YLE > Finland

Monday, 18 June, 08:03

YLE - 24 maj 18 kl. 05:52

Lyckat försök med mobilförbud i Mattlidens gymnasium - "Bättre i provet, bättre på betyget, gladare miner där hemma!"Försöket med att begränsa elevernas använding av mobiltelefoner under lektionen har lyckats bra. Både lärare och elever i Mattlidens gymnasium i Esbo är nöjda..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Mattlidens, Esbo

Dela artikeln

1002 delningar på Facebook.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Trafikskyddet: Var fjärde ungdom känner någon som har kört drogpåverkad

En fjärdedel av ungdomarna i åldern 15-20 år känner personligen någon som har kört ett fordon under drogpåverkan. En överväldigande majoritet anser också att köra påverkad är en allvarlig eller mycket allvarlig trafikförseelse..

YLE - 1 timme sedan

Teuvo Hakkarainen ställs inför rätta för sexuellt ofredande och misshandel – följ direktsändningen från rätten klockan 8.45

Åtalet gäller att Hakkarainen i december med tvång försökte kyssa Veera Ruoho då hon satt i riksdagens café. Yle sänder direkt från rätten med start klockan 8.45..

YLE - 2 timmar sedan

Forststyrelsen polisanmäler markbranden i Sibbo storskogs nationalpark

Det skulle ha kunnat sluta riktigt dåligt då någon gjorde upp en lägereld i Sibbo storskogs nationalpark för två söndagar sedan. Nu har Forststyrelsen polisanmält markbranden som följde..

YLE - 2 timmar sedan

Över 60 Uberchaufförer har överklagat till hovrätten, vill inte bli av med det de tjänat: "Tänkte att det här inte är möjligt i Finland"

Uber gör i och med nya taxilagen comeback i Finland men rättsprocesserna mot tidigare Uberchaufförer pågår fortfarande. Över 60 chaufförer har överklagat domar till hovrätten. Största delen har utländsk bakgrund och en säger att han inte trodde att det här var möjligt i Finland..

YLE - 2 timmar sedan

Livsviktiga adrenalininpennor slut - "Så här katastrofalt har jag inget minne av att det skulle ha varit förut"

Situationen är kritisk för allergiker och personer som till exempel är överkänsliga för getingstick. Tillverkaren Mylan säger man att de bara kan hoppas på att läget förbättras nästa säsong..

YLE - 3 timmar sedan

Allt fler poliser orkar inte i jobbet – "Alla har vi våra gränser och vid något skede kommer den gränsen emot"

Under det senaste decenniet har antalet poliser minskat från över 8000 till drygt 7000, samtidigt som arbetet har blivit allt mer krävande. Vid polisernas fackförbund säger man att arbetsbördan håller på att bli för stor och att allt fler poliser funderar på att byta bransch..

YLE - 3 timmar sedan

Trumps USA spär på den globala osäkerheten – Carl Bildt: "Vi måste göra mer tillsammans i Europa"

Frågetecknen kring USA:s utrikes- och säkerhetspolitiska linje betyder att vi måste göra mer tillsammans i Europa. Det säger tidigare svenska stats- och utrikesministern Carl Bildt som är aktuell i samband med Gullrandadiskussionerna som fortsätter i dag, måndag..

YLE - 3 timmar sedan

Borgås skolbyggen och renoveringar blir ofta dyrare än väntat – politiker: ”Vi måste kunna lita på fakta"

Det senaste fallet är Kvarnbackens skola. Kostnadsberäkningen håller inte och renoveringen beräknas bli en miljon euro dyrare än budgeterat. Bildningsnämndens ordförande är upprörd..

YLE - 12 timmar sedan

"Emilia": "Jag vill inte leta efter orden då jag talar om mitt illamående" - stor brist på svenskspråkiga terapeuter

I flera år har man försökt få till stånd en utbildning för psykoterapeuter på svenska i Helsingfors, men intresset har inte varit tillräckligt på många år. För många är det enklare att söka sig till en finskspråkig terapeut..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.