DN > Inrikes

Thursday, 24 January, 12:24

DN - 23 maj 18 kl. 19:00

Fakta i frågan: Hur bra är svensk äldreomsorg?De äldre är överlag nöjda med hur äldreomsorgen fungerar. Men antalet som får plats på äldreboenden minskar och personalkontinuiteten inom hemtjänsten har försämrats. DN:s Kristoffer Örstadius granskar väljarnas viktigaste frågor inför valet..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Kristoffer Örstadius

Dela artikeln

73 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Faktai , fråganHur , braär svensk , äldreomsorg
YLE - 11 mar 16 kl. 17:49

Raseborgs stadsdirektör: Smak och tycke avgör stadshusfrågan

Stadsdirektör Tom Simola är överraskad över det stora intresset som frågan om stadshuset i Raseborg fått, inte minst efter att Karisbon och SFP-politikern Björn Siggberg nyss meddelade att han donerar en tomt till Raseborg för ett stadshus. Han säger att smak och tycker är det som sist och slutligen avgör vart stadshuset kommer. Den nu donerade tomten ligger på en av de högsta punkterna i centrum av Karis, vid Tempelgatan och Högbergsgatan.

HBL - 09 maj 13 kl. 15:48

En bra lärare har emotionell intelligens

En bra lärare är empatisk och kan hantera konflikter och skilda åsikter, anser klasslärare.? Läraryrket bygger på relationer mellan människor. Där behövs emotionell intelligens, en kombination av emotioner och intelligens, säger Mirjam Virtanen, som disputerar i ämnet.

Ekonomistas - 17 aug 17 kl. 08:57

Hur reagerar väljare på ”alternativa fakta”?

De senaste åren har (vissa) politikers användande av oriktiga uppgifter blivit allt vanligare i deras uttalanden. Mest associerat är detta med Donald Trump, som regelmässigt säger saker som uppenbart inte är med sanningen överensstämmande, men även inför Brexit-omröstningen och det franska presidentvalet florerade mängder av uppgifter som enkelt kunde avfärdas om man kollade upp hur det faktiskt förhöll sig. Just att kolla upp fakta har varit den vanliga responsen från seriösa medias sida.

YLE - 08 aug 17 kl. 16:17

"Vi ser väldigt, väldigt bra ut" – nollvärvande Tottenham vill bryta titeltorkan

Tottenham har inte vunnit den engelska högstaligan på snart 57 år. Den tillfälliga Wembley-klubbens nuvarande recept på att bryta trenden den här säsongen? Noll värvningar.

Skånskan - 22 mar 18 kl. 09:17

”Att dansa är bra för humöret”

Han har aldrig dansat pardans förut, om man undantar tre bröllopsvalser. När Claes Malmberg nu svävar ut på dansgolvet med Malin Watson i TV4:s Let’s Dance är det egentligen ett misstag, men han tänker satsa allt på att göra sitt allra bästa.
– Det är roligare än jag trodde.

YLE - 27 aug 17 kl. 12:13

Läs böcker och må bra!

Det finns en stor oro över barns, särskilt pojkars läsning, men hur står det till med vuxna läsare? Bokförsäljningen och bibliotekens siffror tyder på att vuxna läser mindre än förr. Samtidigt finns ett större intresse för läsningens hälsoeffekter.

BT - 06 nov 12 kl. 16:47

Romney: Det känns bra i Ohio

Med de första vallokalerna öppna i USA visar mätningar på övertag för president Obama i en rad stater som stått och vägt.
Men Mitt Romney tror att han har bra chans i en av nyckelstaterna. -Det känns bra i Ohio, säger han.

DN - 30 jul 18 kl. 11:36

5 x Fakta i frågan: Så bra är egentligen vården i Sverige

Varje vecka sedan i vintras har DN:s Kristoffer Örstadius granskat väljarnas viktigaste frågor under vinjetten Fakta i frågan.  Viktigast av alla valfrågor för svenskarna är sjukvården – som varit föremål för flera granskningar i serien. Det här är vad som har framkommit hittills..

YLE - 08 nov 13 kl. 10:34

Torvalds: Fakta talar för att Ingå får LNG-terminalen

Europaparlamentariker Nils Torvalds (SFP) tror att Ingå ligger bra till för att få LNG-naturgasterminalen som företaget Gasum planerar. Torvalds träffade på onsdagen Ingås ledande tjänstemän och politiker för att diskutera LNG-terminalen. - Alla de fakta som vi ser talar för att Ingå borde få LNG-terminalen.

YLE - 22 jul 17 kl. 16:45

Korsholmspolitiker i hätsk debatt om fusionsfrågan

Sedan några dagar tillbaka pågår en livlig debatt i sociala medier mellan förtroendevalda i Korsholm. Frågan om fusionsförhandlingar med Vasa delar kommunens största parti SFP, och stämningen mellan de två lägren verkar nu sämre än på länge. - Jag är mycket häpen över hätskheten och tonfallet, säger Carola Lithén som är kommunfullmäktigeordförande i Korsholm.

Kristianstadsbladet - 04 dec 13 kl. 10:00

Jacobsskolan granskas av "Kalla fakta"

Foto: Annica Jönsson
Under hösten har TV4:s ”Kalla fakta” granskat arbetsmiljön i flera svenska skolor. En av de skolor som man har besökt är det yrkesinriktade gymnasiet Jacobsskolan i Hässleholm.
– Det häftiga är att det var 7-årige Oliwer Domanik, som tidigare i höst skrev ett brev till statsminister Fredrik Reinfeldt och ifrågasatte varför hans skolas toaletter var snuskiga, som satte igång det här projektet, säger Lena Sundström, programledare för ”Kalla fakta” och uppvuxen i Kristianstad.

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Konsertrecension: Ghostemane skapar primal oreda och återuppväcker nu metal

Som för att bevisa hur hiphoppen kan återanvända precis allt lyckas Floridarapparen Ghostemane i sin larmande oreda påminna om både Marilyn Manson och Limp Bizkit..

DN - 1 timme sedan

Smithsonian blöder miljoner på grund av nedstängningen

En miljon dollar, motsvarande ungefär nio miljoner svenska kronor – så mycket har museijätten Smithsonian förlorat på nedstängningen av delar av den amerikanska statsapparaten..

DN - 1 timme sedan

Tre ryska militärplan kränkte Sverige

Tre ryska militära plan kränkte i lördags svenskt luftrum söder om Blekinge. Det var ett signalspaningsplan som eskorterades av två stridsflygplan som kom in på svenskt område söder om Karlshamn..

DN - 2 timmar sedan

Utvisningsstopp till afghansk provins

Ingen bör längre utvisas till provinsen Nangarhar i östra Afghanistan. Våldsnivån är för hög, anser Migrationsverket..

DN - 2 timmar sedan

Digitalisering ska göra nationella prov mer likvärdiga

År 2022 ska de nationella proven i grund- och gymnasieskolan vara digitaliserade. Syftet är att proven och bedömningarna ska bli mer likvärdiga, rättssäkra och effektiva. – Sverige har en lång tradition av att lärare rättar sina egna elevers prov.

DN - 2 timmar sedan

Kyla får Niagarafallen att frysa till is

En köldknäpp i Nordamerika har fått delar av Niagarafallen att frysa till is. Turister på plats liknar landskapet med en scen ur filmen Frost. .

DN - 2 timmar sedan

Rånare gripna efter några minuter

En man utsattes på onsdagskvällen för ett rån på Värtavägen på Gärdet i Stockholm. Runt en kvart senare kunde polisen gripa två misstänkta gärningsmännen. .

DN - 2 timmar sedan

Därför kan två folk bråka om namnet på ett land i 28 år

Hur kan två folk bråka om namnet på ett land i 28 år? Grekerna: ”Vad skulle du säga om Danmark plötsligt sa att det hette Skåne?” Makedonierna: ”Skulle ni vara beredda att byta namn till Västsverige för att Finland krävde det?

DN - 4 timmar sedan

Henrik Brandão Jönsson: Är det nu Maduros regim faller?

Rurópolis. De senaste åren har jag trott att regimen i Venezuela ska falla flera gånger, men den har alltid klarat sig. Frågan är om gårdagens dramatiska utveckling gör att den faller nu?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.