Världen Idag > Nyheter

Saturday, 23 February, 16:23

Världen Idag - 23 maj 18 kl. 20:44

Region Örebro län tar bort ramadan-broschyrAtt Region Örebro län tillhandahöll en broschyr som citerade Koranen har väckt starka reaktioner. Nu har landstinget tagit bort broschyren från sin hemsida. – Informationen skapade frågor, skriver kommunikationschefen Ulrika Julin i ett mejl till Världen idag..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Örebro, Region Örebro, Koranen, Ulrika Julin, Världen

Dela artikeln

299 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Region, Örebro, län, tar, bort, ramadan-broschyr
Nerikes Allehanda - 30 maj 17 kl. 08:44

Barsom tar över som oppositionsråd i Region Örebro län

Kristdemokraten Behcet Barsom har utnämts till nytt oppositionsråd i Region Örebro län. Han efterträder Ewa Sundkvist..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

S, KD och C leder Region Örebro län

Som tidningen skrivit är det Socialdemokraterna, Kristdemokraterna och Centern som tar över ledningen i Region Örebro län. Det framkom under dagen när konstellationen hade en presskonferens..

Nerikes Allehanda - 18 okt 17 kl. 11:04

Darin till Örebro – spelar låtar från nya skivan: "Mitt mest personliga album hittills"

I vår ger sig artisten Darin ut på Sverigeturné.
Ett av stoppen blir Örebro..

Nerikes Allehanda - 09 jun 15 kl. 16:51

Klart: Fellingsbro Folkhögskola tar över efter Sundbyvik

Majoriteten med S, V och MP har beslutat att Fellingsbro folkhögskola tar över efter att Sundbyvik stänger. Stiftelsen bakom Sundbyvik ville ha ett höjt bidrag men regionen sa nej.
Sundbyvik har gett folkhögskolekurser för den som drabbats av hjärnskada genom till exempel en olycka.

Nya Wermlands Tidningen - 03 jun 16 kl. 12:01

Första läkarna tar examen i Örebro

De första 43 läkarstudenterna vid Örebro universitet tar nu examen och är redo att påbörja sin tjänstgöring inom hälso- och sjukvården. Nu återstår minst 18 månaders allmäntjänstgöring, AT, innan de får läkarlegitimation. Till hösten erbjuder Region Örebro län 25 AT-platser varav 14 kommer att fyllas av studenter som läst i Örebro..

Nya Wermlands Tidningen - 21 nov 17 kl. 16:53

Ny smittskyddsläkare i Örebro län

Gunlög Rasmussen tar över som smittskyddsläkare i Region Örebro län från 1 mars 2018 då den nuvarande smittskyddsläkaren Hans Fredlund går i pension..

Nerikes Allehanda - 27 feb 15 kl. 10:16

Därför tar 74 procent fler tåget idag

De senaste åren har Region Örebro län lagt i en extra växel gällande tågtrafiken..

Nerikes Allehanda - 07 jun 17 kl. 06:00

Planen tar form för nytt vårdboende i Hallsberg

Ett nytt äldreboende med två våningar och 130 platser, intill vårdcentralen. Så ser det hetaste förslaget ut som Hallsbergs kommun och Region Örebro tittar på gemensamt..

Vimmerby Tidning - 21 mar 18 kl. 13:29

Så ser symbolen för Region Kalmar län ut

Region Kalmar län tar nu alltmer form. Under dagen presenterades arbetet med nya regionens varumärke och symbol, som bygger på visionen Tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv. Strategin har varit att ta fram en ny symbol som symboliserar en nystart men att samtidigt behålla värden som finns i nuvarande organisationer..

Nerikes Allehanda - 03 jun 16 kl. 06:32

Nu tar Örebros första läkare examen

För fem och ett halvt år sen startade läkarprogrammet i Örebro. I dag tar Rebecka, Victor och deras kurskamrater examen..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 2 timmar sedan

Vuxennärvaro för att hjälpa barn på nätet

Ett ord. Det krävs en högre närvaro av vuxna på nätet för att förstå barnens verklighet. Det menar Gabriel Ekbeck och Hanna Simonsson som tillsammans håller i ett seminarium om ämnet på barnledarkonferensen ”Jesus till barnen” i Uppsala i mars..

Världen Idag - 3 timmar sedan

Equmeniakyrkan ”klimatfastar” fram till påsk

Den 6 mars inleds den kristna fastan, och i år tar Equmeniakyrkan ett annorlunda grepp. Hela den nationellt anställda personalen avstår från transporter som använder fossila bränslen, såsom flyg, bil och båt.

Världen Idag - 8 timmar sedan

Kroppen svarar på dina kommandon

Vägen till en bättre hälsa behöver inte vara krånglig. Med några enkla kommandon i rätt riktning kommer kroppen att svara direkt. Det menar Monica Wigren som driver företaget Bygg din hälsa..

Världen Idag - 8 timmar sedan

Urbaniseringen kan bli tigerns räddning

Flykten från landsbygden kan bli räddningen för tigern och andra hotade arter i södra Asien. Det hävdar forskare i en ny studie. Där konstateras att en minskad befolkning i tigrarnas kärnområden är nyckeln till de stora katternas överlevnad..

Världen Idag - 8 timmar sedan

F.d. S-politiker fortsätter att sprida antisemitism på nätet

”USA är som vax i händerna på den globala sionismen”. Det sägs i en video som en förtroendevald Socialdemokrat i Uddevalla lagt upp på sina Facebook-sida. ”Helt oacceptabelt”, kommenterar Anna-Lena Heydar, partiordförande i Uddevalla..

Världen Idag - 16 timmar sedan

Stabila församlingar med stabila ledare

En avgörande fråga för väckelse, mission och evangelisation i Sverige är kvaliteten på de lokala församlingarna och kyrkorna. Kristus har kallat sin kyrka att vara ett ljus i mörkret, en stad på berget, ett salt i förruttnelsen. Ett dilemma för många församlingar i storstäder inte minst är att man inte är en stad på berget, man är fullständigt okänd för hela närområdet.

Världen Idag - 16 timmar sedan

Bör en kristen avstå från kött?

Hur ser kristna på köttätande? Bör en kristen vara vegan?.

Världen Idag - 18 timmar sedan

Barn ska återfå rätt till personlig assistans

Andningshjälp och sondmatning ska åter, otvetydigt, kunna ge rätt till personlig assistans och assistansersättning. Det kan göra stor skillnad för uppemot ett 50-tal vuxna och barn, och deras familjer, som fått rätten indragen..

Världen Idag - 23 timmar sedan

Israels nya kritik mot Wallström – och Svenska kyrkan

Israels ambassadör i Sverige reagerar nu kraftfullt på utrikesminister Margot Wallströms utspel om brister i Israels religionsfrihet. Hon förvränger verkligheten, menar ambassadören, och ger samtidigt en känga till Svenska kyrkan..

Världen Idag - 23 timmar sedan

UD anklagas för dubbelmoral om religionsfrihet

Det är inte bara Israel som svenska UD kritiserar för påstådda brister avseende religionsfrihet. I nya rapporter pekas till exempel Frankrike och Ungern ut. ”Samtidigt utvisar vi kristna till världens näst farligaste land för kristna”, skriver pingstpastorn Christian Mölk på twitter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.