YA > Nyheter

Wednesday, 24 October, 03:51

YA - 24 maj 18 kl. 02:02

Insändare: Vändpunkt för trakten när cykelvägen invigsNu stundar snart invigningen av vår efterlängtade cykel- och gångbana mellan Sövestad och Hedeskoga. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Sövestad, Hedeskoga

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Insändare, Vändpunktför , traktennär , cykelvägen, invigs
ÖstersundsPosten - 10 nov 17 kl. 11:51

INSÄNDARE: Plötsligt tar cykelvägen slut

Apropå expresscykelvägar och cykelvägar: När man kör förbi Slandrom och Namn finns en ny och fin cykelväg som helt plötsligt tar slut där. Vägen fortsätter utan ens en vägren bort till Marieby sko....

YA - 30 jun 18 kl. 09:00

Insändare: Lantbrukarnas argument om cykelvägen håller inte

Många lantbrukare var det. I trädgården på Kustvägen i torsdagens YA. Vad som inte framgick är att de alla representerar något av två bolag med nära kopplingar.

YA - 06 jul 18 kl. 09:00

Insändare: Bäst bygga cykelväg på norra sidan

I den pågående debatten om gång- och cykelvägen mellan Hammar och Skillinge verkar de flesta utgå från uppgifterna i den första artikeln i Ystads Allehanda den 21 juni som fakta. Som mångårig trafikant utmed kustvägen kan jag inte hålla med. Under många år har jag färdats utefter kustvägen i bil.

YA - 04 jul 18 kl. 09:00

Insändare: Gång- och cykelväg ökar tillgängligheten

Angående Erik Perssons insändare om den tänkta cykelvägen Skillinge-Hammar kan jag inte förstå hans argument att en cykelled inom Natura 2000 området skulle förstöra de ”stora natur och kulturvärden av riksintressen” som finns där. .

YA - 02 jul 18 kl. 10:00

Insändare: Cykelvägen måste dras söder om bilvägen

Cykelvägen mellan Hammar och Skillinge: vad ska vi prioritera – människoliv eller naturintressen? .

YA - 06 jul 18 kl. 10:00

Insändare: Södra sidan bäst för cykelväg

Beträffande cykelvägen mellan Hammar och Skillinge. .

YA - 04 jul 18 kl. 07:00

Insändare:

Länge har det diskuterats att anlägga en gång- och cykelväg (GC-väg) mellan Skillinge och Hammar. Kommunerna har haft med detta i sina planer och då det varit möjligt lagt in en tänkt sträckning i detaljplanerna. Sträckningen har då varit tänkt gå söder om kustvägen.

YA - 04 jul 18 kl. 11:00

Insändare:

I lördagens YA, 30/6, har Erik Persson gjort sig till talesperson för boende på ”södersidan” vid kustvägen mellan Hammar och Skillinge där vi äntligen ska få en cykelväg, som välkomnar våra turister och boende att på ett trafiksäkert sätt få uppleva hela Österlen på cykel..

YA - 28 jun 18 kl. 10:00

Insändare: "Kommunerna måste ta ställning angående cykelvägen"

I förra veckans samråd hade Trafikverket kallat 840 berörda fastighetsägare till Löderups Strandbad med anledning av deras projektering av cykel- och gångväg mellan Hammar och Skillinge..

YLE - 05 mar 17 kl. 07:06

De gåtfulla runorna i Vörå I: Österbottens första viking

En finskhetskonspiration bland ledande vetenskapsmän – eller en svenskhetskonspiration bland österbottniska bönder och intellektuella? En brottsanmälan mot en amatörarkeolog – och en JO-anmälan mot en avdelningschef på Museiverket. I en tredelad artikelserie berättas historien om några stenristningar som antingen skriver om historien, eller också är Svenskfinlands mest fantastiska fall av historieförfalskning.

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Västlänkenpersonal anmäler misshandel

En polisanmälan har gjorts efter att en person som arbetade med att flytta träd inför Västlänkenbygget i Göteborg attackerats. Polis kallades till platsen vid händelsen och kunde ingripa. - Nu är det nog.

YA - 1 timme sedan

Saab inleder ubåtssamarbete

Försvarsföretaget Saab inleder ett samarbete med det nederländska varvet Damen Shipyards Group. Företagen vill utveckla en ubåt som ska kunna ersätta nederländernas nuvarande Walrussklass, rapporterar Corren.(TT).

YA - 1 timme sedan

Norge: Fyra skadade vid Nato-övning

Fyra amerikanska soldater har skadats under förberedelserna för en Nato-övning i Norge, uppger den amerikanska militären..

YA - 1 timme sedan

Knivattack avstyrdes av lärare

En lärare på en skola i Eskilstuna lyckades avstyra en situation då en elev gick till attack med en kniv mot en annan elev, rapporterar Eskilstuna-Kuriren. - Något har hänt som gör att den här eleven agerar i affekt och får tag i en kniv i ett personalutrymme.(TT).

YA - 1 timme sedan

Fyra skadade vid Nato-övning i Norge

Fyra amerikanska soldater har skadats under förberedelserna för en Nato-övning i Norge, uppger den amerikanska militären. "Olyckan inträffade när tre fordon kolliderade och ett fjärde fordon välte då man försökte undvika de tre fordon som redan hade kolliderat", uppger militärens informationscenter(TT).

YA - 1 timme sedan

Pettersson på isen igen efter hjärnskakningen

Vancouvers unga stjärnskott Elias Pettersson är tillbaka på isen igen och har genomfört ett första träningspass med lagkamraterna efter sin skada. Pettersson har varit borta från spel sedan han tacklades av Floridabacken Mike Matheson för en och en halv vecka sedan och drabbades av en hjärnskakning.(TT).

YA - 1 timme sedan

Dystert humör hos landets lantbrukare

Sommarens torka har dragit ned humöret rejält hos landets lantbrukare. I lantbruksbarometern, ett samarbete mellan LRF Konsult och Swedbank, uppger 65 procent att lönsamheten är ganska dålig eller mycket dålig. Detta är en försämring med 18 procentenheter jämfört med i våras.

YA - 3 timmar sedan

FN varnar för utbredd svält i Jemen

- Den finns nu en tydlig och konkret fara för att en omfattande svältkatastrof kommer att drabba Jemen, säger FN:s humanitära chef Mark Lowcock. Han uppmanar till ett humanitärt motiverat eldupphör, kring distributionen av livsmedelshjälp.(TT).

YA - 3 timmar sedan

Åtalad bar rörbomb i ryggsäck

En relativt avancerad rörbomb hittades i en av de misstänkta gärningsmännens ryggsäck efter ett skottdrama på Hertsön i Luleå i somras, där en person hittades skjuten utanför en mataffär.(TT).

YA - 2 timmar sedan

Ej okej för kommun att bygga hotell

Skellefteå kommun får inte bygga hotell genom sitt dotterbolag Skellefteå industrihus. Det slår förvaltningsrätten fast i en dom, och upphäver därmed ett kommunfullmäktigebeslut, rapporterar Norran.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.