Affärsvärlden > Ekonomi

Saturday, 23 June, 21:43

Liknande nyheter

Taggar: Avvaktaför , säkerhets, skull
HBL - 02 jun 13 kl. 12:51

Hyggesbränning - en försvinnande tradition

Hyggesbränning håller på att bli en utdöd tradition. Hyggesbränningen är inte bara riskfylld, utan också en arbetsdryg och dyr metod att vårda skogen. Men under den gångna veckan satte man ändå eld på nästan 30 hektar skog i Storå i Södra Österbotten.

Expressen - 10 feb 16 kl. 15:51

Varnas för graviditet efter besök i Zika-land

Nu varnas kvinnor, som rest och befunnit sig i områden där det lömska Zikaviruset härjar, från att bli gravida i fyra veckor efter hemkomst. – 28 dagar efter hemkomst kan man avvakta för säkerhets skull, säger Fredrik Robertsson på svenska Folkhälsomyndigheten..

News55 - 18 maj 17 kl. 14:07

Gick med bruten höft i nästan en månad

Det var i februari i år som vårdtagaren på äldreboendet i Malmö föll ur sin säng på äldreboendet och fick besvär med höften. Men det var inte förrän nästa dag som en läkare kom för att undersöka patienten. Läkaren tolkade patientens smärta som lindrig och beslutade att avvakta med röntgen.

YLE - 27 jun 16 kl. 14:56

Varg dödade får i Snappertuna

I förra veckan hittades fyra döda får i Norrby i Snappertuna. Alla fyra dog av ett bett i halsen som sannolikt orsakades av en eller flera vargar. Fåren dödades under natten mellan onsdagen och torsdagen (22 - 23.

Sydsvenskan - 09 apr 11 kl. 06:30

Fyra sätt att tackla en antibiotikalös framtid

Foto: Matthias Mörgelin
- Vi tvingas lägga in patienter för något som borde varit en enkel infektion och ge dem dyr, intravenös antibiotika. Det är absurt, säger Inga Odenholt.
Hon är professor i infektionssjukdomar vid Skånes Universitetssjukhus i Malmö.

VA - 19 sep 11 kl. 08:54

Aktierna som gör dig till en vinnare

19 september Börsveckan rekommenderar köp på ett flertal aktier i årets 38:nde upplaga: Byggmax, Ericsson, Kappahl, NGS, Orc och Semcon. Däremot blir rådet för Cision avvakta. Byggmax aktie har pressats av risken för en kraftigt försvagad konsumtion men Börsveckan håller ändå fast vid sin köprekommendation.

BT - 12 dec 14 kl. 15:14

EU splittrat om palestinsk stat

Icke bindande resolutioner? Javisst! Men ett verkligt erkännande?

YLE - 01 apr 15 kl. 09:30

Påskstrejk hotar passagerarfartygen

Fartygstrafiken i Finland riskerar fortfarande att stanna upp i morgon, eftersom man inte nådde någon lösning i gårdagens förhandlingar om isbrytararbetarnas kollektivavtal. Förhandlingarna återupptas klockan 12 i dag, onsdag. Om det inte blir en lösning inleds en sympatistrejk i morgon på skärtorsdag, och den innebär i så fall att alla lastfasrtyg och passagerarfartyg med finsk flagg stannar i hamn i Finland.

SmålandsPosten - 02 okt 13 kl. 00:30

Spekulationer blir till sanningar

Rapporteringen om Skånepolisens registrering har till stora delar kommit att likna en visklek där tolkningar övergår i spekulationer för att sedan bli sanningar. I gårdagens DN skrev ett antal forskare i nätverket Romers och resandes historia i Norden att polisens registrering motiveras av föreställningar om att det finns en typisk romsk kriminalitet. I samma tidning uttalar sig Rosita Grönfors, ordförande för Internationella romska och resande kvinnocenter, om hur hon misstror justitieministern eftersom polisen utreder sig själv.

BT - 16 nov 13 kl. 20:37

Tåg stoppas under stormen

I kväll sveper lågtrycket Hilde in med kraft över Norrland via Norge. Ovädret påverkar tågtrafiken och man avråder bilister i Jämtland, Västerbotten och Lappland från att ge sig ut. De som i helgen är i eller planerar resor i Norrbotten, särskilt i de berörda områden som SMHI tar upp, uppmanas att följa väderrapporteringen från SMHI, enligt ett meddelande från Trafikverket samt från länets polismyndigheten och länsstyrelse.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - I förrgår: 15:23

Veckans vinnare bland småbolagen

Aktiekurserna på listorna för mindre bolag såsom First North, Spotlight och NGM har överlag sjunkit något hittills under den förkortade midsommarveckan som har påverkats av oro kring USA:s handelsrelationer..

Affärsvärlden - I förrgår: 11:28

ABG: Kursraketens resa har bara börjat

Investmentbanken ABG Sundal Collier skruvar upp riktkursen för sportboksunderleverantören..

Affärsvärlden - I förrgår: 10:14

Öppnar nedåt, Essity mot strömmen

Stockholmsbörsen inledde torsdagen med lätt sjunkande index..

Affärsvärlden - I förrgår: 11:01

Snusföretag förlorade i kammarrätt

En tvist om importerad tobak har avgjorts av kammarrätten i Stockholm och utslaget går emot snusföretaget som tog in tobaken..

Affärsvärlden - I förrgår: 10:58

Mångmiljonböter för Telenor

Norska teleoperatören Telenor tvingas böta 788 miljoner norska kronor, cirka 857 svenska miljoner kronor..

Affärsvärlden - I förrgår: 10:25

Analytiker: H&M:s konsensusprognos är för låg

Hennes & Mauritz försäljning i det andra kvartalet var lägre än väntat och ogynnsamma valutakurser samt ökade råvarukostnader väntas påverka resultatet negativt även under 2019, men det värsta ligger sannolikt bakom bolaget..

Affärsvärlden - I förrgår: 10:23

Epiroc splittrar analytikerkåren

Ytterligare två analyshus inleder bevakning av Atlas Copcos nynoterade avknoppning, Epiroc..

Affärsvärlden - I förrgår: 09:48

E-handel stärker Elgiganten

Norska hemelektronikkedjan Elgiganten hade ett starkt räkenskapsår 2017/18..

Affärsvärlden - I förrgår: 09:27

Regeringen sänker BNP-prognos

Regeringen räknar nu med att Sveriges BNP ökar med 2,6 procent i år och 2,1 procent nästa år. Tidigare spåddes 2,8 procent 2018 och 2,2 procent 2019..

Affärsvärlden - I förrgår: 09:20

Oscar säljer av mer

Bostadsprojektören Oscar Properties säljer av ytterligare fastigheter för cirka 98 miljoner kronor till reavinst..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.