BT > Nyheter

Saturday, 23 June, 02:13

BT - 24 maj 18 kl. 13:48

Värmeböljan sätter sina spårSvenljunga kommun uppmanar boende i Sexdrega och Sandsjön att snåla med vatten. Annars riskerar invånarna Lockryd och Sandsjön att blir utan dricksvatten..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Sexdrega, Sandsjön, Lockryd

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Värmeböljan, sättersina , spår
YLE - 04 aug 14 kl. 12:05

Värmeböljan fortsätter - nya värmerekord väntas i dag

Meteorologiska institutet, FMI, varnar i dag för svår hetta i nästan hela landet. Varmast blir det i västra Finland medan det i Lappland är lite ostadigare. Den varma luften som strömmar in över Norden från söder och sydost kan leda till rekordhöga temperaturer för sommaren.

YLE - 30 maj 13 kl. 14:23

Värmeböljan fortsätter i Österbotten

Värmen fortsätter åtminstone en vecka ännu. Idag har temperaturer på över 25 grader uppmätts på de flesta håll i Österbotten. Det är ändå inget exeptionellt med värmebölja i maj, säger meteorolog Bengt Fougstedt vid Meteorologiska Institutet.

SVT - 29 maj 18 kl. 16:19

Värmeböljan fortsätter – kan bli över 30 grader varmt

Är du en soldyrkare? Då kan du glädjas av att värmeböljan är här för att stanna – i alla fall över helgen. – Det ser ut att bli över 30 grader varmt, säger SVT:s meteorolog Jannicke Geitskaret..

DI - 31 maj 15 kl. 11:24

Indiska värmeböljan har skördat över 2.100 liv

Den indiska värmeböljan fortsätter och temperaturen har nu legat över 40 grader i mer än en vecka. Antalet dödsfall har fortsatt att öka och överstiger nu 2.100 personer, rapporterar NHK World..

YLE - 15 maj 18 kl. 10:14

Värmeböljan fortsätter: Nu är det varmare i Finland än i hela övriga Europa – se karta här!

Den senaste veckans värmebölja har tagit Finländarna med storm. Och inte så konstigt – ifjol var de riktigt heta dagarna få och nu är temperaturerna i hela landet plötsligt högre än i Sydeuropa..

Kristianstadsbladet - 23 jul 14 kl. 06:30

Fläktar hårdvaluta under värmeböljan

Foto: Peter Åklundh
Tyckte du det var varmt i går? Då var du inte ensam. I Kristianstad uppmättes den högsta temperaturen hittills i sommar.

Kristianstadsbladet - 29 jul 14 kl. 08:59

Sista dagen för värmeböljan


Stå ut eller njut av värmeböljan en sista dag - på onsdag och resten av veckan väntas svalare temperaturer igen.Enligt SMHI:s prognos kommer temperaturerna att ligga på 25-30 grader i stora delar av landet under tisdagen medan det blir något kallare i norra Norrland. Under onsdagen drar sedan en kallfront in över landet.

BT - 29 jul 14 kl. 08:59

Sista dagen för värmeböljan

Stå ut eller njut av värmeböljan en sista dag - på onsdag och resten av veckan väntas svalare temperaturer igen. Enligt SMHI:s prognos kommer temperaturerna att ligga på 25-30 grader i stora delar av landet under tisdagen medan det blir något kallare i norra Norrland. Under onsdagen drar sedan en kallfront in över landet.

BT - 29 jul 14 kl. 09:08

Då försvinner värmeböljan

Det ovanligt varma vädret är på väg bort. Stå ut eller njut av värmeböljan en sista dag – på onsdag och resten av veckan väntas svalare temperaturer igen. Enligt SMHI:s prognos kommer temperaturerna att ligga på 25–30 grader i stora delar av landet under tisdagen medan det blir något kallare i norra Norrland.

SN - 29 jul 14 kl. 09:31

Sista dagen för värmeböljan

Stå ut eller njut av värmeböljan en sista dag - på onsdag och resten av veckan väntas svalare temperaturer igen.Enligt SMHI:s prognos kommer temperaturerna att ligga på 25-30 grader i stora delar av landet under tisdagen medan det blir något kallare i norra Norrland. Under onsdagen drar sedan en kallfront in över landet.

GöteborgsPosten - 29 maj 15 kl. 06:53

Dödligaste värmeböljan på 20 år

Temperaturer på upp till 47 grader fortsätter att plåga Indien. Minst 1 800 personer har mist livet i den värsta värmeböljan på över två decennier i landet, men den verkliga siffran är troligen ännu högre..

Fler nyheter från BT

BT - 10 minuter sedan

En till sjukhus vid brand i Norrköping

En person har förts till sjukhus, med oklara skador, från en brand i ett industriområde i Norrköping. - Det brinner i någon form av industribyggnad, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisregion Öst. Larmet om branden kom in strax efter halv två.

BT - 30 minuter sedan

Lehner får lämna Buffalo

Svenske målvakten Robin Lehner kommer inte att spela i Buffalo nästa år, enligt klubben. "Vi har tagit ett beslut om Robin Lehner. Det var ett svårt beslut.

BT - 1 timme sedan

Uppgift: Anhållen skadad vid dödsskjutning

En av de anhållna efter mordet på en 24-årig man på torsdagskvällen i Malmö skadades i skjutningen i måndags där tre personer dödades, uppger poliskällor för Aftonbladet. Åklagaren Jeanette Sprimont leder båda utredningarna.(TT).

BT - 1 timme sedan

Shakiras smycke dras in efter nazistkoppling

Colombianska sångerskan Shakira är ute på en stor världsturné, döpt till "El Dorado". Under turnén har hon marknadsfört och sålt en kollektion med bland annat t-shirts, affischer och smycken.(TT).

BT - 1 timme sedan

Rasmus Dahlin väntas bli förstavalet

I natt kommer svenske ishockeyspelaren Rasmus Dahlin av allt att döma väljas som etta i NHL-draften. Han blir då andre svensk genom tiderna att väljas först. - Det börjar bli lite nervöst och pirrigt nu.

BT - 1 timme sedan

Douglas Jakobsson

BT - 1 timme sedan

Hård italiensk linje inför EU-möten

Italiens nya regering har ett kompromisslöst tonläge inför den närmaste veckans toppmöten om migration i EU. - Vi kan inte ta emot en enda ytterligare människa. Tvärtom vill vi skicka i väg en del, säger inrikesminister Matteo Salvini till tyska Der Spiegel.

BT - 3 timmar sedan

Våldet fortsätter skörda liv i Nicaragua

Oroligheterna i Nicaragua har krävt minst 212 liv enligt människorättsorganisationen IACHR, som anklagar president Daniel Ortega för allvarliga brott mot de mänskliga rättigheterna. Oppositionen hoppas nu på att Ortega ska besvara en vädjan om att sätta stopp för våldet.(TT).

BT - 3 timmar sedan

Putin bjuder in koreanska ledare till toppmöte

Ryske presidenten Vladimir Putin har bjudit in sin sydkoreanska kollega Moon Jae-In till ett toppmöte i Vladivostok, dit också Nordkoreas ledare Kim Jong-Un inbjudits.(TT).

BT - 3 timmar sedan

Livshotande skadad - trafikolycka i Vaxholm

En person skadades allvarligt i en singelolycka på länsväg 274 i höjd med Gåsvik utanför Vaxholm utanför Stockholm. Olyckan inträffade vid 22-tiden, och enligt polisen ska föraren ha kört av vägen. Aftonbladet rapporterar att föraren slungats ut ur bilen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.