DI > Ekonomi

Friday, 17 August, 21:32

DI - 23 maj 18 kl. 16:31

Räntor och valutor: PMI-utfall tyngde euronSäkra tillgångar gick starkt på onsdagen efter PMI-siffror som antydde en lägre aktivitetsnivå i Europa och Donald Trumps kommentarer på tisdagen och i en tweet på onsdagen om att han inte är nöjd med handelssamtalen med Kina. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
PMI, Europa, Donald Trumps, Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Räntoroch , valutor, PMI-utfall, tyngde, euron
Affärsvärlden - 21 feb 13 kl. 10:40

Svaga PMI-utfall tynger börsen

Stockholmsbörsen tappade, liksom de ledande handelsplatserna, på torsdagen. Onsdagskvällens Fed-protokoll, officiella kinesiska uttalanden och svaga PMI-utfall tyngde sentimentet. Viss kursåterhämtning för Swedish Match märks dock efter onsdagens fall på rapporten..

DI - 24 jun 14 kl. 11:49

Räntor & valutor: Pund sänkt av BOE

Europaräntorna uppvisar små rörelser under tisdagsförmiddagen. Pundet tappar efter mjuka BOE-kommentarer. Euron noteras fortsatt något starkare mot dollarn trots att tyska IFO-index, i likhet med måndagens europeiska PMI-utfall, inkommit något under förväntan..

DI - 12 aug 14 kl. 16:31

Räntor & valutor: USA-räntor tappar

Såväl Europa- som USA-räntorna sjönk tisdagen, euron tappade något medan ett KPI-utfall som prognos gav begränsat utslag på den svenska marknaden..

DI - 14 aug 15 kl. 16:45

Räntor/valutor: Kronan stärktes mot dollarn

Medan USA-räntor drog uppåt var det överlag beskedliga ränterörelser i Europa på fredagen. På morgonen röstade det grekiska parlamentet för det tredje stödprogrammet efter en nattmangling medan euroområdets BNP var något svagare än väntat. Kronan fortsatte att stärkas på fredagen i spåren av torsdagens högre KPI-utfall än väntat..

DI - 29 sep 17 kl. 16:43

Räntor och valutor: Ingves-besked tyngde kronan

Kronan tappade och svenska räntor sjönk på fredagen efter beskedet att Stefan Ingves får förnyat mandat som riksbankschef. USA och euroområdet bjöd på inflationsbesvikelse, medan dollarn avslutade en stark vecka med mindre nettorörelser..

DI - 15 jul 14 kl. 11:55

Räntor & valutor: Euron tappar

De europeiska marknadsräntorna sjunker något samtidigt som euron tappar mark mot dollarn efter att det tyska ZEW-index sjunkit för sjunde månaden i rad och kommit in lägre än förväntningarna. I Storbritannien visade KPI ett klart högre utfall än väntat, vilket drog upp pundet..

DI - 02 jan 18 kl. 13:06

BRIC: Blandade PMI-utfall

Utfallen för industri-PMI i BRIC-länderna var blandade i december..

DI - 24 jun 14 kl. 06:40

Räntor och valutor: USA-räntor svagt upp

USA-räntorna steg något efter svensk stängning på måndagen då investerare vägde positiva nyheter från USA:s bostadsmarknad och Kinas tillverkningsindustri mot svaga PMI-utfall från främst Frankrike..

DI - 04 maj 15 kl. 16:40

Räntor och valutor: Europaräntor fortsatte uppåt

Europaräntorna inledde den nya veckan med fortsatta uppgångar, medan euron försvagades något mot dollarn efter PMI-utfall som gav blandat resultat. Handeln var tunnare än vanligt eftersom de brittiska marknaderna höll helgstängt..

DI - 23 aug 17 kl. 10:46

Räntor och valutor: Euron upp på optimistiska inköpschefer

Euron stärktes under morgonen och Europaräntor stiger 1-2 punkter efter preliminära PMI-utfall från euroområdet som kom in något starkare än väntat..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Oligarkens bolag vill flytta hem

Ryske oligarken Oleg Deripaskas bolag överväger att flytta hem till Ryssland för att mildra effekterna av USA:s sanktioner..

DI - 30 minuter sedan

Anders Hägerstrand: Tre köplägen för optimister

Det stora svenska gruv- och stålbolagen är under hård press på börsen till följd av oro för att mindre bra tider väntar i den globala industrikonjunkturen. Raset för koppar- och järnmalmspriset driver på kursnedgångarna. Men för optimister har kräftgången gett fina köplägen..

DI - 45 minuter sedan

Elon Musk gråter och Tesla rasar

Tesla rasar 8 procent i fredagens handel på Wall Street efter att en gråtande Elon Musk berättat om sina sömnproblem och hur mycket han jobbar..

DI - 1 timme sedan

Metallrally väntar om Trump väljer rätt väg

Handelskrig och oro för en avmattning i den globala tillväxten sätter kraftig press på basmetallpriserna.  En vändning hänger på att spänningarna i handelsrelationerna mellan USA och omvärlden lättar, enligt bedömare..

DI - 1 timme sedan

Sämsta oljeveckan på tre år

Oljepriset stiger något på fredagen men det hjälper inte. Det är den sämsta veckan på tre år för oljepriset, rapporterar Bloomberg..

DI - 2 timmar sedan

Debatt: Boreformer bättre än nybyggen

DEBATT. Trots att många väljare påverkas av bostadspolitiken är den inte speciellt framträdande i valrörelsen. Åtgärder för ökad rörlighet på bostadsmarknaden har potential att frigöra ett mycket stort antal bostäder, skriver Marcus Svanberg, vd för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling..

DI - 2 timmar sedan

Arvid Åhlund: Om fejknyheter och falska Sverigebilder

LEDARE. Tidigare i augusti avlägsnade Facebook och Youtube videoklipp och artiklar som lagts upp av Infowars, ett amerikanskt mediehus som framhärdar att elfte september var ett insiderjobb och att massmordet på 28 personer – varav 20 barn – i en skola i Connecticut 2012 aldrig ägt rum..

DI - 2 timmar sedan

Tobias Wikström: Kommuner ska inte ha veto mot privata utförare

LEDARE. Vårdfrågor är svåra att hantera i den politiska debatten. Det är inte konstigt – alla vill ungefär samma sak, att vården ska bli bättre.

DI - 2 timmar sedan

Politisk jordbävning på gång: "Folk har fått nog"

SD-ledaren Jimmie Åkesson är på väg att åstadkomma en politisk jordbävning i det tidigare så politiskt stabila Sverige.  Di följde med på hans turné genom landet och mötte tidigare socialdemokrater och moderater som nu tänker vända de etablerade partierna ryggen. .

DI - 2 timmar sedan

Åkesson: "Vi har förberett oss i åtta år"

SD måste släppas in för att fatta beslut om nya stora strukturreformer efter valet. Det säger partiledaren Jimmie Åkesson, som säger sig stödja tanken på en ny bred skattereform. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.