Sydsvenskan > IT

Friday, 19 October, 07:54

Sydsvenskan - 24 maj 18 kl. 13:00

Vi i V har kritiserat Malmömodellen längeLokal debatt Malmö: Bostad är en rättighet, inte en vara på en marknad..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Malmömodellen, Malmö

Dela artikeln

32 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi i V har kritiserat, Malmömodellen, länge
Skånskan - 02 nov 15 kl. 19:01

Antalet hemlösa ökar igen i Malmö

MALMÖ Hemlösheten och kostnaderna för den fortsätter att öka i Malmö. Mellan förra årets mätpunkt och årets har antalet hemlösa ökat med 191 personer.
Merparten av dem har inga sociala problem utan behöver bara någonstans att bo.

Skånskan - 04 okt 16 kl. 10:07

33 år sedan fondstriden

I veckan är det 33 år sedan den stora löntagarfondsdemonstrationen 4 oktober 1983. Idag debatteras utredningen om stopp för vinster i välfärdsföretag som många jämför med löntagarfonderna. För dem som inte var med om löntagarfondsstriden rekommenderas boken ”Löntagarfonder.

Skånskan - 02 feb 16 kl. 08:00

Yalla Trappan öppnar nytt på Sofielund

Sofielund Yalla Trappan tar nu ett nytt kliv och öppnar ännu en verksamhet. Yalla Sofielund ska ta sig an 220 långtidsarbetslösa Malmöbor.
Samtidigt startas ett kunskapscenter som ska möta det massiva intresset för modellen.

SmålandsPosten - 18 sep 14 kl. 10:22

Ett politiskt landskap i förändring

Moderaternas fall och Sverigedemokraternas uppgång har förändrat det politiska landskapet. Stefan Löfven räcker ut en hand till övriga partier och frågan är om blockpolitiken nu är död? Den största risken med blocköverskridande ”regnbågskoalitioner” är att väljarna tappar intresset, anser professor Henrik Ekengren Oscarsson.

Skånskan - 25 okt 16 kl. 20:00

Nordost rasar mot gynnat Sydvästskåne

skåne Sex kommuner i nordöstra Skåne rasar mot förslaget till ny prismodell för busstrafiken. Geografisk stora och glest bebodda kommuner missgynnas mot det folktäta Västskåne, menar man.‑ Vi har inte fått svar på vilka som vinner och förlorar på modellen i vårt samtal med kollektivtrafiknämnden.

Skånskan - 31 jul 18 kl. 15:39

Äntligen får Kitty spela önskerollen

Malmö Operas publik har sett henne i bland annat Jesus Christ Superstar, Miss Saigon, Top Hat, Spelman och Pippin – och nu är det dags för Kitty Chan att kliva fram på scenen i en önskeroll. Hon gör Anita i West Side Story.
– Anita är en häftig kvinna, en normbrytare som går sin egen väg, säger Kitty Chan.

Sydsvenskan - 11 dec 15 kl. 04:00

Farväl, du grymma värld

Vad betyder det att polisministern är landets mest synliga statsråd?Hur ska man förstå att nästan ingen kommer ihåg namnet på de ministrar som befolkar socialdepartementet?En nordisk forskargrupp med förankring på Malmö högskola har nyligen publicerat en engelskspråkig antologi på temat globaliseringen och välfärdsstaten: ”Social Transformations in Scandinavian Cities.

Sydsvenskan - 01 maj 16 kl. 17:48

En otursförföljd statsminister

Säga vad man vill om Stefan Löfven – men tur har han inte haft under sina arton månader vid makten.Från första dagen har "kriserna" avlöst varandra.På årets första maj i Göteborg försökte statsministern nå igenom bruset – som nu handlar om Miljöpartiets konvulsioner.

Sydsvenskan - 01 maj 16 kl. 18:55

Alla måste släppas in i gemenskapen. Men arbetarrörelsen vet inte hur.

Det gick som en röd tråd genom de S-märkta förstamajtalen – den svenska modellen är hotad och enbart vänstern[Socialdemokraterna] kan värna välfärden: "Striden inför valet 2018 kommer att stå mellan fortsatta skattesänkningar eller en förbättrad välfärd", sade LO:s ordförande Karl-Petter Thorvaldsson, som talade först i Landskrona och sedan i Malmö. Men välfärd att fördela skapas genom arbete, genom att i global konkurrens producera varor och tjänster. Och här och nu står Sverige inför ett växande utanförskap och en gigantisk integrationsutmaning.

Alliansfritt Sverige - 04 jan 14 kl. 12:27

Moderaterna kräver ursäkt från rektor som kritiserar skolpolitiken

Hans Hultin, rektor vid Vasaskolan i Gävle har kritiserat skolpolitiken. Det ska han inte göra, menar Moderaterna skolpolitiske talesperson Tomas Tobé: – Jag tycker att Hans Hultin borde ta sin en funderare och faktiskt be om ursäkt för att han lät sina privata politiska åsikter användas på det här sättet i rektorns namn. Och visst, man kanske kan ha synpunkter på att Hultin valde ett olämpligt forum, men vi kan inte ha en situation där skolpersonalens kritik mot utbildningspolitiken möts med krav på ursäkter från utbildningsutskottets ordförande.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 5 minuter sedan

De vill bli Liberalernas regionråd

Gilbert Tribo och Louise Eklund nominerade..

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Ny nordisk krogguide startar med fokus på hållbarhet

Ska testa Nordens 400 bästa krogar. Bakom nya guiden 360 står Malmöpublicisten Pär Bergkvist..

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Volvo bättre än förväntningarna

Fordonstillverkaren AB Volvo redovisar en vinst före skatt på 9 698 miljoner kronor för tredje kvartalet. Det kan jämföras med en vinst på 6 917 miljoner kronor samma period året före. Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst på 9 197 miljoner k.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Försvaret inkallat vid polisinsats i Finland

Polisen utreder ett allvarligt brott mot liv och hälsa vid en bensinstation i Kourtti i Södra Savolax i Finland, rapporterar flera finska medier. Försvarsmakten har kallats in för att hjälpa till att spärra av ett område omkring bensinstationen, uppger.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Samtal om självmord till 112 ökar

Alltfler ringer till 112 och säger att de tänker ta livet av sig, rapporterar Sveriges radio Ekot. För tre år sedan var antalet samtal där inringaren mådde psykiskt dåligt och var självmordsbenägen mellan 5 000 och 6 000 per år. Nu räknar SOS Alarm med.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Hajpad Malmöstudio byter toppchef

Entreprenörsprofilen Anna Oscarsson tar över som vd för Topp..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Landeskog tremålsskytt mot New Jersey

Gabriel Landeskog ledde sitt Colorado till vinst med karriärens tredje hattrick, och satte stopp för New Jerseys segersvit. New Jersey har inlett NHL-säsongen starkt med fyra raka segrar. Det krävdes en svensk i högform för att sätta stopp för djävlarna.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Förslag mot terrorsamröre försenas

Frånvaron av en ny regering försenar viktiga lagar. En av dem är förbud mot deltagande i och samröre med terroristorganisationer, trots att det finns brett stöd i riksdagen för ett förslag. Alliansen tänker inte skynda på övergångsregeringen.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Amex bättre än väntat

Kreditkortsjätten American Express redovisade en nettovinst på 1,65 miljarder dollar, eller 1:88 dollar per aktie, för årets tredje kvartal. Det kan jämföras med 1,36 miljarder dollar, eller 1:50 dollar per aktie, samma period förra året. Resultatet öve.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Polistillslag efter mord i Eskilstuna

En 29-årig man sköts ihjäl i Eskilstuna under natten mot måndag. Som en del av utredningen slog polisen i onsdags till mot flera adresser i Krylbo i Avesta kommun i Dalarna, skriver Eskilstuna-Kuriren. Lars Franzell, kommissarie vid Eskilstunapolisens e.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.