SVT > Inrikes

Sunday, 21 October, 04:18

SVT - 23 maj 18 kl. 16:15

Nu har Sverige en samtyckeslag – det här innebär denRiksdagen har i dag klubbat regeringens förslag om en samtyckeslag. Grundprincipen i lagen är att sex ska vara frivilligt och om det inte är frivilligt så är det olagligt. Samtidigt blir fler handlingar kriminella och straffen skärps..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

43585 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu har Sverigeen , samtyckeslagdet här , innebärden
Expressen - 18 jan 14 kl. 12:57

Därför samlas de för samtyckeslag

Tusentals personer sluter i dag upp för att manifestera för en samtyckeslag. Fokus är färre våldtäkter, inte fler fällda. – En samtyckeslag innebär en normerande effekt som synliggör, att vi skapar debatt, Ida Östensson, en av arrangörerna..

Ekonomistas - 05 dec 14 kl. 06:00

Behöver Sverige en ”nudge unit”?

När jag för sex år sedan recenserade Richard Thaler och Cass Sunsteins bok Nudge här på Ekonomistas skrev jag att det var en viktig bok. Det skrev jag nog dock mest som en ursäkt för att skriva en lång recension och jag tror inte riktigt jag då förstod vilket inflytande boken skulle få. Barack Obama tog direkt idéerna till sig och inrättade Office of Information and Regulatory Affairs (OIRA) där Cass Sunstein själv var chef 2009-2012.

Alliansfritt Sverige - 28 feb 14 kl. 15:33

Vad ”alla behövs” egentligen innebär

Moderaterna har lanserat en ny sida under deras nya paroll "alla behövs". När man kommer in på sajten möts man först av statsminister Fredrik Reinfeldts berättarröst och en video från ett gatukök som ska illustrera hur bra restaturangmomsen är och hur många jobb som skapats. Dessutom tydliggör Reinfeldt att de ska fortsätta prata om entrepenörskap, trots att andra hatar det.

Magazin24 - 21 dec 15 kl. 07:46

De är först i Sverige

Fick som första landsting i Sverige ta emot fint certifikat. Förra veckan stod det klart att landstinget Västmanland är Sveriges första Fairtrade-landsting. Under en ceremoni mottog landstingsrådet Andreas Porswald Fairtrade-diplomet av Magdalena Streijffert som är generalsekreterare på Fairtrade Sverige.

Politikerbloggen - 29 jan 13 kl. 15:15

Ett federalt Sverige?


DEBATT. Centerpartiet blir ett ytterst udda parti om det antar idéprogramgruppens förslag. Det ska bli intressant att se vad centerstämman beslutar.

Kristianstadsbladet - 20 aug 14 kl. 09:00

Emil och Sverige missade chansen

Sverige och IFK Kristianstads Emil Hansson förlorade tungt mot Spanien i gårdagens match i U18-EM. En seger och man hade haft ena benet i semifinal, men nu talar allt för att slaget om en semifinalplats blir en riktig rysare.
Först besegrade Schweiz Danmark med 27–26, sedan föll Sverige mot Spanien med klara 20–26 (8–13).

Kristianstadsbladet - 14 aug 13 kl. 15:19

Fler rovdjur i Sverige än på 150 år

De stora rovdjuren är inte längre hotade i Sverige. För bara 30 år sedan såg det fortfarande mörkt ut, men i dag är rovdjuren lika talrika som i början av 1800-talet.Till och med vargen kan nu sägas vara på säker mark.

BT - 14 aug 13 kl. 15:21

Fler rovdjur i Sverige än på 150 år

De stora rovdjuren är inte längre hotade i Sverige. För bara 30 år sedan såg det fortfarande mörkt ut, men i dag är rovdjuren lika talrika som i början av 1800-talet. Till och med vargen kan nu sägas vara på säker mark.

Alliansfritt Sverige - 09 dec 13 kl. 14:33

Nya bud på M-kansliet: alliansen har skapat samtliga nya jobb i Sverige sedan 1970

Det finns en risk med att tro på sin egen propaganda. När man väl börjar tro på den själv börjar man skruva, vantolka och överdriva tills det till slut bara blir pinsamt. Här har vi ett exempel från en ”diskussion” på twitter igår med en av de moderata tjänstemännen på arbetsmarknadsdepartementet.

BT - 20 mar 14 kl. 13:32

Alliansen har halverat fattigdomen i Sverige

Socialdemokraterna upprepar sitt mantra att fattigdomen ökat i Sverige, men så är det ju inte. Man måste skilja mellan ”relativ fattigdom” och verklig fattigdom. Relativ fattigdom visar bara hur många som har en inkomst under en viss andel av andras inkomst.

YLE - 09 sep 16 kl. 19:33

Soini: Finland och Sverige lever i samma säkerhetsmiljö

Utrikesminister Timo Soini (Sannf) säger att den svenska rapporten om ett Natomedlemskap visar att Finland och Sverige lever i samma säkerhetsomgivning. Det finns inte någon ödesgemenskap mellan ett finskt och ett svenskt Natomedlemskap men det vore en stor förändring för båda, anser Soini. Varken Soini eller statsminister Juha Sipilä (C) beklagar att den svenska rapporten inte kopplar ihop ett möjligt finskt och ett svenskt Natomedlemskap, som den rapport som Finlands regering har beställt gör.

Fler nyheter från SVT

SVT - 12 timmar sedan

Högskoleprov i helgen – allt färre väntas fuska

Klockan 08.10 på söndag går startskottet. Närmare 50 000 personer ger sig då i kast med de 160 frågor som kan bana väg till en hett eftertraktad högskoleutbildning.

SVT - 12 timmar sedan

Åkesson: Extraval ”i den bästa av världar”

SD:s partiledare Jimmie Åkesson efterlyser vid sitt tal i Norrköping på nytt samtal med andra partier, men säger att han inte kommer att ge sitt stöd till någon utan att få något tillbaka. Ett extraval säger han sig tro vara osannolikt, men han framhåller att det skulle gynna SD. – I den bästa av världar kommer vi dit.

SVT - I förrgår: 16:03

Flera apotek vittnar: Rasism mot anställda ett växande problem

”N-ordet”, muslimhat och kunder som kräver att få hjälp av enbart ”svenskar”. Det är vad som möter somliga av de över tiotusen anställda på Sveriges apotek. Nu reagerar apotekskedjorna på det som flera av dem menar är ett nytt och växande arbetsmiljöproblem – och säger att kunder som uttrycker eller beter sig rasistiskt kommer att polisanmälas..

SVT - 16 timmar sedan

Rasism och islamofobi – anställda på apotek vittnar om kundernas hat

”Vill inte ha hjälp från en sådan som du” och ”ska du inte anpassa dig till vårt land?” Att som anställd på apotek bli utsatt för rasism av kunder tillhör vardagen. Det uppger tre personer som anonymt vittnar om sina erfarenheter för SVT Nyheter.

SVT - 16 timmar sedan

Så bemöter du rasism – i olika fem olika situationer

Det kan vara på släktmiddagen, på bussen eller i fikarummet. Någon säger en rasistisk kommentar riktad mot dig eller mot andra. Retorikexperten Elaine Eksvärd ger dig svar på tal i klippet..

SVT - Igår: 20:12

MP:s förslag till C och L: Kan tänka sig höjda skatter

Sverige har fortfarande ingen ny regering, snart sex veckor efter valet. Nu ger sig Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin in i förhandlingarna i ett försök att bilda en mittenregering. MP erbjuder C och L att sänka värn- och företagsskatten – i utbyte mot höjda miljöskatter, skriver Dagens Nyheter..

SVT - Igår: 19:45

Bankernas skattesvindel: Så mycket hade 70 miljarder räckt till

Hela svenska barnomsorgen – så mycket hade de bortsvindlade pengarna räckt till.

SVT - Igår: 17:48

Margot Wallström om försvunne journalisten Jamal Khashoggi

Stämmer uppgifterna om vad som hände journalisten Jamal Khashoggi på Saudiarabiens konsulat i Turkiet är det skandalöst och måste få konsekvenser, anser utrikesminister Margot Wallström (S). – Det är fruktansvärt och helt oacceptabelt, säger hon..

SVT - Igår: 15:03

Nu blir det kallare i hela Sverige

Helgen bjuder på tillfälligt varmare temperaturer innan de dyker ner igen i början av nästa vecka med kallare luft norrifrån. ”Nu börjar vi se första tecknen på att vintern är antågande”, säger SVT:s meteorolog Nitzan Cohen..

SVT - Igår: 11:58

SVT/Novus väljarbarometer: Väljarna håller fast vid valresultatet

Det osäkra läget med bildandet av en ny regering verkar inte ha påverkat väljarna i någon märkbar utsträckning. Det här visar SVT/Novus senaste väljarbarometer för oktober. – Det är väldigt små förändringar, och de förändringar vi ser är inom felmarginalen, så i praktiken är situationen nu ungefär som på valdagen, säger Torbjörn Sjöström, vd för Novus, till SVT Nyheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.