DI > Ekonomi

Tuesday, 19 June, 09:03

DI - 23 maj 18 kl. 13:29

Analys-vd:n: Boprisfallet är över – men regeringen gjorde "stort misstag"LONDON. Ytterligare boprisfall är inte att vänta, men politikerna måste hitta en blocköverskridande lösning, anser Ted Lindqvist, vd på bostadsanalysföretaget Evidens. "Det är väldigt besvärligt i Sverige", säger han till Di under en konferens i London..
Läs mer på DI
Läs mer om:
London, Ted Lindqvist, Evidens, Sverige, Di

Dela artikeln

81 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analys-vd:n, Boprisfalletär över men , regeringengjorde , stort, misstag
SVT - 17 okt 14 kl. 21:04

Analys: Åkesson lämnar ett stort tomrum efter sig

När Jimmie Åkesson nu blir sjukskriven lämnar han under den tiden ett stort tomrum efter sig. Inget parti är i dag så förknippat med och så beroende av sin partiledare som just Sverigedemokraterna..

Dagens PS - 19 jan 18 kl. 11:03

Regeringen läxas upp: ”Mycket allvarligt”

Godkände skärpta amorteringskravet – utan analys. I slutet av november gav regeringen grönt ljus till Finansinspektionens förslag på skärpt amorteringskrav. Men någon analys bakom beslutet har regeringen inte presenterat, och det ger nu upphov till kritik från Riksrevisionen, skriver Dagens Industri.

Regeringen - 26 feb 16 kl. 10:51

Uppdrag till Statskontoret att utföra en analys av Riksarkivet

Regeringen uppdrar åt Statskontoret att utföra en analys av Riksarkivet med utgångspunkt i den myndighetsanalysmodell som Statskontoret redovisade till regeringen i december 2008 (Fi2007/8016/OFA/SF)..

Regeringen - 24 feb 17 kl. 15:52

Uppdrag till Statskontoret att göra en analys av Riksteatern

Regeringen uppdrar åt Statskontoret att göra en analys av den ideella föreningen Riksteatern med utgångspunkt från den analysmodell som Statskontoret redovisat till regeringen i december 2008 (Fi2007/8016/OFA/SF)..

Regeringen - 12 apr 18 kl. 13:00

Ordförande och ledamöter till nya Rådet för evidensbaserad miljöanalys

Regeringen utser Lisbeth ”Lisa” Sennerby Forsse till ordförande för det nyinrättade Rådet för evidensbaserad miljöanalys. Regeringen har även utsett tre ledamöter till rådet..

Regeringen - 11 apr 17 kl. 09:14

Remiss Ekonomistyrningsverkets rapport Analys av Sametinget

Här kan du ta del av till vilka instanser som regeringen har remitterat Ekonomistyrningsverkets rapport Analys av Sametinget..

Regeringen - 31 jul 17 kl. 14:23

Samlad översyn av regeringens analys- och utvärderingsresurser för att minska stuprörstänkande i förvaltningen

Regeringen har tillsatt en särskild utredare som får i uppdrag att se över regeringens analys- och utvärderingsresurser och hur dessa är organiserade..

Regeringen - 14 nov 17 kl. 10:48

Uppdrag att genomföra en analys av Statens medicinsk-etiskaråd

Regeringen beslutar att ge Statskontoret i uppdrag att genomföra en analys av Statens medicinsk-etiska råd (S 1985:A)..

Regeringen - 27 dec 17 kl. 13:52

Uppdrag att genomföra kartläggning och analys av hur väl AI och maskininlärning kommer till användning i svensk industri och i det svenska samhället

Regeringen uppdrar åt Verket för innovationssystem (Vinnova) att genomföra samverkansprojekt för att utnyttja digitaliseringens potential för ökad konkurrenskraft hos svensk industri. Detta genom en kartläggning och analys av hur väl artificiell intelligens (Al) och maskininlärning kommer till användning i svensk industri, offentlig sektor och det svenska samhället samt vilken potential som kan realiseras genom att stärka användningen..

Regeringen - 14 nov 14 kl. 09:57

Pressträff: Försvarsmaktens analys av underrättelseoperationen

Fredag den 14 november klockan 11.30 presenterar ÖB Sverker Göranson Försvarsmaktens analys av underrättelseoperationen som genomfördes i oktober i Stockholms skärgård. Statsminister Stefan Löfven och Försvarsminister Peter Hultqvist kommer att kommentera analysen.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Följ tisdagens börsöppning

Börsmorgon ger dig nyheter, analyser och aktietips varje vardag klockan 08.45..

DI - 15 minuter sedan

Pareto: Nobina värd ett köp

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Nobina till köp från behåll. Riktkursen höjs till 73 från 59 kronor..

DI - 30 minuter sedan

Alfa Laval får offshore-order värd 60 miljoner

Alfa Laval har tagit en order på pumpsystemet Framo för leverans till en oljeplattform i Nordsjön. Ordern är värd cirka 60 miljoner kronor..

DI - 30 minuter sedan

Varuhuskedjan Debenhams vinstvarnar – igen

Det brittiska varuhuskedjan Debenhams vinstvarnar på tisdagsmorgonen och hänvisar till klenare försäljningsutveckling än väntat i maj och början av juni. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Tieto tecknar avtal värt 410 miljoner

It-tjänsteföretaget Tieto har tecknat ett avtal med Region Skåne gällande heltäckande IT-tjänster. Avtalet sträcker sig över fyra år med möjlighet att förlänga till och med år 2031 och avtalsvärdet uppgår till 410 miljoner kronor..

DI - 30 minuter sedan

Bimobject på väg mot Stockholmsbörsen

Bimobject, listat på First North, avser att påbörja processen för att notera bolagets aktier vid Nasdaq Stockholm. Bolagets ambition är att vara noterad inom 16-20 månader. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Analyshuset: Köp Epiroc

Kepler Cheuvreux ger den på måndagen börsintroducerade gruv- och infrastrukturutrustningstillverkaren Epiroc en köprekommendation. Mäklarfirman har redan före introduktionen satt riktkursen 108 kronor för A-aktien..

DI - 30 minuter sedan

Klart: Då öppnar japanska H&M-rivalen i Sverige

Uniqlo öppnar sin första butik i Stockholm fredagen den 24 augusti.  Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Vestas får order i Australien

Det danska vindkraftbolaget Vestas har fått en order i Victoria, Australien, på 228 megawatt. I ordern ingår ett 30-årigt serviceavtal. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 45 minuter sedan

Rejlers tecknar avtal med "stor telekomoperatör"

Teknikkonsultkoncernen Rejlers har skrivit avtal med en "stor telekomoperatör" som enligt bolaget kommer leda till det största kontraktet hittills för koncernens telekomavdelning.  Detta framkommer i ett pressmeddelande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.