Affärsvärlden > Ekonomi

Tuesday, 14 August, 11:08

Liknande nyheter

Taggar: Avvaktaför , säkerhets, skull
HBL - 02 jun 13 kl. 12:51

Hyggesbränning - en försvinnande tradition

Hyggesbränning håller på att bli en utdöd tradition. Hyggesbränningen är inte bara riskfylld, utan också en arbetsdryg och dyr metod att vårda skogen. Men under den gångna veckan satte man ändå eld på nästan 30 hektar skog i Storå i Södra Österbotten.

Expressen - 10 feb 16 kl. 15:51

Varnas för graviditet efter besök i Zika-land

Nu varnas kvinnor, som rest och befunnit sig i områden där det lömska Zikaviruset härjar, från att bli gravida i fyra veckor efter hemkomst. – 28 dagar efter hemkomst kan man avvakta för säkerhets skull, säger Fredrik Robertsson på svenska Folkhälsomyndigheten..

News55 - 18 maj 17 kl. 14:07

Gick med bruten höft i nästan en månad

Det var i februari i år som vårdtagaren på äldreboendet i Malmö föll ur sin säng på äldreboendet och fick besvär med höften. Men det var inte förrän nästa dag som en läkare kom för att undersöka patienten. Läkaren tolkade patientens smärta som lindrig och beslutade att avvakta med röntgen.

YLE - 27 jun 16 kl. 14:56

Varg dödade får i Snappertuna

I förra veckan hittades fyra döda får i Norrby i Snappertuna. Alla fyra dog av ett bett i halsen som sannolikt orsakades av en eller flera vargar. Fåren dödades under natten mellan onsdagen och torsdagen (22 - 23.

Sydsvenskan - 09 apr 11 kl. 06:30

Fyra sätt att tackla en antibiotikalös framtid

Foto: Matthias Mörgelin
- Vi tvingas lägga in patienter för något som borde varit en enkel infektion och ge dem dyr, intravenös antibiotika. Det är absurt, säger Inga Odenholt.
Hon är professor i infektionssjukdomar vid Skånes Universitetssjukhus i Malmö.

VA - 19 sep 11 kl. 08:54

Aktierna som gör dig till en vinnare

19 september Börsveckan rekommenderar köp på ett flertal aktier i årets 38:nde upplaga: Byggmax, Ericsson, Kappahl, NGS, Orc och Semcon. Däremot blir rådet för Cision avvakta. Byggmax aktie har pressats av risken för en kraftigt försvagad konsumtion men Börsveckan håller ändå fast vid sin köprekommendation.

BT - 12 dec 14 kl. 15:14

EU splittrat om palestinsk stat

Icke bindande resolutioner? Javisst! Men ett verkligt erkännande?

YLE - 01 apr 15 kl. 09:30

Påskstrejk hotar passagerarfartygen

Fartygstrafiken i Finland riskerar fortfarande att stanna upp i morgon, eftersom man inte nådde någon lösning i gårdagens förhandlingar om isbrytararbetarnas kollektivavtal. Förhandlingarna återupptas klockan 12 i dag, onsdag. Om det inte blir en lösning inleds en sympatistrejk i morgon på skärtorsdag, och den innebär i så fall att alla lastfasrtyg och passagerarfartyg med finsk flagg stannar i hamn i Finland.

SmålandsPosten - 02 okt 13 kl. 00:30

Spekulationer blir till sanningar

Rapporteringen om Skånepolisens registrering har till stora delar kommit att likna en visklek där tolkningar övergår i spekulationer för att sedan bli sanningar. I gårdagens DN skrev ett antal forskare i nätverket Romers och resandes historia i Norden att polisens registrering motiveras av föreställningar om att det finns en typisk romsk kriminalitet. I samma tidning uttalar sig Rosita Grönfors, ordförande för Internationella romska och resande kvinnocenter, om hur hon misstror justitieministern eftersom polisen utreder sig själv.

BT - 16 nov 13 kl. 20:37

Tåg stoppas under stormen

I kväll sveper lågtrycket Hilde in med kraft över Norrland via Norge. Ovädret påverkar tågtrafiken och man avråder bilister i Jämtland, Västerbotten och Lappland från att ge sig ut. De som i helgen är i eller planerar resor i Norrbotten, särskilt i de berörda områden som SMHI tar upp, uppmanas att följa väderrapporteringen från SMHI, enligt ett meddelande från Trafikverket samt från länets polismyndigheten och länsstyrelse.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 45 minuter sedan

Tf vd blir ordinarie i Global Gaming

Global Gaming har utnämnt Joacim Möller till ny vd med omedelbar verkan den 14 augusti 2018..

Affärsvärlden - 4 minuter sedan

Turkiet bojkottar amerikanska elektronikvaror

Turkiet kommer att bojkotta amerikanska elektroniska varor och landet kommer att stå stadigt mot dollarn. Landet har börjat växla utländsk valuta till turkiska lira..

Affärsvärlden - 15 minuter sedan

Huawei formellt stoppat i USA

De amerikanska misstankarna mot kinesisk mobilteknik har sedan Donald Trump undertecknat ny lagstiftning övergått till förbud. Amerikanska myndigheter och företag som har kontrakt med dessa får inte längre använda teknik från Huawei och ZTE..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Rolléns insidermål tas upp i april

Målet om Hexagons vd Ola Rolléns misstänkta insiderhandel i norska Next Biometrics kommer att tas upp i nästa instans under våren 2019..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Tyska storbanker på väg ut ur prestigeindex

De tyska storbankerna Deutsche och Commerzbank riskerar nu att tappa platser i börsindex som de har varit trogna delar av - Euro Stoxx 50 respektive DAX..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Stark tillväxt i GIG

Oslonoterade Gaming Innovation Group (GIG) redovisar intäkter om 36,9 miljoner euro för det andra kvartalet, vilket innebär en tillväxt på 39 procent jämfört med motsvarande kvartal i fjol. Den organiska tillväxten blev 30 procent..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Vinstras för Paradox

Spelutvecklaren Paradox rörelsevinst minskade med 39 procent i det andra kvartalet till 99,4 miljoner kronor (162). Bakom tappet ligger bland annat ökade royaltyutbetalningar och kostnader för nedlagda spelprojekt..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Ripasso Energy vill noteras på reglerad marknad

Miljöteknikföretaget Ripasso Energy, som i dag handlas på NGM, har ombetts inkomma med detaljerat förslag för installationer av 72 stycken PWR BLOK 400-F på två produktionsanläggningar för ferrokrom i Sydafrika..

Affärsvärlden - 20 timmar sedan

Cinnobers vd lämnar

Styrelsen för fintech-bolaget Cinnober har utsett Peter Lenardos till ny vd. Veronica Augustsson, som varit koncernchef sedan 2012, lämnar bolaget för att "anta nya utmaningar utanför koncernen"..

Affärsvärlden - 20 timmar sedan

Netflix finanschef lämnar bolaget

Streamingjätten Netflix finanschef David Wells kommer att lämna sin befattning när bolaget hittat en ersättare till honom..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.