SVT > Inrikes

Wednesday, 23 January, 19:33

SVT - 23 maj 18 kl. 16:15

Nu har Sverige en samtyckeslag – det här innebär denRiksdagen har i dag klubbat regeringens förslag om en samtyckeslag. Grundprincipen i lagen är att sex ska vara frivilligt och om det inte är frivilligt så är det olagligt. Samtidigt blir fler handlingar kriminella och straffen skärps..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

43585 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu har Sverigeen , samtyckeslagdet här , innebärden
Expressen - 18 jan 14 kl. 12:57

Därför samlas de för samtyckeslag

Tusentals personer sluter i dag upp för att manifestera för en samtyckeslag. Fokus är färre våldtäkter, inte fler fällda. – En samtyckeslag innebär en normerande effekt som synliggör, att vi skapar debatt, Ida Östensson, en av arrangörerna..

Ekonomistas - 05 dec 14 kl. 06:00

Behöver Sverige en ”nudge unit”?

När jag för sex år sedan recenserade Richard Thaler och Cass Sunsteins bok Nudge här på Ekonomistas skrev jag att det var en viktig bok. Det skrev jag nog dock mest som en ursäkt för att skriva en lång recension och jag tror inte riktigt jag då förstod vilket inflytande boken skulle få. Barack Obama tog direkt idéerna till sig och inrättade Office of Information and Regulatory Affairs (OIRA) där Cass Sunstein själv var chef 2009-2012.

Alliansfritt Sverige - 28 feb 14 kl. 15:33

Vad ”alla behövs” egentligen innebär

Moderaterna har lanserat en ny sida under deras nya paroll "alla behövs". När man kommer in på sajten möts man först av statsminister Fredrik Reinfeldts berättarröst och en video från ett gatukök som ska illustrera hur bra restaturangmomsen är och hur många jobb som skapats. Dessutom tydliggör Reinfeldt att de ska fortsätta prata om entrepenörskap, trots att andra hatar det.

Magazin24 - 21 dec 15 kl. 07:46

De är först i Sverige

Fick som första landsting i Sverige ta emot fint certifikat. Förra veckan stod det klart att landstinget Västmanland är Sveriges första Fairtrade-landsting. Under en ceremoni mottog landstingsrådet Andreas Porswald Fairtrade-diplomet av Magdalena Streijffert som är generalsekreterare på Fairtrade Sverige.

Politikerbloggen - 29 jan 13 kl. 15:15

Ett federalt Sverige?


DEBATT. Centerpartiet blir ett ytterst udda parti om det antar idéprogramgruppens förslag. Det ska bli intressant att se vad centerstämman beslutar.

Kristianstadsbladet - 20 aug 14 kl. 09:00

Emil och Sverige missade chansen

Sverige och IFK Kristianstads Emil Hansson förlorade tungt mot Spanien i gårdagens match i U18-EM. En seger och man hade haft ena benet i semifinal, men nu talar allt för att slaget om en semifinalplats blir en riktig rysare.
Först besegrade Schweiz Danmark med 27–26, sedan föll Sverige mot Spanien med klara 20–26 (8–13).

Kristianstadsbladet - 14 aug 13 kl. 15:19

Fler rovdjur i Sverige än på 150 år

De stora rovdjuren är inte längre hotade i Sverige. För bara 30 år sedan såg det fortfarande mörkt ut, men i dag är rovdjuren lika talrika som i början av 1800-talet.Till och med vargen kan nu sägas vara på säker mark.

BT - 14 aug 13 kl. 15:21

Fler rovdjur i Sverige än på 150 år

De stora rovdjuren är inte längre hotade i Sverige. För bara 30 år sedan såg det fortfarande mörkt ut, men i dag är rovdjuren lika talrika som i början av 1800-talet. Till och med vargen kan nu sägas vara på säker mark.

Alliansfritt Sverige - 09 dec 13 kl. 14:33

Nya bud på M-kansliet: alliansen har skapat samtliga nya jobb i Sverige sedan 1970

Det finns en risk med att tro på sin egen propaganda. När man väl börjar tro på den själv börjar man skruva, vantolka och överdriva tills det till slut bara blir pinsamt. Här har vi ett exempel från en ”diskussion” på twitter igår med en av de moderata tjänstemännen på arbetsmarknadsdepartementet.

BT - 20 mar 14 kl. 13:32

Alliansen har halverat fattigdomen i Sverige

Socialdemokraterna upprepar sitt mantra att fattigdomen ökat i Sverige, men så är det ju inte. Man måste skilja mellan ”relativ fattigdom” och verklig fattigdom. Relativ fattigdom visar bara hur många som har en inkomst under en viss andel av andras inkomst.

YLE - 09 sep 16 kl. 19:33

Soini: Finland och Sverige lever i samma säkerhetsmiljö

Utrikesminister Timo Soini (Sannf) säger att den svenska rapporten om ett Natomedlemskap visar att Finland och Sverige lever i samma säkerhetsomgivning. Det finns inte någon ödesgemenskap mellan ett finskt och ett svenskt Natomedlemskap men det vore en stor förändring för båda, anser Soini. Varken Soini eller statsminister Juha Sipilä (C) beklagar att den svenska rapporten inte kopplar ihop ett möjligt finskt och ett svenskt Natomedlemskap, som den rapport som Finlands regering har beställt gör.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Hur skriver du X? Här är nya testet som delar användarna

Extra, sax, lax. Har du någonsin reflekterat över hur du skriver bokstaven X för hand? Frågan ställdes i ett inlägg på Twitter – och det visar sig att åsikterna är många..

SVT - 2 timmar sedan

Här är produkten som är Årets matbluff 2018

Upfields produkt Lätta original har utsetts till Årets matbluff 2018 – ett antipris som årligen ges ut av konsumentföreningen Äkta vara..

SVT - 2 timmar sedan

Så här undviker du att bli lurad i affären

Alldeles för många produkter har missvisande omslag, enligt Björn Bernhardson på Äkta Vara. Det är köttbuljong som aldrig närmat sig en bit kött, smultrondricka med knappt några smultron i och chokladglögg utan choklad..

SVT - 9 timmar sedan

Här provar SVT:s meteorolog att vinterbada

Vinterkylan är här på allvar och isarna har lagt sig på många platser. Men det hindrar ändå inte folk från att hacka upp isen och hoppa i vattnet..

SVT - 13 timmar sedan

Strejk bryter ut i flera svenska hamnar

Omkring 1 000 hamnarbetare väntas gå ut i strejk på onsdagen. Flera hamnar runt om i Sverige berörs. Och arbetsgivarna kommer att svara med lockout.

SVT - 12 timmar sedan

Historiskt låga nivåer – mindre alkohol och tobak bland barn

Allt färre skolungdomar röker och dricker alkohol, det visar en undersökning som Folkhälsomyndigheten gjort. Siffrorna har aldrig tidigare varit så låga som de är nu..

SVT - 13 timmar sedan

23 januari: Natten nyheter

SVT - 18 timmar sedan

Trots att fler poliser utbildas – lång tid innan skillnaden märks

Regeringen vill ha en rejäl ökning av antalet poliser. Enligt Polisförbundets siffror så har antalet poliser per invånare sjunkit de senaste åren. Nu utbildas fler, men enligt rikspolischefen lär det dröja ett par år innan man märker någon större skillnad i antalet poliser..

SVT - Igår: 17:51

Transportstyrelsen: Äldre inte sämre bilförare

Efter att Storbritanniens prins Philip, 97, varit inblandad i en bilolycka har en debatt om äldre bilförare blossat upp i landet. Även i Sverige återkommer liknande debatter, men att äldre skulle vara en större fara än andra i trafiken tillbakavisas av Transportstyrelsens utredare..

SVT - Igår: 13:35

Regeringen vill förbjuda mobiler i skolan

Statsminister Stefan Löfven sade i regeringsförklaringen på måndagen att regeringen vill införa mobilförbud i skolan. Den nya lagstiftningen ska börja gälla 2021 och är en del av överenskommelsen i januari..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.