DI > Ekonomi

Friday, 17 August, 01:40

DI - 23 maj 18 kl. 13:29

Analys-vd:n: Boprisfallet är över – men regeringen gjorde "stort misstag"LONDON. Ytterligare boprisfall är inte att vänta, men politikerna måste hitta en blocköverskridande lösning, anser Ted Lindqvist, vd på bostadsanalysföretaget Evidens. "Det är väldigt besvärligt i Sverige", säger han till Di under en konferens i London..
Läs mer på DI
Läs mer om:
London, Ted Lindqvist, Evidens, Sverige, Di

Dela artikeln

89 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analys-vd:n, Boprisfalletär över men , regeringengjorde , stort, misstag
SVT - 17 okt 14 kl. 21:04

Analys: Åkesson lämnar ett stort tomrum efter sig

När Jimmie Åkesson nu blir sjukskriven lämnar han under den tiden ett stort tomrum efter sig. Inget parti är i dag så förknippat med och så beroende av sin partiledare som just Sverigedemokraterna..

Dagens PS - 19 jan 18 kl. 11:03

Regeringen läxas upp: ”Mycket allvarligt”

Godkände skärpta amorteringskravet – utan analys. I slutet av november gav regeringen grönt ljus till Finansinspektionens förslag på skärpt amorteringskrav. Men någon analys bakom beslutet har regeringen inte presenterat, och det ger nu upphov till kritik från Riksrevisionen, skriver Dagens Industri.

Regeringen - 26 feb 16 kl. 10:51

Uppdrag till Statskontoret att utföra en analys av Riksarkivet

Regeringen uppdrar åt Statskontoret att utföra en analys av Riksarkivet med utgångspunkt i den myndighetsanalysmodell som Statskontoret redovisade till regeringen i december 2008 (Fi2007/8016/OFA/SF)..

Regeringen - 24 feb 17 kl. 15:52

Uppdrag till Statskontoret att göra en analys av Riksteatern

Regeringen uppdrar åt Statskontoret att göra en analys av den ideella föreningen Riksteatern med utgångspunkt från den analysmodell som Statskontoret redovisat till regeringen i december 2008 (Fi2007/8016/OFA/SF)..

Regeringen - 12 apr 18 kl. 13:00

Ordförande och ledamöter till nya Rådet för evidensbaserad miljöanalys

Regeringen utser Lisbeth ”Lisa” Sennerby Forsse till ordförande för det nyinrättade Rådet för evidensbaserad miljöanalys. Regeringen har även utsett tre ledamöter till rådet..

Regeringen - 11 apr 17 kl. 09:14

Remiss Ekonomistyrningsverkets rapport Analys av Sametinget

Här kan du ta del av till vilka instanser som regeringen har remitterat Ekonomistyrningsverkets rapport Analys av Sametinget..

Regeringen - 31 jul 17 kl. 14:23

Samlad översyn av regeringens analys- och utvärderingsresurser för att minska stuprörstänkande i förvaltningen

Regeringen har tillsatt en särskild utredare som får i uppdrag att se över regeringens analys- och utvärderingsresurser och hur dessa är organiserade..

Regeringen - 14 nov 17 kl. 10:48

Uppdrag att genomföra en analys av Statens medicinsk-etiskaråd

Regeringen beslutar att ge Statskontoret i uppdrag att genomföra en analys av Statens medicinsk-etiska råd (S 1985:A)..

Regeringen - 27 dec 17 kl. 13:52

Uppdrag att genomföra kartläggning och analys av hur väl AI och maskininlärning kommer till användning i svensk industri och i det svenska samhället

Regeringen uppdrar åt Verket för innovationssystem (Vinnova) att genomföra samverkansprojekt för att utnyttja digitaliseringens potential för ökad konkurrenskraft hos svensk industri. Detta genom en kartläggning och analys av hur väl artificiell intelligens (Al) och maskininlärning kommer till användning i svensk industri, offentlig sektor och det svenska samhället samt vilken potential som kan realiseras genom att stärka användningen..

Regeringen - 14 nov 14 kl. 09:57

Pressträff: Försvarsmaktens analys av underrättelseoperationen

Fredag den 14 november klockan 11.30 presenterar ÖB Sverker Göranson Försvarsmaktens analys av underrättelseoperationen som genomfördes i oktober i Stockholms skärgård. Statsminister Stefan Löfven och Försvarsminister Peter Hultqvist kommer att kommentera analysen.

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Förmögen Madonna firar 60 år

Musikikonen Madonna kan sannolikt fira 60-årsdagen med flärd. Efter en över tre decennier lång karriär är hon god för 5,4 miljarder kronor..

DI - 3 timmar sedan

USA-börser: Walmart rusade – största uppgången på tio år

De ledande börserna i New York steg på torsdagen. Rapporterande bolag som Walmart och Cisco ledde uppgången, tillsammans med Boeing, på Dow Jones industriindex..

DI - 3 timmar sedan

Kudlow: "Kinas ekonomi är förfärlig"

När Vita husets ekonomiske rådgivare Larry Kudlow blev tillfrågad av Donald Trump om Kinas ekonomi under torsdagen skrädde han inte med orden.  "Kinas ekonomi är förfärlig", sade han..

DI - 3 timmar sedan

Daniel Ek: "Är hänsynslös när jag prioriterar"

Om du bjuder in Spotifys vd blir han glad, men han lär inte dyka upp. Det berättar Daniel Ek i en intervju med amerikanska magasinet Fast Company..

DI - 4 timmar sedan

Ogiltiga kandidater på nio SD-listor inför valet

I nio av landets kommuner finns bara ogiltiga kandidater för Sverigedemokraterna inför valet i september, skriver Dagens Nyheter..

DI - 4 timmar sedan

Klart: Då lämnar Soros stiftelse Ungern

Den amerikanske miljardären och filantropen George Soros stiftelse slutar verka i Ungern den sista augusti..

DI - 4 timmar sedan

Pressen ökar på matjättarna – "kommer bli dyrare"

Samtidigt som de svenska matjättarna investerar stort i e-handel står branschen inför flera utmaningar utanför handlarnas kontroll.  Kronan är svag, vädret har varit extremt och ingen vet hur stora prissvängningar som väntar på kött och spannmål framöver. .

DI - 4 timmar sedan

Trump: Hoppas Kina kan erbjuda mer

Donald Trump hoppas att Kina ska kunna erbjuda USA mer än de tidigare gjort, under de kommande förhandlingarna länderna emellan. Det sade den amerikanska presidenten under ett kabinettmöte i Vita huset på torsdagen, skriver Bloomberg News..

DI - 5 timmar sedan

Ny uppstickare större än S och M i Göteborg

Uppstickarpartiet Demokraterna är största parti i Göteborg i en ny opinionsundersökning från Sifo som beställts av Göteborgs-Posten..

DI - 5 timmar sedan

Mio-vd:n: Då spöar vi Ikea på hemmaplan

Trots investeringar i affärssystem, problem i Göteborgs hamn och en svag krona har möbel- och inredningsföretaget Mio nått rekordresultat.  Vd:n Björn Lindblad ser det inte som omöjligt att slå Ikea på hemmamarknaden. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.