YA > Nyheter

Wednesday, 20 June, 19:30

Liknande nyheter

Taggar: Insändare, Vändpunktför , traktennär , cykelvägen, invigs
ÖstersundsPosten - 10 nov 17 kl. 11:51

INSÄNDARE: Plötsligt tar cykelvägen slut

Apropå expresscykelvägar och cykelvägar: När man kör förbi Slandrom och Namn finns en ny och fin cykelväg som helt plötsligt tar slut där. Vägen fortsätter utan ens en vägren bort till Marieby sko....

YLE - 05 mar 17 kl. 07:06

De gåtfulla runorna i Vörå I: Österbottens första viking

En finskhetskonspiration bland ledande vetenskapsmän – eller en svenskhetskonspiration bland österbottniska bönder och intellektuella? En brottsanmälan mot en amatörarkeolog – och en JO-anmälan mot en avdelningschef på Museiverket. I en tredelad artikelserie berättas historien om några stenristningar som antingen skriver om historien, eller också är Svenskfinlands mest fantastiska fall av historieförfalskning.

Trelleborgs Allehanda - 18 dec 13 kl. 13:40

Släpp rinken Alliansen!Ursäkta rubriken, men den är skriven i all välmening.
Den är inte ett påhopp på det ni gjort eller inte gjort under den senaste mandatperioden, utan den är en uppmaning till att tänka nytt och annorlunda inför nästa utmaning. Viktigaste lärdomen hittills och ett framtida tips för bättre samarbete är; Släpp all prestige, arbeta tillsammans för kommunens framtid och våga vara visionär.

SmålandsPosten - 29 sep 14 kl. 07:07

För lite pengar till landsbygden

Till signaturen En skattebetalare i Växjö kommun vill jag säga att det är ledsamt att läsa din insändare (och även den tidigare publicerade om Sydostleden). Jag delar din uppfattning om att landsbygden får för liten del av de pengar som läggs på cykelvägar, elljusspår, fina gångstråk med mera i Växjö innerstadsområde.
Jag förstår också till fullo att det är jobbigt att cykla på en väg som är gropig efter hästhovar.

YLE - 21 sep 15 kl. 05:44

Hundra gånger Banan om tio år

I Helsingfors finns en kort 1,3 kilometers snutt cykelväg av samma typ som cykelvägarna i Köpenhamn. Om tio år ska Banan ha fått sällskap och Helsingfors ska täckas av hela 130 kilometer cykelväg av samma typ. Under de livligaste dagarna använder över 6000 cyklister Banan.

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Ryss anklagad för många mord utlämnad

En rysk man som anklagas för en lång rad mord i hemlandet har flugits till Moskva från Österrike efter att ha försökt undvika en utlämning.(TT).

YA - 30 minuter sedan

Messi och presidentfamiljer i ny global läcka

Förra gången fick Islands statsminister gå. Nu har det läckt igen från den ökända skatteparadisbyrån Mossack Fonseca med säte i Panama. I läckan finns fotbollsstjärnan Lionel Messi och flera presidentfamiljer.

YA - 30 minuter sedan

Panamabyrå: Vilka är våra kunder?

När Panamadokumenten läckte ut 2016 från juristbyrån Mossack Fonseca fick den snabbt ställa om. Från att dagligdags bilda brevlådeföretag i skatteparadis åt ljusskygga klienter, måste byrån plötsligt fråga sig: Vilka är våra kunder egentligen?(TT).

YA - 30 minuter sedan

Panamaläckan: Nordea tillät anonymt ägande

Nordea har låtit kunder ha en kontroversiell form av anonyma ägarbrev som medför en hög risk för penningtvätt och finansiering av terrorism. Sådana så kallade innehavaraktier är olagliga i många länder.(TT).

YA - 30 minuter sedan

Suárez sköt historiskt Uruguay vidare

Uruguay gör Ryssland sällskap från grupp A, in i åttondelsfinalspelet vid fotbolls-VM i Ryssland. Barcelonastjärnan Luis Suárez blev historisk matchhjälte i den knappa 1-0-segern mot Saudiarabien i Rostov.(TT).

YA - 30 minuter sedan

Sverige föll mot Sydkorea

De svenska handbollsdamerna föll mot värdnationen Sydkorea i sin sista match vid en internationell turnering i Seoul. Sydkorea vann matchen med 34-28 (17-16). "Vi håller jämna steg länge och ger dem en match.

YA - 45 minuter sedan

Hyllad kapten hoppas på en lång rysk sommar

Andreas Granqvist, 33, debuterar för Helsingborg i superettan på Stadsparksvallen i Jönköping den 29 juli. Vad vet han då? Det får vi se.

YA - 30 minuter sedan

Mer tid för nyanlända läkare

Läkare och annan hälso- och sjukvårdspersonal utbildad utanför EU och EES får mer tid på sig att få svensk yrkeslegitimation. Socialstyrelsen har beslutat om att förlänga den tid som de sökande har på sig att klara samtliga delar i det kunskapsprov som de måste genomgå.(TT).

YA - 1 timme sedan

Ingen vill köpa Mozarts manuskript

Ett första utkast till den sista delen i Mozarts ikoniska opera "Figaros bröllop" från 1786 auktionerades ut i Paris under onsdagen - men ingen ville köpa verket. Manuskriptet benämndes innan auktionen som "exceptionellt" och väntades gå för drygt en halv miljon euro. Så blev det inte.

YA - 1 timme sedan

Kvinna stal grannens katt - riskerar straff

En kvinna i 20-årsåldern i Ronneby åtalas för en händelse åt det mer ovanliga slaget: För att ha stulit sin grannes tamkatt, skriver Sydöstran. Det var i februari som det framkom att en man polisanmält kvinnan för att ha lagt beslag på katten.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.