PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 16 August, 17:53

PrivataAffärer - 24 maj 18 kl. 10:00

Bolund: Enighet om att ta bort ränteavdragetRänteavdraget för bolån fasas ut. Det uppger finansmarknadsminister Per Bolund som därmed bekräftar att regeringen har ändrat uppfattning i frågan. Han uppger också att ”oppositionen är med på tåget”....
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Per Bolund

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bolund, Enighetom att ta , bort, ränteavdraget
Cornucopia - 01 nov 15 kl. 16:59

Läsarna: Ta bort ränteavdraget

Läsarnas dom är entydig. Av alternativen amorteringskrav, slopat ränteavdrag och återinförd fastighetsskatt förordrar läsarna massivt att ränteavdraget tas bort.
Läsarna har fått ange vilken åtgärd de föredrar respektive vilken åtgärd de inte vill se.

SvD - 18 okt 15 kl. 07:44

Bankerna vill ta bort ränteavdraget

De svenska bankerna ställer sig bakom åsikten att ränteavdraget ska skrotas. – Det rimliga är att trappa av ränteavdragen på låt oss säga åtta till tolv år, säger Bankföreningens vd Hans Lindberg till SR Ekot och Kaliber..

DN - 20 aug 16 kl. 07:30

”Ta bort ränteavdraget helt – på tjugo års sikt”


Trycket ökar på finansminister Magdalena Andersson att sänka ränteavdraget. Nu kräver det största S-distriktet att den statliga ränterabatten avskaffas. – Det är inte rimligt med ränteavdrag när vi inte har någon fastighetsskatt, säger Niklas Karlsson, ordförande i Skånedistriktet..

Cornucopia - 28 maj 18 kl. 14:18

Bolund: Ränteavdraget blir för dyrt - kommer avskaffas

Till SvD uppger nu finansmarknadsminister Per Bolund (mp) att ränteavdraget kommer avskaffas. Avdraget blir med hushållens enorma skuldbubbla helt enkelt för dyrt när räntorna stiger och ingen regering kommer kunna acceptera den dräneringen av statskassan.
Finansmarknadsminister Per Bolund (mp) fick Finansinspektionen att skärpa amorteringskraven ytterligare.

Cornucopia - 04 sep 15 kl. 12:51

Massivt stöd för avskaffande av ränteavdraget - 91% vill avskaffa

Stödet för ett avskaffande av ränteavdraget är massivt hos bloggens läsare. Hela 91% av bloggläsarna vill avskaffa ränteavdraget, även om andelen varierar med om man själv har bolån.

Antalet respondenter i enkäten sedan igår var 1 255 stycken vid mätpunkten.

Expressen - 27 okt 16 kl. 11:51

Stefan Ingves vädjan: Skrota ränteavdraget

Riksbankschefen Stefan Ingves vädjar nu desperat till politikerna att skrota ränteavdraget.Stefan Ingves räknar med att hushållens skulder kommer att fortsätt att stiga - pekar nu ut skulderna som det största hotet mot svensk ekonomi.– Jag tycker att man ska ta bort ränteavdraget.

Cornucopia - 23 apr 15 kl. 16:16

Regeringen/Bolund: Amorteringskrav kommer - ränteavdrag ska ses över

"Vi kommer titta på alla de olika verktyg som finns till hands och återkomma från regeringens sida." - finansmarknadsminister Per Bolund (mp)Finansmarknadsminister Per Bolund (mp) har hållit en blixtinkallad presskonferens på grund av att Finansinspektionen drog tillbaka sina amorteringskrav. Beskedet är att amorteringskrav ska komma i någon form och att man även kommer se över ränteavdraget i bred blocköverskridande samsyn.

Cornucopia - 06 jan 15 kl. 11:02

Ränteavdrag på väg bort

Finansmarknadsminister Per Bolund (mp) har börjat diskutera ett avskaffande eller reducering av ränteavdragen för att komma åt hushållens skuldbubbla. Vid nuvarande räntenivåer är läget förstås perfekt, men antagligen är bara Bolund ironisk.

Till Schibsted/SvD säger Bolund följande:"Vi har sagt att vi gärna vill ha en bred diskussion och brett samtal just om hur man ska se på den samlade bilden av hushållens skuldsättning, men också om ränteavdragen.

DI - 09 jan 15 kl. 08:12

Ledare: Hjälp Bolund att sänka ränteavdraget

Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) har bjudit in allianspartierna till samtal om ränteavdraget och andra frågor som rör bolånetillväxten. Det finns en speciell anledning till att de inbjudna bör komma till finansdepartementet och diskutera med ett öppet sinne. Det handlar om politikernas övertygelse om att ränteavdraget är omöjligt att röra.

SvD - 27 nov 14 kl. 05:58

Bolund öppnar för minskning av ränteavdraget på sikt

Systemet med amorteringsfria lån kommer inte vara kvar. Alla påverkas, menar finansmarknadsminister Per Bolund, som öppnar för en möjlig minskning av ränteavdraget på sikt. Samtidigt tror han att amorteringskravet kan få större effekter än vad Riksbanken förutspår..

SvD - 27 nov 14 kl. 05:58

Bolund öppnar för minskning av ränteavdraget på sikt

Systemet med amorteringsfria lån kommer inte vara kvar. Alla påverkas, menar finansmarknadsminister Per Bolund, som öppnar för en möjlig minskning av ränteavdraget på sikt. Samtidigt tror han att amorteringskravet kan få större effekter än vad Riksbanken förutspår..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

THQ: ”Skyhöga förväntningar – dags ta hem vinsten”

Det skriver SvD Börsplus i en kommentar på torsdagen efter bolagets rapport som presenterades på fredagen. Analystjänsten svarar ja på sin egen fråga. Börsplus menar att det är det mycket som ska klaffa om aktien ska fortsätta stiga på några års sikt.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Kommentar: Fina värdeökningar i Bure

För den som gillar investmentbolag kan Bure ses som lite av en särling. Aktieportföljen domineras helt av två tunga tillväxtbolag, Mycronic och Vitrolife, vilket kan ses som en fördel eller nackdel beroende på vilken sida av riskskalan man står på. Rapporten för första halvåret visar dock att bolagen levererat god avkastning där Mycronic ökade mest med 446 miljoner kr följt av Vitrolife med 151 miljoner.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Här är torsdagens färska analyser

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för skogsbolaget Holmen till köp från tidigare behåll efter onsdagens kvartalsrapport. Riktkursen är oförändrat 251 kr. Det framgår av en dagsfärsk analys.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Fredag kl.10: Aktiechatt med Marcus Hernhag

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Cherry ökade både intäkter och kostnader

Koncernens intäkter ökade med 41 procent och uppgick till 753 miljoner kr (536), varav den organiska tillväxten uppgick till 39 procent (37). Ebitda-marginalen uppgick till 22 procent (17). Periodens resultat uppgick till 91 miljoner kr (15) och resultat per aktie blev 0,77 kr (0,03) före utspädning och 0,76 kr (0,03) efter.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Stark rapport från New Wave – aktien klättrar 7 procent

Bruttomarginalen uppgick till 47,2 procent (45,6). Resultat efter skatt blev 107 miljoner kr (77,1) och per aktie 1,60 kr (1,16). Rörelsemarginalen uppgick till 9,0 procent (8,0).

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

SCA ersätter Electrolux i Nordeas modellportfölj

Banken väljer även i samband med detta att nedgradera Electrolux till behåll från tidigare köp, trots att multiplarna är låga. På kort sikt ser Nordea inga triggers i aktien. Negativa valutaeffekter och kostnadsinflation väntas fortsatt pressa marginalerna.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Vackert väder sänkte friskvårdskedjan

”Trots detta lyckas vi växa organiskt tack vare tillväxt i det tyska segmentet samt fortsatt stark efterfrågan på personlig träning i Norden”, skriver vd Christer Zaar i delårsrapporten. Actics medlemsbas betecknas som fortsatt stabil och jämfört med andra kvartalet i fjol har medlemsantalet stigit främst drivet av genomförda förvärv. Bolagets omsättning steg totalt 10 procent i kvartalet, varav 2 procent organiskt.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Två köptips från Affärsvärlden – och två aktier att vänta med

Eltel har fallit nästan 20 procent sedan årsskiftet. Stora delar av den strukturella omvandlingen är dock klar och kärnverksamheten visar åter tillväxt, vilket gör aktien köpvärd, enligt Affärsvärlden. Dock påpekar tidningen att det dröjer till 2019 innan förväntningarna kan skruvas upp i bolaget på allvar.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Sämre på alla fronter för Ica

Analytikerna hade räknat med ett rörelseresultat på 1 040 miljoner kr, enligt SME Direkts prognossammanställning. Det justerade rörelseresultatet uppgick till 1 041 miljoner kronor (1 094). Här väntades 1 120 miljoner.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.