Sydsvenskan > IT

Wednesday, 23 January, 13:31

Liknande nyheter

Taggar: Vi i V har kritiserat, Malmömodellen, länge
Skånskan - 02 nov 15 kl. 19:01

Antalet hemlösa ökar igen i Malmö

MALMÖ Hemlösheten och kostnaderna för den fortsätter att öka i Malmö. Mellan förra årets mätpunkt och årets har antalet hemlösa ökat med 191 personer.
Merparten av dem har inga sociala problem utan behöver bara någonstans att bo.

Skånskan - 04 okt 16 kl. 10:07

33 år sedan fondstriden

I veckan är det 33 år sedan den stora löntagarfondsdemonstrationen 4 oktober 1983. Idag debatteras utredningen om stopp för vinster i välfärdsföretag som många jämför med löntagarfonderna. För dem som inte var med om löntagarfondsstriden rekommenderas boken ”Löntagarfonder.

Skånskan - 02 feb 16 kl. 08:00

Yalla Trappan öppnar nytt på Sofielund

Sofielund Yalla Trappan tar nu ett nytt kliv och öppnar ännu en verksamhet. Yalla Sofielund ska ta sig an 220 långtidsarbetslösa Malmöbor.
Samtidigt startas ett kunskapscenter som ska möta det massiva intresset för modellen.

SmålandsPosten - 18 sep 14 kl. 10:22

Ett politiskt landskap i förändring

Moderaternas fall och Sverigedemokraternas uppgång har förändrat det politiska landskapet. Stefan Löfven räcker ut en hand till övriga partier och frågan är om blockpolitiken nu är död? Den största risken med blocköverskridande ”regnbågskoalitioner” är att väljarna tappar intresset, anser professor Henrik Ekengren Oscarsson.

Skånskan - 25 okt 16 kl. 20:00

Nordost rasar mot gynnat Sydvästskåne

skåne Sex kommuner i nordöstra Skåne rasar mot förslaget till ny prismodell för busstrafiken. Geografisk stora och glest bebodda kommuner missgynnas mot det folktäta Västskåne, menar man.‑ Vi har inte fått svar på vilka som vinner och förlorar på modellen i vårt samtal med kollektivtrafiknämnden.

Skånskan - 31 jul 18 kl. 15:39

Äntligen får Kitty spela önskerollen

Malmö Operas publik har sett henne i bland annat Jesus Christ Superstar, Miss Saigon, Top Hat, Spelman och Pippin – och nu är det dags för Kitty Chan att kliva fram på scenen i en önskeroll. Hon gör Anita i West Side Story.
– Anita är en häftig kvinna, en normbrytare som går sin egen väg, säger Kitty Chan.

Sydsvenskan - 11 dec 15 kl. 04:00

Farväl, du grymma värld

Vad betyder det att polisministern är landets mest synliga statsråd?Hur ska man förstå att nästan ingen kommer ihåg namnet på de ministrar som befolkar socialdepartementet?En nordisk forskargrupp med förankring på Malmö högskola har nyligen publicerat en engelskspråkig antologi på temat globaliseringen och välfärdsstaten: ”Social Transformations in Scandinavian Cities.

Sydsvenskan - 01 maj 16 kl. 17:48

En otursförföljd statsminister

Säga vad man vill om Stefan Löfven – men tur har han inte haft under sina arton månader vid makten.Från första dagen har "kriserna" avlöst varandra.På årets första maj i Göteborg försökte statsministern nå igenom bruset – som nu handlar om Miljöpartiets konvulsioner.

Dagens PS - 26 okt 18 kl. 10:30

PS testar DS7 Crossback – fransk lyx-SUV

DS Automobiles är Citroëns premiumdivision och den första egna modellen som inte tidigare haft Citroëns ”chevron”-märken är DS7 Crossback. En lyxig SUV som inspirerats av fransk ”Haute Couture”. Frågan är bara om svenskarna vågar släppa taget om traditioner?

Sydsvenskan - 01 maj 16 kl. 18:55

Alla måste släppas in i gemenskapen. Men arbetarrörelsen vet inte hur.

Det gick som en röd tråd genom de S-märkta förstamajtalen – den svenska modellen är hotad och enbart vänstern[Socialdemokraterna] kan värna välfärden: "Striden inför valet 2018 kommer att stå mellan fortsatta skattesänkningar eller en förbättrad välfärd", sade LO:s ordförande Karl-Petter Thorvaldsson, som talade först i Landskrona och sedan i Malmö. Men välfärd att fördela skapas genom arbete, genom att i global konkurrens producera varor och tjänster. Och här och nu står Sverige inför ett växande utanförskap och en gigantisk integrationsutmaning.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Benjamin Ingrosso drar på vårturné

Benjamin Ingrosso packar ned debutalbumet "Identification" i väskan och sticker på turné i vår. Med start i Örebro i mars har han hittills bokat in fem svenska städer, men enligt ett pressmeddelande från arrangören Live Nation tillkommer fler datum sena.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Frölunda och Timrå byter backar

SHL-lagen Timrå och Frölunda byter backar. Filip Westerlund går till Timrå och David Printz till Frölunda. Skälet till bytet är att den 19-årige JVM-backen Westerlund fått begränsat med speltid i Frölunda.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Bryter med Brynäs – klar för Skellefteå

Brynäs bryter sitt kontrakt med Jesper Jensen, som varit i Gävleklubben under tre säsonger. Samtidigt står det klart att centern ansluter till Skellefteå resten av säsongen. Den 32-årige dansk-svensken, som spelat åtta VM med Danmark, har gjort 77 poäng.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Talibanledare bakom attack uppges vara död

Afghansk underrättelsetjänst säger sig ha dödat en talibanledare som pekas ut som hjärnan bakom en blodig attack mot afghanska styrkor i veckan. Ledaren ska ha dödats sent på tisdagen tillsammans med sju andra, enligt ett uttalande från underrättelsetjä.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Din tid är begränsad - glöm inte bort dig själv

Per Folkesson skriver om sådant som kan få oss att växa som människor..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Monopol, Finans, Försvunna Diamanten – nu blir det bok av Malmöbolagets klassiska sällskapsspel

Malmöförfattaren Jimmy Wilhelmsson skriver boken med Stockholmsduo..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

När kön började röra sig låg bara soporna kvar

Bengt Jönsson blir upprörd över nerskräpning i biljettkön..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Pouille överraskade mot Raonic

Lucas Pouille hade inför årets Australian Open aldrig vunnit en match i grand slam-turneringen i tennis i Melbourne. Nu har han vunnit fem och är klar för semifinal. I kvartsfinalen vann den 28-seedade fransmannen över den 16-seedade kanadensaren Milos.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Kim Andersson: "Det här är för jäkla roligt"

Sverige går för seger mot Danmark. Men om Blågult slås ut ur VM behöver det inte innebära slutet i landslaget för Kim Andersson. – Jag tycker att det här är för jäkla roligt, säger handbollsveteranen.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Allt närmare val i Thailand

Thailands kung Maha Vajiralongkorn har undertecknat ett dekret som godkänner att val kan hållas, uppger kungahuset. Valet blir det första sedan militärkuppen 2014. I dekretet står det bland annat att valkommissionen har fem dagar på sig att meddela när.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.