PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 19 June, 09:05

PrivataAffärer - 24 maj 18 kl. 10:00

Bolund: Enighet om att ta bort ränteavdragetRänteavdraget för bolån fasas ut. Det uppger finansmarknadsminister Per Bolund som därmed bekräftar att regeringen har ändrat uppfattning i frågan. Han uppger också att ”oppositionen är med på tåget”....
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Per Bolund

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bolund, Enighetom att ta , bort, ränteavdraget
Cornucopia - 01 nov 15 kl. 16:59

Läsarna: Ta bort ränteavdraget

Läsarnas dom är entydig. Av alternativen amorteringskrav, slopat ränteavdrag och återinförd fastighetsskatt förordrar läsarna massivt att ränteavdraget tas bort.
Läsarna har fått ange vilken åtgärd de föredrar respektive vilken åtgärd de inte vill se.

SvD - 18 okt 15 kl. 07:44

Bankerna vill ta bort ränteavdraget

De svenska bankerna ställer sig bakom åsikten att ränteavdraget ska skrotas. – Det rimliga är att trappa av ränteavdragen på låt oss säga åtta till tolv år, säger Bankföreningens vd Hans Lindberg till SR Ekot och Kaliber..

DN - 20 aug 16 kl. 07:30

”Ta bort ränteavdraget helt – på tjugo års sikt”


Trycket ökar på finansminister Magdalena Andersson att sänka ränteavdraget. Nu kräver det största S-distriktet att den statliga ränterabatten avskaffas. – Det är inte rimligt med ränteavdrag när vi inte har någon fastighetsskatt, säger Niklas Karlsson, ordförande i Skånedistriktet..

Cornucopia - 28 maj 18 kl. 14:18

Bolund: Ränteavdraget blir för dyrt - kommer avskaffas

Till SvD uppger nu finansmarknadsminister Per Bolund (mp) att ränteavdraget kommer avskaffas. Avdraget blir med hushållens enorma skuldbubbla helt enkelt för dyrt när räntorna stiger och ingen regering kommer kunna acceptera den dräneringen av statskassan.
Finansmarknadsminister Per Bolund (mp) fick Finansinspektionen att skärpa amorteringskraven ytterligare.

Cornucopia - 04 sep 15 kl. 12:51

Massivt stöd för avskaffande av ränteavdraget - 91% vill avskaffa

Stödet för ett avskaffande av ränteavdraget är massivt hos bloggens läsare. Hela 91% av bloggläsarna vill avskaffa ränteavdraget, även om andelen varierar med om man själv har bolån.

Antalet respondenter i enkäten sedan igår var 1 255 stycken vid mätpunkten.

Expressen - 27 okt 16 kl. 11:51

Stefan Ingves vädjan: Skrota ränteavdraget

Riksbankschefen Stefan Ingves vädjar nu desperat till politikerna att skrota ränteavdraget.Stefan Ingves räknar med att hushållens skulder kommer att fortsätt att stiga - pekar nu ut skulderna som det största hotet mot svensk ekonomi.– Jag tycker att man ska ta bort ränteavdraget.

Cornucopia - 23 apr 15 kl. 16:16

Regeringen/Bolund: Amorteringskrav kommer - ränteavdrag ska ses över

"Vi kommer titta på alla de olika verktyg som finns till hands och återkomma från regeringens sida." - finansmarknadsminister Per Bolund (mp)Finansmarknadsminister Per Bolund (mp) har hållit en blixtinkallad presskonferens på grund av att Finansinspektionen drog tillbaka sina amorteringskrav. Beskedet är att amorteringskrav ska komma i någon form och att man även kommer se över ränteavdraget i bred blocköverskridande samsyn.

Cornucopia - 06 jan 15 kl. 11:02

Ränteavdrag på väg bort

Finansmarknadsminister Per Bolund (mp) har börjat diskutera ett avskaffande eller reducering av ränteavdragen för att komma åt hushållens skuldbubbla. Vid nuvarande räntenivåer är läget förstås perfekt, men antagligen är bara Bolund ironisk.

Till Schibsted/SvD säger Bolund följande:"Vi har sagt att vi gärna vill ha en bred diskussion och brett samtal just om hur man ska se på den samlade bilden av hushållens skuldsättning, men också om ränteavdragen.

DI - 09 jan 15 kl. 08:12

Ledare: Hjälp Bolund att sänka ränteavdraget

Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) har bjudit in allianspartierna till samtal om ränteavdraget och andra frågor som rör bolånetillväxten. Det finns en speciell anledning till att de inbjudna bör komma till finansdepartementet och diskutera med ett öppet sinne. Det handlar om politikernas övertygelse om att ränteavdraget är omöjligt att röra.

SvD - 27 nov 14 kl. 05:58

Bolund öppnar för minskning av ränteavdraget på sikt

Systemet med amorteringsfria lån kommer inte vara kvar. Alla påverkas, menar finansmarknadsminister Per Bolund, som öppnar för en möjlig minskning av ränteavdraget på sikt. Samtidigt tror han att amorteringskravet kan få större effekter än vad Riksbanken förutspår..

SvD - 27 nov 14 kl. 05:58

Bolund öppnar för minskning av ränteavdraget på sikt

Systemet med amorteringsfria lån kommer inte vara kvar. Alla påverkas, menar finansmarknadsminister Per Bolund, som öppnar för en möjlig minskning av ränteavdraget på sikt. Samtidigt tror han att amorteringskravet kan få större effekter än vad Riksbanken förutspår..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Här är analytikernas syn på Epiroc

  I går började gruv- och infrastrukturutrustningstillverkaren Epiroc handlas på Stockholmsbörsen. Slutkursen för A-aktien hamnade på 90,85 kr medan B-aktien slutade på 85,80 kr. Flera analyshus har nu inlett bevakning av Epiroc.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Korta boräntor fortsätter att dominera

– Jag tolkar det som att människor inte är särskilt oroade över att räntorna ska sticka iväg uppåt. Hade den oron varit mer utbredd hade det återspeglats i bindningstiderna, vi hade sett en ökning på lån med längre bindningstid än tre månader, säger Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB. Men andelen med tremånadersränta steg alltså från 77 till 78 procent i maj.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Handelstvisten trappas upp ytterligare

I ett uttalande uppgav Donald Trump att han hade bett USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer identifiera vilka produkter som ska omfattas av de nya tullarna. Denna omgång tullar kommer som svar på att Kina valde att höja tullar på amerikanska varor för 50 miljarder dollar i slutet av förra veckan. En höjning som kom efter att Donald Trump tidigare aviserat att USA inför liknande importtullar på kinesiska varor.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Alfredsson: Nya bottennivåer kan vänta för H&M

  Förväntningarna inför publiceringen av försäljningen under bolagets andra kvartal (mars-maj) var låga 0,5 procent, men inte ens denna siffra kunde bolaget överträffa utan beskedet var en oförändrad försäljning. Det innebär att bolaget tappar försäljning kraftigt i jämförbara butiker eftersom det nu finns 300 butiker mer än samma tid förra året plus att e-handeln står för en allt större del av försäljningen. Niklas Ekman på Carnegie, anses som en av landets bästa analytiker inte minst för att han förutsåg krisen i H&M.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

”Ett utmärkt sätt att få exponering mot elbilsrevolutionen”

Dagens Industris köprekommendation på Garo för ett år sedan blev inget vidare när bolaget tyngdes av investeringar och aktien drogs med i bostadsfrossan, skriver Di.se. Garo har tvingats ta kostnader för att bygga ut produktionskapaciteten och detta har tyngt vinsten som inte ökat lika mycket som försäljningen.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Filip Weintraub lämnar Skagen

  Han återvände till Skagen under 2015 och startade upp fonden Skagen Fokus tillsammans med Jonas Edholm som följde med från Labrusca Family Office. Jonas Edholm tar över som huvudförvaltare av den koncentrerade globala aktiefonden. Vidare lämnar Knut Harald Nilsson Skagen Kon-Tiki för att förvalta sin egen portfölj.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Så går det för Epiroc i premiären

I den inledande handeln bytte B-aktien händer till kurs runt 85,50 kr. Enligt en SME-sammanställning väntades Epiroc börja handlas i spannet 80 till 90 kr. Följ Epircos aktie här: .

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Lufthansa i kontakt med Norwegian om uppköp

  ”Det pågår en större konsolideringsvåg och vi är också i kontakt med Norwegian”, säger han till tidningen. Huruvida det sker ett övertagande är ”en fråga om strategiskt mervärde, priser och konkurrensmöjligheter”, fortsätter han. Lufthansa-konkurrenten British Airways ägare IAG har lämnat budförslag till Norwegian.

PrivataAffärer - Igår: 08:51

Börsveckan: Gå mot strömmen och köp H&M

  Actic finns det ingen anledning att skynda sig in i och NCAB känns rimligt värderat medan Storytel sänks till avvakta. Avvakta är även rådet för Byggmax och för den som funderar att investera i spelbolaget Angler Gaming finns det bättre möjligheter i sektorn. Det skriver Börsveckan i måndagens nummer.

PrivataAffärer - Igår: 08:57

Här är måndagens aktieanalyser

Fler analyser: Här hittar du alla aktuella analyser. SEB Equities har sänkt riktkursen för H&M till 99 kr från 105 kr. Rekommendationen sälj upprepades samtidigt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.