BT > Nyheter

Thursday, 24 January, 07:57

Liknande nyheter

Taggar: Värmeböljan, sättersina , spår
YLE - 04 aug 14 kl. 12:05

Värmeböljan fortsätter - nya värmerekord väntas i dag

Meteorologiska institutet, FMI, varnar i dag för svår hetta i nästan hela landet. Varmast blir det i västra Finland medan det i Lappland är lite ostadigare. Den varma luften som strömmar in över Norden från söder och sydost kan leda till rekordhöga temperaturer för sommaren.

YLE - 30 maj 13 kl. 14:23

Värmeböljan fortsätter i Österbotten

Värmen fortsätter åtminstone en vecka ännu. Idag har temperaturer på över 25 grader uppmätts på de flesta håll i Österbotten. Det är ändå inget exeptionellt med värmebölja i maj, säger meteorolog Bengt Fougstedt vid Meteorologiska Institutet.

SVT - 29 maj 18 kl. 16:19

Värmeböljan fortsätter – kan bli över 30 grader varmt

Är du en soldyrkare? Då kan du glädjas av att värmeböljan är här för att stanna – i alla fall över helgen. – Det ser ut att bli över 30 grader varmt, säger SVT:s meteorolog Jannicke Geitskaret..

DI - 31 maj 15 kl. 11:24

Indiska värmeböljan har skördat över 2.100 liv

Den indiska värmeböljan fortsätter och temperaturen har nu legat över 40 grader i mer än en vecka. Antalet dödsfall har fortsatt att öka och överstiger nu 2.100 personer, rapporterar NHK World..

GöteborgsPosten - 13 jul 18 kl. 18:24

Värmeböljan håller i sig - samtidigt ökar brandrisken

Värmeböljan fortsätter och vi kan vänta oss uppemot 30 grader den närmaste veckan. Samtidigt är brandrisken stor i vårt område..

GöteborgsPosten - 13 jul 18 kl. 22:17

Värmeböljan håller i sig - samtidigt ökar brandrisken

Värmeböljan fortsätter och vi kan vänta oss uppemot 30 grader den närmaste veckan. Samtidigt är brandrisken stor i vårt område..

YLE - 15 maj 18 kl. 10:14

Värmeböljan fortsätter: Nu är det varmare i Finland än i hela övriga Europa – se karta här!

Den senaste veckans värmebölja har tagit Finländarna med storm. Och inte så konstigt – ifjol var de riktigt heta dagarna få och nu är temperaturerna i hela landet plötsligt högre än i Sydeuropa..

SVT - 19 jul 18 kl. 16:51

SVT:s meteorolog: Värmeböljan fortsätter månaden ut

Extremvärmen fortsätter hela juli – minst – med ett kort avbrott nu i helgen. SVT:s meteorolog Joel Melin säger att han känner inte till något liknande sedan mätningarna började i mitten av 1800-talet..

Kristianstadsbladet - 23 jul 14 kl. 06:30

Fläktar hårdvaluta under värmeböljan

Foto: Peter Åklundh
Tyckte du det var varmt i går? Då var du inte ensam. I Kristianstad uppmättes den högsta temperaturen hittills i sommar.

Kristianstadsbladet - 29 jul 14 kl. 08:59

Sista dagen för värmeböljan


Stå ut eller njut av värmeböljan en sista dag - på onsdag och resten av veckan väntas svalare temperaturer igen.Enligt SMHI:s prognos kommer temperaturerna att ligga på 25-30 grader i stora delar av landet under tisdagen medan det blir något kallare i norra Norrland. Under onsdagen drar sedan en kallfront in över landet.

BT - 29 jul 14 kl. 08:59

Sista dagen för värmeböljan

Stå ut eller njut av värmeböljan en sista dag - på onsdag och resten av veckan väntas svalare temperaturer igen. Enligt SMHI:s prognos kommer temperaturerna att ligga på 25-30 grader i stora delar av landet under tisdagen medan det blir något kallare i norra Norrland. Under onsdagen drar sedan en kallfront in över landet.

Fler nyheter från BT

BT - 45 minuter sedan

Svenska olympier får nya kläder

Inför nästa OS och Paralympics i Tokyo byter Sveriges olympiska kommitté (SOK) och Paralympiska kommitté klädesleverantör, passande nog till japanska Uniqlo. Företaget blir också huvudsponsor till SOK. Avtalet gäller över sommar-OS i Tokyo 2020 och vinter-OS i Peking 2022.

BT - 1 timme sedan

Jan Björklund i stor BT-intervju: ”Det har varit en jobbig höst”

Redan för två år sedan insåg Jan Björklund (L) att Alliansen kanske skulle spricka. För BT berättar partiledaren från Skene också om varför regeringsbildningen krävde så lång tid, oron för utvecklingen i Moderaterna och vad han tycker om den islamiska skolans planer på att starta i Borås..

BT - 1 timme sedan

Nu kan 28 år lång namndispyt få ett slut

Det segdragna bråket mellan regeringarna i Skopje och Aten om namnet Makedonien kan snart vara över. Det grekiska parlamentet väntas säga ja till att grannlandet byter namn - vilket öppnar för medlemskap i Nato och EU för Makedonien.(TT).

BT - 1 timme sedan

Säkerhetsläget inför tävlingarna: ”Alla som kommer hit ska känna sig trygga”

Omkring 60 000 åskådare på plats under två dagar – då ställs det höga krav på säkerheten. – Alla som kommer hit ska känna sig trygga. Därför måste vi också ha en beredskap för att allvarliga incidenter kan inträffa, säger Johan Lenjesson, säkerhetsansvarig för världscupen..

BT - 1 timme sedan

Weezer släppte coverskiva

De har redan gjort en uppmärksammad cover av Totos 80-talsklassiker "Africa" - nu har Weezer släppt en överraskningsskiva full med andra covers.(TT).

BT - 1 timme sedan

Kriminella försörjer sig på brott mot äldre: ”Utnyttjar gruppens utsatthet”

Tjuvar uppger att de kommer från hemtjänsten för att bli insläppta. Samtidigt kan äldre med hemtjänst i Borås få besök av 16 olika anställda – på två veckor. – Det gör det svårare för offret att identifiera om det är en riktig anställd eller inte, säger Håkan Carlsson på polisens Circagrupp..

BT - 1 timme sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

Kvinna misshandlad och hotad i Borås. En död i skottlossning i Umeå..

BT - 1 timme sedan

Morricone: Därför undviker jag musik

Ennio Morricone, 90, var i Sverige senast för två år sedan. När han nu återvänder är det med samma symfoniker och med löfte om att ge publiken precis vad den vill ha. Maestro tänker tacka för sig.

BT - 1 timme sedan

Dom efter dödlig smitningsolycka i Orsa

En 14-årig flicka omkom i slutet av november sedan hon körts på vid E45 strax söder om Orsa. I dag faller Mora tingsrätts dom mot den man i 50-årsåldern som har åtalats för bland annat vållande till annans död.(TT).

BT - 1 timme sedan

LRF tror på mera guld och gröna skogar

Skogen är het. Enligt siffror från LRF Konsult nådde priset på skogsmark rekordnivå under 2018. Hur minskad efterfrågan på trä- och massavaror påverkar skogspriserna återstår att se.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.