Affärsvärlden > Ekonomi

Saturday, 20 October, 20:01

Liknande nyheter

Taggar: Avvaktaför , säkerhets, skull
HBL - 02 jun 13 kl. 12:51

Hyggesbränning - en försvinnande tradition

Hyggesbränning håller på att bli en utdöd tradition. Hyggesbränningen är inte bara riskfylld, utan också en arbetsdryg och dyr metod att vårda skogen. Men under den gångna veckan satte man ändå eld på nästan 30 hektar skog i Storå i Södra Österbotten.

Expressen - 10 feb 16 kl. 15:51

Varnas för graviditet efter besök i Zika-land

Nu varnas kvinnor, som rest och befunnit sig i områden där det lömska Zikaviruset härjar, från att bli gravida i fyra veckor efter hemkomst. – 28 dagar efter hemkomst kan man avvakta för säkerhets skull, säger Fredrik Robertsson på svenska Folkhälsomyndigheten..

News55 - 18 maj 17 kl. 14:07

Gick med bruten höft i nästan en månad

Det var i februari i år som vårdtagaren på äldreboendet i Malmö föll ur sin säng på äldreboendet och fick besvär med höften. Men det var inte förrän nästa dag som en läkare kom för att undersöka patienten. Läkaren tolkade patientens smärta som lindrig och beslutade att avvakta med röntgen.

YLE - 27 jun 16 kl. 14:56

Varg dödade får i Snappertuna

I förra veckan hittades fyra döda får i Norrby i Snappertuna. Alla fyra dog av ett bett i halsen som sannolikt orsakades av en eller flera vargar. Fåren dödades under natten mellan onsdagen och torsdagen (22 - 23.

Sydsvenskan - 09 apr 11 kl. 06:30

Fyra sätt att tackla en antibiotikalös framtid

Foto: Matthias Mörgelin
- Vi tvingas lägga in patienter för något som borde varit en enkel infektion och ge dem dyr, intravenös antibiotika. Det är absurt, säger Inga Odenholt.
Hon är professor i infektionssjukdomar vid Skånes Universitetssjukhus i Malmö.

VA - 19 sep 11 kl. 08:54

Aktierna som gör dig till en vinnare

19 september Börsveckan rekommenderar köp på ett flertal aktier i årets 38:nde upplaga: Byggmax, Ericsson, Kappahl, NGS, Orc och Semcon. Däremot blir rådet för Cision avvakta. Byggmax aktie har pressats av risken för en kraftigt försvagad konsumtion men Börsveckan håller ändå fast vid sin köprekommendation.

BT - 12 dec 14 kl. 15:14

EU splittrat om palestinsk stat

Icke bindande resolutioner? Javisst! Men ett verkligt erkännande?

YLE - 01 apr 15 kl. 09:30

Påskstrejk hotar passagerarfartygen

Fartygstrafiken i Finland riskerar fortfarande att stanna upp i morgon, eftersom man inte nådde någon lösning i gårdagens förhandlingar om isbrytararbetarnas kollektivavtal. Förhandlingarna återupptas klockan 12 i dag, onsdag. Om det inte blir en lösning inleds en sympatistrejk i morgon på skärtorsdag, och den innebär i så fall att alla lastfasrtyg och passagerarfartyg med finsk flagg stannar i hamn i Finland.

SmålandsPosten - 02 okt 13 kl. 00:30

Spekulationer blir till sanningar

Rapporteringen om Skånepolisens registrering har till stora delar kommit att likna en visklek där tolkningar övergår i spekulationer för att sedan bli sanningar. I gårdagens DN skrev ett antal forskare i nätverket Romers och resandes historia i Norden att polisens registrering motiveras av föreställningar om att det finns en typisk romsk kriminalitet. I samma tidning uttalar sig Rosita Grönfors, ordförande för Internationella romska och resande kvinnocenter, om hur hon misstror justitieministern eftersom polisen utreder sig själv.

BT - 16 nov 13 kl. 20:37

Tåg stoppas under stormen

I kväll sveper lågtrycket Hilde in med kraft över Norrland via Norge. Ovädret påverkar tågtrafiken och man avråder bilister i Jämtland, Västerbotten och Lappland från att ge sig ut. De som i helgen är i eller planerar resor i Norrbotten, särskilt i de berörda områden som SMHI tar upp, uppmanas att följa väderrapporteringen från SMHI, enligt ett meddelande från Trafikverket samt från länets polismyndigheten och länsstyrelse.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - Igår: 08:10

Nytt nätverk: Leverantörer med den offentliga sektorn som kunder

Som leverantör och anbudsgivare i offentlig upphandling vet du att området kontinuerligt utvecklas – lagar och praxis förändras och uppdateras, arbetsprocesser utvecklas och best practice förfinas i takt med att anbudsgivare, upphandlare och annan expertis testar gränser och nya innovativa lösningar..

Affärsvärlden - 10 timmar sedan

Det går fortfarande att fynda på aktiemarknaden

ODINs investeringsdirektör och förvaltare Vegard Søraunet hittar fortfarande fynd på aktiemarknaden. Det är lätt att ryckas med i en stark konjunkturcykel och han konstaterar att det någon gång kommer att vända..

Affärsvärlden - Igår: 15:52

Flera avhopp i Engelska skolans styrelse

Nuvarande ordförande i Engelska skolan Per Båtelson och bolagets grundare och storägare Barbara Bergström har avböjt omval till styrelsen..

Affärsvärlden - Igår: 07:25

Stark rapport från Volvo

Fordonstillverkaren AB Volvo redovisar en vinst före skatt på 9 698 miljoner kronor för tredje kvartalet. Det kan jämföras med en vinst på 6 917 miljoner kronor samma period året före..

Affärsvärlden - Igår: 08:11

Insidern: "Vi var blodtörstiga rävar"

– Vi var blodtörstiga rävar som kommit in i hönshuset. Hönshuset var staten med sin statskassa, och hönshuset stod öppet på vid gavel..

Affärsvärlden - Igår: 10:05

Ingen rull på Volvo trots stark rapport

Stockholmsbörsen handlades med successiv dragning nedåt i den inledande fredagshandeln, trots ett börsrally i Kina och en viss återhämtning för USA-terminerna efter torsdagskvällens amerikanska börsnedgångar..

Affärsvärlden - Igår: 08:16

Värmen sänkte Husqvarna

"Tredje kvartalet präglades i stor utsträckning av fortsatt varmt och torrt väder i de centrala och norra delarna av Europa, vilket hade en dämpande effekt på efterfrågan på produkter och tjänster för gräsklippning", skriver Husqvarna i rapporten..

Affärsvärlden - Igår: 07:10

Telia överraskar positivt

Telia redovisar en vinst före skatt på 3 234 miljoner kronor för tredje kvartalet 2018. Det kan jämföras med vinsten på 1 072 miljoner kronor motsvarande period i fjol..

Affärsvärlden - Igår: 07:15

Skanska vinstvarnar - USA-chef får gå

Skanska vinstvarnade på torsdagskvällen. Återigen är det nedskrivningar i USA som tynger resultatet. Nu får chefen för USA Civil lämna byggjätten med omedelbar verkan..

Affärsvärlden - Igår: 09:20

Chefsavhopp i Oscar Properties

 Bostadsutvecklaren Oscar Properties ändrar om i koncernledningen. Ulrika Stålberg utses till ny försäljningschef..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.