DI > Ekonomi

Monday, 22 October, 02:22

DI - 24 maj 18 kl. 04:58

Revansch för oljeaktierOljeaktier har inlett 2018 i raketfart i spåren av att oljepriset klättrar allt högre. Nu tittar allt fler bolag på möjligheten att återköpa aktier eller höja utdelningen.  .
Läs mer på DI

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Revanschför , oljeaktier
Cornucopia - 01 dec 16 kl. 08:01

Oljepris och oljeaktier kraftigt upp på OPEC-besked

Den olagliga prisbildningkartellen OPEC beslutade igår att begränsa sin oljeproduktion. Oljepriset och oljeaktier rusade på beskedet efter några dagars nedgång på osäkerhet om OPEC-beslut. Samtidigt stiger börserna måttligt i de asiatiska tidszonerna på morgonen.

E24 - 07 okt 11 kl. 13:06

Raset för oljeaktier bäddar för uppköp

Oljeaktier har tappat betydligt mer än själva råvaran. Nu tror många att det kan trigga en uppköpsvåg som kan sprida sig till de svenska oljebolagen..

DI - 01 dec 14 kl. 16:15

USA-börsen: Oljeaktier hämtar andan

De ledande amerikanska aktieindexen inledde den nya veckan i rött, sedan inköpschefsindex från både Kina och euroområdet sjunkit mer än väntat i november. Att oljepriset återhämtade sig något efter fredagens fall gav oljeaktier en chans att hämta andan, medan detaljhandelssektorn försvagades efter att försäljningen under långhelgen inte nått förväntningarna..

DI - 02 dec 14 kl. 18:02

USA-börser: Oljeaktier stiger

En oväntat stor ökning av bygginvesteringarna i USA gav tillsammans med en fortsatt uppgång i oljeaktier stöd på tisdagen. Bolagsaffärer satte även fokus på läkemedels- och halvledarindustrin..

Cornucopia - 20 dec 14 kl. 19:14

Upprekyl i oljeaktier

Oljepriset har marginellt återhämtat sig, eller åtminstone satt sin krasch på en mycket tillfällig paus under fredagen, men bra oljeaktier har återhämtat sig under veckan. Charts för Lundin Petroleum (OMX:LUPE), Canadian Oil Sands (TSX:COS) och Black Pearl (OMX:PXX SDB, TSX:PXX) följer nedan.
Även DNO (OSE:DNO) har återhämtat sig på motsvarande sätt, men min kursleverantör levererar inte historiska data för aktien, så en graf blir missvisande.

Affärsvärlden - 07 jan 15 kl. 09:35

DI: Tre attraktiva oljeaktier

Dagens Industri har identifierat tre intrassenta oljeaktier efter det stora oljeprisfallet..

Affärsvärlden - 08 jan 15 kl. 08:26

Merrill Lynch: Ett bra alternativ till oljeaktier

Med ett oljepris som sjunkit ner till nivån kring 50 dollar per fat råder Merrill Lynch till försiktighet med oljeaktier och rekommenderar istället sina klienter att välja naturgasaktier..

Cornucopia - 08 apr 15 kl. 09:04

Oljeaktier uppåt - COS återigen vid motstånd

Oljeaktierna gick starkt igår. Det kanadensiska fuloljebolaget Canadian Oil Sands (TSX:COS) befinner sig återigen vid ett motstånd.
Bland aktier som gick starkt igår hittar man exempelvis norska DNO International (OSE:DNO), som rusade +9.

PrivataAffärer - 08 apr 15 kl. 09:53

Oljeaktier stiger rejält efter Shells storaffär

Oljeaktier stiger generellt i den inledande Europahandeln efter att Shell öppnat förvärvsplånboken på vid gavel och betalat hela 47 miljarder pund för det brittiska gasbolaget BG Group till en budpremie om 48 procent jämfört med tisdagens....

Cornucopia - 15 apr 15 kl. 06:59

Rusning i nordamerikanska oljeaktier

Oljeaktierna på de nordamerikanska börserna rusade kraftigt på förnyade budrykten efter Shells bud på BG, kombinerat med en rek från Citigroup på brittiska Tullow Oil (LSE:TLW). Mindre oljebolag steg mer eller mindre kraftigt under gårdagen och uppgången kan komma att kompletteras i Europa idag.

Vid europeisk stängning hade det dubbelnoterade kanadensiska fuloljebolaget Black Pearl Resources (TSX:PXX, OMX:PXX SDB) stigit +5.

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Ljusning för kol under Trump – lyfter republikanerna

Den kolrika delstaten West Virginia har på två decennier svängt från stabil demokratisk till ett av Republikanernas starkaste fästen. Här lyssnar man inte på varningar om kolets inverkan på klimatet. I stället hyllar man Donald Trumps beslut att avreglera kolsektorn.

DI - 3 timmar sedan

Italien räknar med budgetbakslag

Den italienska regeringen räknar med att få en rejäl örfil från EU-kommissionen, uppger en regeringskälla..

DI - 4 timmar sedan

Lyxturisternas norrländska favoritby ökar utbudet – med exklusiv "bastuflotte"

Tree Hotel har lockat till sig världskändisar som Kate Moss och Justin Bieber till Harads i Bodens kommun.  Nu byggs ett nytt exklusivt prestigeprojekt i byn - Arctic Bath, ett hotell som kommer att flyta på Lule älv. .

DI - 5 timmar sedan

Tysk vapenexport till Saudi stoppas – igen

Förbundskansler Angela Merkel stoppar den tyska vapenexporten till Saudiarabien på grund av att journalisten och dissidenten Jamal Khashoggi dödats på saudiska konsulatet i Istanbul. Det är andra gången i år som Berlin stoppar exporten..

DI - 5 timmar sedan

Se upp – ny regel kan ge dig för hög skatt

Tusentals svenskar har tidigare haft stående jämkning. Nu riskerar de att betala för mycket skatt, när Skatteverket ändrar sina regler kring jämkning..

DI - 6 timmar sedan

Skuggdirektionen: Höj räntan Ingves – ”det är min största skräck”

Resursutnyttjandet är högt, konjunkturen stark och inflationen över målet. Räntan bör därför omgående höjas med 0,25 procentenheter och därefter med lika mycket varje kvartal fram till nästa sommar. Det är budskapet från Skuggdirektionen..

DI - 6 timmar sedan

Mnuchin tonar ned risken för kinesisk smitta

USA:s finansminister Steven Mnuchin tonar ner riskerna för att den ekonomiska inbromsningen i Kina spiller över och destabiliserar amerikanska finansiella marknader..

DI - 6 timmar sedan

Brugge Skogstjänst lockar med skogen som arbetsplats

För entreprenören Markus Brugge är skogen den bästa arbetsplatsen, men att hitta bra personal är en utmaning för branschen. ”Jag sökte mig till jobbet för att jag själv ville vara i skogen. Jag tyckte det verkade som en härlig tillvaro att få vara utomhus och jobba fysiskt”..

DI - 6 timmar sedan

Här är årets gaseller i Jämtlands län

Totalt 13 företag kvalade in som Gaseller i Jämtlands län. Här är hela listan. .

DI - 6 timmar sedan

Åre Byggpro fick skutan på rätt köl

När byggentreprenören Stig Rikardsson valde att kliva av finansmannen Lars Thunells projekt i Åre gick han från allt till inget i ett slag.  Nu bygger hans bolag Åre Byggpro en ny och starkare kundbas och blickar mot egna projekt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.