SVT Debatt > Opinion

Saturday, 23 June, 18:07

SVT Debatt - 24 maj 18 kl. 13:41

”Fängelsets avskräckande effekter är små””Vill man förebygga och minska brottsligheten och därmed antalet brottsoffer är det främst åtgärder inom andra områden än straffrätten som ger effekter”, skriver Felipe Estrada, Janne Flyghed, Anders Nilsson, Tove Pettersson, Jerzy Sarnecki och Henrik Tham..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Felipe Estrada, Flyghed, Nilsson, Pettersson, Sarnecki, Henrik Tham

Dela artikeln

41 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fängelsets, avskräckandeeffekter är , små
SVT - 15 apr 15 kl. 21:09

Sparekonom: ”Kommer verka avskräckande”

Günther Mårder, sparekonom på Nordnet och tidigare vd för Aktiespararna, tror att SCA-skandalen kommer att tjäna ett avskräckande syfte för svenskt näringsliv. – Det här kommer att tas upp i varenda styrelse i Sverige för diskussion, säger han och tillägger att ansvarsfrihet inte är avgörande för om en person kan ställas inför rätta eller inte..

Expressen - 01 jun 15 kl. 18:00

Experten: "Har en avskräckande effekt"

På måndagen grep Säpo en man i 45-årsåldern i Örebro misstänkt för rekrytering till terrorsekten IS. Enligt terroristexperten Magnus Ranstorp kan det vara det första gripandet kopplat till rekrytering i konflikten i Syrien och Irak. – Det här gripandet har en avskräckande effekt.

SvD - 17 jun 15 kl. 20:30

Lagförslag mot terrorresor ”inte tillräckligt avskräckande”

Fängelse i upp till två år föreslås nu för personer som reser utomlands för delta i eller träna för terrorhandlingar. Men det är inte tillräckligt avskräckande, tycker experten Magnus Ranstorp..

UNT - 03 aug 15 kl. 15:43

Avskräckande asylannonser kritiseras

Den danska regeringens nyfunna entusiasm för avskräckande annonser utomlands får nu mothugg..

DN - 27 sep 15 kl. 06:30

Fallet kan bli avskräckande för frestade

”Jonas” är en av dem som bidragit till att matchfixning spridit sig över Sverige. Han är samtidigt en modig person. Hans berättelse om hur det kan gå för den som faller för frestelsen är viktig och kan få en avskräckande effekt..

Nerikes Allehanda - 15 dec 15 kl. 05:16

En avskräckande dom?

Två män från Göteborg döms till livstids fängelse för terroristbrott i Syrien. En viktig dom. Men är den avskräckande?.

Blekinge Läns tidning - 14 feb 18 kl. 05:00

Med Miljöpartiet blir Sverige ett avskräckande exempel

Miljöpartiet vill att alla fossila drivmedel förbjuds redan om tolv år. Blir Miljöpartiets vilja verklighet gör det sannolikt Sverige till ett avskräckande exempel i det globala klimatarbetet..

GöteborgsPosten - 20 feb 18 kl. 17:29

Dyr nota för avskräckande försvar

Försvarsinvesteringar på ytterligare 168 miljarder kronor till 2030 skulle ge Sverige ett avskräckande försvar, enligt försvarsmaterielutredningen..

Sydsvenskan - 20 feb 18 kl. 14:46

Dyr nota för avskräckande försvar

Försvarsinvesteringar på ytterligare 168 miljarder kronor till 2030 skulle ge Sverige ett avskräckande försvar, enligt försvarsmaterielutredningen. – Då talar vi om en försvarsmakt som är mycket stygg och farlig, säger utredaren Ingemar Wahlberg. Utredn.

UNT - 20 feb 18 kl. 17:28

Dyr nota för avskräckande försvar

Försvarsinvesteringar på ytterligare 168 miljarder kronor till 2030 skulle ge Sverige ett avskräckande försvar, enligt försvarsmaterielutredningen..

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - Igår: 07:00

”Vi behöver fler bostäder, inte chockhöjda hyror”

”En övergång till marknadshyror skulle alltså slå hårt mot vanligt folk i hela landet och med största sannolikhet tvinga många att flytta. Hur ska lönen räcka till?” frågar Ola Palmgren..

SVT Debatt - I förrgår: 13:55

”Regeringen höjde skatten istället för att spara på utgifterna”

”Under en stark högkonjunktur har regeringen spenderat pengar som en drucken, och viktiga strukturreformer har undvikits till förmån för kortsiktiga satsningar med liten samhällsnytta”, skriver Christian Ekström..

SVT Debatt - I förrgår: 12:17

”Lägg ner FN:s Råd för mänskliga rättigheter”

”Sverige och likasinnade fria stater bör bilda en allians för att lägga ned MR-rådet och ersätta det med ett organ som har demokratikriterier så att stater som begår MR-övergrepp inte kan bli invalda”, skriver Fredrik Malm..

SVT Debatt - I förrgår: 09:16

”Dags att kavla upp ärmarna, Tomas Eneroth!”

”De enda man inte riskerar att möta är väl trafikpoliserna. Till Tomas Eneroth, ny infrastrukturminister, vill jag bara säga en sak: Det är dags att kavla upp ärmarna!” skriver Robert Collin..

SVT Debatt - I förrgår: 07:00

”Ett tiggeriförbud riskerar att öka kriminaliteten”

”Att underlätta säsongsarbete och okvalificerade jobb och ge människor möjlighet att ta steget in i samhället, är ett klokare sätt att bekämpa fattigdom, än att än att förbjuda och jaga bort människor i nöd från gator och torg”, skriver Lotta Säfström..

SVT Debatt - 20 jun 18 kl. 11:53

Öppet brev till Sveriges statsminister

”På grund av våldtäkten anses jag ha vanärat familjen, och mina bröder ville döda mig. Det är det som kallas hedersmord”, skriver Hala Fadhil Kareem Al-Diwan..

SVT Debatt - 20 jun 18 kl. 10:27

”Här blommar inga rosor”

Dusan Marinkovic från Lindängen i Malmö är poet och en av huvudpersonerna i SVT:s valsatsning ”Jag röstar”, som är en samproduktion med mediahuset Fanzingo. I debattinlägget ”Här blommar inga rosor”, som är producerat av Rörelsen gatans röst och ansikte, ger han sin bild av våldet i Malmö..

SVT Debatt - 20 jun 18 kl. 07:00

”Vi är barnen som Jimmie Åkesson kallar män”

”Sluta skicka barn och unga till länder som ni aldrig skulle låta era egna barn åka till. Och [basera] alla andra beslut ni tar på föreställningen att det är era egna barn som blir röntgade, förhörda, kriminaliserade, kallade för vuxna och avhumaniserade”, skriver Amin, Bilal, Mahdi, Naim och Shuja tillsammans med konstgruppen Ful..

SVT Debatt - 19 jun 18 kl. 13:49

”Det är våra barn som dör i Malmö och vi tänker inte ge upp”

”Politiker gormar om fler poliser och militära insatser. Man vill se hårdare tag. Men hårdare tag och strängare straff kommer inte att lösa problemet”, skriver Bahareh Mohammadi Andersson..

SVT Debatt - 19 jun 18 kl. 12:19

”Sossarnas längtan efter tvång och kollektiv finns kvar”

”Man ska alltid vara misstänksam när politiker svänger sig med nya ord utan att definiera dem. Blandade klasser är inget nytt fenomen, bara en ny paketering”, skriver Rebecca Weidmo Uvell..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.