SVT > Inrikes

Friday, 17 August, 21:32

SVT - 23 maj 18 kl. 16:15

Nu har Sverige en samtyckeslag – det här innebär denRiksdagen har i dag klubbat regeringens förslag om en samtyckeslag. Grundprincipen i lagen är att sex ska vara frivilligt och om det inte är frivilligt så är det olagligt. Samtidigt blir fler handlingar kriminella och straffen skärps..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

43562 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu har Sverigeen , samtyckeslagdet här , innebärden
Expressen - 18 jan 14 kl. 12:57

Därför samlas de för samtyckeslag

Tusentals personer sluter i dag upp för att manifestera för en samtyckeslag. Fokus är färre våldtäkter, inte fler fällda. – En samtyckeslag innebär en normerande effekt som synliggör, att vi skapar debatt, Ida Östensson, en av arrangörerna..

Ekonomistas - 05 dec 14 kl. 06:00

Behöver Sverige en ”nudge unit”?

När jag för sex år sedan recenserade Richard Thaler och Cass Sunsteins bok Nudge här på Ekonomistas skrev jag att det var en viktig bok. Det skrev jag nog dock mest som en ursäkt för att skriva en lång recension och jag tror inte riktigt jag då förstod vilket inflytande boken skulle få. Barack Obama tog direkt idéerna till sig och inrättade Office of Information and Regulatory Affairs (OIRA) där Cass Sunstein själv var chef 2009-2012.

Alliansfritt Sverige - 28 feb 14 kl. 15:33

Vad ”alla behövs” egentligen innebär

Moderaterna har lanserat en ny sida under deras nya paroll "alla behövs". När man kommer in på sajten möts man först av statsminister Fredrik Reinfeldts berättarröst och en video från ett gatukök som ska illustrera hur bra restaturangmomsen är och hur många jobb som skapats. Dessutom tydliggör Reinfeldt att de ska fortsätta prata om entrepenörskap, trots att andra hatar det.

Magazin24 - 21 dec 15 kl. 07:46

De är först i Sverige

Fick som första landsting i Sverige ta emot fint certifikat. Förra veckan stod det klart att landstinget Västmanland är Sveriges första Fairtrade-landsting. Under en ceremoni mottog landstingsrådet Andreas Porswald Fairtrade-diplomet av Magdalena Streijffert som är generalsekreterare på Fairtrade Sverige.

Politikerbloggen - 29 jan 13 kl. 15:15

Ett federalt Sverige?


DEBATT. Centerpartiet blir ett ytterst udda parti om det antar idéprogramgruppens förslag. Det ska bli intressant att se vad centerstämman beslutar.

Kristianstadsbladet - 20 aug 14 kl. 09:00

Emil och Sverige missade chansen

Sverige och IFK Kristianstads Emil Hansson förlorade tungt mot Spanien i gårdagens match i U18-EM. En seger och man hade haft ena benet i semifinal, men nu talar allt för att slaget om en semifinalplats blir en riktig rysare.
Först besegrade Schweiz Danmark med 27–26, sedan föll Sverige mot Spanien med klara 20–26 (8–13).

Kristianstadsbladet - 14 aug 13 kl. 15:19

Fler rovdjur i Sverige än på 150 år

De stora rovdjuren är inte längre hotade i Sverige. För bara 30 år sedan såg det fortfarande mörkt ut, men i dag är rovdjuren lika talrika som i början av 1800-talet.Till och med vargen kan nu sägas vara på säker mark.

BT - 14 aug 13 kl. 15:21

Fler rovdjur i Sverige än på 150 år

De stora rovdjuren är inte längre hotade i Sverige. För bara 30 år sedan såg det fortfarande mörkt ut, men i dag är rovdjuren lika talrika som i början av 1800-talet. Till och med vargen kan nu sägas vara på säker mark.

Alliansfritt Sverige - 09 dec 13 kl. 14:33

Nya bud på M-kansliet: alliansen har skapat samtliga nya jobb i Sverige sedan 1970

Det finns en risk med att tro på sin egen propaganda. När man väl börjar tro på den själv börjar man skruva, vantolka och överdriva tills det till slut bara blir pinsamt. Här har vi ett exempel från en ”diskussion” på twitter igår med en av de moderata tjänstemännen på arbetsmarknadsdepartementet.

BT - 20 mar 14 kl. 13:32

Alliansen har halverat fattigdomen i Sverige

Socialdemokraterna upprepar sitt mantra att fattigdomen ökat i Sverige, men så är det ju inte. Man måste skilja mellan ”relativ fattigdom” och verklig fattigdom. Relativ fattigdom visar bara hur många som har en inkomst under en viss andel av andras inkomst.

YLE - 09 sep 16 kl. 19:33

Soini: Finland och Sverige lever i samma säkerhetsmiljö

Utrikesminister Timo Soini (Sannf) säger att den svenska rapporten om ett Natomedlemskap visar att Finland och Sverige lever i samma säkerhetsomgivning. Det finns inte någon ödesgemenskap mellan ett finskt och ett svenskt Natomedlemskap men det vore en stor förändring för båda, anser Soini. Varken Soini eller statsminister Juha Sipilä (C) beklagar att den svenska rapporten inte kopplar ihop ett möjligt finskt och ett svenskt Natomedlemskap, som den rapport som Finlands regering har beställt gör.

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Sverige först i världen att erkänna tatuerande som ett hantverk

Sedan april i år har tatuerare med lång yrkeserfarenhet kunnat ansöka om att få så kallade gesäll- och mästarbrev. Det är första gången någonsin som den här möjligheten ges till tatuerare och snart kommer också breven kunna delas ut till de som genomfört och klarat ett så kallat gesällprov..

SVT - 1 timme sedan

Morgan Johansson: Det ska bli lättare att utvisa den som begått brott

Justitieminister Morgan Johansson (S) och Ulf Kristersson (M) vill båda att det ska bli enklare att utvisa människor som begått brott ur landet. Framför allt om personen inte är svensk medborgare, framhåller de. – Är du inte svensk medborgare och begår brott i Sverige måste huvudregeln vara att du utvisas, säger Justitieminister Morgan Johansson (S) till TT..

SVT - 2 timmar sedan

Sifo: Alla småpartier över riksdagsspärren

Det såg dystert ut för småpartierna under vårens opinionsundersökningar. Nu visar en Sifo-mätning som gjorts på uppdrag av Svenska Dagbladet och GP att vinden tycks ha vänt – för första gången på länge har samtliga huvudet ovanför vattenytan..

SVT - 3 timmar sedan

Britter utreder mystiskt likfynd på Lidingö för 13 år sedan

Londons rättsläkare har utfärdat en order att undersöka kvarlevorna efter en 44-årig man som hittades död vid Lidingö utanför Stockholm 2005. Det finns misstankar kring hans död eftersom hjärtat och en del av levern saknas i kroppen, enligt brittiska The Times..

SVT - 4 timmar sedan

Fel telefonnummer på röstkort i hela landet

Samtliga röstkort som nu skickas ut till röstberättigade i landet visar fel telefonnummer till både kommuner och landsting. Trots det är röstkorten giltiga och kommer kunna användas som vanligt..

SVT - 4 timmar sedan

Skolelever ifrågasätter undervisning om antisemitism

Enligt Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA) har lärare från bland annat Ludvika, Malmö och andra svenska skolor larmat om motstånd från bland annat elever vid undervisning om antisemitism. Det är en av andledningarna till varför Forum för levande historia och Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA) på fredagen gjort en ny sattsning på nytt material om antisemitism. .

SVT - 5 timmar sedan

MP: Låt kommunen ta ut parkeringsskatt

Det ska kosta att parkera bilen vid externa köpcenter, det skriver Karin Svensson Smith och Emma Berginger, båda miljöpartister i Lund, på Dagens Industris debattsida..

SVT - 8 timmar sedan

Jonas Sjöstedt missvisande om hur mycket kassörskor och miljardärer skattar

Jonas Sjöstedt (V) pratar gärna om de växande inkomstklyftorna och har vid upprepade tillfällen sagt att en kassörska som jobbar i matbutik skattar mer än en miljardär. Men påståendet ger en felaktig och missvisande bild..

SVT - 8 timmar sedan

Här är platserna som fått mest sol i sommar

Efter det varmaste och soligaste sommaren i mannaminne står det klart vilka platser i landet som haft absolut flest soltimmar i sommar. Och ”vinnarna” finns både i norr och söder..

SVT - 9 timmar sedan

Färre utlandsfödda röstar jämfört med inrikesfödda

Personer födda i Sverige röstar i större utsträckning i riksdagsvalet jämfört med personer födda utomlands, visar siffror från Statistiska centralbyrån..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.