Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 11 December, 10:37

Världen Idag - 23 maj 18 kl. 20:44

Region Örebro län tar bort ramadan-broschyrAtt Region Örebro län tillhandahöll en broschyr som citerade Koranen har väckt starka reaktioner. Nu har landstinget tagit bort broschyren från sin hemsida. – Informationen skapade frågor, skriver kommunikationschefen Ulrika Julin i ett mejl till Världen idag..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Örebro, Region Örebro, Koranen, Ulrika Julin, Världen

Dela artikeln

299 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Region, Örebro, län, tar, bort, ramadan-broschyr
Nerikes Allehanda - 30 maj 17 kl. 08:44

Barsom tar över som oppositionsråd i Region Örebro län

Kristdemokraten Behcet Barsom har utnämts till nytt oppositionsråd i Region Örebro län. Han efterträder Ewa Sundkvist..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

S, KD och C leder Region Örebro län

Som tidningen skrivit är det Socialdemokraterna, Kristdemokraterna och Centern som tar över ledningen i Region Örebro län. Det framkom under dagen när konstellationen hade en presskonferens..

Nerikes Allehanda - 18 okt 17 kl. 11:04

Darin till Örebro – spelar låtar från nya skivan: "Mitt mest personliga album hittills"

I vår ger sig artisten Darin ut på Sverigeturné.
Ett av stoppen blir Örebro..

Nerikes Allehanda - 09 jun 15 kl. 16:51

Klart: Fellingsbro Folkhögskola tar över efter Sundbyvik

Majoriteten med S, V och MP har beslutat att Fellingsbro folkhögskola tar över efter att Sundbyvik stänger. Stiftelsen bakom Sundbyvik ville ha ett höjt bidrag men regionen sa nej.
Sundbyvik har gett folkhögskolekurser för den som drabbats av hjärnskada genom till exempel en olycka.

Nya Wermlands Tidningen - 03 jun 16 kl. 12:01

Första läkarna tar examen i Örebro

De första 43 läkarstudenterna vid Örebro universitet tar nu examen och är redo att påbörja sin tjänstgöring inom hälso- och sjukvården. Nu återstår minst 18 månaders allmäntjänstgöring, AT, innan de får läkarlegitimation. Till hösten erbjuder Region Örebro län 25 AT-platser varav 14 kommer att fyllas av studenter som läst i Örebro..

Nya Wermlands Tidningen - 21 nov 17 kl. 16:53

Ny smittskyddsläkare i Örebro län

Gunlög Rasmussen tar över som smittskyddsläkare i Region Örebro län från 1 mars 2018 då den nuvarande smittskyddsläkaren Hans Fredlund går i pension..

Nerikes Allehanda - 27 feb 15 kl. 10:16

Därför tar 74 procent fler tåget idag

De senaste åren har Region Örebro län lagt i en extra växel gällande tågtrafiken..

Nerikes Allehanda - 07 jun 17 kl. 06:00

Planen tar form för nytt vårdboende i Hallsberg

Ett nytt äldreboende med två våningar och 130 platser, intill vårdcentralen. Så ser det hetaste förslaget ut som Hallsbergs kommun och Region Örebro tittar på gemensamt..

Vimmerby Tidning - 21 mar 18 kl. 13:29

Så ser symbolen för Region Kalmar län ut

Region Kalmar län tar nu alltmer form. Under dagen presenterades arbetet med nya regionens varumärke och symbol, som bygger på visionen Tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv. Strategin har varit att ta fram en ny symbol som symboliserar en nystart men att samtidigt behålla värden som finns i nuvarande organisationer..

Nerikes Allehanda - 03 jun 16 kl. 06:32

Nu tar Örebros första läkare examen

För fem och ett halvt år sen startade läkarprogrammet i Örebro. I dag tar Rebecka, Victor och deras kurskamrater examen..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

9 av 10 judar i Europa: hatet mot judar har ökat

Judar i Europa anser att antisemitismen har ökat. Det visar en ny studie gjord av EU:s byrå för mänskliga rättigheter där 16 000 judar i tolv europeiska länder, bland annat i Sverige, svarat på en enkät..

Världen Idag - 16 timmar sedan

FN-länder har godkänt global migrationspakt

Företrädare för en lång rad länder i världen har godkänt FN:s globala ramverk om migration..

Världen Idag - 17 timmar sedan

Mukwege vädjade till världen om Kongo

Den yazidiska aktivisten Nadia Murad och den kongolesiske läkaren Denis Mukwege mottog på måndagen Nobels fredspris vid en högtidlig ceremoni i Oslos rådhus. Nobelkommitténs ordförande Berit Reiss-Andersen kallade de två prisvinnarna för ”två av de starkaste rösterna i världen i dag”..

Världen Idag - 17 timmar sedan

May skjuter upp brexitröst

Inför hotande nederlag skjuter Storbritanniens regering upp sin stora brexitomröstning i parlamentet. Premiärminister Theresa May hoppas i stället på nya förhandlingar med EU. Kritiken är redan stenhård från både opposition och partikamrater..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Advokat: "Jesus skulle inte accepteras som troende"

Advokat Gabriel Donner, som genom åren företrätt många afghanska och iranska konvertiter gentemot Migrationsverket, är mycket kritisk mot hur deras asylärenden handläggs. – Migrationsverket saknar en definition på tro, vilket ofta leder till fullständigt godtycke, säger han..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Nämndemän från SD och KD fällde 23-årig konvertit

Domaren i Migrationsdomstolen ansåg att den unge afghanske konvertiten var genuin i sin kristna tro och borde få stanna i Sverige. Men ärendet avgjordes av de tre nämndemännen, varav en delat främlingsfientligt material, skriver tidningen Östra Småland..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Kyrkor ska granska fler fall med konvertiter

Även Equmeniakyrkan, Alliansmissionen och Evangeliska frikyrkan uppmanar nu sina församlingar att skicka in alla asylärenden som berör afghanska konvertiter från de senaste tre åren..

Världen Idag - 23 timmar sedan

C: "Löfven ville inte kompromissa"

Centerpartiet kommer att rösta nej till S-ledaren Stefan Löfven i den kommande statsministeromröstningen. Men Liberalerna har inte bestämt sig än..

Världen Idag - Igår: 00:00

Minneshögtid med smolk i bägaren

Dagens datum är en märkesdag på flera sätt. Vi högtidlighåller Alfred Nobels dödsdag med priset till hans minne, och vi firar 70-årsminnet av FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna. Vi kan glädja oss över båda dessa, men samtidigt är ingen av glädjebägarna helt fri från smolk.

Världen Idag - Igår: 00:00

Katolik efter Merkel i CDU

Avgående Angela Merkels i våras installerade partisekreterare Annegret Kramp-Karrenbauer, AKK kallad, då populär regeringschef i den lilla delstaten Saarland, blir ny partiledare för Tysklands Kristligt-demokratiska union, CDU. Därmed får partiet sin andra kvinna i rad på ordförandeposten. Men det satt oerhört hårt inne.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.