SVT > Utrikes

Wednesday, 24 October, 00:32

SVT - 23 maj 18 kl. 22:52

Biståndsarbetare letar efter gravida våldtäktsoffer i världens största flyktinglägerEfter det våld och förföljelse som drabbade rohingyafolket flydde många av dem till Bangladesh och hamnade i Kutupalonglägret i Ukhia,världens största flyktingläger. Tusentals kvinnor beräknas göra riskfyllda förlossningar i de orena tälten då de varit blivit utsatta för våldtäkt..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Bangladesh, Kutupalonglägret, Ukhia

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Biståndsarbetare, letarefter , gravida, våldtäktsofferi världens största , flyktingläger

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Trump beskyller Saudiarabien för historiens värsta mörkläggning

USA:s president Donald Trump kritiserar Saudiarabien för att ha försökt mörka mordet på journalisten Jama Khashoggi. Trump kallar mordet för den värsta mörkläggningen av alla i historien, skriver nyhetsbyrån AP..

SVT - 2 timmar sedan

Lyxhotell tvingar bort tiotusentals massajer från sina hem

I Tanzania har tiotusentals massajer beordrats lämna sina marker. Där ska i stället privata företag bygga lyxhotell för att anordna exklusiva jaktsafaris. SVT:s Korrespondenterna har träffat Maretoi, vars hus brändes ner för att få henne att flytta.

SVT - 3 timmar sedan

Regeringskansliet skickar en tjänsteman till kritiserad konferens i Saudiarabien

På tisdagen inleds den omdiskuterade konferensen Future Investment Initiative i Saudiarabiens huvudstad Riyadh. Förra året deltog över 3 800 personer från mer än 90 länder på konferensen. I år har profilerade företagsledare och internationella medier hoppat av.

SVT - 3 timmar sedan

Misstänkt PKK-svensk gripen i Turkiet

Turkiska myndigheter har gripit en 46-årig svensk medborgare för misstänkt koppling till den olagligförklarade kurdiska PKK-gerillan. Gripandet skedde i staden Diyarbakir i sydöstra Turkiet..

SVT - 3 timmar sedan

Rulltrappa kollapsade i Rom – flera fotbollsfans svårt skadade

Flera personer skadades när en rullrappa brakade samman vid en tunnelbanestation i Rom på tisdagskvällen, rapporterar BBC. Händelsen inträffade strax innan fotbollsmötet mellan Roma och CSKA Moskva i Champions Leauge..

SVT - 4 timmar sedan

Bolton om slopade avtalet: En ny geopolitisk verklighet

USA:s säkerhetsrådgivare John Bolton uppger att han har haft ett långt och produktivt samtal med Rysslands president Putin under sitt besök i Moskva. – ”Lägg er inte i amerikanska val” var budskapet till Ryssland, sade han på en presskonferens i kväll..

SVT - 4 timmar sedan

FN: Slöjförbud bryter mot religionsfriheten

Slöjförbudet i Frankrike bryter mot de mänskliga rättigheterna. Det anser FN:s kommitté för mänskliga rättigheter som uppmanar landet att se över den kontroversiella lagen..

SVT - 4 timmar sedan

Ex-överåklagare Sven-Erik Alhem: ”Saudiarabiens trovärdighet är lika med noll nu”

Delar av den saudiska journalisten Jamal Khashoggis kropp ska ha hittats i Turkiet. Även om källorna i nuläget är obekräftade, tror före detta överåklagaren Sven-Erik Alhem inte att Jamal Khashoggis dog till följd av en olycka. – Det är fullständigt uteslutet att någon ska kunna få mig att tro något sådant, säger han..

SVT - 5 timmar sedan

Putin och Trump vill träffas i Paris i november

Ett nytt möte kan vara på gång mellan Rysslands president Vladimir Putin och USA:s president Donald Trump om knappt tre veckor..

SVT - 6 timmar sedan

Uppgifter: CIA-chefen Gina Haspel ska delta i utredning av Khashoggis död

CIA-chefen Gina Haspel kommer att resa till Turkiet för att delta i utredningen av journalisten Jamal Khashoggis död, rapporterar CNN som hänvisar till källor i hennes närhet. CIA har inte officiellt bekräftat uppgiften..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.