GöteborgsPosten > Opinion

Wednesday, 23 January, 12:44

GöteborgsPosten - 24 maj 18 kl. 05:00

Sonesson: Ge kommunerna mer makt över strandskyddetDet är utmärkt att strandskyddet nu lyfts i valrörelsen. Det är orimligt att länsstyrelser kan besluta att en hel kuststräcka omfattas av strandskydd på hundratals meter. Det måste finnas proportioner i ett glesbefolkat land som har bland mest stränder i hela världen per capita..
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

193 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SonessonGe , kommunerna, mer, maktöver , strandskyddet
SvD - 20 apr 17 kl. 21:00

”Ge kommunerna mer makt över bostadsbyggandet”

Staten bör ställa hårdare krav på kommunerna att planera för bostäder till hushåll med låga inkomster. Men kommunerna måste samtidigt ges mer makt att påverka vilka typer av bostäder som byggs, även för projekt som sker på privat mark. Det skriver professorerna Thomas Kalbro och Hans Lind..

Skånskan - 25 okt 16 kl. 15:58

Alliansen vill ge mer makt åt skolorna

STAFFANSTORP Den styrande alliansens budgetförslag för 2017 innebär att skolpengen ökar med 25 miljoner samtidigt som de centrala resurserna stramas åt.
Någon skattehöjning föreslås inte.Förslaget om ökad skolpeng ska, enligt alliansen, ge mer makt åt skolorna och samtidigt innebära att de tidigare ”snabbt ökande centrala resurserna flyttas ut till skolorna via skolpengen”.

Skånskan - 23 feb 17 kl. 01:00

EU-par­la­mentet vill ge EU ännu mer makt

ERWP.fif(0)EU-par­la­mentet har dis­ku­terat EU:s fram­tid, i ljuset av det brit­tiska ut­trä­det. Men tvärt emot vad de­batten i öv­rigt handlar om, att lyssna mer på med­bor­ga­rna om vad EU bör ägna sig åt och av­stå från att läg­ga sig i, vill EU-par­la­mentets ma­jo­ri­tet utöka EU:s makt vä­sent­ligt.

Sydsvenskan - 09 okt 11 kl. 06:30

Ju större torg desto mer makt

Torgens arkitektur: Ju större torg, desto mer makt, desto mer kraft i reaktionen. Dan Hallemar, arkitekturskribent och redaktör för tidskriften Arkitektur, funderar kring torg:
Ju mer torget är skapat som maktuttryck, desto starkare blir kraften i reaktionen. Det är något man kan ana, även om jag inte har några egentliga belägg för det.

Alliansfritt Sverige - 05 maj 14 kl. 08:36

Folkpartiet – de enda som vill se mer makt till EU

26 miljoner arbetslösa, ökad korruption och mindre insyn. Det är inte konstigt att många nu förändrar sin EU-politik och vill minska makten i Bryssel. Centerpartiet vill se ”ett smalare EU” och Kristdemokraterna vill se ”ett mindre och mer ändamålsenligt EU”.

SR - 09 aug 13 kl. 11:54

Mer makt åt regionerna ska ge fler bostäder

Regeringen vill ge mer makt åt regionerna när det gäller att planera för nya bostäder. Det hotar väsentliga delar av det kommunala självstyret och är kontroversiellt. Bostadsminister Stefan Attefall tillsätter en kommitté för utreda mer regional makt i planprocessen:.

Nyhetskanalen - 04 jun 12 kl. 18:20

Mer makt åt kvinnor bästa medicinen mot fattigdom

Trots tillväxt råder fortfarande undernäring och fattigdom i Afrika söder om Sahara och avgörande för att förändra situationen är ökad makt åt kvinnorna, enligt en ny FN-rapport. - Hälften av jordbrukarna är kvinnor men de har inte lika stor tillgång till mark och kapital som män. Att kvinnorna får mer makt är avgörande inte minst eftersom de lägger större delen av sina pengar på mat och utbildning åt barnen, säger chefen för UNDP:s Afrikabyrå.

Alliansfritt Sverige - 11 jul 11 kl. 20:00

KDU:are vill ge SDU mer makt

SDU. Zeth Arkö Gogman från Kristdemokratisk Ungdom-Södermalm är arg. Mycket arg.

Nyheter 24 - 27 maj 12 kl. 11:56

Eric Rosén: "Ingen tycks ha fattat hur mycket mer makt SD kan komma att få"


KRÖNIKA. De har suttit i riksdagen i 600 dagar. Fortfarande tas de inte på allvar som politisk maktfaktor.

Skånskan - 20 nov 16 kl. 09:00

Mer makt till den som har hemvård

ESLÖV De Eslövsbor som behöver anlita hemvården ska få ökat inflytande. Efter biståndsbedömning tilldelas de tidsblock som de kan styra mer över än idag.
– Det blir mer makt till den enskilde, säger vård- och omsorgsnämndens ordförande Tony Hansson (S).

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Hamnkonflikten får ingen lösning utan Hamnarbetarförbundet

Idag inleds strejker och lockouts i svenska hamnar. Konflikten mellan arbetsgivarna och Hamnarbetarförbundet kommer inte lösas så länge fackföreningen inte får ett eget kollektivavtal..

GöteborgsPosten - 20 timmar sedan

Lär av misstagen, Löfven!

Många unga människor lever under hedersförtryck trots att det gått 17 år sedan Fadime Sahindal mördades av sin pappa. Politikerna har mycket att lära av den senfärdiga hanteringen av frågan..

GöteborgsPosten - 18 jan 19 kl. 03:27

Sverigeaktuell rappare anklagas för mord

Den franske rapparen MHD är anklagad för mord. Hans advokat säger i ett uttalande att anklagelserna kommer efter ett gängslagsmål i juli i fjol som ledde till att en ung man avled..

GöteborgsPosten - 18 jan 19 kl. 06:00

Snart ny säsong av "Stockholmspolisen"

GöteborgsPosten - 18 jan 19 kl. 06:00

Kallur och Björnstad leder Eldsjälsgalan

GöteborgsPosten - 18 jan 19 kl. 06:15

Lena Söderblom: "Mycket märklig upplevelse"

Hon slog igenom som en ekorrpigg Fröken April men levde länge i skuggan av sin berömde pappa. Under Lena Söderbloms dag på slottet berättar hon om hur det var att växa upp som kändisbarn..

GöteborgsPosten - 18 jan 19 kl. 07:53

Kevin Hart i "Monopol"-film

GöteborgsPosten - 18 jan 19 kl. 08:23

Vampire Weekend pytsar ut dubbelalbum

GöteborgsPosten - 18 jan 19 kl. 08:31

Här blir det teaterövningar hela våren

I december spelade de Dickens En julsaga för Strömstadsborna. Nu startar teatergruppen för ungdom vårterminen..

GöteborgsPosten - 18 jan 19 kl. 08:33

Fina formbesked från Laleh och Sarah Klang

Två starka låtar när Laleh och Sarah Klang släpper nytt samma dag. "Den sitter som en smäck redan efter en halv lyssning", skriver Johan Lindqvist..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.