Expressen > Opinion

Friday, 17 August, 21:34

Expressen - 24 maj 18 kl. 05:00

S väljer gratis busskort framför flyktingbarnenI sin iver att klamra sig fast vid makten har Morgan Johansson och Socialdemokraterna glömt vad som är viktigt.Att prioritera sommarlovskort framför flyktingars liv är fullständigt förkastligt, skriver Luf:s Joar Forssell..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Morgan Johansson, Socialdemokraterna, Luf, Joar Forssell

Dela artikeln

1078 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: S väljer, gratis, busskort, framför, flyktingbarnen
Sydsvenskan - 27 jul 15 kl. 06:58

Gratis busskort till asylsökande

Alla asylsökande i Kalmar län får ett gratis busskort som gäller i hela länet. Tanken är att satsningen ska minska isoleringen för dem som bor långt ifrån större samhällen, rapporterar SVT Nyheter Småland.Kalmar är först ut i landet med gratis busskort.

Helsingborgs Dagblad - 27 jul 15 kl. 06:58

Gratis busskort till asylsökande

Alla asylsökande i Kalmar län får ett gratis busskort som gäller i hela länet. Tanken är att satsningen ska minska isoleringen för dem som bor långt ifrån större samhällen, rapporterar SVT Nyheter Småland.Kalmar är först ut i landet med gratis busskort.

ÖstersundsPosten - 26 mar 15 kl. 15:56

Gratis busskort även i Krokom

Allt fler av länets kommuner väljer att ge ungdomar upp till 19 år gratis busskort..

GöteborgsPosten - 21 apr 17 kl. 05:00

Seniorer får betala trots gratis busskort

Ett antal pensionärer på Lilla Askerön i Tjörn kan inte resa gratis trots att de har gratis busskort. De måste nämligen passera Orust och en taxegräns för att komma till sin hemkommun..

NT - 18 feb 11 kl. 10:22

Gratis busskort för alla gymnasister

Söderköpings kommun vill att alla elever som studerar på gymnasiet Nyströmska skolan, oavsett var de är bosatta, ska få gratis busskort..

NSD - 24 apr 12 kl. 17:14

Studenter vid Luleå tekniska universitet föreslås få gratis busskort

Utvecklingskontoret och ekonomikontoret föreslår att studenter vid Luleå tekniska universitet får gratis busskort från LLT under kommande höst- och vårtermin..

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Tillväxtverket säger nej till gratis busskort för unga

Tillväxtverket säger nej till gratis busskort för länets unga invånare mellan 6 och 20 år..

ÖstersundsPosten - 12 jun 13 kl. 04:13

Gratis busskort för unga i Berg

Det blir gratis busskort för barn och ungdomar i Berg från årsskiftet. Det beslutade kommunstyrelsen vid sitt sammanträde i går. Kortet gäller för åldrarna 6?

NSD - 18 jun 13 kl. 07:37

Politiker oeniga om gratis busskort

Kommunen ska dela ut gratis busskort till nya studenter i Luleå. Men bara om det går med i kåren. Beslutet skapar stor oenighet bland politikerna..

NSD - 29 aug 13 kl. 21:23

Gratis busskort har gett 188 nya Luleåbor

Gratis busskort har hittills gett 188 nya medborgare i Luleå..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 16 timmar sedan

Vänsterns fanbärare har inte rent mjöl i påsen

Sången om rättvisa och frihet som Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiet sjunger är falsk, hävdar tidigare partimedlemmen Magnus Utvik.Han listar fyra punkter som V måste genomföra:"Ett förverkligande leder troligen till slutet för partiet"..

Expressen - Igår: 05:00

Så döljs arbetslösheten hos Sveriges nyanlända

Sverige har redan i dagens högkonjunktur stora problem med arbetslöshet bland nyanlända. Frågan är hur stor krisen kommer att bli när konjunkturen vänder? skriver Nima Sanandaji och Erik Sjölander..

Expressen - 14 aug 18 kl. 17:30

Kan man bränna bilar är man vuxen nog att straffas

Bilar brinner, maskerade män bär på molotov cocktails, människor skriker och smällar dånar mellan bostadshusen. En scen från en krigszon? Nej, det här är faktiskt Sverige 2018.

Expressen - 14 aug 18 kl. 05:00

Det kontantlösa samhället ställer till stora problem

Utvecklingen mot det kontantlösa samhället drivs främst av bankerna som drar in stora pengar på kortavgifter. Samtidigt ställer det till rejäla problem för många äldre, problem som inte får viftas bort som grinig teknikfientlighet utan måste tas på allvar, skriver Jöran Rubensson..

Expressen - 13 aug 18 kl. 05:00

Sveriges skattesystem är riggat för de rikaste

I Djursholm har man landets högsta inkomster och gör de största ROT- och RUT- avdragen. Det är också de som tjänat mest på avskaffandet av fastighetsskatten. Vi behöver ett skattesystem riggat för vanligt folk, skriver Ulla Andersson (V)..

Expressen - 12 aug 18 kl. 13:26

Våra söner mördas – lyssna på oss mammor

Politiker måste sluta komma med skamlösa förslag som utegångsförbud i förorten. Lyssna i stället på oss som utsätts för våldet, skriver Carolina Sinisalo..

Expressen - 12 aug 18 kl. 05:00

Kristersson prioriterar flyg till Las Vegas före klimatet

De senaste tre åren har varit de varmaste någonsin. För två år sedan utrotades det första däggdjuret av klimatförändringar.Men för Ulf Kristersson (M) är färre direktflyg till Vegas ett större problem än klimathotet, skriver Gustav Fridolin (MP)..

Expressen - 11 aug 18 kl. 05:00

Min morfar var nazist – det är min skyldighet att berätta

I hela mitt liv har jag känt skuld och mått dåligt över vad min morfar var en del av. Om den här texten får en enda människa att tänka till vet jag att jag har gjort något rätt, skriver Rebekka Sieger..

Expressen - 10 aug 18 kl. 05:00

Du är skyldig väljarna ett svar, Kristersson

De gamla Moderaterna är tillbaka. Anställningstryggheten ska försämras genom att "modernisera" turordningsreglerna i las.Men exakt vad det innebär vill Ulf Kristersson (M) inte berätta - trots att fyra miljoner svenskar påverkas, skriver Ylva Johansson (S)..

Expressen - 09 aug 18 kl. 05:00

Vi poliser måste kunna visa mer ödmjukhet

Vi poliser ska självklart stötta den inblandade personalen och visa förståelse för att man kan göra missbedömningar. Men det ändrar inte det faktum att skjutningen av Eric Torell var en missbedömning som fick ödesdigra konsekvenser, skriver polisen Martin Marmgren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.