Regeringen > Nyheter

Wednesday, 23 January, 01:50

Regeringen - 23 maj 18 kl. 16:25

Momsfrågor, bankpaketet och makroekonomi på EkofinrådetNär EU:s ministerråd för ekonomiska och finansiella frågor möts 25 maj får frågor som handlar om momsbedrägerier stort utrymme. Ministrarna ska också fatta beslut som stärker den finansiella stabiliteten och diskutera genomförandet av reformer på nationell nivå..
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
Ekofinrådet, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Momsfrågor, bankpaketetoch , makroekonomi, Ekofinrådet
Regeringen - 16 mar 17 kl. 16:50

Momsfrågor på Ekofins dagordning 21 mars

Medlemsländernas ekonomi- och finansministrar träffas 21 mars inom ramen för Ekofinrådet. På dagordningen står momsnivå på elektroniska publikationer och omvänd skattskyldighet i syfte att stoppa bedrägerier. Ekofinrådet kommer att diskutera förbättringar av företagsklimatet i EU och få en presentation av landrapporter om makroekonomiska obalanser.

Regeringen - 23 mar 17 kl. 10:49

Momsfrågorna dominerade på Ekofin

Medlemsländernas ekonomi- och finansministrar träffades 21 mars inom ramen för Ekofinrådet. På dagordningen stod momsnivå på elektroniska publikationer och omvänd skattskyldighet i syfte att stoppa momsbedrägerier. Ekofin fick en presentation av den europeiska planeringsterminens landrapporter och information om arbetet med en rad olika förslag..

Regeringen - 15 jun 17 kl. 12:30

Dagordning med stor bredd på finansministrarnas junimöte

Finansministrarna i EU:s medlemsländer träffas inom ramen för ekofinrådet 16 juni. De kommer att behandla momsfrågor och bankernas motsståndskraft mot kriser och fatta beslut inom ramen för stabilitets- och tillväxtpakten. De ska se över arbetet med kapitalmarknadsunionen och bekämpning av terrorismfinansiering och diskutera en ny rapport om dåliga lån i EU..

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 28 maj 18 kl. 09:27

M riskerar näringslivets kompetensförsörjning

Debattartikel av gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström i Dagens nyheter den 28 maj 2018..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 12:09

Hallengren tar emot utredning om mäns våld mot kvinnor

Tisdag den 29 maj tar jämställdhetsminister Lena Hallengren emot utredningen ”Att bryta ett våldsamt beteende”. Utredningen handlar om våld mot närstående, där mäns våld mot kvinnor står för merparten..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 12:20

Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 21

Veckan som gick i rådet: Libyen/UNSMIL, Demokratiska republiken Kongo, debatt om skydd av civila i väpnad konflikt, fredsprocessen i Mellanöstern, Centralafrikanska republiken, G5 Sahel, Burundi, Libanon, resolution om konflikt och svält..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:20

Remiss av SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering

Här kan du ta del av till vilka instanser Finansdepartementet har remitterat SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:25

Uppdrag att utbetala medel i enlighet med överenskommelsen om Patientmiljarden – Insatser för att förbättra tillgängligheten och samordningen i hälso- och sjukvården

Regeringen uppdrar åt Kammarkollegiet att betala ut 980 000 000 kronor till landstingen enligt överenskommelsen om Patientmiljarden – Insatser för att förbättra tillgängligheten och samordningen i hälso- och sjukvården..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:37

ILO:s konvention om anständiga arbetsvillkor för hushållsarbetare

I lagrådsremissen föreslås att riksdagen ska godkänna att Sverige ansluter sig till konventionen (nr 189) om anständiga arbetsvillkor för hushållsarbetare..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:20

Uppdrag angående inrättande av statsbidrag till regionala kvalitetsregistercentrum

Regeringen uppdrar åt Socialstyrelsen att under 2018 föreslå hur pengar ska tilldelas och statsbidrag följas upp. Förslaget ska utgå från redovisningen av uppdraget om förstudie om statsbidrag för regionala kvalitetsregistercentrum (S2017 /05729 /FS),.

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:42

Nordiska ministrar besöker Sollentuna

I morgon, den 29 maj, kommer bostadsminister Peter Eriksson att tillsammans med kollegor från de nordiska länderna besöka Dagmejans kvarter i Sollentuna. I kvarteret håller industriellt byggda flerbostadshus i trä att uppföras..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:44

Uppdrag att utveckla uppföljningen av hälso- och sjukvårdens tillgänglighet

Regeringen uppdrar åt Socialstyrelsen att utveckla den nationella uppföljningen av hälso- och sjukvårdens tillgänglighet med inriktning mot väntetider..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.