den indiska värmeböljan fortsätter och temperaturen har nu legat över 40 grader i mer än en vecka. Antalet dödsfall har fortsatt att öka och överstiger nu 2.100 personer, rapporterar NHK World..

GöteborgsPosten - 13 jul 18 kl. 18:24

Värmeböljan håller i sig - samtidigt ökar brandrisken

Värmeböljan fortsätter och vi kan vänta oss uppemot 30 grader den närmaste veckan. Samtidigt är brandrisken stor i vårt område..

GöteborgsPosten - 13 jul 18 kl. 22:17

Värmeböljan håller i sig - samtidigt ökar brandrisken

Värmeböljan fortsätter och vi kan vänta oss uppemot 30 grader den närmaste veckan. Samtidigt är brandrisken stor i vårt område..

YLE - 15 maj 18 kl. 10:14

Värmeböljan fortsätter: Nu är det varmare i Finland än i hela övriga Europa – se karta här!

Den senaste veckans värmebölja har tagit Finländarna med storm. Och inte så konstigt – ifjol var de riktigt heta dagarna få och nu är temperaturerna i hela landet plötsligt högre än i Sydeuropa..

SVT - 19 jul 18 kl. 16:51

SVT:s meteorolog: Värmeböljan fortsätter månaden ut

Extremvärmen fortsätter hela juli – minst – med ett kort avbrott nu i helgen. SVT:s meteorolog Joel Melin säger att han känner inte till något liknande sedan mätningarna började i mitten av 1800-talet..

Kristianstadsbladet - 23 jul 14 kl. 06:30

Fläktar hårdvaluta under värmeböljan

Foto: Peter Åklundh
Tyckte du det var varmt i går? Då var du inte ensam. I Kristianstad uppmättes den högsta temperaturen hittills i sommar.

Kristianstadsbladet - 29 jul 14 kl. 08:59

Sista dagen för värmeböljan


Stå ut eller njut av värmeböljan en sista dag - på onsdag och resten av veckan väntas svalare temperaturer igen.Enligt SMHI:s prognos kommer temperaturerna att ligga på 25-30 grader i stora delar av landet under tisdagen medan det blir något kallare i norra Norrland. Under onsdagen drar sedan en kallfront in över landet.

BT - 29 jul 14 kl. 08:59

Sista dagen för värmeböljan

Stå ut eller njut av värmeböljan en sista dag - på onsdag och resten av veckan väntas svalare temperaturer igen. Enligt SMHI:s prognos kommer temperaturerna att ligga på 25-30 grader i stora delar av landet under tisdagen medan det blir något kallare i norra Norrland. Under onsdagen drar sedan en kallfront in över landet.

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

S ger inte upp förslag mot vårdprivatisering

Socialdemokraterna (S) vill göra nya försök att få igenom lagar för att motverka privatisering av vården om de får makten. - Vi kommer att lägga nya lagförslag under nästa mandatperiod, säger socialminister Annika Strandhäll (S).(TT).

BT - 30 minuter sedan

Risk för kraftigt regn i södra Sverige

Delar av södra Sverige kan få uppleva rejäla skurar under eftermiddagen när en regnfront passerar österut över Götaland. - Det kan bli stora mängder på kort tid, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.(TT).

BT - 30 minuter sedan

Huawei formellt stoppat i USA

De amerikanska misstankarna mot kinesisk mobilteknik har sedan Donald Trump undertecknat ny lagstiftning övergått till förbud. Amerikanska myndigheter och företag som har kontrakt med dessa får inte längre använda teknik från Huawei och ZTE.(TT).

BT - 45 minuter sedan

Lågt barnafödande oroar i Kina

I årtionden har Kina begränsat antalet barn som kvinnor tillåts föda. Nu uppmanas de att skaffa fler. Tre år efter det att landet övergav sin ettbarnspolitik föds fortfarande för få barn för att föryngra arbetskraften och försörja den allt äldre befolkningen.

BT - 45 minuter sedan

Art Sounds ordnar promenadkonsert

Höstens konstmusikfestival Göteborg Art Sounds har släppt sina första artister.(TT).

BT - 45 minuter sedan

Lägre bankvinster på bolånen

Bankernas vinstmarginaler på hushållens bolån minskar och är nu den lägsta på två år. Men lönsamheten ligger fortfarande på höga nivåer och borde kunna prutas ner mer, enligt Finansinspektionens återkommande genomgång av bankernas bruttomarginaler.(TT).

BT - 1 timme sedan

Förtroendet rasar för dansk storbank

Allmänhetens förtroende för Danmarks största långivare Danske Bank minskar. Under årets första sex månader tappade storbanken 28 000 privata kunder på hemmamarknaden, enligt en undersökning gjord av analysföretaget Voxmeter.(TT).

BT - 1 timme sedan

Carolina Frände: "Vi måste göra motstånd"

Eyvind Johnsons Krilontrilogi skrevs mitt under andra världskriget och handlade om plikten att göra motstånd. Nu sätts den upp som samtidspjäs på Kulturhuset Stadsteatern. - Vi vet inte hur den här fascistiska branden sprider sig, säger regissören Carolina Frände.

BT - 1 timme sedan

Större förtroende för Sjöstedt än Löfven

Förtroendet för Jonas Sjöstedt är större än vad det är för Stefan Löfven, visar en ny mätning. I förtroendebotten återfinns, trots det extrema sommarvädret, Miljöpartiets båda språkrör. Förtroendet är fortsatt stabilt för Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt.

BT - 1 timme sedan

Australien tar hjälp av militären inför OS

Australien stod för sitt medaljmässigt sämsta OS på 24 år i Rio de Janeiro 2016. Den historiskt mycket framgångsrika sommarspelsnationen tar nu hjälp av militären, i förberedelserna inför OS i Tokyo om två år, för att ändra på saken.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.