Dagens Medicin > Nyheter

Thursday, 16 August, 12:40

Liknande nyheter

Taggar: Ingen utökad, granskningav , Karolinskas, konsultköp
DN - 23 jun 18 kl. 13:03

EU skärper granskning av kinesiska investeringar

I höst hoppas EU att ett beslut om ökad granskning av kinesiska investeringar är klubbat. Bakgrunden är ökad oro i medlemsländerna för att Kina genom uppköp får tillgång till strategiskt känslig infrastruktur och teknologi..

DN - 10 jan 18 kl. 12:44

Efter DN:s granskning: Karolinska ändrar rutiner

Efter DN:s granskning av Karolinska universitetssjukhusets konsultanvändning ändrar sjukhuset sina rutiner för inköp av managementkonsulter.  Alla konsultköp ska godkännas av sjukhusdirektör Melvin Samsom.  – Det har ingenting med Andreas Ringman Uggla att göra, säger presschef Kim Sjölund..

DN - 02 feb 18 kl. 16:51

Landstinget tillsätter granskning av sina egna åtgärder kring Karolinska

Karolinskas egen granskning bekräftade de stora bristerna i fakturahanteringen och misstänkt jäv vid upphandling av konsulttjänster, som DN avslöjat. Nu tillsätter landstinget en extern granskning – av sina egna åtgärder. – Det här räcker inte.

DN - 11 feb 18 kl. 06:37

Experter: Finanslandstingsrådet jävig i beslut om extern granskning

Finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M) motsätter sig en extern granskning av konsult- och fakturahantering på Karolinska. Nu kan DN avslöja att hennes man, Karolinskas upphandlingschef Jan Svenonius, varit den som godkänt upphandlingar av avtal där jäv och upptrissade arvoden förekommit. – Om externutredningen gäller delar där hennes man är ansvarig så är hon jävig och bör avstå från beslut, säger Olle Lundin, professor i förvaltningsrätt..

Supermiljöbloggen - 11 maj 15 kl. 19:31

Malmö bäst i Sverige på att främja ökad cykling

Andra kommuner som ligger i topp Cykelfrämjandets granskning är Eskilstunda, Karlstad, Lund och Uppsala. I förra veckan presenterade Cykelfrämjandet sin kommunvelometer, som enligt ett pressmeddelande är en djupgående granskning av hur kommuner i Sverige arbetar med att främja cykling. Det här är sjätte året i rad som Cykelfrämjandet genomfört granskningen.

IT24 - 18 jan 13 kl. 06:03

Konsultköparna väljer David framför Goliat


De stora leverantörerna lyser med sin frånvaro i en stor undersökning om konsultköparnas kundnöjdhet. I stället är det Addpro, Dicom, Kontract IS Services och Decido Kompensator som ståtar i topp..

Kristianstadsbladet - 14 maj 14 kl. 10:58

Konsultköp överraskar vice ordförande

Foto: Lars Ottosson
C4 Teknik-chefen Charlotte Lindströms inköp av konsulttjänster upprör politiker. Tekniska nämnden kommer nu att titta närmare på frågan.
– Det här är definitivt inte vad C4 Teknik behöver just nu.

Nya Wermlands Tidningen - 19 dec 17 kl. 18:21

Ger svar om konsultköp

Nu har Eda kommun svarat Konkurrensverket om deras konsultköp som gjordes utan regelrätt upphandling.Kommunen menar att det var nödvändigt för att rädda verksamheten och säkra rättssäkerheten..

Ekonomistas - 16 sep 14 kl. 09:06

Uppdrag granskning om ”Jobb-bluffen” – oklart och missvisande

Uppdrag gransknings program ”Jobb-bluffen” onsdag kväll den 10 september gick i stort sett ut på att alla aktörer – regeringen, socialdemokraterna, LO, TCO, Riksbanken och Konjunkturinstitutet – istället för att verka för ”full sysselsättning” okritiskt accepterar beräkningar av en ”jämviktsarbetslöshet” på 6,8 procent, under vilken nivå arbetslösheten inte skulle kunna sjunka utan att inflationen skulle ta fart. Uppdrag granskning har rätt i att 6,8 procents arbetslöshet knappast kan kallas full sysselsättning. Men det var mycket som oklart och missvisande i programmet.

Helsingborgs Dagblad - 22 okt 15 kl. 10:37

Ökad styrning, mer frihet?

Förra veckan presenterade Museiutredningen sitt huvudbetänkande ”Ny museipolitik”. Utredningen föreslår inrättandet av en museimyndighet, en museilag och ett utvärderingssystem.Lagförslaget slår fast de allmänna museernas fria ställning som ”kunskapsinstitutioner”.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

Stora skillnader i förtroendet för sjukvården

I Västernorrland har närmare en fjärdedel av befolkningen litet förtroende för hälso- och sjukvården, visar ny rapport..

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

Lyckad rekryteringssatsning på studenter

Nu vill Sahlgrenska utvidga anställningsformen sjuksköterskeassistent för att locka fler sjuksköterskor till sjukhuset..

Dagens Medicin - 13 timmar sedan

Glädjande fynd om livslängd vid diabetes

Patienter med typ 2-diabetes som saknar vissa riskfaktorer verkar nästan ha lika hög överlevnad som befolkningen i stort, enligt en ny svensk observationsstudie i New England Journal of Medicine..

Dagens Medicin - Igår: 10:48

S vill bryta beroendet av hyrläkare med lag

Socialdemokraterna lovar att lägga fram lagförslag för att bryta vårdens beroende av bemanningspersonal om de får makten..

Dagens Medicin - Igår: 09:15

Karolinskas nya verksamhetsmodell ses över

Karolinska universitetssjukhusets nya styrelse kommer att se över den kritiserade verksamhetsmodellen som initierats av konsulter..

Dagens Medicin - Igår: 08:00

”Vi är svaret på Anna Nergårdhs utredning”

Vid hälsocentralen i Borgholm åker läkarna ut till patienten och hemsjukhuset är länets största sjukhus. Nu prisas verksamhetschefen Åke Åkesson för sitt arbete..

Dagens Medicin - Igår: 07:00

”Fem punkter för bättre forskning i SLL"

Alliansen har slarvat bort chansen att göra Stockholm till en forskningsregion i världsklass, skriver fyra företrädare för Socialdemokraterna i Stockholms läns landsting..

Dagens Medicin - Igår: 14:47

Stort utbrott av ehec

Antalet ehec-infektioner har ökat sedan i juli och enligt Folkhälsomyndigheten rör det sig om ett nationellt utbrott..

Dagens Medicin - Igår: 13:30

Privata helikoptrar stoppas från akut glesbygdsvård

Transportstyrelsen sätter käppar i hjulet för projektet Akutvård i extrem glesbygd (AXG), uppger SVT Nyheter..

Dagens Medicin - Igår: 12:46

"Offentlighetsprincipen ska gälla alla vårdbolag"

Offentlighetsprincipen ska gälla hela vården, inklusive privata vårdbolag. Det presenterade Socialdemokraterna som ett vallöfte under tisdagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.