GöteborgsPosten > Opinion

Saturday, 23 June, 21:31

GöteborgsPosten - 24 maj 18 kl. 05:00

Sonesson: Ge kommunerna mer makt över strandskyddetDet är utmärkt att strandskyddet nu lyfts i valrörelsen. Det är orimligt att länsstyrelser kan besluta att en hel kuststräcka omfattas av strandskydd på hundratals meter. Det måste finnas proportioner i ett glesbefolkat land som har bland mest stränder i hela världen per capita..
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

193 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SonessonGe , kommunerna, mer, maktöver , strandskyddet
SvD - 20 apr 17 kl. 21:00

”Ge kommunerna mer makt över bostadsbyggandet”

Staten bör ställa hårdare krav på kommunerna att planera för bostäder till hushåll med låga inkomster. Men kommunerna måste samtidigt ges mer makt att påverka vilka typer av bostäder som byggs, även för projekt som sker på privat mark. Det skriver professorerna Thomas Kalbro och Hans Lind..

Skånskan - 25 okt 16 kl. 15:58

Alliansen vill ge mer makt åt skolorna

STAFFANSTORP Den styrande alliansens budgetförslag för 2017 innebär att skolpengen ökar med 25 miljoner samtidigt som de centrala resurserna stramas åt.
Någon skattehöjning föreslås inte.Förslaget om ökad skolpeng ska, enligt alliansen, ge mer makt åt skolorna och samtidigt innebära att de tidigare ”snabbt ökande centrala resurserna flyttas ut till skolorna via skolpengen”.

Skånskan - 23 feb 17 kl. 01:00

EU-par­la­mentet vill ge EU ännu mer makt

ERWP.fif(0)EU-par­la­mentet har dis­ku­terat EU:s fram­tid, i ljuset av det brit­tiska ut­trä­det. Men tvärt emot vad de­batten i öv­rigt handlar om, att lyssna mer på med­bor­ga­rna om vad EU bör ägna sig åt och av­stå från att läg­ga sig i, vill EU-par­la­mentets ma­jo­ri­tet utöka EU:s makt vä­sent­ligt.

Sydsvenskan - 09 okt 11 kl. 06:30

Ju större torg desto mer makt

Torgens arkitektur: Ju större torg, desto mer makt, desto mer kraft i reaktionen. Dan Hallemar, arkitekturskribent och redaktör för tidskriften Arkitektur, funderar kring torg:
Ju mer torget är skapat som maktuttryck, desto starkare blir kraften i reaktionen. Det är något man kan ana, även om jag inte har några egentliga belägg för det.

Alliansfritt Sverige - 05 maj 14 kl. 08:36

Folkpartiet – de enda som vill se mer makt till EU

26 miljoner arbetslösa, ökad korruption och mindre insyn. Det är inte konstigt att många nu förändrar sin EU-politik och vill minska makten i Bryssel. Centerpartiet vill se ”ett smalare EU” och Kristdemokraterna vill se ”ett mindre och mer ändamålsenligt EU”.

SR - 09 aug 13 kl. 11:54

Mer makt åt regionerna ska ge fler bostäder

Regeringen vill ge mer makt åt regionerna när det gäller att planera för nya bostäder. Det hotar väsentliga delar av det kommunala självstyret och är kontroversiellt. Bostadsminister Stefan Attefall tillsätter en kommitté för utreda mer regional makt i planprocessen:.

Nyhetskanalen - 04 jun 12 kl. 18:20

Mer makt åt kvinnor bästa medicinen mot fattigdom

Trots tillväxt råder fortfarande undernäring och fattigdom i Afrika söder om Sahara och avgörande för att förändra situationen är ökad makt åt kvinnorna, enligt en ny FN-rapport. - Hälften av jordbrukarna är kvinnor men de har inte lika stor tillgång till mark och kapital som män. Att kvinnorna får mer makt är avgörande inte minst eftersom de lägger större delen av sina pengar på mat och utbildning åt barnen, säger chefen för UNDP:s Afrikabyrå.

Alliansfritt Sverige - 11 jul 11 kl. 20:00

KDU:are vill ge SDU mer makt

SDU. Zeth Arkö Gogman från Kristdemokratisk Ungdom-Södermalm är arg. Mycket arg.

Nyheter 24 - 27 maj 12 kl. 11:56

Eric Rosén: "Ingen tycks ha fattat hur mycket mer makt SD kan komma att få"


KRÖNIKA. De har suttit i riksdagen i 600 dagar. Fortfarande tas de inte på allvar som politisk maktfaktor.

Skånskan - 20 nov 16 kl. 09:00

Mer makt till den som har hemvård

ESLÖV De Eslövsbor som behöver anlita hemvården ska få ökat inflytande. Efter biståndsbedömning tilldelas de tidsblock som de kan styra mer över än idag.
– Det blir mer makt till den enskilde, säger vård- och omsorgsnämndens ordförande Tony Hansson (S).

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - Igår: 06:45

Svend Dahl: Blir Sverige som Danmark?

Det är troligt att migrationen kommer att överskugga alla andra politiska frågor i Sverige. Allt fler spekulera i att vi efter valet i september står inför en politisk utveckling som kommer att påminna om det danska 00-talet, skriver statsvetaren och gästskribenten Svend Dahl..

GöteborgsPosten - I förrgår: 05:00

Boscanin: S låter inkompetens toppa listan

Riksdagsledamöter ska vara folkets främsta företrädare. Hur väl kan man företräda medborgarna om man i handling visat att man utsätter dem för fara?.

GöteborgsPosten - 20 jun 18 kl. 19:39

Norrköping säljer mittfältare

GöteborgsPosten - 20 jun 18 kl. 19:41

JO-kritik för raderat mejl om sextrakasserier

GöteborgsPosten - 20 jun 18 kl. 19:47

Besked: Ny operatör till skånsk flygplats

GöteborgsPosten - 20 jun 18 kl. 19:50

Självmordsbombare dödade fyra i östra Libyen

GöteborgsPosten - 20 jun 18 kl. 19:53

Regeringen: Separatister mördar i Kamerun

GöteborgsPosten - 20 jun 18 kl. 20:00

"Det är de aktiva som hamnar i kläm"

15 juni var säsongen över. 7 juli börjar försäsongsträningen. "Vi handbollsspelare hamnar i kläm", säger landslagsstjärnan Mikael Appelgren från Uddevalla om det tuffa spelprogrammet och förbund som inte kan komma överens..

GöteborgsPosten - 20 jun 18 kl. 20:23

V-kritik mot Löfvens öppning för asylläger

Statsminister Stefan Löfven (S) öppnar i en intervju med TT för att se över ett förslag om asylläger utanför EU. Nu får Löfvens uttalande skarp kritik från Vänsterpartiet..

GöteborgsPosten - 20 jun 18 kl. 20:44

Janet Jackson talar ut om sin depressionOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.