Sydsvenskan > IT

Wednesday, 23 January, 02:30

Sydsvenskan - 23 maj 18 kl. 18:57

Unga och gamla Vellingebor skriver ny historia tillsammansYngve Hansson, 91 år: Kärleken till hembygden knyter oss samman..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Vellingebor, Hansson

Dela artikeln

106 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ungaoch , gamla, Vellingeborskriver ny , historia, tillsammans
SmålandsPosten - 21 aug 13 kl. 06:23

Växjö behöver en oas för unga

Fast att jag inte vill förstå eller veta, så är jag medveten om att vattentornet ska rivas och att det ska byggas lägenheter på området. Men det tycker inte jag, så snälla, tänk om. Riv inte vattentornet, renovera det i stället så att allmänheten kan få ta del av det.

Trelleborgs Allehanda - 31 jul 11 kl. 16:33

En mix av historia och loppis

Under söndagen arrangerades Fiskets dag för nionde året i rad i Beddingestrand.
Varför ändra på ett vinnande koncept? Loppis, gamla fiskeredskap, historia, veteranbilar och stekt sill lockar folk, år efter år, till Fiskets dag.

SvD - 22 apr 14 kl. 01:00

Bismarcks historia speglar Tysklands

Jochen Thies krönika över den tyska von Bismarck-dynastin från riksgrundaren Otto fram till i dag är samtidigt ett pedagogiskt tvärsnitt genom den jämförelsevis unga tyska statens historia..

YLE - 24 mar 16 kl. 12:01

Liukkonen inledde FM-tävlingarna – Sievinens 21 år gamla rekord historia

Simmaren Ari-Pekka Liukkonen som representerar Esboföreningen Cetus har inlett FM-tävlingarna i Helsingfors övertygande. På torsdagen förbättrade han Jani Sievinens tidigare finska rekord från år 1995 på 100 meter frisim med hela 0,33 sekunder. Den nya rekordtiden lyder 49,44.

Trelleborgs Allehanda - 01 feb 17 kl. 03:00

Unga pirater skrev historia i riksmästerskap

Trelleborg Pirates har nått sin största framgång på ungdomssidan. Klubbens U16-lag har nått fjärde omgången i riksmästerskapen och är därmed bland landets åtta bästa lag..

Expressen - 02 aug 14 kl. 05:52

Unga gamla lagrar

Margareta Sörenson ser Aischylos light splattra..

ÖstersundsPosten - 18 apr 16 kl. 16:50

Seniormässa lockade unga gamla i Östersund

LV - 05 jul 17 kl. 21:28

Rekordmånga var ute i skogarna – både unga, gamla och djur

Gammal som ung. Snabb som långsam. Det fanns orienterare av alla de slag när Tjust 2–dagars gick i mål på onsdagen.

YLE - 05 dec 16 kl. 14:22

Nedslag i det självständiga Finlands historia

Nedslag i det självständiga Finlands historia Nationen Finland började skapas redan under den svenska tiden, och som storfurstendöme under Ryssland (1809-1917). Hur har den självständiga nationens historia sett ut? Vi gör några nedslag i 1900-talet och 2000-talet.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Malariamyggen har ny taktik

En svensk studie visar hur malaria kunnat minska med upp till 98 procent i Zanzibar sedan 2000. Men även hur malariamyggor som finns kvar har förändrat sitt beteende för att överleva och varför minskningen avtog 2015. – Myggor biter ofta på natten, inom.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Pompeo tror på Nordkoreaframsteg

USA:s utrikesminister Mike Pompeo säger att det är "väldans mycket jobb kvar" för att nå en kärnvapennedrustning av Nordkorea. Han förväntar sig dock framsteg i slutet av februari, när ett andra toppmöte mellan Nordkorea och USA väntas hållas. Pompeo sä.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Sverige går tillbaka som innovationsland

Sverige tappar fem placeringar på Bloombergs tio i topp-lista över världens främsta innovationsländer. Efter att förra året ha legat på en andra plats rankas vi numera som sjua. Sydkorea befäster sin position som nummer ett följt av Tyskland och Finland.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Peter Andersson: ”Riktigt bra 60 minuter”

Redhawkstränaren Peter Andersson kunde andas ut efter andra raka segern..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Trumps toppdiplomat för Europa avgår

Wess MItchell, amerikansk toppdiplomat med ansvar för relationerna till Europa, har begärt avsked. Mitchell hänvisar till personliga och yrkesmässiga skäl i sin avskedsansökan till USA:s utrikesminister Mike Pompeo, rapporterar The Washington Post. I en.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Mindre ersättningar i fackliga rättsfall

Ersättningarna i de rättsfall som drivits av LO-TCO Rättsskydd låg på totalt 139 miljoner kronor i fjol. Det är en minskning från 198 miljoner kronor 2017 och den lägsta summan på åtminstone tio år, rapporterar tidningen Arbetet. Enligt LO-TCO Rättskydd.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Redhawks åter på hemmais

Efter tre raka bortamatcher är det dags för hemmamatch i Arenan mot Djurgården..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Idrottsministern klarade TT:s kunskapstest

Sverige har fått en ny kultur-, demokrati- och idrottsminister i Amanda Lind (MP). TT satte hennes idrottskunskaper på prov – och de korrekta svaren fick klar majoritet. Sverige tog sju guld i vinter-OS i Pyeongchang förra året.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Regeringen lovar nya pengar till laddstolpar i vårbudgeten

Miljöministern struntar i kritiken från oppositionen och Riksrevisionen..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Straff för vissa gängbrott ska skärpas

Skärpta straff mot gängbrott och knarkförsäljning var borgerliga löften inför valet. Men nu är det S- och MP-regeringen som går fram med förslagen. Socialdemokraterna hade en rad förslag mot hårdare tag mot brottsligheten i valrörelsen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.