DN > Inrikes

Wednesday, 20 June, 19:26

DN - 23 maj 18 kl. 15:29

Majvärmen håller i sig över helgen och kommande veckan



Maj månad har verkligen bjudit på högsommarvärme i större delarna av Sverige –och det är ett mönster som kommer att hålla i sig. – Det har varit varmt och över det normala. Det kommer att hålla i sig även över den kommande veckan, säger Linus Dock, meteorolog på SMHI..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sverige, Linus Dock, SMHI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Majvärmen, hålleri sig över , helgenoch , kommandeveckan
Skånskan - 24 maj 18 kl. 13:14

Värmen håller i sig

Vädret Högsommarvärmen håller i sig ett tag till – men det finns risk för både skurar och åska på sina håll i Skåne.Solen skiner, det är varmt och härlig ute när detta skrivs under torsdagen. Och så lär det förbli under fredagen om man ska tro SMHI:s prognos.

YA - 07 maj 16 kl. 03:00

Majvärmen bådar gott för storkungar

Majvärmen kom i precis rätt tid för alla de storkungar som håller på att kläckas. I Karups Nygård tittar nu nya små storkar fram så gott som varje dag..

Expressen - 20 maj 18 kl. 10:18

Väderbeskedet: Så länge stannar Afrikavärmen

Det torra och soliga majvädret  håller i sig.Med varm luft från Afrika kan temperaturen stiga till 26-27 grader igen.– Början av veckan ser varm ut, sedan blir det några grader svalare.

Skånskan - 18 maj 17 kl. 14:11

Sommarvärme i sikte i helgen

VÄDER Det fina försommarvädret fortsätter även under veckoslutet och i vissa delar av Skåne kan temperaturen nå 25-gradersstrecket.
Men sedan blir det kallare igen. ERWP.

Kristianstadsbladet - 17 maj 17 kl. 20:00

Sommaren på besök i helgen

Längtar du efter värmen? Passa då på i helgen när det blir sommarvärme på många håll. Efter helgen väntar mer normalt majväder..

YA - 17 maj 17 kl. 20:00

Sommaren på besök i helgen

Längtar du efter värmen? Passa då på i helgen när det blir sommarvärme på många håll. Efter helgen väntar mer normalt majväder..

Trelleborgs Allehanda - 17 maj 17 kl. 20:00

Sommaren på besök i helgen

Längtar du efter värmen? Passa då på i helgen när det blir sommarvärme på många håll. Efter helgen väntar mer normalt majväder..

SVT - 01 jun 18 kl. 13:49

Värmen och torkan håller i sig

Först så svalnar det – sen så blir det varmt igen. Majvädret ser ut att hålla i sig även i början av juni enligt prognoserna..

YA - 28 maj 18 kl. 00:01

Sol och värme kan stå bönderna dyrt

Majvärmen slår hårt mot bönderna. Även om åskvädret drog in över Skåne i helgen så kom inget regn i sydost. Den långvariga torkan och stekande solen ställer till stora ekonomiska bekymmer.

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

Livstid för mord på vandrarhem

Mannen misshandlade sitt offer till döds och tände sedan eld på både kroppen och vandrarhemmet för att dölja brottet. Nu döms en 30-årig man till livstids fängelse för mordet utanför Ljungskile förra året..

DN - 7 timmar sedan

Livsmedelsverket ska granska blodiga burgare

Saftiga och flotta hamburgare har de senaste åren varit en het trend runt om i landet. Oftast serveras de inte genomstekta, vilket kan innebära, om köttet inte hanteras rätt, att de innehåller bakterier som kan göra dig sjuk. Därför inleder Livsmedelsverket i år en kontrollinsats där cirka 500 inspektioner ska genomföras till och med december..

DN - 7 timmar sedan

Man åtalas för mord utanför Falköping

En man i 40-årsåldern åtalas, misstänkt för att ha mördat en kvinna i Falköpings kommun tidigare i år..

DN - 7 timmar sedan

Tåg evakuerat söder om Norrköping

Ett tåg har på onsdagen evakuerats söder om Norrköping för att en elledning hänger för lågt. Sträckan är tvåspårig, men det kommer att orsaka trafikstörningar för såväl fjärr- som regionaltåg och Trafikverket har ännu ingen prognos för när felet är avhjälpt..

DN - 7 timmar sedan

Automatkörare har svårare att klara förarprov

Det säljs allt fler automatväxlade bilar i Sverige och i takt med det väljer också fler att ta körkort enbart för automatväxlade fordon. Men en ny studie från Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI) visar att de som kör upp enbart för automatkörkort har svårare att klara förarprovet..

DN - 20 timmar sedan

Åklagarnas larm: ”Politikerna förstår inte vad vi gör”

Allt högre arbetsbelastning, budgetunderskott och risk för stora kompetenstapp. Den som inom mycket kort utses till Sveriges nye riksåklagare kommer att ha ett stort antal så kallade utmaningar att hantera. – Det är obegripligt att vi inte fått mer resurser.

DN - 21 timmar sedan

Man beskjuten i centrala Landskrona

En man besköts på tisdagskvällen på en gata i centrala Landskrona. Mannen skadades inte..

DN - Igår: 15:11

Mordutredare i Örebro petas efter misstag

Polisens spaningsledning när det gäller mordet på en 45-åring kvinna som hittades mördad i Örebro, har fått sparken. ”Flera misstag kan ha begåtts”, skriver bland annat Nerikes Allehanda..

DN - Igår: 17:20

Mindre gift i ekoägg

Tidigare har det varnats om att ekologiska ägg innehåller mer miljögifter än vanliga ägg. Nu har branschen lyckats sänka nivåerna. – Det är glädjande besked för alla som tycker om ägg och värnar om ekologisk produktion, säger Petra Bergkvist vid Livsmedelsverket..

DN - Igår: 10:27

Johansson känner ilska och frustration

Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) säger att skjutningarna i Malmö fyller honom med ilska och frustration. – Men aldrig hopplöshet, för jag vet att sådant här går att vända. Jag är fast besluten att ge polisen de resurser och den lagstiftning de behöver för att bekämpa den här brottsligheten, säger Johansson till TT..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.