PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 24 October, 01:08

PrivataAffärer - 24 maj 18 kl. 10:00

Bolund: Enighet om att ta bort ränteavdragetRänteavdraget för bolån fasas ut. Det uppger finansmarknadsminister Per Bolund som därmed bekräftar att regeringen har ändrat uppfattning i frågan. Han uppger också att ”oppositionen är med på tåget”....
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Per Bolund

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bolund, Enighetom att ta , bort, ränteavdraget
Cornucopia - 01 nov 15 kl. 16:59

Läsarna: Ta bort ränteavdraget

Läsarnas dom är entydig. Av alternativen amorteringskrav, slopat ränteavdrag och återinförd fastighetsskatt förordrar läsarna massivt att ränteavdraget tas bort.
Läsarna har fått ange vilken åtgärd de föredrar respektive vilken åtgärd de inte vill se.

SvD - 18 okt 15 kl. 07:44

Bankerna vill ta bort ränteavdraget

De svenska bankerna ställer sig bakom åsikten att ränteavdraget ska skrotas. – Det rimliga är att trappa av ränteavdragen på låt oss säga åtta till tolv år, säger Bankföreningens vd Hans Lindberg till SR Ekot och Kaliber..

DN - 20 aug 16 kl. 07:30

”Ta bort ränteavdraget helt – på tjugo års sikt”


Trycket ökar på finansminister Magdalena Andersson att sänka ränteavdraget. Nu kräver det största S-distriktet att den statliga ränterabatten avskaffas. – Det är inte rimligt med ränteavdrag när vi inte har någon fastighetsskatt, säger Niklas Karlsson, ordförande i Skånedistriktet..

Cornucopia - 28 maj 18 kl. 14:18

Bolund: Ränteavdraget blir för dyrt - kommer avskaffas

Till SvD uppger nu finansmarknadsminister Per Bolund (mp) att ränteavdraget kommer avskaffas. Avdraget blir med hushållens enorma skuldbubbla helt enkelt för dyrt när räntorna stiger och ingen regering kommer kunna acceptera den dräneringen av statskassan.
Finansmarknadsminister Per Bolund (mp) fick Finansinspektionen att skärpa amorteringskraven ytterligare.

Cornucopia - 04 sep 15 kl. 12:51

Massivt stöd för avskaffande av ränteavdraget - 91% vill avskaffa

Stödet för ett avskaffande av ränteavdraget är massivt hos bloggens läsare. Hela 91% av bloggläsarna vill avskaffa ränteavdraget, även om andelen varierar med om man själv har bolån.

Antalet respondenter i enkäten sedan igår var 1 255 stycken vid mätpunkten.

Expressen - 27 okt 16 kl. 11:51

Stefan Ingves vädjan: Skrota ränteavdraget

Riksbankschefen Stefan Ingves vädjar nu desperat till politikerna att skrota ränteavdraget.Stefan Ingves räknar med att hushållens skulder kommer att fortsätt att stiga - pekar nu ut skulderna som det största hotet mot svensk ekonomi.– Jag tycker att man ska ta bort ränteavdraget.

Cornucopia - 23 apr 15 kl. 16:16

Regeringen/Bolund: Amorteringskrav kommer - ränteavdrag ska ses över

"Vi kommer titta på alla de olika verktyg som finns till hands och återkomma från regeringens sida." - finansmarknadsminister Per Bolund (mp)Finansmarknadsminister Per Bolund (mp) har hållit en blixtinkallad presskonferens på grund av att Finansinspektionen drog tillbaka sina amorteringskrav. Beskedet är att amorteringskrav ska komma i någon form och att man även kommer se över ränteavdraget i bred blocköverskridande samsyn.

Cornucopia - 06 jan 15 kl. 11:02

Ränteavdrag på väg bort

Finansmarknadsminister Per Bolund (mp) har börjat diskutera ett avskaffande eller reducering av ränteavdragen för att komma åt hushållens skuldbubbla. Vid nuvarande räntenivåer är läget förstås perfekt, men antagligen är bara Bolund ironisk.

Till Schibsted/SvD säger Bolund följande:"Vi har sagt att vi gärna vill ha en bred diskussion och brett samtal just om hur man ska se på den samlade bilden av hushållens skuldsättning, men också om ränteavdragen.

DI - 09 jan 15 kl. 08:12

Ledare: Hjälp Bolund att sänka ränteavdraget

Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) har bjudit in allianspartierna till samtal om ränteavdraget och andra frågor som rör bolånetillväxten. Det finns en speciell anledning till att de inbjudna bör komma till finansdepartementet och diskutera med ett öppet sinne. Det handlar om politikernas övertygelse om att ränteavdraget är omöjligt att röra.

SvD - 27 nov 14 kl. 05:58

Bolund öppnar för minskning av ränteavdraget på sikt

Systemet med amorteringsfria lån kommer inte vara kvar. Alla påverkas, menar finansmarknadsminister Per Bolund, som öppnar för en möjlig minskning av ränteavdraget på sikt. Samtidigt tror han att amorteringskravet kan få större effekter än vad Riksbanken förutspår..

SvD - 27 nov 14 kl. 05:58

Bolund öppnar för minskning av ränteavdraget på sikt

Systemet med amorteringsfria lån kommer inte vara kvar. Alla påverkas, menar finansmarknadsminister Per Bolund, som öppnar för en möjlig minskning av ränteavdraget på sikt. Samtidigt tror han att amorteringskravet kan få större effekter än vad Riksbanken förutspår..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Handelsbankens vd går i pension

Styrelsen har på tisdagen accepterat hans önskemål och inleder omedelbart rekryteringsprocessen för att finna en ny vd. Anders Bouvin är 60 år gammal och har arbetat på SHB i över 30 år samt har varit vd sedan hösten 2016. Dessförinnan var han chef för bankens brittiska verksamhet.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Hernhag: Börsen vid avgörande skede trots högkonjunkturen

Läs också: Sandviks resultat under förväntan Botten är nådd enligt teknisk analys Sandviks rapport innebar 11 procent högre orderingång under det tredje kvartalet. Detta jämfört med samma kvartal föregående år. Justerar vi för valutakurser och tar det i jämförbara enheter var tillväxten 9 procent.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Få koll inför onsdagens rapporter

Rapporter onsdag 24 oktober: Nordea (kl 6.30)
SHB (kl 6.45)
Axfood (kl 7.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Swedbank bland de bästa högutdelarna

Storbankerna har sannerligen varit i blickpunkten senaste veckorna efter penningtvättsskandalen i Baltikum där Danske Bank hittills framstått som den största skurken. Men oron har smittat av sig även på övriga banker – inte minst de svenska storbankerna som dalat kraftigt i kurs. Det gäller inte minst Swedbank som har den allra största verksamheten i Baltikum av svenska banker, men banken försvarar sig i samband med rapporten att Swedbank fokuserar på inhemska kunder i Baltikum och inte har haft några av de namn som förekommit som kunder.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Sandviks resultat under förväntan

Sandviks resultat före skatt blev 5.065 miljoner kronor i det tredje kvartalet 2018. Ett genomsnitt av 17 analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, var ett resultat före skatt på 5.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Arjo in i Nordeas modellportfölj

”Under många år har Arjo utvecklats svagt jämfört med den underliggande marknaden. Med fokus på tillväxt och eliminering av interna störningar räknar vi med att Arjo kommer att återgå till tillväxt i år. Aktien handlas till låga värderingsmultiplar och värderingsrabatten mot jämförelsebolagen väntas minska i takt med att Arjo uppvisar bättre tillväxtsiffror”, bedömer Nordea.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Här är tisdagens färska analyser

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Arjo till 22 kr från 20 kr. Rekommendationen sälj upprepas dock. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Analytiker: Paradox bästa tillväxtcaset bland gamingbolagen

Det skriver Carnegie i en analys där rekommendationen höjts till köp (behåll), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på tisdagen. Riktkursen är oförändrat 165 kr, att jämföra med de knappa 127 kr aktien handlas till i tisdagsöppningen. Sett till de tre senaste månaderna har Paradox backat med drygt 40 procent.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Analytikerna: Resultatet visar på stabilt Swedbank

”Det var ett bra resultat, bland annat som en följd av låga kreditförluster”, säger Matti Ahokas, analytiker på Danske Bank, till Nyhetsbyrån Direkt och gör summeringen att ”det ser stabilt ut” och att det bör ge visst stöd åt aktien. Även Morgan Stanley påpekar att det justerade resultatet före kreditförluster var ett par procent bättre än väntat. Räntenettot var visserligen aningen klent medan provisionsnettot var bättre än förväntan, fortsätter investmentbanken som även pekar ut en stark kapitalposition.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Cellavision dubblerade resultatet

Nettoomsättningen uppgick till 84,3 miljoner kr (61,3). Den organiska tillväxten var 33 procent (-11). Rörelseresultatet blev 21,0 miljoner kr (10,2) och rörelsemarginalen blev 24,9 procent (16,7).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.