BT > Nyheter

Saturday, 20 October, 19:39

Liknande nyheter

Taggar: Värmeböljan, sättersina , spår
YLE - 04 aug 14 kl. 12:05

Värmeböljan fortsätter - nya värmerekord väntas i dag

Meteorologiska institutet, FMI, varnar i dag för svår hetta i nästan hela landet. Varmast blir det i västra Finland medan det i Lappland är lite ostadigare. Den varma luften som strömmar in över Norden från söder och sydost kan leda till rekordhöga temperaturer för sommaren.

YLE - 30 maj 13 kl. 14:23

Värmeböljan fortsätter i Österbotten

Värmen fortsätter åtminstone en vecka ännu. Idag har temperaturer på över 25 grader uppmätts på de flesta håll i Österbotten. Det är ändå inget exeptionellt med värmebölja i maj, säger meteorolog Bengt Fougstedt vid Meteorologiska Institutet.

SVT - 29 maj 18 kl. 16:19

Värmeböljan fortsätter – kan bli över 30 grader varmt

Är du en soldyrkare? Då kan du glädjas av att värmeböljan är här för att stanna – i alla fall över helgen. – Det ser ut att bli över 30 grader varmt, säger SVT:s meteorolog Jannicke Geitskaret..

DI - 31 maj 15 kl. 11:24

Indiska värmeböljan har skördat över 2.100 liv

Den indiska värmeböljan fortsätter och temperaturen har nu legat över 40 grader i mer än en vecka. Antalet dödsfall har fortsatt att öka och överstiger nu 2.100 personer, rapporterar NHK World..

GöteborgsPosten - 13 jul 18 kl. 18:24

Värmeböljan håller i sig - samtidigt ökar brandrisken

Värmeböljan fortsätter och vi kan vänta oss uppemot 30 grader den närmaste veckan. Samtidigt är brandrisken stor i vårt område..

GöteborgsPosten - 13 jul 18 kl. 22:17

Värmeböljan håller i sig - samtidigt ökar brandrisken

Värmeböljan fortsätter och vi kan vänta oss uppemot 30 grader den närmaste veckan. Samtidigt är brandrisken stor i vårt område..

YLE - 15 maj 18 kl. 10:14

Värmeböljan fortsätter: Nu är det varmare i Finland än i hela övriga Europa – se karta här!

Den senaste veckans värmebölja har tagit Finländarna med storm. Och inte så konstigt – ifjol var de riktigt heta dagarna få och nu är temperaturerna i hela landet plötsligt högre än i Sydeuropa..

SVT - 19 jul 18 kl. 16:51

SVT:s meteorolog: Värmeböljan fortsätter månaden ut

Extremvärmen fortsätter hela juli – minst – med ett kort avbrott nu i helgen. SVT:s meteorolog Joel Melin säger att han känner inte till något liknande sedan mätningarna började i mitten av 1800-talet..

Kristianstadsbladet - 23 jul 14 kl. 06:30

Fläktar hårdvaluta under värmeböljan

Foto: Peter Åklundh
Tyckte du det var varmt i går? Då var du inte ensam. I Kristianstad uppmättes den högsta temperaturen hittills i sommar.

Kristianstadsbladet - 29 jul 14 kl. 08:59

Sista dagen för värmeböljan


Stå ut eller njut av värmeböljan en sista dag - på onsdag och resten av veckan väntas svalare temperaturer igen.Enligt SMHI:s prognos kommer temperaturerna att ligga på 25-30 grader i stora delar av landet under tisdagen medan det blir något kallare i norra Norrland. Under onsdagen drar sedan en kallfront in över landet.

BT - 29 jul 14 kl. 08:59

Sista dagen för värmeböljan

Stå ut eller njut av värmeböljan en sista dag - på onsdag och resten av veckan väntas svalare temperaturer igen. Enligt SMHI:s prognos kommer temperaturerna att ligga på 25-30 grader i stora delar av landet under tisdagen medan det blir något kallare i norra Norrland. Under onsdagen drar sedan en kallfront in över landet.

Fler nyheter från BT

BT - 10 minuter sedan

Före detta nederländsk premiärminister död

Den före detta nederländske premiärministern Wim Kok har avlidit, skriver socialdemokratiska Arbetarpartiet i ett uttalande. Wim Kok blev 80 år gammal. Han kom ur fackföreningsrörelsen och var sedan vice premiärminister och finansminister i kristdemokraten Ruud Lubbers koalitionsregering 1989-94.

BT - 2 minuter sedan

Flera hundra dansare tog över idrottshallen

Inför fulla läktare tävlade 350 dansare i alla åldrar under lördagen i Stenbocksskolans idrottshall. Två tävlingar hanns med och arrangören DK Buggies upplägg fick beröm. – Det är alltid kul att tävla här, säger örebroaren Rebecka Gunnarsson..

BT - 45 minuter sedan

Fel man blev pappa efter namnmiss

En man skulle registreras som pappa till sitt barn hos familjerätten i Södertälje. Men handläggaren fyllde i fel namn i den blankett som skrevs under av familjesekreterare och skickades till Skatteverket, skriver Länstidningen.(TT).

BT - 45 minuter sedan

Döms betala 44 miljoner dollar för Usherhit

Låtskrivaren Daniel Marino hävdar att han har skrivit en stor del av Ushers låt "Bad girl" från 2004.(TT).

BT - 45 minuter sedan

Ofokuserat Borås föll mot Tygriket

Borås IBF–Tygriket 7–8 (3–3, 4–3, 0–2).

BT - 1 timme sedan

Bönder dödade i attack i Nigeria

Terrorrörelsen Boko Haram har dödat minst tolv bönder i nordöstra Nigeria, uppger lokala vittnen. Tre personer skadades i attacken. Bönderna dödades med machetes när de arbetade på sina fält utanför byn Kalle i delstaten Borno.

BT - 1 timme sedan

Gais vann "årets viktigaste match"

Efter sex matcher utan vinst fick Gais jubla igen. 3-1-segern mot nästjumbon Landskrona lyfte dessutom laget en bit från strecket för negativ kvalplats.(TT).

BT - 1 timme sedan

Mattsson tar över Skidförbundet

Förre RF-basen Karin Mattsson blir Svenska skidförbundets nye ordförande. Mattsson blir det 110-åriga skidförbundets första kvinnliga ordförande och ersätter Mats Årjes som tagit över ordförandeposten i SOK, Sveriges olympiska kommitté.(TT).

BT - 1 timme sedan

Erkänner mord på äldre kvinna

En äldre man har häktats misstänkt för mordet på sin sambo i en ort i Trelleborgs kommun. Mannen erkänner brott, skriver Trelleborgs Allehanda. - Han erkänner och lämnade en förklaring till vad som har hänt.

BT - 1 timme sedan

Skotteks camping får anmärkning

Ägarna av Skotteks camping ska betala 22 000 kronor i byggsanktionsavgift, återställa mark vid strandlinjen och ta bort en servicebod vid receptionen enligt ett beslut av miljö- och byggnämnden i Ulricehamn..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.