Sydöstran > Nyheter

Friday, 19 October, 06:52

Sydöstran - 23 maj 18 kl. 16:30

De drog vinstlotter i jakt på sommarjobb101 ungdomar var intresserade. 30 har turen med sig i lottdragningen. Simone Stenström och Marius Cederlund är två av dem som fått sommarjobb inom kommunens verksamheter..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Stenström, Marius Cederlund

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De drog, vinstlotteri , jakt, sommarjobb
YLE - 17 jan 13 kl. 12:29

?Inte så enkelt att hitta sommarjobb?

Det är inte så lätt som föräldrarna tror att hitta ett sommarjobb. Det anser åtminstone ungdomar i Pargas, som på onsdagskvällen hade chansen att träffa potentiella arbetsgivare till sommaren under evenemanget Starta säsongen.
Spela upp klipp på Arenan
Det var ungdomsverkstaden Aktiva och arbets- och näringsbyrån som för andra gången ordnade Starta säsongen, som i år lockade ca 180 ungdomar.

BT - 25 jun 13 kl. 07:24

Ge unga chansen till sommarjobb

Ett sommarjobb är för många unga den första kontakten med arbetslivet, men konkurrensen om jobben är hård. Därför borde kommunerna gå in och garanterar alla 17-åringar ett sommarjobb. Det skulle utgöra en investering, inte en kostnad, anser LO.

YLE - 18 mar 15 kl. 04:43

Jakten på sommarjobb är i full gång

Ansökningstiden till många sommarjobb har ren gått ut, men ännu pågår jakten. Svårast är det att hitta jobb för den som är i 16-års åldern. Karleby stad fick in hela 1083 ansökningar till de 250 jobb som står till buds.

Nyheter 24 - 07 mar 12 kl. 13:22

Glädjebeskedet: Fler sommarjobb i år än förra året


De som söker sommarjobb jagar inte förgäves. För trots stigande arbetslöshet finns det fler sommarjobb i år än det fanns förra året. Hög ungdomsarbetslöshet och hård konkurrens skrämmer många.

YLE - 28 jan 17 kl. 07:00

"Låt ungdomarna själva söka sommarjobb!"

- Det är viktigt att ungdomar som söker sommarjobb själva tar den första kontakten till potentiella arbetsgivare, säger Nina Waxlax som koordinerar Vasa stads sommarjobb på Navigatorn i Österbotten. Waxlax menar att det t.o.

Magazin24 - 20 jul 12 kl. 13:50

Sommarjobb ett viktigt steg på vägen till en anställning

Kontakter och arbetslivserfarenhet är avgörande för att få ett jobb. Därför är sommarjobb ett viktigt steg på vägen till en anställning. I vår budget föreslår vi en sommarjobbgaranti som skulle ge 200 000 nya sommarjobb åt unga över hela landet.

BT - 11 mar 13 kl. 14:12

Fler och tidigare sommarjobb

Skörden av sommarjobb blir god i år, bättre än i fjol som redan var ett bra år. Men sök nu, annars kan det vara för sent. Antalet sommarjobb har växt stadigt de senaste åren.

YLE - 03 feb 17 kl. 09:02

Det finns fler sommarjobb i år - ändå inte ovanligt att studerande jobbar utan lön

EK uppskattar att deras medlemsföretag erbjuder 100 000 sommarjobb i år. Det är 10 000 fler än ifjol. Många studerande upplever ändå att det är väldigt stressigt att försöka få sommarjobb inom sin egen bransch och det är inte heller ovanligt att studerande jobbar utan lön.

YLE - 13 maj 13 kl. 10:27

Inte färre sommarjobb inom handeln?

Handeln i Finland har kämpat med minskad lönsamhet i början av det här året - bland annat på grund av att finländarnas köpkraft har minskat. Det här har lett till betydligt färre sommarjobb, säger Förbundet för finsk handel. Facket är däremot av annan åsikt - och får medhåll av Yle Nyheters rundringning.

SmålandsPosten - 18 jun 13 kl. 22:24

Skralt med sommarjobb för länets ungdomar

Konkurrensen om sommarjobb för unga är tuff. Det visar en rapport från LO. Men Anneli Bringmyr på Arbetsförmedlingen uppmanar unga att inte ge upp hoppet.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Stad i Kina vill ha en egen måne

Kinesiska Chengdu vill ersätta stadens gatlampor med en konstgjord måne, som enligt planerna ska reflektera solljus ned till jorden med hjälp av en enorm rymdspegel. Ljuset från satellitmånen blir åtta gånger så ljusstarkt som det naturliga månskenet, rapporterar den partivänliga tidningen Folkets Dagblad.(TT).

Sydöstran - 30 minuter sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Tre till sjukhus efter trafikolycka utanför Karlskrona..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Strul i tunnelbanan efter urspårning

Det är oregelbunden trafik på röda linjen mellan Slussen och T-Centralen i Stockholm. Störningen gäller i båda riktningarna och bussar har satts in för att hjälpa trafikanter.(TT).

Sydöstran - 45 minuter sedan

Rapport om avrättningar i Nicaragua

Minst sex "möjliga utomrättsliga avrättningar" kan ha ägt rum i Nicaragua, under en polisinsats mot de omfattande demonstrationerna mot landets president Daniel Ortega, uppger Amnesty.(TT).

Sydöstran - 45 minuter sedan

Härliga Höst

Sydöstran - 45 minuter sedan

Följ HIF:s match i Eskilstuna

Guif Eskilstuna är ännu ett av de lag i handbollsligan som HIF Karlskrona ska ha chans att plocka bonuspoäng emot. Följ vår direktrapportering med start kl. 19.

Sydöstran - 45 minuter sedan

Följ KHK:s möte med Leksand

Seger mot anrika Björklöven i onsdags. Ny bortamatch i kväll mot ett nytt gammalt storlag, Leksands IF..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Restaurang hotas med varning

En restaurang i Sölvesborg kan varnas av tillståndsenheten i västra Blekinge, vilket är den högre påföljdsgraden. Orsaken är en flerårig ekonomisk misskötsamhet..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Restaurang drabbas av automatlarm

Under bara ett halvår har ett femtiotal automatiska brandlarm utlösts i länsstyrelsens gamla lokaler på Ronnebygatan – något som drabbat Restaurang Eken som vid flera tillfällen tvingats utrymma mitt under lunchen..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Hopp om hjälp mot brinnande smärta

Hon känner ständigt brännande smärtor i stora delar av sin kropp. En kram blir till knivhugg. Familjen har ansökt om lån och morbror Marcus har startat en insamling på facebook.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.