DI > Ekonomi

Friday, 19 October, 07:37

DI - 23 maj 18 kl. 13:29

Analys-vd:n: Boprisfallet är över – men regeringen gjorde "stort misstag"LONDON. Ytterligare boprisfall är inte att vänta, men politikerna måste hitta en blocköverskridande lösning, anser Ted Lindqvist, vd på bostadsanalysföretaget Evidens. "Det är väldigt besvärligt i Sverige", säger han till Di under en konferens i London..
Läs mer på DI
Läs mer om:
London, Ted Lindqvist, Evidens, Sverige, Di

Dela artikeln

93 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analys-vd:n, Boprisfalletär över men , regeringengjorde , stort, misstag
SVT - 17 okt 14 kl. 21:04

Analys: Åkesson lämnar ett stort tomrum efter sig

När Jimmie Åkesson nu blir sjukskriven lämnar han under den tiden ett stort tomrum efter sig. Inget parti är i dag så förknippat med och så beroende av sin partiledare som just Sverigedemokraterna..

Dagens PS - 19 jan 18 kl. 11:03

Regeringen läxas upp: ”Mycket allvarligt”

Godkände skärpta amorteringskravet – utan analys. I slutet av november gav regeringen grönt ljus till Finansinspektionens förslag på skärpt amorteringskrav. Men någon analys bakom beslutet har regeringen inte presenterat, och det ger nu upphov till kritik från Riksrevisionen, skriver Dagens Industri.

Regeringen - 26 feb 16 kl. 10:51

Uppdrag till Statskontoret att utföra en analys av Riksarkivet

Regeringen uppdrar åt Statskontoret att utföra en analys av Riksarkivet med utgångspunkt i den myndighetsanalysmodell som Statskontoret redovisade till regeringen i december 2008 (Fi2007/8016/OFA/SF)..

Regeringen - 24 feb 17 kl. 15:52

Uppdrag till Statskontoret att göra en analys av Riksteatern

Regeringen uppdrar åt Statskontoret att göra en analys av den ideella föreningen Riksteatern med utgångspunkt från den analysmodell som Statskontoret redovisat till regeringen i december 2008 (Fi2007/8016/OFA/SF)..

Regeringen - 12 apr 18 kl. 13:00

Ordförande och ledamöter till nya Rådet för evidensbaserad miljöanalys

Regeringen utser Lisbeth ”Lisa” Sennerby Forsse till ordförande för det nyinrättade Rådet för evidensbaserad miljöanalys. Regeringen har även utsett tre ledamöter till rådet..

Regeringen - 11 apr 17 kl. 09:14

Remiss Ekonomistyrningsverkets rapport Analys av Sametinget

Här kan du ta del av till vilka instanser som regeringen har remitterat Ekonomistyrningsverkets rapport Analys av Sametinget..

Regeringen - 31 jul 17 kl. 14:23

Samlad översyn av regeringens analys- och utvärderingsresurser för att minska stuprörstänkande i förvaltningen

Regeringen har tillsatt en särskild utredare som får i uppdrag att se över regeringens analys- och utvärderingsresurser och hur dessa är organiserade..

Regeringen - 14 nov 17 kl. 10:48

Uppdrag att genomföra en analys av Statens medicinsk-etiskaråd

Regeringen beslutar att ge Statskontoret i uppdrag att genomföra en analys av Statens medicinsk-etiska råd (S 1985:A)..

Regeringen - 27 dec 17 kl. 13:52

Uppdrag att genomföra kartläggning och analys av hur väl AI och maskininlärning kommer till användning i svensk industri och i det svenska samhället

Regeringen uppdrar åt Verket för innovationssystem (Vinnova) att genomföra samverkansprojekt för att utnyttja digitaliseringens potential för ökad konkurrenskraft hos svensk industri. Detta genom en kartläggning och analys av hur väl artificiell intelligens (Al) och maskininlärning kommer till användning i svensk industri, offentlig sektor och det svenska samhället samt vilken potential som kan realiseras genom att stärka användningen..

Regeringen - 14 nov 14 kl. 09:57

Pressträff: Försvarsmaktens analys av underrättelseoperationen

Fredag den 14 november klockan 11.30 presenterar ÖB Sverker Göranson Försvarsmaktens analys av underrättelseoperationen som genomfördes i oktober i Stockholms skärgård. Statsminister Stefan Löfven och Försvarsminister Peter Hultqvist kommer att kommentera analysen.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Volvos orderingång klår förväntningarna med råge

Lastbilstillverkaren Volvo levererade en kvartalsrapport i linje med förväntningarna men en betydligt starkare orderingång än analytikerna väntat sig för det tredje kvartalet..

DI - 30 minuter sedan

Kinesisk miljonstad vill ersätta gatlyktorna med "konstgjord måne"

Kinesiska Chengdu vill ersätta stadens gatlampor med en konstgjord måne, som enligt planerna ska reflektera solljus ned till jorden med hjälp av en enorm rymdspegel..

DI - 30 minuter sedan

Telia något över förväntan

Telekombolaget Telia leverera en rapport något över förväntningarna med en omsättning på knappt 20,7 miljarder..

DI - 45 minuter sedan

Hoodins nyintroduktion tecknad till 69 procent

Mjukvarubolaget Hoodins teckningsemission inför listningen på Spotlight tecknades till 69 procent. .

DI - 45 minuter sedan

Halvledarjättens prognos för fjärde kvartalet lägre än väntat

TSMC, en av världens största tillverkare av chip, spår att bolagets intäkter kommer att uppgå till 9,35-9,45 miljarder dollar i det fjärde kvartalet, lägre än analytikernas förväntningar. .

DI - 45 minuter sedan

Räntor & valutor: Amerikanska räntorna sjunker

De amerikanska räntorna planar ut och tioåringen handlas ned 2 punkter. Kinesiska tillväxt- och industrisiffror kom in svagare än väntat under fredagen men den kinesiska yuanen står stadigt mot den amerikanska dollarn..

DI - 45 minuter sedan

Följ morgonens rapporter och börsöppningen

Di bevakar morgonens rapportflod och börsöppningen.  Programledaren Anna Ekelund gästas av bland andra Di:s analytiker Ulf Petersson och tidningens reporter Anders Hägerstrand. Dessutom får vi en direktsänd intervju med Volvos vd Martin Lundstedt, om bolagets rapport.

DI - 1 timme sedan

USA begär WTO-avgörande om andra länders åtgärder mot ståltullarna

USA har bett världshandelsorganisationen WTO att behandla frågan om andra länders motåtgärder mot president Donald Trumps stål- och aluminiumtullar. .

DI - 1 timme sedan

Asienbörser: Svajig handel i Kina efter svaga tillväxtsiffror

Skaffa dig morgonkoll: De kinesiska börserna sänktes av svagare tillväxtsiffror än väntat för det tredje kvartalet. Sydkorea står pall och handlas runt nollan medan japanska Nikkei är ned..

DI - 1 timme sedan

Tech-investeraren: London kan bli en vinnare på brexit

Affärslivet i London rullar på oavsett kärvande brexitförhandlingar. "Det är business as usual, men det stora frågetecknet är vart talangerna hamnar. På sikt kan brexit ge London en fördel, men just nu drar andra städer mer", säger Hans Otterling, partner i riskkapitalbolaget Northzone..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.