SVT Debatt > Opinion

Tuesday, 14 August, 11:08

SVT Debatt - 24 maj 18 kl. 13:41

”Fängelsets avskräckande effekter är små””Vill man förebygga och minska brottsligheten och därmed antalet brottsoffer är det främst åtgärder inom andra områden än straffrätten som ger effekter”, skriver Felipe Estrada, Janne Flyghed, Anders Nilsson, Tove Pettersson, Jerzy Sarnecki och Henrik Tham..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Felipe Estrada, Flyghed, Nilsson, Pettersson, Sarnecki, Henrik Tham

Dela artikeln

41 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fängelsets, avskräckandeeffekter är , små
SVT - 15 apr 15 kl. 21:09

Sparekonom: ”Kommer verka avskräckande”

Günther Mårder, sparekonom på Nordnet och tidigare vd för Aktiespararna, tror att SCA-skandalen kommer att tjäna ett avskräckande syfte för svenskt näringsliv. – Det här kommer att tas upp i varenda styrelse i Sverige för diskussion, säger han och tillägger att ansvarsfrihet inte är avgörande för om en person kan ställas inför rätta eller inte..

Expressen - 01 jun 15 kl. 18:00

Experten: "Har en avskräckande effekt"

På måndagen grep Säpo en man i 45-årsåldern i Örebro misstänkt för rekrytering till terrorsekten IS. Enligt terroristexperten Magnus Ranstorp kan det vara det första gripandet kopplat till rekrytering i konflikten i Syrien och Irak. – Det här gripandet har en avskräckande effekt.

SvD - 17 jun 15 kl. 20:30

Lagförslag mot terrorresor ”inte tillräckligt avskräckande”

Fängelse i upp till två år föreslås nu för personer som reser utomlands för delta i eller träna för terrorhandlingar. Men det är inte tillräckligt avskräckande, tycker experten Magnus Ranstorp..

UNT - 03 aug 15 kl. 15:43

Avskräckande asylannonser kritiseras

Den danska regeringens nyfunna entusiasm för avskräckande annonser utomlands får nu mothugg..

DN - 27 sep 15 kl. 06:30

Fallet kan bli avskräckande för frestade

”Jonas” är en av dem som bidragit till att matchfixning spridit sig över Sverige. Han är samtidigt en modig person. Hans berättelse om hur det kan gå för den som faller för frestelsen är viktig och kan få en avskräckande effekt..

Nerikes Allehanda - 15 dec 15 kl. 05:16

En avskräckande dom?

Två män från Göteborg döms till livstids fängelse för terroristbrott i Syrien. En viktig dom. Men är den avskräckande?.

Blekinge Läns tidning - 14 feb 18 kl. 05:00

Med Miljöpartiet blir Sverige ett avskräckande exempel

Miljöpartiet vill att alla fossila drivmedel förbjuds redan om tolv år. Blir Miljöpartiets vilja verklighet gör det sannolikt Sverige till ett avskräckande exempel i det globala klimatarbetet..

GöteborgsPosten - 20 feb 18 kl. 17:29

Dyr nota för avskräckande försvar

Försvarsinvesteringar på ytterligare 168 miljarder kronor till 2030 skulle ge Sverige ett avskräckande försvar, enligt försvarsmaterielutredningen..

Sydsvenskan - 20 feb 18 kl. 14:46

Dyr nota för avskräckande försvar

Försvarsinvesteringar på ytterligare 168 miljarder kronor till 2030 skulle ge Sverige ett avskräckande försvar, enligt försvarsmaterielutredningen. – Då talar vi om en försvarsmakt som är mycket stygg och farlig, säger utredaren Ingemar Wahlberg. Utredn.

UNT - 20 feb 18 kl. 17:28

Dyr nota för avskräckande försvar

Försvarsinvesteringar på ytterligare 168 miljarder kronor till 2030 skulle ge Sverige ett avskräckande försvar, enligt försvarsmaterielutredningen..

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 30 minuter sedan

Arthursson (C): ”Jimmie Åkessons bränsle är rädsla”

”Synsättet som står i motsats till alla människors lika värde kommer vi i Centerpartiet inte att stillatigande acceptera. Ett parti som vill skilja ut judar eller samer från andra 'riktiga' svenskar, ett sådant parti får inte ges makt över hur Sverige ska styras”, skriver Michael Arthursson (C)..

SVT Debatt - 20 timmar sedan

Åkesson: ”Sänk dieselskatten för lantbrukare”

”Sverigedemokraterna har länge förespråkat att svenska bönder ska få en kraftigt sänkt dieselskatt. Om vi får bestämma blir det så från och med 2019, till en kostnad på ungefär 1,6 miljarder kronor. Utöver detta vill vi dessutom införa en permanent betesersättning på 1000 kronor per betande mjölkko”, skriver SD:s partiledare Jimmie Åkesson..

SVT Debatt - Igår: 07:00

”Vart femte barn utsätts för övergrepp”

”Vi har flera specialdomstolar, exempelvis arbets- och migrationsdomstol. Nu är det dags för särskild barndomstol som skulle innebära bland annat snabbare skyddsinsatser för barnen”, skriver Agneta Bravélius, grundare av BRY – Barns Rättsskydd, i ett debattinlägg..

SVT Debatt - Igår: 23:46

Medieforskaren: ”IS har aldrig försvunnit”

”Till politiker, journalister och allmänhet: resignera helt från den spridda uppfattningen om att IS skulle vara besegrat. För att lösa ett problem måste vi acceptera att problemet finns”, skriver medieforskaren och IS-experten Michael Krona i ett debattinlägg..

SVT Debatt - Igår: 23:46

Bakgrund: Kampen mot Islamiska staten

I juni 2014 utropade IS staden Raqqa till huvudstad i sitt kalifat. Tre år senare deklarerades IS besegrat i både Raqqa i Syrien och Mosul i Irak..

SVT Debatt - 11 aug 18 kl. 09:15

Professorn: ”Så kan gängkriminalitet förstås – och åtgärdas”

”Gäng är särskilt attraktiva i första hand för dem som ser inte ser framtidsutsikter i det ”ordinarie” samhället”, skriver Torbjörn Forkby, professor i socialt arbete, i ett debattinlägg om hur samhället kan motarbeta gängkriminalitet..

SVT Debatt - 10 aug 18 kl. 14:16

”Så kan vi hejda psykisk ohälsa bland unga”

”Alltför många unga människor mår dåligt. Situationen är särskilt alarmerande för flickor och unga kvinnor. Där lutar kurvan över vårdbehov kraftigt uppåt”, skriver Liberalernas Anna Starbrink och Joar Forssell och föreslår åtgärder för hur vi ska kunna bryta utvecklingen..

SVT Debatt - 10 aug 18 kl. 10:01

Wallström: ”Klara besked. En röst på M är en röst på SD”

”Nu måste Björklund och Lööf ge besked”, ”En röst på M är en röst på SD” och ”Tänker Centerpartiet och Liberalerna också ta makten tillsammans med SD? Svara nu.” Reaktionerna på Moderaternas utspel om SD-samarbete lät inte vänta på sig..

SVT Debatt - 10 aug 18 kl. 07:00

”Förbryllande reaktioner på Socialdemokratins mörka förflutna”

”Man kan ha synpunkter på Samtidens film ”Ett folk, ett parti”. Man kan invända att den är vinklad och att citateten är lösryckta – men man kan inte förneka att tvångssteriliseringarna och klassificeringen av människor i raskategorier har inträffat”, skriver författaren och riksdagskandidaten Ann Heberlein (M) i ett debattinlägg..

SVT Debatt - 09 aug 18 kl. 15:09

”Vården måste få göra svåra etiska val”

”Om vi ska använda vårdens resurser på ett så rättvist och effektivt sätt som möjligt, bör ett ja eller nej till behandling vägledas av medvetna etiska ställningstaganden och inte bero på huruvida man lyckas få genomslag i media”, skriver Lars Sandman, professor i sjukvårdsetik..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.