SVT Debatt > Opinion

Saturday, 20 October, 19:09

SVT Debatt - 24 maj 18 kl. 13:41

”Fängelsets avskräckande effekter är små””Vill man förebygga och minska brottsligheten och därmed antalet brottsoffer är det främst åtgärder inom andra områden än straffrätten som ger effekter”, skriver Felipe Estrada, Janne Flyghed, Anders Nilsson, Tove Pettersson, Jerzy Sarnecki och Henrik Tham..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Felipe Estrada, Flyghed, Nilsson, Pettersson, Sarnecki, Henrik Tham

Dela artikeln

41 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fängelsets, avskräckandeeffekter är , små
SVT - 15 apr 15 kl. 21:09

Sparekonom: ”Kommer verka avskräckande”

Günther Mårder, sparekonom på Nordnet och tidigare vd för Aktiespararna, tror att SCA-skandalen kommer att tjäna ett avskräckande syfte för svenskt näringsliv. – Det här kommer att tas upp i varenda styrelse i Sverige för diskussion, säger han och tillägger att ansvarsfrihet inte är avgörande för om en person kan ställas inför rätta eller inte..

Expressen - 01 jun 15 kl. 18:00

Experten: "Har en avskräckande effekt"

På måndagen grep Säpo en man i 45-årsåldern i Örebro misstänkt för rekrytering till terrorsekten IS. Enligt terroristexperten Magnus Ranstorp kan det vara det första gripandet kopplat till rekrytering i konflikten i Syrien och Irak. – Det här gripandet har en avskräckande effekt.

SvD - 17 jun 15 kl. 20:30

Lagförslag mot terrorresor ”inte tillräckligt avskräckande”

Fängelse i upp till två år föreslås nu för personer som reser utomlands för delta i eller träna för terrorhandlingar. Men det är inte tillräckligt avskräckande, tycker experten Magnus Ranstorp..

UNT - 03 aug 15 kl. 15:43

Avskräckande asylannonser kritiseras

Den danska regeringens nyfunna entusiasm för avskräckande annonser utomlands får nu mothugg..

DN - 27 sep 15 kl. 06:30

Fallet kan bli avskräckande för frestade

”Jonas” är en av dem som bidragit till att matchfixning spridit sig över Sverige. Han är samtidigt en modig person. Hans berättelse om hur det kan gå för den som faller för frestelsen är viktig och kan få en avskräckande effekt..

Nerikes Allehanda - 15 dec 15 kl. 05:16

En avskräckande dom?

Två män från Göteborg döms till livstids fängelse för terroristbrott i Syrien. En viktig dom. Men är den avskräckande?.

Blekinge Läns tidning - 14 feb 18 kl. 05:00

Med Miljöpartiet blir Sverige ett avskräckande exempel

Miljöpartiet vill att alla fossila drivmedel förbjuds redan om tolv år. Blir Miljöpartiets vilja verklighet gör det sannolikt Sverige till ett avskräckande exempel i det globala klimatarbetet..

GöteborgsPosten - 20 feb 18 kl. 17:29

Dyr nota för avskräckande försvar

Försvarsinvesteringar på ytterligare 168 miljarder kronor till 2030 skulle ge Sverige ett avskräckande försvar, enligt försvarsmaterielutredningen..

Sydsvenskan - 20 feb 18 kl. 14:46

Dyr nota för avskräckande försvar

Försvarsinvesteringar på ytterligare 168 miljarder kronor till 2030 skulle ge Sverige ett avskräckande försvar, enligt försvarsmaterielutredningen. – Då talar vi om en försvarsmakt som är mycket stygg och farlig, säger utredaren Ingemar Wahlberg. Utredn.

UNT - 20 feb 18 kl. 17:28

Dyr nota för avskräckande försvar

Försvarsinvesteringar på ytterligare 168 miljarder kronor till 2030 skulle ge Sverige ett avskräckande försvar, enligt försvarsmaterielutredningen..

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - Igår: 14:25

Kritik mot Opinion live efter S-politikers inhopp

”Ja, Hanif Bali, jag är en av de 15 000 som bor i Gottsunda Valsätra.” Så inledde socialdemokraten Ulrik Wärnsberg sitt inlägg när han tog ordet i Opinion live i torsdags. Han var på plats som publik och Gottsundabo och tyckte att programmet var för hårt vinklat mot problem..

SVT Debatt - Igår: 13:40

Automatiseringen – ödesfrågan som egentligen avgjorde valet

”De gamla jobben försvinner överallt, men de nya uppstår nästan uteslutande i stora städer. Sug på det ett ögonblick, för det är en av de avgörande insikterna för att förstå varför Trump är president, varför Storbritannien är på väg ut ur EU och varför SD växer i Sverige”, skriver it-entreprenören och författaren Alfred Ruth..

SVT Debatt - Igår: 12:23

”Förminska inte arbetet mot sexuella trakasserier, LO!”

”Arbetet mot sexuella trakasserier bör inte förminskas till att handla om den agenda LO driver i fråga om visstidsanställningar. Då riskerar vi att missa målet”, skriver Peter Jeppsson och Carina Lindfeldt..

SVT Debatt - Igår: 10:26

”Välfärden konkurrensutsätts på fel sätt”

”När kommuner ska upphandla en ny aktör för att driva exempelvis ett ålderdomshem eller ett LSS-boende, så får de enligt lag inte väga in tidigare upplevelser av de företag som konkurrerar om uppdraget. Istället blir upphandlingen en rent matematisk övning”,.

SVT Debatt - I förrgår: 17:44

”Gottsunda behöver snabba lösningar!”

”När vi kommit så långt som att försöka lösa problemen, med ordningsvakter och övervakningskameror, har vi redan misslyckats”, säger Dalila Moghrabi..

SVT Debatt - I förrgår: 14:37

”Gjorde ett starkt intryck genom sin oerhörda lågmäldhet”

”En stilla kallelse om att vara just den där kyrkklockan över ett land som för längre sedan slutat lyssna efter sådana klockor. Den här eftermiddagen i oktober bör vi minnas henne och faktiskt också lyssna exakt vad de där klockorna vill säga oss”, skriver Marcus Birro..

SVT Debatt - I förrgår: 14:34

Torsten Fensby om cum-ex-skandalen: ”Vi står inför en moralkollaps”

”Cum-ex-skandalen visar än en gång att många internationella banker, advokater, revisorer och andra aktörer i den privata sektorn – på vilka särskilda krav uppställs ifråga om etiskt uppträdande – uppenbarligen inte tvekar att medverka i vare sig skattebedrägerier eller aggressiv skatteplanering”, skriver Torsten Fensy, expert på internationell skatteflykt..

SVT Debatt - 17 okt 18 kl. 12:15

”Fattigdomen minskar – men inte för alla”

”Enligt Världsbankens senaste statistik har den extrema fattigdomen sjunkit till 10 procent. Men trots det positiva med rapporten visar siffrorna också på en skrämmande utveckling – minskningen gäller inte alla. Takten för fattigdomsminskningen saktar in, och människor i de mest utsatta låginkomstländerna och i länder drabbade av krig och konflikt halkar efter”, skriver Anna Tibblin, Tommy Ohlström och Lotta Folkesson..

SVT Debatt - 17 okt 18 kl. 09:44

”Väl känt att ökad tillgänglighet ger ökad användning”

”Colorado ligger klart högre än genomsnittet i hela USA när det gäller användning bland unga. Även cannabisförgiftning av barn under fem år har ökat signifikant”, skriver professor Fred Nyberg..

SVT Debatt - 17 okt 18 kl. 06:30

”Det borde vara av största intresse att rädda en ung människas liv”

”Det är lika synd som skrämmande att den svenska vården idag inte lyckas hjälpa ungdomar som är så pass djupt nere i sitt drogberoende”, skriver Jessica Vikberg, ordförande för riksförbundet Narkotikafritt Samhälle..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.