DI > Ekonomi

Friday, 22 June, 22:56

DI - 24 maj 18 kl. 04:58

Revansch för oljeaktierOljeaktier har inlett 2018 i raketfart i spåren av att oljepriset klättrar allt högre. Nu tittar allt fler bolag på möjligheten att återköpa aktier eller höja utdelningen.  .
Läs mer på DI

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Revanschför , oljeaktier
Cornucopia - 01 dec 16 kl. 08:01

Oljepris och oljeaktier kraftigt upp på OPEC-besked

Den olagliga prisbildningkartellen OPEC beslutade igår att begränsa sin oljeproduktion. Oljepriset och oljeaktier rusade på beskedet efter några dagars nedgång på osäkerhet om OPEC-beslut. Samtidigt stiger börserna måttligt i de asiatiska tidszonerna på morgonen.

E24 - 07 okt 11 kl. 13:06

Raset för oljeaktier bäddar för uppköp

Oljeaktier har tappat betydligt mer än själva råvaran. Nu tror många att det kan trigga en uppköpsvåg som kan sprida sig till de svenska oljebolagen..

DI - 01 dec 14 kl. 16:15

USA-börsen: Oljeaktier hämtar andan

De ledande amerikanska aktieindexen inledde den nya veckan i rött, sedan inköpschefsindex från både Kina och euroområdet sjunkit mer än väntat i november. Att oljepriset återhämtade sig något efter fredagens fall gav oljeaktier en chans att hämta andan, medan detaljhandelssektorn försvagades efter att försäljningen under långhelgen inte nått förväntningarna..

DI - 02 dec 14 kl. 18:02

USA-börser: Oljeaktier stiger

En oväntat stor ökning av bygginvesteringarna i USA gav tillsammans med en fortsatt uppgång i oljeaktier stöd på tisdagen. Bolagsaffärer satte även fokus på läkemedels- och halvledarindustrin..

Cornucopia - 20 dec 14 kl. 19:14

Upprekyl i oljeaktier

Oljepriset har marginellt återhämtat sig, eller åtminstone satt sin krasch på en mycket tillfällig paus under fredagen, men bra oljeaktier har återhämtat sig under veckan. Charts för Lundin Petroleum (OMX:LUPE), Canadian Oil Sands (TSX:COS) och Black Pearl (OMX:PXX SDB, TSX:PXX) följer nedan.
Även DNO (OSE:DNO) har återhämtat sig på motsvarande sätt, men min kursleverantör levererar inte historiska data för aktien, så en graf blir missvisande.

Affärsvärlden - 07 jan 15 kl. 09:35

DI: Tre attraktiva oljeaktier

Dagens Industri har identifierat tre intrassenta oljeaktier efter det stora oljeprisfallet..

Affärsvärlden - 08 jan 15 kl. 08:26

Merrill Lynch: Ett bra alternativ till oljeaktier

Med ett oljepris som sjunkit ner till nivån kring 50 dollar per fat råder Merrill Lynch till försiktighet med oljeaktier och rekommenderar istället sina klienter att välja naturgasaktier..

Cornucopia - 08 apr 15 kl. 09:04

Oljeaktier uppåt - COS återigen vid motstånd

Oljeaktierna gick starkt igår. Det kanadensiska fuloljebolaget Canadian Oil Sands (TSX:COS) befinner sig återigen vid ett motstånd.
Bland aktier som gick starkt igår hittar man exempelvis norska DNO International (OSE:DNO), som rusade +9.

PrivataAffärer - 08 apr 15 kl. 09:53

Oljeaktier stiger rejält efter Shells storaffär

Oljeaktier stiger generellt i den inledande Europahandeln efter att Shell öppnat förvärvsplånboken på vid gavel och betalat hela 47 miljarder pund för det brittiska gasbolaget BG Group till en budpremie om 48 procent jämfört med tisdagens....

Cornucopia - 15 apr 15 kl. 06:59

Rusning i nordamerikanska oljeaktier

Oljeaktierna på de nordamerikanska börserna rusade kraftigt på förnyade budrykten efter Shells bud på BG, kombinerat med en rek från Citigroup på brittiska Tullow Oil (LSE:TLW). Mindre oljebolag steg mer eller mindre kraftigt under gårdagen och uppgången kan komma att kompletteras i Europa idag.

Vid europeisk stängning hade det dubbelnoterade kanadensiska fuloljebolaget Black Pearl Resources (TSX:PXX, OMX:PXX SDB) stigit +5.

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Fällorna att se upp med när du hyr via Airbnb

Airbnb har blivit ett allt populärare alternativ när boende ska bokas under semestern. Men det finns några fällor att se upp med. "Många tror att avtalet är mellan dem som hyr och Airbnb men så är det inte", säger Karolin Kühn, rådgivare vid Konsument Europa.

DI - 3 timmar sedan

Grusad basketkarriär lade grunden för ett entreprenörsliv

GÖTEBORG Mikael Sundhall har tillsammans med kompanjonen Jonas Karlsson gått sin egen väg för att lyckas med sitt frukttjänsteföretag Fruktpaus..

DI - 6 timmar sedan

Trump hotar EU med 20-procentiga biltullar

Trump säger att han tänker eskalera sitt handelskrig med EU om de senare inte backar från sina mottullar genom att införa en 20-procentig tull på bilar, skriver han på twitter..

DI - 6 timmar sedan

Lista: Hänger din lön med?

Lönerna ökar för både arbetare och tjänstemän – och ökningen är nästan tre gånger större än den var förra året. Här kan du se om din timlön hänger med. .

DI - 6 timmar sedan

Merkel tonar ner förväntningar inför krismöte

Tysklands förbundskansler Angela Merkel tonar ner eventuella förväntningar inför söndagens informella EU-möte om migration och understryker att det rör sig om "ett sonderingsmöte mellan intresserade medlemsstater"..

DI - 8 timmar sedan

Danske Bank: Nytt börsrekord väntar – stuva om portföljen nu

Trots den ökade volatiliteten har världens börser potential att fortsätta stiga under det kommande året, enligt Danske Banks nya marknadsrapport. Men många svenska sparare behöver se över sina portföljer, säger bankens sparekonom Maria Landeborn..

DI - 8 timmar sedan

Källa: Klart att Opec ökar produktionen

Oljekartellen Opec har nått ett avtal om att öka produktionen med cirka en miljon fat per dag från och med juli, uppger en källa för nyhetsbyrån Reuters. Uppgörelsen omfattar Opecländerna och dess allierade, däribland Ryssland..

DI - 8 timmar sedan

Aktiefonder populärast när miljonärerna investerar

Att investera i aktiefonder är det vanligaste sättet för landets miljonärer att förvalta sitt kapital. Åtminstone enligt en undersökning gjord av tidningen Conoisseur..

DI - 8 timmar sedan

FI varnar: Hård brexit sätter press på svenska banker

En hård brexit kan innebära problem och öka kostnaderna för svenska banker, varnar Finansinspektionen i en ny rapport. Orsaken är att clearingen av svenska räntederivat i sådana fall måste flytta från London, vilket Investorägda Nasdaq i sin tur kan bli vinnare på..

DI - 9 timmar sedan

Elektas Larry Leksell säljer en miljon aktier

Elektas ordförande och huvudägare Larry Leksell har privat och genom bolag sålt totalt 1 miljon B-aktier i strålterapibolaget. Det framgår av Finansinspektionens insynslista..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.