SVT > Utrikes

Tuesday, 19 June, 09:00

SVT - 23 maj 18 kl. 22:52

Biståndsarbetare letar efter gravida våldtäktsoffer i världens största flyktinglägerEfter det våld och förföljelse som drabbade rohingyafolket flydde många av dem till Bangladesh och hamnade i Kutupalonglägret i Ukhia,världens största flyktingläger. Tusentals kvinnor beräknas göra riskfyllda förlossningar i de orena tälten då de varit blivit utsatta för våldtäkt..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Bangladesh, Kutupalonglägret, Ukhia

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Biståndsarbetare, letarefter , gravida, våldtäktsofferi världens största , flyktingläger

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Ny FN-rapport: Rekordmånga flyktingar i världen

Antalet flyktingar i världen fortsätter att växa till en ny rekordnivå. FN:s flyktingorgan UNHCR sätter siffran för 2017 till 68,5 miljoner människor i sin senaste årsrapport. Rapportens siffror visar att det fanns nästan tre miljoner fler flyktingar 2017 jämfört med 2016..

SVT - 45 minuter sedan

Många saknas efter indonesisk båtolycka

En färja med uppskattningsvis 80 passagerare ombord har kapsejsat i Indonesien..

SVT - 6 timmar sedan

Spaniens regering: Flytt av Francos grav prioriteras

Spaniens nya regering, som leds av socialistpartiet PSOE, är fast besluten att flytta kvarlevorna efter diktatorn Francisco Franco från ett stort monument nära Madrid till en privat begravningsplats. – Det finns redan en överenskommelse i parlamentet, säger biträdande premiärminister Carmen Calvo..

SVT - 12 timmar sedan

Trump: USA kommer inte att bli ett migrantläger

Samtidigt som det har kommit allt tyngre kritik mot hur USA separerar barn från sina föräldrar vid gränsen mot Mexiko skyller USA:s president Donald Trump situationen på det demokratiska partiet och den nuvarande lagstiftningen..

SVT - 12 timmar sedan

Melania Trump om inlåsta migrantbarn: ”Hatar att se barn skiljas från sina föräldrar”

Att nära 2 000 barn hölls separerade från sina föräldrar i södra USA på gränsen mot Mexiko har skapat politiskt bråk i USA. Både nuvarande presidentfrun Melania Trump och den tidigare presidentfrun Laura Bush riktar kritik mot den så kallade nolltoleranspolitiken..

SVT - 12 timmar sedan

FN: ”Samvetslöst” av USA att skilja barn från föräldrar

Att USA fråntar föräldrar sin barn är ”samvetslöst”. Det sa Zeid Ra'ad al-Hussein, FN:s kommissionär för mänskliga rättigheter när han öppnade FN:s människorättsråds arbete på måndagen..

SVT - 14 timmar sedan

WHO klassar dataspelsberoende som en sjukdom

Dataspelsberoende är numera officiellt klassat som en sjukdom enligt världshälsoorganisationen WHO. E-sportföreningen Female Legends ser en risk med att sjukdomsstämpeln kan öka fördomarna mot de som spelar..

SVT - 19 timmar sedan

Nynazist gripen för landsförräderi i Grekland

En parlamentsledamot för det nynazistiska partiet Gyllene gryning i Grekland har gripits, sedan han försökt undkomma anklagelser om landsförräderi, uppger polisen..

SVT - 20 timmar sedan

Merkel pressas i migrationsbråk

Tysklands förbundskansler Angela Merkel är hårt pressad av en öppen strid om landets migrationspolitik. Hennes regeringspartner, bayerska CSU, vill avvisa flyktingar vid den tyska gränsen. Ett beslut som skulle få dominoeffekter i hela EU..

SVT - 20 timmar sedan

Tre döda i tågolycka i LondonOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.