Sydsvenskan > IT

Saturday, 23 June, 18:14

Sydsvenskan - 24 maj 18 kl. 13:00

Vi i V har kritiserat Malmömodellen längeLokal debatt Malmö: Bostad är en rättighet, inte en vara på en marknad..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Malmömodellen, Malmö

Dela artikeln

32 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi i V har kritiserat, Malmömodellen, länge
Skånskan - 02 nov 15 kl. 19:01

Antalet hemlösa ökar igen i Malmö

MALMÖ Hemlösheten och kostnaderna för den fortsätter att öka i Malmö. Mellan förra årets mätpunkt och årets har antalet hemlösa ökat med 191 personer.
Merparten av dem har inga sociala problem utan behöver bara någonstans att bo.

Skånskan - 04 okt 16 kl. 10:07

33 år sedan fondstriden

I veckan är det 33 år sedan den stora löntagarfondsdemonstrationen 4 oktober 1983. Idag debatteras utredningen om stopp för vinster i välfärdsföretag som många jämför med löntagarfonderna. För dem som inte var med om löntagarfondsstriden rekommenderas boken ”Löntagarfonder.

Skånskan - 02 feb 16 kl. 08:00

Yalla Trappan öppnar nytt på Sofielund

Sofielund Yalla Trappan tar nu ett nytt kliv och öppnar ännu en verksamhet. Yalla Sofielund ska ta sig an 220 långtidsarbetslösa Malmöbor.
Samtidigt startas ett kunskapscenter som ska möta det massiva intresset för modellen.

Skånskan - 25 okt 16 kl. 20:00

Nordost rasar mot gynnat Sydvästskåne

skåne Sex kommuner i nordöstra Skåne rasar mot förslaget till ny prismodell för busstrafiken. Geografisk stora och glest bebodda kommuner missgynnas mot det folktäta Västskåne, menar man.‑ Vi har inte fått svar på vilka som vinner och förlorar på modellen i vårt samtal med kollektivtrafiknämnden.

SmålandsPosten - 18 sep 14 kl. 10:22

Ett politiskt landskap i förändring

Moderaternas fall och Sverigedemokraternas uppgång har förändrat det politiska landskapet. Stefan Löfven räcker ut en hand till övriga partier och frågan är om blockpolitiken nu är död? Den största risken med blocköverskridande ”regnbågskoalitioner” är att väljarna tappar intresset, anser professor Henrik Ekengren Oscarsson.

Sydsvenskan - 11 dec 15 kl. 04:00

Farväl, du grymma värld

Vad betyder det att polisministern är landets mest synliga statsråd?Hur ska man förstå att nästan ingen kommer ihåg namnet på de ministrar som befolkar socialdepartementet?En nordisk forskargrupp med förankring på Malmö högskola har nyligen publicerat en engelskspråkig antologi på temat globaliseringen och välfärdsstaten: ”Social Transformations in Scandinavian Cities.

Sydsvenskan - 01 maj 16 kl. 17:48

En otursförföljd statsminister

Säga vad man vill om Stefan Löfven – men tur har han inte haft under sina arton månader vid makten.Från första dagen har "kriserna" avlöst varandra.På årets första maj i Göteborg försökte statsministern nå igenom bruset – som nu handlar om Miljöpartiets konvulsioner.

Sydsvenskan - 01 maj 16 kl. 18:55

Alla måste släppas in i gemenskapen. Men arbetarrörelsen vet inte hur.

Det gick som en röd tråd genom de S-märkta förstamajtalen – den svenska modellen är hotad och enbart vänstern[Socialdemokraterna] kan värna välfärden: "Striden inför valet 2018 kommer att stå mellan fortsatta skattesänkningar eller en förbättrad välfärd", sade LO:s ordförande Karl-Petter Thorvaldsson, som talade först i Landskrona och sedan i Malmö. Men välfärd att fördela skapas genom arbete, genom att i global konkurrens producera varor och tjänster. Och här och nu står Sverige inför ett växande utanförskap och en gigantisk integrationsutmaning.

Alliansfritt Sverige - 04 jan 14 kl. 12:27

Moderaterna kräver ursäkt från rektor som kritiserar skolpolitiken

Hans Hultin, rektor vid Vasaskolan i Gävle har kritiserat skolpolitiken. Det ska han inte göra, menar Moderaterna skolpolitiske talesperson Tomas Tobé: – Jag tycker att Hans Hultin borde ta sin en funderare och faktiskt be om ursäkt för att han lät sina privata politiska åsikter användas på det här sättet i rektorns namn. Och visst, man kanske kan ha synpunkter på att Hultin valde ett olämpligt forum, men vi kan inte ha en situation där skolpersonalens kritik mot utbildningspolitiken möts med krav på ursäkter från utbildningsutskottets ordförande.

Kristianstadsbladet - 04 sep 13 kl. 09:00

Göingemodellen - så funkar den

Flykting- och invandrarpolitiken bestäms centralt men det är ute i kommunerna som det praktiskt ska fungera. I Östra Göinge arbetar man sedan flera år enligt en modell som man är stolt över.
Göingemodellen har nämnts ett flertal gånger i samband med Östra Göinges flyktingmottagande.?

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Grundvattennivån ovanligt låg i Sverige

Det har skett en snabb förändring i grundvattennivån på grund av det varma och torra majvädret, trots att det såg lovande ut tidigare i våras. – För dem som har egen brunn har vi sett en snabb förändring med sjunkande nivåer, säger Bo Thunholm på SGU ti.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Belgien vann efter Lukakus nya show

Nu flyger Belgien vidare mot åttondelsfinal efter förkrossande 5–2 mot Tunisien..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Intensivt arbete efter fyra mord i Malmö

En av de anhållna blev enligt uppgifter till Sydsvenskan skjuten på Drottninggatan i måndags..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Federer till final i Halle

Besegrade den 109-rankade ukrainaren Denis Kudla i två raka set..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Vigsel på gång för "Game of thrones"-stjärnor

Bröllopsnerverna bör gå på högvarv just nu för Kit Harington och Rose Leslie. På lördagen vigs nämligen de båda skådespelarna under en ceremoni i slottet Wardhill i Aberdeenshire i nordvästra Skottland. Paret träffades 2012 på Island under inspelningen.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Tillfrisknad trio på plats i Sotji

Pontus Jansson, Filip Helander och Marcus Rohdén är på nu plats i Sotji tillsammans med resten av det svenska landslaget, meddelar Team Sweden på Twitter. Det var under fredagen som nyheten om att Pontus Jansson, Filip Helander och Marcus Rohdén hade dä.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Guide: Köra bil på midsommardagen?

Blev det mycket dricka i går – och har du bråttom hem? Tänk dig för både en och två gånger innan du sätter dig bakom ratten. Och var du på brakfest med mycket alkohol i natt ska du inte köra alls.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Två anhållna efter blodigt bråk

På midsommarafton blev en kvinna slagen i ansiktet med ett basebollträ av en man, som sedan själv blev knivskuren av en annan man. Båda männen anhölls under natten. Händelsen inträffade i Marieholm, i Eslövs kommun, strax före klockan 23.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Explosion under massmöte i Etiopien

En explosion har inträffat under ett politiskt massmöte i Etiopiens huvudstad Addis Abeba. Människor hade samlats för att ge sitt stöd och lyssna till ett tal av den nytillträdde premiärminister Abiy Ahmed när explosionen inträffade. – Det var en granat.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Inte många tyskar skrämmer barn med svensken längre

Tomas Nilsson om ett omöjligt uppdrag och tyska björnar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.