DI > Ekonomi

Thursday, 24 January, 12:39

Liknande nyheter

Taggar: Revanschför , oljeaktier
Cornucopia - 01 dec 16 kl. 08:01

Oljepris och oljeaktier kraftigt upp på OPEC-besked

Den olagliga prisbildningkartellen OPEC beslutade igår att begränsa sin oljeproduktion. Oljepriset och oljeaktier rusade på beskedet efter några dagars nedgång på osäkerhet om OPEC-beslut. Samtidigt stiger börserna måttligt i de asiatiska tidszonerna på morgonen.

E24 - 07 okt 11 kl. 13:06

Raset för oljeaktier bäddar för uppköp

Oljeaktier har tappat betydligt mer än själva råvaran. Nu tror många att det kan trigga en uppköpsvåg som kan sprida sig till de svenska oljebolagen..

DI - 01 dec 14 kl. 16:15

USA-börsen: Oljeaktier hämtar andan

De ledande amerikanska aktieindexen inledde den nya veckan i rött, sedan inköpschefsindex från både Kina och euroområdet sjunkit mer än väntat i november. Att oljepriset återhämtade sig något efter fredagens fall gav oljeaktier en chans att hämta andan, medan detaljhandelssektorn försvagades efter att försäljningen under långhelgen inte nått förväntningarna..

DI - 02 dec 14 kl. 18:02

USA-börser: Oljeaktier stiger

En oväntat stor ökning av bygginvesteringarna i USA gav tillsammans med en fortsatt uppgång i oljeaktier stöd på tisdagen. Bolagsaffärer satte även fokus på läkemedels- och halvledarindustrin..

Cornucopia - 20 dec 14 kl. 19:14

Upprekyl i oljeaktier

Oljepriset har marginellt återhämtat sig, eller åtminstone satt sin krasch på en mycket tillfällig paus under fredagen, men bra oljeaktier har återhämtat sig under veckan. Charts för Lundin Petroleum (OMX:LUPE), Canadian Oil Sands (TSX:COS) och Black Pearl (OMX:PXX SDB, TSX:PXX) följer nedan.
Även DNO (OSE:DNO) har återhämtat sig på motsvarande sätt, men min kursleverantör levererar inte historiska data för aktien, så en graf blir missvisande.

Affärsvärlden - 07 jan 15 kl. 09:35

DI: Tre attraktiva oljeaktier

Dagens Industri har identifierat tre intrassenta oljeaktier efter det stora oljeprisfallet..

Affärsvärlden - 08 jan 15 kl. 08:26

Merrill Lynch: Ett bra alternativ till oljeaktier

Med ett oljepris som sjunkit ner till nivån kring 50 dollar per fat råder Merrill Lynch till försiktighet med oljeaktier och rekommenderar istället sina klienter att välja naturgasaktier..

Cornucopia - 08 apr 15 kl. 09:04

Oljeaktier uppåt - COS återigen vid motstånd

Oljeaktierna gick starkt igår. Det kanadensiska fuloljebolaget Canadian Oil Sands (TSX:COS) befinner sig återigen vid ett motstånd.
Bland aktier som gick starkt igår hittar man exempelvis norska DNO International (OSE:DNO), som rusade +9.

PrivataAffärer - 08 apr 15 kl. 09:53

Oljeaktier stiger rejält efter Shells storaffär

Oljeaktier stiger generellt i den inledande Europahandeln efter att Shell öppnat förvärvsplånboken på vid gavel och betalat hela 47 miljarder pund för det brittiska gasbolaget BG Group till en budpremie om 48 procent jämfört med tisdagens....

Cornucopia - 15 apr 15 kl. 06:59

Rusning i nordamerikanska oljeaktier

Oljeaktierna på de nordamerikanska börserna rusade kraftigt på förnyade budrykten efter Shells bud på BG, kombinerat med en rek från Citigroup på brittiska Tullow Oil (LSE:TLW). Mindre oljebolag steg mer eller mindre kraftigt under gårdagen och uppgången kan komma att kompletteras i Europa idag.

Vid europeisk stängning hade det dubbelnoterade kanadensiska fuloljebolaget Black Pearl Resources (TSX:PXX, OMX:PXX SDB) stigit +5.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Uppstuds för oljepriset efter hot om USA-sanktioner mot Venezuela

Oljepriset stiger vid middagstid på torsdagen sedan USA hotat med nya sanktioner mot Venezuelas oljeexport, vilket skulle kunna påverka den globala oljetillgången negativt..

DI - 15 minuter sedan

Lägre resultatprognos för 2019 än väntat från Topdanmark

Den danska försäkringskoncernen Topdanmarks aktie rörde sig lite hackigt på Köpenhamnsbörsen sedan bolaget vid lunchtid släppt bokslutet för 2018, för att sedan stabilisera sig något strax över nollstrecket..

DI - 10 minuter sedan

EQT uppges vara nära köp av Osmose för omkring 9 miljarder

Investoranknutna EQT är nära att köpa amerikanska Osmose Utilities Services för omkring 1 miljard dollar. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor. .

DI - 30 minuter sedan

Glorian på sned: Nu riskerar jättehajpen sluta i flopp

Tesla chockade nyligen aktiemarknaden med en vinstvarning för det fjärde kvartalet. Orsaken är att Model 3 säljer sämre än väntat i USA. Om inte suget efter bilen i Europa och Asien är stort nog riskerar den hajpade modellen att floppa.

DI - 30 minuter sedan

BOE-chefen: Oklart vilken väg räntan tar vid hård brexit

Bank of England (BOE) har policyutrymme, men det finns ingen automatik i hur räntan ska gå i händelse av en hård brexit..

DI - 30 minuter sedan

Real Madrid ny etta i omsättningsligan – passerar engelska jätten

Real Madrid går om Manchester United och är nu den klubb i världen som omsätter mest, enligt en rapport från Deloitte Football Money League..

DI - 45 minuter sedan

Kone guidar för resultat under snittförväntningarna 2019

Kone redovisar ett rörelseresultat på 293 miljoner euro (293) för det fjärde kvartalet 2018. Väntat var enligt Inquiry Financials prognossammanställning ett rörelseresultat om 309 miljoner euro..

DI - 45 minuter sedan

OECD efterfrågar internationell standard för påverkansinvesteringar

Påverkansinvesteringar – som syftar till att förbättra sociala och miljömässiga aspekter – måste definieras tydligare med mätbara resultat, enligt en ny rapport från OECD..

DI - 45 minuter sedan

Porsche dubblar tillverkningen av elmodellen Taycan

Porsche intensifierar sin satsning på eldrivna modeller genom att planera utökad produktion av elmodellen Taycan från ursprungligen 20.000 till 40.000 fordon, skriver Automobilwoche..

DI - 45 minuter sedan

Telekomanalytiker: Risk att Kina bannlyser Nokia som motåtgärd

De internationella motgångarna för det kinesiska telekombolaget Huawei har ökat risken för att Kina bannlyser Nokia i en motåtgärd. Sammantaget behöver dock inte effekterna av de politiska utspelen bli enbart negativa för den finländska telekomleverantören..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.