SVT > Inrikes

Saturday, 23 June, 12:16

SVT - 23 maj 18 kl. 16:15

Nu har Sverige en samtyckeslag – det här innebär denRiksdagen har i dag klubbat regeringens förslag om en samtyckeslag. Grundprincipen i lagen är att sex ska vara frivilligt och om det inte är frivilligt så är det olagligt. Samtidigt blir fler handlingar kriminella och straffen skärps..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

42945 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu har Sverigeen , samtyckeslagdet här , innebärden
Expressen - 18 jan 14 kl. 12:57

Därför samlas de för samtyckeslag

Tusentals personer sluter i dag upp för att manifestera för en samtyckeslag. Fokus är färre våldtäkter, inte fler fällda. – En samtyckeslag innebär en normerande effekt som synliggör, att vi skapar debatt, Ida Östensson, en av arrangörerna..

Ekonomistas - 05 dec 14 kl. 06:00

Behöver Sverige en ”nudge unit”?

När jag för sex år sedan recenserade Richard Thaler och Cass Sunsteins bok Nudge här på Ekonomistas skrev jag att det var en viktig bok. Det skrev jag nog dock mest som en ursäkt för att skriva en lång recension och jag tror inte riktigt jag då förstod vilket inflytande boken skulle få. Barack Obama tog direkt idéerna till sig och inrättade Office of Information and Regulatory Affairs (OIRA) där Cass Sunstein själv var chef 2009-2012.

Alliansfritt Sverige - 28 feb 14 kl. 15:33

Vad ”alla behövs” egentligen innebär

Moderaterna har lanserat en ny sida under deras nya paroll "alla behövs". När man kommer in på sajten möts man först av statsminister Fredrik Reinfeldts berättarröst och en video från ett gatukök som ska illustrera hur bra restaturangmomsen är och hur många jobb som skapats. Dessutom tydliggör Reinfeldt att de ska fortsätta prata om entrepenörskap, trots att andra hatar det.

Magazin24 - 21 dec 15 kl. 07:46

De är först i Sverige

Fick som första landsting i Sverige ta emot fint certifikat. Förra veckan stod det klart att landstinget Västmanland är Sveriges första Fairtrade-landsting. Under en ceremoni mottog landstingsrådet Andreas Porswald Fairtrade-diplomet av Magdalena Streijffert som är generalsekreterare på Fairtrade Sverige.

Politikerbloggen - 29 jan 13 kl. 15:15

Ett federalt Sverige?


DEBATT. Centerpartiet blir ett ytterst udda parti om det antar idéprogramgruppens förslag. Det ska bli intressant att se vad centerstämman beslutar.

Kristianstadsbladet - 20 aug 14 kl. 09:00

Emil och Sverige missade chansen

Sverige och IFK Kristianstads Emil Hansson förlorade tungt mot Spanien i gårdagens match i U18-EM. En seger och man hade haft ena benet i semifinal, men nu talar allt för att slaget om en semifinalplats blir en riktig rysare.
Först besegrade Schweiz Danmark med 27–26, sedan föll Sverige mot Spanien med klara 20–26 (8–13).

Kristianstadsbladet - 14 aug 13 kl. 15:19

Fler rovdjur i Sverige än på 150 år

De stora rovdjuren är inte längre hotade i Sverige. För bara 30 år sedan såg det fortfarande mörkt ut, men i dag är rovdjuren lika talrika som i början av 1800-talet.Till och med vargen kan nu sägas vara på säker mark.

BT - 14 aug 13 kl. 15:21

Fler rovdjur i Sverige än på 150 år

De stora rovdjuren är inte längre hotade i Sverige. För bara 30 år sedan såg det fortfarande mörkt ut, men i dag är rovdjuren lika talrika som i början av 1800-talet. Till och med vargen kan nu sägas vara på säker mark.

Alliansfritt Sverige - 09 dec 13 kl. 14:33

Nya bud på M-kansliet: alliansen har skapat samtliga nya jobb i Sverige sedan 1970

Det finns en risk med att tro på sin egen propaganda. När man väl börjar tro på den själv börjar man skruva, vantolka och överdriva tills det till slut bara blir pinsamt. Här har vi ett exempel från en ”diskussion” på twitter igår med en av de moderata tjänstemännen på arbetsmarknadsdepartementet.

BT - 20 mar 14 kl. 13:32

Alliansen har halverat fattigdomen i Sverige

Socialdemokraterna upprepar sitt mantra att fattigdomen ökat i Sverige, men så är det ju inte. Man måste skilja mellan ”relativ fattigdom” och verklig fattigdom. Relativ fattigdom visar bara hur många som har en inkomst under en viss andel av andras inkomst.

YLE - 09 sep 16 kl. 19:33

Soini: Finland och Sverige lever i samma säkerhetsmiljö

Utrikesminister Timo Soini (Sannf) säger att den svenska rapporten om ett Natomedlemskap visar att Finland och Sverige lever i samma säkerhetsomgivning. Det finns inte någon ödesgemenskap mellan ett finskt och ett svenskt Natomedlemskap men det vore en stor förändring för båda, anser Soini. Varken Soini eller statsminister Juha Sipilä (C) beklagar att den svenska rapporten inte kopplar ihop ett möjligt finskt och ett svenskt Natomedlemskap, som den rapport som Finlands regering har beställt gör.

Fler nyheter från SVT

SVT - 16 timmar sedan

Mjölkbrist på flera neonatalavdelningar

För barn födda före vecka 32 är bröstmjölken livsavgörande. Om mamman inte kan producera tillräckligt tiden efter förlossningen är donerad bröstmjölk lösningen. Men just nu råder stor brist på bröstmjölk på flera av landets neonatalavdelningar, rapporterar Dagens Nyheter..

SVT - 22 timmar sedan

Beslut om årets björnjakt närmar sig

Snart ska det fattas beslut om hur många björnar som får skjutas i årets björnjakt. Jägarna vill att tilldelningen ökar och hänvisar till den senaste spillningsinventeringen. Men länsstyrelserna vill först analysera resultatet av den..

SVT - Igår: 10:15

Magiska midsommarafton: ”Bli inte förvånad om en granne rullar naken i daggen”

Stång, sång och sill känner de flesta till – men hur mycket kan du om midsommarens mystiska ritualer? SVT:s reporter Therese Bergstedt vågade sig ut i ovädret för att prata med marknadsföraren Kylliki Hellström om spådomar, läkeväxter och att rulla sig naken i daggen..

SVT - Igår: 07:10

Hur firar du midsommar? Skicka in dina hälsningar!

Blommor under kudden, nattliga dopp eller bänkad framför fotbolls-VM? Dela med dig av ditt högtidsfirande i SVT:s direktrapportering om hela Sveriges midsommar!.

SVT - Igår: 06:58

Undersökning: Taxfree-butiker dyrare än nätbutiker

Ska du ut och resa i sommar? Då kan det vara bra att jämföra priserna i taxfree-butikerna med andra alternativ innan du handlar. En undersökning av priser på skönhetsprodukter visar att det kan vara dyrare att handla på flygplatsen än på nätet..

SVT - Igår: 21:09

Populära leksaker dras tillbaka efter larm

Många barn älskar squishies: mjuka, färgglada och stark söt lukt. Men oro för att vissa sådana kan innehålla farliga kemikalier får stöd i en dansk undersökning, gjord av danska Miljöstyrelsen. Tolv olika squishies innehåller för mycket skadliga kemikalier, visar tester.

SVT - Igår: 17:03

Svensk riksdagsledamot stoppad i Turkiet

Den svenske riksdagsledamoten Jabar Amin (MP) har blivit fråntagen sitt pass och hålls kvar på Atatürk-flygplatsen i Istanbul. Han är en del av en delegation observatörer som ska bevaka valet i Turkiet på söndag..

SVT - Igår: 16:28

De skånska orden Uma Thurman bör lär sig

Skådespelarens Uma Thurman har släkt i Skåne och vill nu bli svensk medborgare. Men som alla vet har skåne en del dialektala ord. För att hjälpa henne på traven förklarar radioprataren Kalle Lind vad en del av dem betyder..

SVT - Igår: 16:22

Polisen: Så undviker du tjuvarnas fula knep på semestern

Nu börjar semesterperioden och Jan Olsson på polisens nationella bedrägericenter ger tips om vad du ska tänka på för att undvika bedrägerier och inbrott. – Man behöver inte upplysa alla om att man ska resa bort och att bostaden är tom..

SVT - Igår: 13:58

Regeringen: Elefanter och sjölejon förbjuds på cirkus

Nu förbjuds elefanter och sjölejon på cirkus, efter regeringens beslut. Den nya lagen träder kraft i april nästa år. Regeringen beslutat om att utreda en obligatorisk märkning och registrering av katter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.