GöteborgsPosten > Opinion

Friday, 17 August, 21:33

GöteborgsPosten - 24 maj 18 kl. 05:00

Sonesson: Ge kommunerna mer makt över strandskyddetDet är utmärkt att strandskyddet nu lyfts i valrörelsen. Det är orimligt att länsstyrelser kan besluta att en hel kuststräcka omfattas av strandskydd på hundratals meter. Det måste finnas proportioner i ett glesbefolkat land som har bland mest stränder i hela världen per capita..
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

193 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SonessonGe , kommunerna, mer, maktöver , strandskyddet
SvD - 20 apr 17 kl. 21:00

”Ge kommunerna mer makt över bostadsbyggandet”

Staten bör ställa hårdare krav på kommunerna att planera för bostäder till hushåll med låga inkomster. Men kommunerna måste samtidigt ges mer makt att påverka vilka typer av bostäder som byggs, även för projekt som sker på privat mark. Det skriver professorerna Thomas Kalbro och Hans Lind..

Skånskan - 25 okt 16 kl. 15:58

Alliansen vill ge mer makt åt skolorna

STAFFANSTORP Den styrande alliansens budgetförslag för 2017 innebär att skolpengen ökar med 25 miljoner samtidigt som de centrala resurserna stramas åt.
Någon skattehöjning föreslås inte.Förslaget om ökad skolpeng ska, enligt alliansen, ge mer makt åt skolorna och samtidigt innebära att de tidigare ”snabbt ökande centrala resurserna flyttas ut till skolorna via skolpengen”.

Skånskan - 23 feb 17 kl. 01:00

EU-par­la­mentet vill ge EU ännu mer makt

ERWP.fif(0)EU-par­la­mentet har dis­ku­terat EU:s fram­tid, i ljuset av det brit­tiska ut­trä­det. Men tvärt emot vad de­batten i öv­rigt handlar om, att lyssna mer på med­bor­ga­rna om vad EU bör ägna sig åt och av­stå från att läg­ga sig i, vill EU-par­la­mentets ma­jo­ri­tet utöka EU:s makt vä­sent­ligt.

Sydsvenskan - 09 okt 11 kl. 06:30

Ju större torg desto mer makt

Torgens arkitektur: Ju större torg, desto mer makt, desto mer kraft i reaktionen. Dan Hallemar, arkitekturskribent och redaktör för tidskriften Arkitektur, funderar kring torg:
Ju mer torget är skapat som maktuttryck, desto starkare blir kraften i reaktionen. Det är något man kan ana, även om jag inte har några egentliga belägg för det.

Alliansfritt Sverige - 05 maj 14 kl. 08:36

Folkpartiet – de enda som vill se mer makt till EU

26 miljoner arbetslösa, ökad korruption och mindre insyn. Det är inte konstigt att många nu förändrar sin EU-politik och vill minska makten i Bryssel. Centerpartiet vill se ”ett smalare EU” och Kristdemokraterna vill se ”ett mindre och mer ändamålsenligt EU”.

SR - 09 aug 13 kl. 11:54

Mer makt åt regionerna ska ge fler bostäder

Regeringen vill ge mer makt åt regionerna när det gäller att planera för nya bostäder. Det hotar väsentliga delar av det kommunala självstyret och är kontroversiellt. Bostadsminister Stefan Attefall tillsätter en kommitté för utreda mer regional makt i planprocessen:.

Nyhetskanalen - 04 jun 12 kl. 18:20

Mer makt åt kvinnor bästa medicinen mot fattigdom

Trots tillväxt råder fortfarande undernäring och fattigdom i Afrika söder om Sahara och avgörande för att förändra situationen är ökad makt åt kvinnorna, enligt en ny FN-rapport. - Hälften av jordbrukarna är kvinnor men de har inte lika stor tillgång till mark och kapital som män. Att kvinnorna får mer makt är avgörande inte minst eftersom de lägger större delen av sina pengar på mat och utbildning åt barnen, säger chefen för UNDP:s Afrikabyrå.

Alliansfritt Sverige - 11 jul 11 kl. 20:00

KDU:are vill ge SDU mer makt

SDU. Zeth Arkö Gogman från Kristdemokratisk Ungdom-Södermalm är arg. Mycket arg.

Nyheter 24 - 27 maj 12 kl. 11:56

Eric Rosén: "Ingen tycks ha fattat hur mycket mer makt SD kan komma att få"


KRÖNIKA. De har suttit i riksdagen i 600 dagar. Fortfarande tas de inte på allvar som politisk maktfaktor.

Skånskan - 20 nov 16 kl. 09:00

Mer makt till den som har hemvård

ESLÖV De Eslövsbor som behöver anlita hemvården ska få ökat inflytande. Efter biståndsbedömning tilldelas de tidsblock som de kan styra mer över än idag.
– Det blir mer makt till den enskilde, säger vård- och omsorgsnämndens ordförande Tony Hansson (S).

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Bilist körde av vägen och försvann

När räddningstjänsten kom fram till singelolyckan i Vänersborg fanns inte bilisten kvar på platsen..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

"Hemliga beundrare" tillbaka med ny säsong

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Intervjuer med Bergman blir podcast

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Antihjältar: Carina Rydberg

Carina Rydberg, den ratade, den som ingen kan älska. Men skriva kan hon, och i "Den högsta kasten" gör hon sig själv till antihjälten som ständigt misslyckas i kärlek..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Asienbörser välkomnar handelssamtal

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

"Lerins lärlingar" reser till Brasilien

Konstnären Lars Lerin konstskola för personer med funktionsnedsättningar återkommer till SVT nästa år. Den andra säsongen av "Lerins lärlingar" bjuder på ny skola, ny utställning – och en inspirationsresa till Brasilien..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Sällsynt gnagare dök upp efter tio år

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Pentagon sätter P för Trumps parad

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Vinstlyft och stigande orderingång för Peab

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

För lite kolhydrater förkortar livet

Att äta för lite kolhydrater kan förkorta livet med upp till fyra år. Måttliga mängder tycks vara det mest optimala. Då lever du längst, visar ny forskning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.