SVT Debatt > Opinion

Wednesday, 23 January, 18:49

SVT Debatt - 24 maj 18 kl. 13:41

”Fängelsets avskräckande effekter är små””Vill man förebygga och minska brottsligheten och därmed antalet brottsoffer är det främst åtgärder inom andra områden än straffrätten som ger effekter”, skriver Felipe Estrada, Janne Flyghed, Anders Nilsson, Tove Pettersson, Jerzy Sarnecki och Henrik Tham..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Felipe Estrada, Flyghed, Nilsson, Pettersson, Sarnecki, Henrik Tham

Dela artikeln

41 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fängelsets, avskräckandeeffekter är , små
SVT - 15 apr 15 kl. 21:09

Sparekonom: ”Kommer verka avskräckande”

Günther Mårder, sparekonom på Nordnet och tidigare vd för Aktiespararna, tror att SCA-skandalen kommer att tjäna ett avskräckande syfte för svenskt näringsliv. – Det här kommer att tas upp i varenda styrelse i Sverige för diskussion, säger han och tillägger att ansvarsfrihet inte är avgörande för om en person kan ställas inför rätta eller inte..

Expressen - 01 jun 15 kl. 18:00

Experten: "Har en avskräckande effekt"

På måndagen grep Säpo en man i 45-årsåldern i Örebro misstänkt för rekrytering till terrorsekten IS. Enligt terroristexperten Magnus Ranstorp kan det vara det första gripandet kopplat till rekrytering i konflikten i Syrien och Irak. – Det här gripandet har en avskräckande effekt.

SvD - 17 jun 15 kl. 20:30

Lagförslag mot terrorresor ”inte tillräckligt avskräckande”

Fängelse i upp till två år föreslås nu för personer som reser utomlands för delta i eller träna för terrorhandlingar. Men det är inte tillräckligt avskräckande, tycker experten Magnus Ranstorp..

UNT - 03 aug 15 kl. 15:43

Avskräckande asylannonser kritiseras

Den danska regeringens nyfunna entusiasm för avskräckande annonser utomlands får nu mothugg..

DN - 27 sep 15 kl. 06:30

Fallet kan bli avskräckande för frestade

”Jonas” är en av dem som bidragit till att matchfixning spridit sig över Sverige. Han är samtidigt en modig person. Hans berättelse om hur det kan gå för den som faller för frestelsen är viktig och kan få en avskräckande effekt..

Nerikes Allehanda - 15 dec 15 kl. 05:16

En avskräckande dom?

Två män från Göteborg döms till livstids fängelse för terroristbrott i Syrien. En viktig dom. Men är den avskräckande?.

Blekinge Läns tidning - 14 feb 18 kl. 05:00

Med Miljöpartiet blir Sverige ett avskräckande exempel

Miljöpartiet vill att alla fossila drivmedel förbjuds redan om tolv år. Blir Miljöpartiets vilja verklighet gör det sannolikt Sverige till ett avskräckande exempel i det globala klimatarbetet..

GöteborgsPosten - 20 feb 18 kl. 17:29

Dyr nota för avskräckande försvar

Försvarsinvesteringar på ytterligare 168 miljarder kronor till 2030 skulle ge Sverige ett avskräckande försvar, enligt försvarsmaterielutredningen..

Sydsvenskan - 20 feb 18 kl. 14:46

Dyr nota för avskräckande försvar

Försvarsinvesteringar på ytterligare 168 miljarder kronor till 2030 skulle ge Sverige ett avskräckande försvar, enligt försvarsmaterielutredningen. – Då talar vi om en försvarsmakt som är mycket stygg och farlig, säger utredaren Ingemar Wahlberg. Utredn.

UNT - 20 feb 18 kl. 17:28

Dyr nota för avskräckande försvar

Försvarsinvesteringar på ytterligare 168 miljarder kronor till 2030 skulle ge Sverige ett avskräckande försvar, enligt försvarsmaterielutredningen..

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 7 timmar sedan

”Varför jobbar vi mer istället för mindre?”

”Samtidigt finns det en hel tsunami av meningslösa ej kreativa jobb som inte på något sätt är världsförbättrande”, skriver Bakircioglu..

SVT Debatt - 11 timmar sedan

”Kristendomstestet är ingen bluff, Ann Heberlein”

”Migrationsverkets tjänstemän har i många fall sämre förståelse av kristen tro än konvertiterna själva, vilket leder till obegripliga och diffusa frågor som knappt går att svara på”, skriver Micael Grenholm, pastor i Uppsala Mosaik och speldesigner för arjagkristen.nu.

SVT Debatt - Igår: 15:54

”Bara bra med en spelnörd som kulturminister!”

”Att ha rötterna i en av de största kulturrörelserna i Sverige är en stor bonus som ger henne bästa möjliga förutsättningar i sitt nya arbete”, skriver Anna Erlandsson, fd ordförande för Sverok om nya kulturministern Amanda Lind (MP)..

SVT Debatt - Igår: 11:19

”Sluta upprepa myten att HBTQ-rörelsen glorifierar sexköp”

”Sluta upprepa myten att hbtq-rörelsen glorifierar sexköp eller att det skulle vara okej där att vuxna män utnyttjar ungdomar. Att upprepa sådana myter är homofobiskt och gör det svårare för ungdomar som får höra sådana myter att söka hjälp”, skriver Frank Berglund, ordförande för RFSL Ungdom i en replik till Simon Häggström..

SVT Debatt - Igår: 07:00

”Gör hemförsäkring obligatorisk för hyresgäster”

”Många vet inte vad försäkringen innehåller eller antar helt enkelt att det skydd försäkringen ger täcks av det allmänna eller av hyreskontraktet”, skriver Jenny Rudslätt, hem- och villaexpert på försäkringsbolaget If..

SVT Debatt - I förrgår: 10:06

”Samhället ser mellan fingrarna på manlig prostitution”

”Polis och socialtjänst har lagt minimala resurser på uppsökande arbete i dessa miljöer. Och inom delar av HBTQ-rörelsen har det sedan länge funnits en romantiserad bild av manlig prostitution, vilket resulterat i att dessa mäns utsatthet gång på gång sopats under mattan”, skriver Simon Häggström, författare och polis..

SVT Debatt - I förrgår: 07:00

”Sverige ska inte subventionera dem som motarbetar jämställdhet”

”På grund av luckor i lagen, okunskap hos myndigheter och missriktad väljvilja att inte kränka kulturella ´egenheter´ missar vi ofta det våld som pågår mitt ibland oss”, skriver tre ledande företrädare för Liberalerna på årsdagen av mordet på Fadime..

SVT Debatt - 19 jan 19 kl. 07:00

”Women´s March måste göra upp med judehatet”

”För två år sedan förstod jag inte hur pass infekterade av antisemitism de progressiva rörelserna faktiskt är. Som de flesta trodde jag då att antisemitism mest kom från högerextremistiskt håll”, skriver den judiska människorättsaktivisten Jackie Mhitaryan..

SVT Debatt - 18 jan 19 kl. 12:53

”Genusteorier leder fel i arbetet mot relationsvåld”

”Det går inte att blunda för att kvinnorna själva står för en stor del av allt relationsvåld, om man i detta begrepp också inkluderar psykiskt våld”, skriver Magnus Falkman..

SVT Debatt - 17 jan 19 kl. 15:47

”Min dröm är att Storbritannien stannar i EU”

”Vi måste göra vad vi kan för att få Storbritannien att stanna i EU”, säger Anna Maria Corazza Bildt (M)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.