Världen Idag > Nyheter

Thursday, 18 October, 14:03

Världen Idag - 23 maj 18 kl. 20:44

Region Örebro län tar bort ramadan-broschyrAtt Region Örebro län tillhandahöll en broschyr som citerade Koranen har väckt starka reaktioner. Nu har landstinget tagit bort broschyren från sin hemsida. – Informationen skapade frågor, skriver kommunikationschefen Ulrika Julin i ett mejl till Världen idag..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Örebro, Region Örebro, Koranen, Ulrika Julin, Världen

Dela artikeln

299 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Region, Örebro, län, tar, bort, ramadan-broschyr
Nerikes Allehanda - 30 maj 17 kl. 08:44

Barsom tar över som oppositionsråd i Region Örebro län

Kristdemokraten Behcet Barsom har utnämts till nytt oppositionsråd i Region Örebro län. Han efterträder Ewa Sundkvist..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

S, KD och C leder Region Örebro län

Som tidningen skrivit är det Socialdemokraterna, Kristdemokraterna och Centern som tar över ledningen i Region Örebro län. Det framkom under dagen när konstellationen hade en presskonferens..

Nerikes Allehanda - 18 okt 17 kl. 11:04

Darin till Örebro – spelar låtar från nya skivan: "Mitt mest personliga album hittills"

I vår ger sig artisten Darin ut på Sverigeturné.
Ett av stoppen blir Örebro..

Nerikes Allehanda - 09 jun 15 kl. 16:51

Klart: Fellingsbro Folkhögskola tar över efter Sundbyvik

Majoriteten med S, V och MP har beslutat att Fellingsbro folkhögskola tar över efter att Sundbyvik stänger. Stiftelsen bakom Sundbyvik ville ha ett höjt bidrag men regionen sa nej.
Sundbyvik har gett folkhögskolekurser för den som drabbats av hjärnskada genom till exempel en olycka.

Nya Wermlands Tidningen - 03 jun 16 kl. 12:01

Första läkarna tar examen i Örebro

De första 43 läkarstudenterna vid Örebro universitet tar nu examen och är redo att påbörja sin tjänstgöring inom hälso- och sjukvården. Nu återstår minst 18 månaders allmäntjänstgöring, AT, innan de får läkarlegitimation. Till hösten erbjuder Region Örebro län 25 AT-platser varav 14 kommer att fyllas av studenter som läst i Örebro..

Nya Wermlands Tidningen - 21 nov 17 kl. 16:53

Ny smittskyddsläkare i Örebro län

Gunlög Rasmussen tar över som smittskyddsläkare i Region Örebro län från 1 mars 2018 då den nuvarande smittskyddsläkaren Hans Fredlund går i pension..

Nerikes Allehanda - 27 feb 15 kl. 10:16

Därför tar 74 procent fler tåget idag

De senaste åren har Region Örebro län lagt i en extra växel gällande tågtrafiken..

Nerikes Allehanda - 07 jun 17 kl. 06:00

Planen tar form för nytt vårdboende i Hallsberg

Ett nytt äldreboende med två våningar och 130 platser, intill vårdcentralen. Så ser det hetaste förslaget ut som Hallsbergs kommun och Region Örebro tittar på gemensamt..

Vimmerby Tidning - 21 mar 18 kl. 13:29

Så ser symbolen för Region Kalmar län ut

Region Kalmar län tar nu alltmer form. Under dagen presenterades arbetet med nya regionens varumärke och symbol, som bygger på visionen Tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv. Strategin har varit att ta fram en ny symbol som symboliserar en nystart men att samtidigt behålla värden som finns i nuvarande organisationer..

Nerikes Allehanda - 03 jun 16 kl. 06:32

Nu tar Örebros första läkare examen

För fem och ett halvt år sen startade läkarprogrammet i Örebro. I dag tar Rebecka, Victor och deras kurskamrater examen..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Lyfte behov av föräldratid – fick Haros guldmedalj

Organisationen Haro, som bland annat arbetar för ökad valfrihet i barnomsorgen, har delat ut sitt årliga pris. Det går 2018 till skribenten och dramatikern Helena Granström för att hon under flera år synliggjort de förutsättningar som vår tids kultur ger för föräldraskap..

Världen Idag - 5 timmar sedan

En levande kyrka som ger hopp åt utsatta

Moravakyrkan i Nicaragua har runt 90 000 medlemmar. Nils-Erik Bergman besökte en gudstjänst i en av samfundets församlingar i staden Bluefields på landets östkust..

Världen Idag - 5 timmar sedan

De kräver att den kristna kvinnan ska hängas

Det islamistiska partiet Tehreek-e-Labbaik har uppmanat till landsomfattande protester i Pakistan för att pressa Högsta domstolen att fastställa dödsdomen mot den hädelsedömda kristna kvinnan Asia Bibi..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Fotbollsmagasin stoppar all spelreklam – offrar intäkter

Fotbollsmagasinet Offside har fattat ett historiskt beslut. Från och med nu säger man nej till all reklam från spelbolag, något som varit en mycket stor inkomstkälla för magasinet. Som skäl anges bland annat alla de som hamnar i spelmissbruk..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Herre, låt ljuset från dig, genom mig, lysa upp och förändra samhället omkring mig.

”Och sök den stads bästa dit jag fört er i fångenskap och be för den till Herren. När det går väl för den, går det också väl för er.” Jer 29:7 Detta är en otrolig vers.

Världen Idag - 14 timmar sedan

Är det fritt fram för män att slå kvinnor?

I helgen som gick tog Rachel McKinnon ett sprintguld i världsmästerskapen i cykling. Händelsen hade förmodligen passerat obemärkt utanför cykelkretsar, om det inte vore för ett intressant faktum: McKinnon föddes som man, men har bytt kön. Efter könsbytet har det blivit möjligt för McKinnon att tävla mot kvinnor.

Världen Idag - 21 timmar sedan

I Oberammergau har Jesu lidande skildrats sedan 1634

Vart tionde år sätts de berömda Passionsspelen upp i sydtyska Oberammergau. 2020 är det dags igen och redan nu går flera resebyråer ut med information om sina resor dit..

Världen Idag - 22 timmar sedan

Häxor tar till svart magi mot nyvald HD-domare

Efter en turbulent utnämningsprocess har USA:s nye HD-domare Brett Kavanaugh fått ett nytt problem på halsen. En grupp "häxor" planerar att lägga en besvärjelse på Kavanaugh, i protest mot utnämningen..

Världen Idag - 22 timmar sedan

Utvisning av 6-åring stoppas: "Beslutet togs för snabbt"

Migrationsverket stoppar tills vidare den mycket uppmärksammade utvisningen av en i praktiken föräldralös sexårig pojke till Ukraina. – Vi gick till beslut för snabbt, säger verkets presschef Per Ek till TT..

Världen Idag - Igår: 10:37

Adaktusson: "Återupprätta relationen med Israel"

När Lars Adaktusson (KD) under onsdagen stiger upp i talarstolen i riksdagen för första gången är det för att efterlysa en ny svensk politik för Mellanöstern. – Att återupprätta relationerna till Israel måste vara en av de mest prioriterade frågorna, säger han till Världen idag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.