Expressen > Opinion

Thursday, 24 January, 08:05

Expressen - 24 maj 18 kl. 05:00

S väljer gratis busskort framför flyktingbarnenI sin iver att klamra sig fast vid makten har Morgan Johansson och Socialdemokraterna glömt vad som är viktigt.Att prioritera sommarlovskort framför flyktingars liv är fullständigt förkastligt, skriver Luf:s Joar Forssell..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Morgan Johansson, Socialdemokraterna, Luf, Joar Forssell

Dela artikeln

1074 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: S väljer, gratis, busskort, framför, flyktingbarnen
Länstidningen i Jämtland - 1 timme sedan

Insändare: Gratis busskort gör unga orörliga

Jag frågar mig om beslutet att införa gratis busskort för alla barn och ungdomar 6-19 år i....

Sydsvenskan - 27 jul 15 kl. 06:58

Gratis busskort till asylsökande

Alla asylsökande i Kalmar län får ett gratis busskort som gäller i hela länet. Tanken är att satsningen ska minska isoleringen för dem som bor långt ifrån större samhällen, rapporterar SVT Nyheter Småland.Kalmar är först ut i landet med gratis busskort.

Helsingborgs Dagblad - 27 jul 15 kl. 06:58

Gratis busskort till asylsökande

Alla asylsökande i Kalmar län får ett gratis busskort som gäller i hela länet. Tanken är att satsningen ska minska isoleringen för dem som bor långt ifrån större samhällen, rapporterar SVT Nyheter Småland.Kalmar är först ut i landet med gratis busskort.

ÖstersundsPosten - 26 mar 15 kl. 15:56

Gratis busskort även i Krokom

Allt fler av länets kommuner väljer att ge ungdomar upp till 19 år gratis busskort..

UT - 25 aug 18 kl. 01:00

Väljarnas fråga: Seniorerna ifrågasätter åldersgräns för gratis busskort

Det pratas ofta politik kring borden på Oasen, speciellt när valet nalkas. Åldersgränsen för pensionärernas fria busskort är något som höjer pulsen lite extra hos många, och det är en het fråga till kommunens partier. – Ett gratis busskort kan göra stor skillnad för många – jag vet hur en del kämpar med låg pension, säger Lars-Åke Dahlström, 74 år.

GöteborgsPosten - 21 apr 17 kl. 05:00

Seniorer får betala trots gratis busskort

Ett antal pensionärer på Lilla Askerön i Tjörn kan inte resa gratis trots att de har gratis busskort. De måste nämligen passera Orust och en taxegräns för att komma till sin hemkommun..

NT - 18 feb 11 kl. 10:22

Gratis busskort för alla gymnasister

Söderköpings kommun vill att alla elever som studerar på gymnasiet Nyströmska skolan, oavsett var de är bosatta, ska få gratis busskort..

NSD - 24 apr 12 kl. 17:14

Studenter vid Luleå tekniska universitet föreslås få gratis busskort

Utvecklingskontoret och ekonomikontoret föreslår att studenter vid Luleå tekniska universitet får gratis busskort från LLT under kommande höst- och vårtermin..

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Tillväxtverket säger nej till gratis busskort för unga

Tillväxtverket säger nej till gratis busskort för länets unga invånare mellan 6 och 20 år..

ÖstersundsPosten - 12 jun 13 kl. 04:13

Gratis busskort för unga i Berg

Det blir gratis busskort för barn och ungdomar i Berg från årsskiftet. Det beslutade kommunstyrelsen vid sitt sammanträde i går. Kortet gäller för åldrarna 6?

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Kör över vårt folk, Löfven – klimatet måste räddas

Tyvärr är vi svenskar som en nation av tonåringar utan konsekvensanalys. Släpp taget om väljarstödet, Löfven. Våga vara obekväm och kör över oss och våra klimatkatastrofala vanor med en statlig hockeytackling.

Expressen - 15 timmar sedan

Därför betalar SVT rättegångskostnaderna för flyktingsmugglarna

Varför ska folket betala för SVT:s flyktingsmugglare? undrade Moderaternas Jan Ericson och Lars Beckman. Nu svarar SVT:Teamet hamnade i en helt oplanerad situation där många svåra frågor ställdes på sin spets.

Expressen - Igår: 06:10

Åklagarmyndigheten bryter mot grundlagen

Åklagarmyndigheten följer gärna offentlighetsprincipen – så länge medierna inte använder informationen i sin bevakning. Att undvika medierapportering får aldrig vara ett skäl att tänja på grundlagen, skriver Ulf Fahlén och Emma Boëthius från Nyhetsbyrån Siren..

Expressen - Igår: 17:44

Vindkraften ersätter stängda kärnkraften

Naiva miljödrömmar har skapat elbrist och nu behöver kärnkraften byggas ut, varnade M-politikern Joakim Karlsson. Nu får han svar från Svensk Vindenergi: Vindkraftsutbyggnaden ersätter gott och väl de 14 TWh som försvinner när Oskarshamn 2 och Ringhals 1 & 2 stänger, skriver vd Charlotte Unger Larson..

Expressen - I förrgår: 06:10

Varför ska folket betala för SVT:s flyktingsmugglare?

Att SVT betalar rättegångskostnaden för sina tre medarbetare som dömts för flyktingsmuggling är uppseendeväckande. Vilken paragraf i sändningstillståndet menar SVT:s ledning sanktionerar detta? frågar sig de moderata riksdagsledamöterna Jan Ericsson och Lars Beckman..

Expressen - 21 jan 19 kl. 06:15

Är det ens möjligt att stoppa gula västarna?

De gula västarna har sett vad Facebook kan åstadkomma – när en flod av både smittsamma och dödsbringande sanningar matas ut. Vem ska hålla ihop ett samhälle om tusentals motstridiga krafter utan ansvar och struktur ger sig ut i explosivt våld? skriver Helena Rivière..

Expressen - 20 jan 19 kl. 07:15

Min bok förvanskades av statens åsiktspolis

Det som hände med min bok "Det stora könsexperimentet" riskerar att vara toppen av ett isberg, där man accepterar synnerligen odemokratiska värderingar från tjänstemän. Bara de kommer från rätt håll – från de förment goda, skriver psykiatern David Eberhard..

Expressen - 19 jan 19 kl. 07:10

Därför behöver Sverige ett medborgarskapstest

Min upplevelse är att svenskar hellre talar om individuella skillnader än om delade värderingar, och att ni har utvecklat en ironisk distans till många av era ritualer.Ett medborgarskapstest för invandrare erbjuder Sverige en chans att anpassa sig till framtiden, skriver amerikanske gästprofessorn Mark S Weiner, författare till boken "Klanvälde"..

Expressen - 18 jan 19 kl. 11:58

Äpplet fick mogna – sen föll det i Löfvens hand

Tålmodig, stryktålig, lugn, utan att låta sig provoceras men med väderkornet bestämt riktat mot statsminsiterposten har Löfven väntat ut de andra, till dess äpplet mognat och fallit i hans hand.Särskilt två omständigheter är av intresse för att förstå de borgerligas nederlag, skriver statsvetaren Leif Lewin..

Expressen - 18 jan 19 kl. 06:00

Sjöstedts pipande stoppar inte Löfven

S kan faktiskt tala sanning när de försvarar uppgörelsen. Höga marginalskatter på arbetsinkomster är inte bra, arbetsrätten behöver anpassas till nya förhållanden och hyresregleringen försvårar bostadsbristen, skriver S-profilen Kjell-Olof Feldt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.