DI > Ekonomi

Monday, 20 August, 05:14

DI - 24 maj 18 kl. 04:58

Revansch för oljeaktierOljeaktier har inlett 2018 i raketfart i spåren av att oljepriset klättrar allt högre. Nu tittar allt fler bolag på möjligheten att återköpa aktier eller höja utdelningen.  .
Läs mer på DI

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Revanschför , oljeaktier
Cornucopia - 01 dec 16 kl. 08:01

Oljepris och oljeaktier kraftigt upp på OPEC-besked

Den olagliga prisbildningkartellen OPEC beslutade igår att begränsa sin oljeproduktion. Oljepriset och oljeaktier rusade på beskedet efter några dagars nedgång på osäkerhet om OPEC-beslut. Samtidigt stiger börserna måttligt i de asiatiska tidszonerna på morgonen.

E24 - 07 okt 11 kl. 13:06

Raset för oljeaktier bäddar för uppköp

Oljeaktier har tappat betydligt mer än själva råvaran. Nu tror många att det kan trigga en uppköpsvåg som kan sprida sig till de svenska oljebolagen..

DI - 01 dec 14 kl. 16:15

USA-börsen: Oljeaktier hämtar andan

De ledande amerikanska aktieindexen inledde den nya veckan i rött, sedan inköpschefsindex från både Kina och euroområdet sjunkit mer än väntat i november. Att oljepriset återhämtade sig något efter fredagens fall gav oljeaktier en chans att hämta andan, medan detaljhandelssektorn försvagades efter att försäljningen under långhelgen inte nått förväntningarna..

DI - 02 dec 14 kl. 18:02

USA-börser: Oljeaktier stiger

En oväntat stor ökning av bygginvesteringarna i USA gav tillsammans med en fortsatt uppgång i oljeaktier stöd på tisdagen. Bolagsaffärer satte även fokus på läkemedels- och halvledarindustrin..

Cornucopia - 20 dec 14 kl. 19:14

Upprekyl i oljeaktier

Oljepriset har marginellt återhämtat sig, eller åtminstone satt sin krasch på en mycket tillfällig paus under fredagen, men bra oljeaktier har återhämtat sig under veckan. Charts för Lundin Petroleum (OMX:LUPE), Canadian Oil Sands (TSX:COS) och Black Pearl (OMX:PXX SDB, TSX:PXX) följer nedan.
Även DNO (OSE:DNO) har återhämtat sig på motsvarande sätt, men min kursleverantör levererar inte historiska data för aktien, så en graf blir missvisande.

Affärsvärlden - 07 jan 15 kl. 09:35

DI: Tre attraktiva oljeaktier

Dagens Industri har identifierat tre intrassenta oljeaktier efter det stora oljeprisfallet..

Affärsvärlden - 08 jan 15 kl. 08:26

Merrill Lynch: Ett bra alternativ till oljeaktier

Med ett oljepris som sjunkit ner till nivån kring 50 dollar per fat råder Merrill Lynch till försiktighet med oljeaktier och rekommenderar istället sina klienter att välja naturgasaktier..

Cornucopia - 08 apr 15 kl. 09:04

Oljeaktier uppåt - COS återigen vid motstånd

Oljeaktierna gick starkt igår. Det kanadensiska fuloljebolaget Canadian Oil Sands (TSX:COS) befinner sig återigen vid ett motstånd.
Bland aktier som gick starkt igår hittar man exempelvis norska DNO International (OSE:DNO), som rusade +9.

PrivataAffärer - 08 apr 15 kl. 09:53

Oljeaktier stiger rejält efter Shells storaffär

Oljeaktier stiger generellt i den inledande Europahandeln efter att Shell öppnat förvärvsplånboken på vid gavel och betalat hela 47 miljarder pund för det brittiska gasbolaget BG Group till en budpremie om 48 procent jämfört med tisdagens....

Cornucopia - 15 apr 15 kl. 06:59

Rusning i nordamerikanska oljeaktier

Oljeaktierna på de nordamerikanska börserna rusade kraftigt på förnyade budrykten efter Shells bud på BG, kombinerat med en rek från Citigroup på brittiska Tullow Oil (LSE:TLW). Mindre oljebolag steg mer eller mindre kraftigt under gårdagen och uppgången kan komma att kompletteras i Europa idag.

Vid europeisk stängning hade det dubbelnoterade kanadensiska fuloljebolaget Black Pearl Resources (TSX:PXX, OMX:PXX SDB) stigit +5.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Detta händer måndag 20 augusti

Måndagens hållpunkter..

DI - 5 minuter sedan

Stjärnkrogen har hittat nya ägare

Det blir kocken Christofer Johansson som tar över Hotell Borgholm på Öland när Karin och Owe Fransson drar sig tillbaka och säljer sitt livsverk vid årsskiftet..

DI - 6 timmar sedan

Het sommar – men det här företaget håller huvudet kallt

Sommaren har varit varmt, men hos Wohlins Fryshus och Logistik tar man det alltid kallt. Från sitt nya lager i Slöinge förser de hela Sverige med Sia Glass..

DI - 6 timmar sedan

Äggpackare skalar upp – tar över produktion när konkurrent lägger ned

Som tredje generationen på Västkustägg har Oscar Olsson fått företaget att flyga. Här packas i dag 1,5 miljoner ägg i veckan. Men fler ska det bli – när företaget nu rustar för nya målsättningar..

DI - 7 timmar sedan

USA välkomnar samtal med talibanerna

USA är redo att stödja en fredsförhandling med talibanerna. Det säger utrikesminister Mike Pompeo efter att den afghanska presidenten utlyst ett tre månader långt eldupphör..

DI - 7 timmar sedan

Entreprenören bytte bågen mot husbil - det blev en succé

Vincent Schaffler startade sin entreprenörsresa som 16-åring i Kanada.  Sedan dess har han gasat för fullt och nu driver han Sveriges största förmedlare av begagnade husbilar och husvagnar.  .

DI - 8 timmar sedan

Irans finansminister hotas av riksrätt

Iranska parlamentsledamöter förbereder en riksrättsprocess mot finansminister Masod Karbasian. Beskedet ökar pressen på president Hassan Rohani, som är ansatt av meningsmotståndare som ifrågasätter hur ekonomin har hanterats i kölvattnet av Washingtons sanktioner mot Teheran..

DI - 8 timmar sedan

Klimatet en allt viktigare fråga för väljarna

Med tre veckor kvar till valet ser väljarna miljön som en nästan lika betydelsefull fråga som invandring, skola och brottslighet, enligt en undersökning som Ipsos gjort på uppdrag av Dagens Nyheter..

DI - 8 timmar sedan

Värmeböljan slår mot resejätten

Den rekordvarma sommaren har satt sina spår hos resegiganten, TUI.  Men trots att resultatet föll i det senaste kvartalet ser den globala tyske vd:n Fritz Joussen en rad områden att växa inom.  Digitalisering är ett av dem, där bolaget jobbar för att hitta algoritmer som kan individanpassa erbjudandena ännu mer.

DI - 8 timmar sedan

Italien hotar med sanktioner mot Malta

Italien och Malta tvistar ännu en gång om en båt med migranter. Den här gången handlar det om omkring 200 passagerare, stationerade på ett fartyg som inte tillåts gå i hamn. Nu hotar Italien med sanktioner..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.