YLE > Finland

Thursday, 24 January, 12:18

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Ständig brist på transplantationsorgan i Finland - köerna är långa och alla patienter hinner inte få nytt organ i tid

I fjol genomfördes 393 organtransplantationer i Finland. Ändå råder det fortsatt brist på transplantationsorgan, uppger Njur- och leverförbundet..

YLE - 45 minuter sedan

Djur, natur och berättelsen om en ö - så ska det se ut i ÅUCS nya sjukhus

En berättelse om en ö ska forma det visuella i ÅUCS nya sjukhus. Konstnärer i Egentliga Finland har skickat över 80 förslag på konstverk. Se bilder!.

YLE - 30 minuter sedan

Färre barn i Finland kan leda till flexibla pensioner - i framtiden kan pensionen variera i takt med ekonomin

Ifall nativiteten fortsätter att sjunka och blir det nya normala - då måste vi i god tid lyfta fram pensionerna till diskussion, uppger Pensionsskyddscentralen. I en ny bok inbjuder centralen till samtal om hur man ska finansiera pensionerna i framtiden, om skattebetalarna blir allt färre..

YLE - 6 timmar sedan

När du röstar på Djurrättspartiet kan rösten gå till Piraterna - valförbunden är de små partiernas chans

Valförbunden leder sällan till att små partier får en kandidat invald i riksdagen. Ändå uppstår mer eller mindre udda konstellationer inför varje val. Orsaken är upplevd orättvisa i valsystemet..

YLE - 1 timme sedan

Bildningsnämnden ger tummen upp för ny skolbyggnad i Ingå - men den ska rymma många elever

Efter långa uträkningar konstaterade tekniska nämnden i slutet av 2018 att det är lönsammast att bygga en ny skolbyggnad istället för att renovera Kyrkfjärdens skola. Bildnings- och välfärdsnämnden håller med, men tycker ändå man tänkt för småskaligt..

YLE - 1 timme sedan

Vårdreformen kan falla på Åland - skulle försvaga Ålands grundlagsenliga självstyre

Riksdagens grundlagsutskott har hittat ett nygammalt problem som betyder mera jobb för riksdagen i frågan om landskaps- och hälsovårdsreformen. Samtidigt knakar det i fogarna på regeringen, när partierna skyller reformens problem på varandra. Listan är lång på de problem som grundlagsexperter har hittat, och Ålands självstyre är det senaste..

YLE - 2 timmar sedan

Wasa Express fortfarande på landbacken i Tallinn - tillbaka i trafik 28 januari

Reparationerna av Wasa Express drar igen ut på tiden. Nu är beskedet att den första avgången efter dockningen i Tallinn sker på måndag 28 januari..

YLE - 2 timmar sedan

Byggbolaget Hartela: Citymarket på västra åstranden i Borgå klart tidigast 2021 – oklart vem som ska driva hotellet

Nu är det klart att byggbolaget Hartela kan gå vidare med hotell- och Citymarketbygget i Borgå. Byggandet kommer kanske i gång i höst..

YLE - 5 timmar sedan

Axxell vill låta studerande bygga hus i Karis

Inom utbildningen för husbyggnad planerar man att studerande ska bygga enplanshus som sedan sätts till salu. Därför vill Axxell utbildning Ab arrendera tomter som ligger nära varandra och skolan i Karis..

YLE - 5 timmar sedan

Lägst i Nyland och högst i Mellersta Österbotten - Så här ser kommunalskatten ut 2019

Kommunalskatten stiger med nästan en halv procentenhet i medeltal och ligger nu på 19,88 procent. Den som önskar ha en låg kommunalskattesats ska packa väskan och flytta till Grankulla eller åländska Jomala..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.