DI > Ekonomi

Thursday, 24 January, 07:20

DI - 23 maj 18 kl. 16:31

Räntor och valutor: PMI-utfall tyngde euronSäkra tillgångar gick starkt på onsdagen efter PMI-siffror som antydde en lägre aktivitetsnivå i Europa och Donald Trumps kommentarer på tisdagen och i en tweet på onsdagen om att han inte är nöjd med handelssamtalen med Kina. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
PMI, Europa, Donald Trumps, Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Räntoroch , valutor, PMI-utfall, tyngde, euron
Affärsvärlden - 21 feb 13 kl. 10:40

Svaga PMI-utfall tynger börsen

Stockholmsbörsen tappade, liksom de ledande handelsplatserna, på torsdagen. Onsdagskvällens Fed-protokoll, officiella kinesiska uttalanden och svaga PMI-utfall tyngde sentimentet. Viss kursåterhämtning för Swedish Match märks dock efter onsdagens fall på rapporten..

DI - 24 jun 14 kl. 11:49

Räntor & valutor: Pund sänkt av BOE

Europaräntorna uppvisar små rörelser under tisdagsförmiddagen. Pundet tappar efter mjuka BOE-kommentarer. Euron noteras fortsatt något starkare mot dollarn trots att tyska IFO-index, i likhet med måndagens europeiska PMI-utfall, inkommit något under förväntan..

DI - 12 aug 14 kl. 16:31

Räntor & valutor: USA-räntor tappar

Såväl Europa- som USA-räntorna sjönk tisdagen, euron tappade något medan ett KPI-utfall som prognos gav begränsat utslag på den svenska marknaden..

DI - 14 aug 15 kl. 16:45

Räntor/valutor: Kronan stärktes mot dollarn

Medan USA-räntor drog uppåt var det överlag beskedliga ränterörelser i Europa på fredagen. På morgonen röstade det grekiska parlamentet för det tredje stödprogrammet efter en nattmangling medan euroområdets BNP var något svagare än väntat. Kronan fortsatte att stärkas på fredagen i spåren av torsdagens högre KPI-utfall än väntat..

DI - 29 sep 17 kl. 16:43

Räntor och valutor: Ingves-besked tyngde kronan

Kronan tappade och svenska räntor sjönk på fredagen efter beskedet att Stefan Ingves får förnyat mandat som riksbankschef. USA och euroområdet bjöd på inflationsbesvikelse, medan dollarn avslutade en stark vecka med mindre nettorörelser..

DI - 15 jul 14 kl. 11:55

Räntor & valutor: Euron tappar

De europeiska marknadsräntorna sjunker något samtidigt som euron tappar mark mot dollarn efter att det tyska ZEW-index sjunkit för sjunde månaden i rad och kommit in lägre än förväntningarna. I Storbritannien visade KPI ett klart högre utfall än väntat, vilket drog upp pundet..

DI - 02 jan 18 kl. 13:06

BRIC: Blandade PMI-utfall

Utfallen för industri-PMI i BRIC-länderna var blandade i december..

DI - 23 aug 18 kl. 16:47

Räntor och valutor: Euron försvagas

Europaräntorna rörde sig knappt på torsdagen, medan euron handlades svagare mot en generellt starkare dollar. Markits kombinerade preliminära PMI-utfall kom in i linje med förväntningarna för augusti, trots att industri-PMI oväntat sjönk..

DI - 24 jun 14 kl. 06:40

Räntor och valutor: USA-räntor svagt upp

USA-räntorna steg något efter svensk stängning på måndagen då investerare vägde positiva nyheter från USA:s bostadsmarknad och Kinas tillverkningsindustri mot svaga PMI-utfall från främst Frankrike..

DI - 04 maj 15 kl. 16:40

Räntor och valutor: Europaräntor fortsatte uppåt

Europaräntorna inledde den nya veckan med fortsatta uppgångar, medan euron försvagades något mot dollarn efter PMI-utfall som gav blandat resultat. Handeln var tunnare än vanligt eftersom de brittiska marknaderna höll helgstängt..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Smart Eye har BMW i orderboken

Det First North-listade eyetrackingbolaget Smart Eye har den tyska biltillverkaren BMW som kund. Bolaget har inte tidigare namngivit kunden till följd av ett sekretessavtal..

DI - 15 minuter sedan

Stockholm missar guldruschen

Guldet funkar just nu fint för den som vill skydda sig mot börsoro. Sedan oktober har guldpriset stigit samtidigt som världens aktiebörser har backat. Men Stockholmsbörsens guldbolag har inte hängt med i rallyt..

DI - 15 minuter sedan

Microsoft Bing blockerad i Kina

Mjukvarujätten Microsofts sökmotor Bing har blockerats i Kina. Det rapporterar Financial Times med hänvisning till två anonyma källor. .

DI - 30 minuter sedan

Osäkerhet kring nedstängningen håller tillbaka dollarn

USA-räntorna sjönk efter svensk stängning på onsdagen och handlas sidledes på torsdagsmorgonen. Dollarn handlas i princip oförändrat medan asienbörserna överlag är upp. .

DI - 45 minuter sedan

Försök att bryta superpolariserat läge i USA

Två olika lagförslag som kan sätta stopp för den pågående nedstängningen av statsapparaten – den längsta i USA:s historia – ligger för omröstning i USA:s senat. Men i det superpolariserade Washington DC spås inget av dem gå igenom..

DI - 45 minuter sedan

Morgonkoll: Jobbfest i Australien

Torsdagen ser ut att bli en relativt odramatisk historia på de ledande Asienbörserna som bjöd på mindre rörelser. Bland morgonens vinnare fanns Australienbörsen som lyfte efter oväntat stark jobbdata. .

DI - 1 timme sedan

Värsta konkurrenten snuvar H&M på OS-kontrakt

Svenska OS-truppen har en ny partner och sponsor: japanska klädjätten Uniqlo. Efter flera års samarbete med H&M kommer alltså de svenska olympierna kläs av Uniqlo i fyra år, både i Tokyo 2020 och Peking 2022, olympiska och paralympiska spelen. .

DI - 1 timme sedan

Greta Thunberg kritiserar äldre generationer

Det tog den svenska klimataktivisten Greta Thunberg 32 timmar att komma till Världsekonomiskt forum i schweiziska Davos. Nu tycker hon att det är dags att unga blir arga – och agerar..

DI - 1 timme sedan

Trump håller tal till nationen när nedstängningen är över

Donald Trump kommer hålla sitt tal till nationen vid ett senare tillfälle, när nedstängningen av federal verksamhet har tagit slut. Det skrev presidenten på twitter på onsdagen. .

DI - 1 timme sedan

Industri-PMI sjönk i Japan – exportorder föll kraftigt

Inköpschefsindex för den japanska tillverkningsindustrin sjönk till 50,0 i januari enligt preliminär statistik, jämfört med 52,6 föregående månad. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.