DI > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 13:15

DI - 23 maj 18 kl. 13:29

Analys-vd:n: Boprisfallet är över – men regeringen gjorde "stort misstag"LONDON. Ytterligare boprisfall är inte att vänta, men politikerna måste hitta en blocköverskridande lösning, anser Ted Lindqvist, vd på bostadsanalysföretaget Evidens. "Det är väldigt besvärligt i Sverige", säger han till Di under en konferens i London..
Läs mer på DI
Läs mer om:
London, Ted Lindqvist, Evidens, Sverige, Di

Dela artikeln

93 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analys-vd:n, Boprisfalletär över men , regeringengjorde , stort, misstag
SVT - 17 okt 14 kl. 21:04

Analys: Åkesson lämnar ett stort tomrum efter sig

När Jimmie Åkesson nu blir sjukskriven lämnar han under den tiden ett stort tomrum efter sig. Inget parti är i dag så förknippat med och så beroende av sin partiledare som just Sverigedemokraterna..

Dagens PS - 19 jan 18 kl. 11:03

Regeringen läxas upp: ”Mycket allvarligt”

Godkände skärpta amorteringskravet – utan analys. I slutet av november gav regeringen grönt ljus till Finansinspektionens förslag på skärpt amorteringskrav. Men någon analys bakom beslutet har regeringen inte presenterat, och det ger nu upphov till kritik från Riksrevisionen, skriver Dagens Industri.

Regeringen - 26 feb 16 kl. 10:51

Uppdrag till Statskontoret att utföra en analys av Riksarkivet

Regeringen uppdrar åt Statskontoret att utföra en analys av Riksarkivet med utgångspunkt i den myndighetsanalysmodell som Statskontoret redovisade till regeringen i december 2008 (Fi2007/8016/OFA/SF)..

Regeringen - 24 feb 17 kl. 15:52

Uppdrag till Statskontoret att göra en analys av Riksteatern

Regeringen uppdrar åt Statskontoret att göra en analys av den ideella föreningen Riksteatern med utgångspunkt från den analysmodell som Statskontoret redovisat till regeringen i december 2008 (Fi2007/8016/OFA/SF)..

Regeringen - 12 apr 18 kl. 13:00

Ordförande och ledamöter till nya Rådet för evidensbaserad miljöanalys

Regeringen utser Lisbeth ”Lisa” Sennerby Forsse till ordförande för det nyinrättade Rådet för evidensbaserad miljöanalys. Regeringen har även utsett tre ledamöter till rådet..

Regeringen - 11 apr 17 kl. 09:14

Remiss Ekonomistyrningsverkets rapport Analys av Sametinget

Här kan du ta del av till vilka instanser som regeringen har remitterat Ekonomistyrningsverkets rapport Analys av Sametinget..

Regeringen - 31 jul 17 kl. 14:23

Samlad översyn av regeringens analys- och utvärderingsresurser för att minska stuprörstänkande i förvaltningen

Regeringen har tillsatt en särskild utredare som får i uppdrag att se över regeringens analys- och utvärderingsresurser och hur dessa är organiserade..

Regeringen - 14 nov 17 kl. 10:48

Uppdrag att genomföra en analys av Statens medicinsk-etiskaråd

Regeringen beslutar att ge Statskontoret i uppdrag att genomföra en analys av Statens medicinsk-etiska råd (S 1985:A)..

Regeringen - 27 dec 17 kl. 13:52

Uppdrag att genomföra kartläggning och analys av hur väl AI och maskininlärning kommer till användning i svensk industri och i det svenska samhället

Regeringen uppdrar åt Verket för innovationssystem (Vinnova) att genomföra samverkansprojekt för att utnyttja digitaliseringens potential för ökad konkurrenskraft hos svensk industri. Detta genom en kartläggning och analys av hur väl artificiell intelligens (Al) och maskininlärning kommer till användning i svensk industri, offentlig sektor och det svenska samhället samt vilken potential som kan realiseras genom att stärka användningen..

Regeringen - 14 nov 14 kl. 09:57

Pressträff: Försvarsmaktens analys av underrättelseoperationen

Fredag den 14 november klockan 11.30 presenterar ÖB Sverker Göranson Försvarsmaktens analys av underrättelseoperationen som genomfördes i oktober i Stockholms skärgård. Statsminister Stefan Löfven och Försvarsminister Peter Hultqvist kommer att kommentera analysen.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

United Technologies resultat klart över förväntan

Den amerikanska flyg- och försvarsgruppen United Technologies redovisar ett justerat resultat per aktie på 1,95 dollar för det fjärde kvartalet 2018..

DI - 15 minuter sedan

Inför rapporten: Ahlsell väntas höja utdelningen med 25 öre

Teknikhandelsbolaget Ahlsell lämnar i morgon rapport för fjärde kvartalet..

DI - 15 minuter sedan

Bonava väntas redovisa 958 Mkr i rörelseresultat i fjärde kvartalet

Bostadsutvecklaren Bonava lämnar i morgon rapport för fjärde kvartalet..

DI - 15 minuter sedan

Tunga investeraren: Många köpvärda aktier efter nedgången

Efter höstens börsnedgång finns det många aktier som börjar se intressanta ut. Det säger Cevians Lars Förberg i en intervju om Nordea, börsen, aktieaktivism och vilken regering han tycker att Sverige egentligen borde ha..

DI - 15 minuter sedan

Labour vill ha mer tid för brexitförhandling med EU

Nästa vecka ska det brittiska parlamentet på nytt debattera formerna för Storbritanniens utträde ur EU. Oppositionspartiet Labour kommer troligen att stödja ett förslag med krav på mer tid för förhandling..

DI - 10 minuter sedan

Stockholmsbörsen: Millicom faller tungt på uteblivet bud

Stockholmsbörsen backade något på onsdagen, vilket innebar tredje dagen i rad med nedgångar. Sämsta sektor var teleoperatörer efter en motgång för Millicom, men även industri och dagligvaror fanns på minussidan. Hälsovård och råvaror noterades med små plus..

DI - 30 minuter sedan

Så mycket avfall kan sparas med hjälp av AI

Att använda artificiell Intelligens, AI, för att påskynda övergången till en cirkulär ekonomi kan spara in avfall värt 127 miljarder USD per år i livsmedelssektorn och 90 miljarder USD per år i elektroniksektorn, till 2030. .

DI - 45 minuter sedan

Känd svensk finansman dömd för våldtäkt i Frankrike

En känd svensk finansman har dömts för att ha våldtagit en kvinna i Frankrike sommaren 2017. Domen föll i en svensk tingsrätt på onsdagen..

DI - 45 minuter sedan

Acucort får grönt ljus för läkemedelsstudie

Acucort har fått grönt ljus för den tjeckiska läkemedelsmyndigheten SUKL avseende genomförande av den första av två bioekvivalensstudier. .

DI - 1 timme sedan

Låst läge i hamnkonflikten – 1.000 arbetare berörda

Strejken och lockouten är ett faktum. Facket har sagt att man vill mötas i nya förhandlingar. Men då måste strejken först avbrytas, enligt arbetsgivarna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.