YLE > Finland

Friday, 19 October, 06:25

Liknande nyheter

Taggar: WWF, Sluta, äta, torsk, fiskadi , Östersjön, stammenhar , rasat
YLE - 11 okt 16 kl. 10:58

WWF: EU tillåter alltjämt överfiske av torsk

EU går emot sina egna löften och tillåter igen större torskkvoter än forskarna rekommenderar. Det anser man på naturskyddsorganisationen WWF. På jord- och skogsbruksministeriet säger man för sin del att beslutet är bra.

Sydsvenskan - 20 dec 15 kl. 01:00

Torsk på sikt går först. Hållbarhet ska vara principen för fisket.

Torsk var förr billig vardagsmat men är numera en fisk för finkrogarna. Inte bara för att den med sitt vita fiskkött är så god och användbar i många recept utan också för att den inte längre kan fångas i samma mängder som tidigare. Torsk har blivit mer exklusivt.

Helsingborgs Dagblad - 20 dec 15 kl. 01:00

Torsk på sikt går först. Hållbarhet ska vara principen för fisket.

Torsk var förr billig vardagsmat men är numera en fisk för finkrogarna. Inte bara för att den med sitt vita fiskkött är så god och användbar i många recept utan också för att den inte längre kan fångas i samma mängder som tidigare. Torsk har blivit mer exklusivt.

YLE - 07 feb 17 kl. 11:37

WWF-köttguiden: Om du ska äta kött så ät mindre och bättre

WWF Finland har sedan 2006 gett ut en fiskguide över hur fisken mår och hur hållbart det är att konsumera olika fiskarter. Fiskguiden har enligt Världsnaturfonden haft en stor inverkan på såväl restaurangernas, affärernas som konsumenternas val av fisk; finländarna har verkligen brytt sig om ifall fisken man tänkt köpa försetts med grön, gul eller röd prick i katalogen. Nu är det dags för Köttguiden (på finska), som man önskar att får samma mottagande som fiskguiden.

Expressen - 03 maj 16 kl. 12:17

WWF:s råd: Köp inte torsk från Östersjön

Liten och mager. Så beskrivs Östersjötorsken i senaste fiskguiden från WWF, som därför avråder från att köpa torsk från vissa områden. Däremot är det fritt fram för svenskfiskade västkusträkor igen..

Supermiljöbloggen - 24 mar 17 kl. 09:34

WWF: ”Nu halverar vi köttkonsumtionen i Sverige!”

"Varför inte passa på att uppgradera dina matvanor i samband med klimatmanifestationen Earth Hour? Vi som individer har stor makt att påverka vad vi äter – och köttet har en betydande klimatpåverkan. Ät mindre men bättre kött, dubblera antalet gröna proteiner och sluta släng ätbar mat – det vinner både du och planeten på", skriver Anna Richert, WWF:s expert på hållbar mat idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen.

Skånskan - 23 maj 18 kl. 07:59

Uppmaningen: Ät inte Östersjötorsk

Inrikes Ny fiskguide lanseras idag av Världsnaturfonden.Världsnaturfondens (WWF) nya konsumentguide gällande fisk publiceras idag och läget för Östersjötorsken är akut. Fisken hamnar på så kallat rött ljus – med uppmaningen att man inte ska äta fisken.

Supermiljöbloggen - 18 aug 15 kl. 08:44

WWF: ”Rovdjurskonflikten – det är dags att lösa den nu!”

Förvaltningen av Sveriges rovdjur och annat vilt behöver bli långsiktig, förutsägbar och tydlig, skriver Peter Westman, Tom Arnbom och Mats Forslund, från Världsnaturfonden WWF. Det är hög tid för Sveriges politiker att sluta med pajkastningen, kavla upp ärmarna, och gemensamt över partigränserna skapa förutsättningar för att få ordning och reda i den svenska rovdjurs- och viltpolitiken. Det går att åstadkomma och måste göras.

YLE - 17 apr 16 kl. 09:43

WWF: Finländarna konsumerar för mycket från och med nu

Enligt WWF Finland har finländarna redan nu förbrukat sin andel av jordens resurser för hela det här året. Enligt WWF skulle bland annat en minskning av köttkonsumtionen spara på jordens resurser. Från och med söndag överskrider finländarnas konsumtion jordens beräknade förmåga att producera förnybara naturtillgångar och hantera utsläpp av växthusgaser under 2016, framhåller Världsnaturfonden WWF:s finländska avdelning.

YLE - 17 apr 16 kl. 09:43

WWF: Finländarna konsumerar för mycket från och med i dag

Enligt WWF Finland har finländarna redan nu förbrukat sin andel av jordens resurser för hela det här året. Enligt WWF skulle bland annat en minskning av köttkonsumtionen spara på jordens resurser. Från och med i dag överskrider finländarnas konsumtion jordens beräknade förmåga att producera förnybara naturtillgångar och hantera utsläpp av växthusgaser under 2016, framhåller Världsnaturfonden WWF:s finländska avdelning.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Morgonkollen: Åldersgränsen för tobak kan höjas till 20 år, mördad journalist efterletas i skog i Istanbul

Åldersgränsen för att få röka föreslås bli 20 år och mängden snus man får ta med för eget bruk från en resa begränsas till två dosor. Polisen i Turkiet söker nu igenom en skog i Istanbul i jakten på kvarlevor efter den försvunne saudiske journalisten..

YLE - 45 minuter sedan

Polisen får hjälp av armén när allvarligt våldsbrott utreds i Pertunmaa

Under natten till fredag har en stor polisoperation pågått i Pertunmaa kommun i södra Savolax. Undersökningarna kring en servicestation i byn Kuortti uppges handla om ett allvarligt brott mot liv och hälsa..

YLE - 1 timme sedan

Tekniska nämnden: Hangö borde låna pengar för undergång

Den planerade tunneln för fotgängare och cyklister under järnvägen i Hangö är dyr. Tekniska nämnden är oroad över att tunnelbygget gör att andra viktiga investeringar måste skjutas på framtiden..

YLE - 1 timme sedan

Arbetet för ny drogförebyggande modell går framåt – men vuxna upplever att det är svårt att nå fram till de unga

Arbetet med projektet Pepp, den österbottniska drogförebyggande modellen, går snabbt framåt. Nu analyseras svaren av den enkät som riktats till lärare, elever och elevvårdspersonal..

YLE - 1 timme sedan

Så här fungerar blockkedjor – Martin Wichmann jobbar med dem: "Branschen blir mycket viktig i framtiden men Finland motverkar oss"

Pengar, innovation och kunnande har under senare tid strömmat in till uppstartsföretag som sysslar med blockkedjeteknik. Företagen sysselsätter flera finländare, men främst utomlands. De upplever att det inte är lockande att bilda sådana här företag i Finland eller att stanna kvar här..

YLE - 2 timmar sedan

20-års åldersgräns för rökning och högst två dosor snus med från utlandsresan – så ska Finland bli nikotinfritt

Finland ska vara rökfritt år 2030. För att det ska bli verklighet föreslår Social- och hälsovårdsministeriet en lång rad åtgärder som borde genomföras under de kommande regeringsperioderna..

YLE - 11 timmar sedan

Riva, sälja eller renovera - här är Hangö Hyreshus framtidsplaner

Om två år skall Hangö Hyreshus vara på fötter hoppas vd Petra Lindström. Att en frivillig företagssanering beviljades blev startskottet på förändringsprocessen..

YLE - 12 timmar sedan

E-U: Föräldrar oroliga över dålig inomhusluft i Kila daghem i Karis

Föräldrar är oroade över dålig inomhusluft i Kila daghem i Karis. Daghemmets föräldraförening har varit i kontakt med stadens fastighetsavdelning och inomhusluftsgrupp..

YLE - 12 timmar sedan

Raseborg kan tänka sig att mäta inomhusluften i flera skolor

Inomhusluften i tre skolor i Raseborg skulle kunna kartläggas för att få reda på vilka symtom elever och personal har..

YLE - 12 timmar sedan

Unga i Grankulla använder allt oftare cannabis på hemmafester enligt polisen – alkohol och droger uppges säljas i stadens skejtpark

Alkohol och droger uppges säljas till barn och unga i skejtparken i Grankulla. Granhultsskolan har informerat föräldrarna om det här. Närpolis Juuso Siren har hört om försäljningen, men inte sett den själv.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.





Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.