Dagens Medicin > Nyheter

Sunday, 21 October, 16:47

Liknande nyheter

Taggar: Ingen utökad, granskningav , Karolinskas, konsultköp
DN - 21 sep 18 kl. 19:34

Karolinskas konsultinköp väcker ilska i branschen: ”Riskerar att skada oss”

DN:s granskning av Karolinskas anlitande av toppchefer och managementkonsulter genom bolaget Nordic interim, väcker reaktioner i branschen. Konkurrerande företag som hyr ut chefer för temporära uppdrag pekar på att Karolinskas konsultköp riskerar att skada branschen. – Det finns ingen som inte studsar för nivåerna som framför allt de utländska konsulterna har, säger Henrik Östberg, partner på Interim Search.

DN - 23 jun 18 kl. 13:03

EU skärper granskning av kinesiska investeringar

I höst hoppas EU att ett beslut om ökad granskning av kinesiska investeringar är klubbat. Bakgrunden är ökad oro i medlemsländerna för att Kina genom uppköp får tillgång till strategiskt känslig infrastruktur och teknologi..

GöteborgsPosten - 17 okt 18 kl. 18:39

Harding får utökad roll i Berwaldhallen

Daniel Harding förlänger sitt kontrakt med Sveriges Radios symfoniorkester till 2023. Den nuvarande chefsdirigenten får även en utökad roll som konstnärlig ledare för symfoniorkestern..

DN - 10 jan 18 kl. 12:44

Efter DN:s granskning: Karolinska ändrar rutiner

Efter DN:s granskning av Karolinska universitetssjukhusets konsultanvändning ändrar sjukhuset sina rutiner för inköp av managementkonsulter.  Alla konsultköp ska godkännas av sjukhusdirektör Melvin Samsom.  – Det har ingenting med Andreas Ringman Uggla att göra, säger presschef Kim Sjölund..

DN - 02 feb 18 kl. 16:51

Landstinget tillsätter granskning av sina egna åtgärder kring Karolinska

Karolinskas egen granskning bekräftade de stora bristerna i fakturahanteringen och misstänkt jäv vid upphandling av konsulttjänster, som DN avslöjat. Nu tillsätter landstinget en extern granskning – av sina egna åtgärder. – Det här räcker inte.

DN - 11 feb 18 kl. 06:37

Experter: Finanslandstingsrådet jävig i beslut om extern granskning

Finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M) motsätter sig en extern granskning av konsult- och fakturahantering på Karolinska. Nu kan DN avslöja att hennes man, Karolinskas upphandlingschef Jan Svenonius, varit den som godkänt upphandlingar av avtal där jäv och upptrissade arvoden förekommit. – Om externutredningen gäller delar där hennes man är ansvarig så är hon jävig och bör avstå från beslut, säger Olle Lundin, professor i förvaltningsrätt..

Supermiljöbloggen - 11 maj 15 kl. 19:31

Malmö bäst i Sverige på att främja ökad cykling

Andra kommuner som ligger i topp Cykelfrämjandets granskning är Eskilstunda, Karlstad, Lund och Uppsala. I förra veckan presenterade Cykelfrämjandet sin kommunvelometer, som enligt ett pressmeddelande är en djupgående granskning av hur kommuner i Sverige arbetar med att främja cykling. Det här är sjätte året i rad som Cykelfrämjandet genomfört granskningen.

IT24 - 18 jan 13 kl. 06:03

Konsultköparna väljer David framför Goliat


De stora leverantörerna lyser med sin frånvaro i en stor undersökning om konsultköparnas kundnöjdhet. I stället är det Addpro, Dicom, Kontract IS Services och Decido Kompensator som ståtar i topp..

Kristianstadsbladet - 14 maj 14 kl. 10:58

Konsultköp överraskar vice ordförande

Foto: Lars Ottosson
C4 Teknik-chefen Charlotte Lindströms inköp av konsulttjänster upprör politiker. Tekniska nämnden kommer nu att titta närmare på frågan.
– Det här är definitivt inte vad C4 Teknik behöver just nu.

Nya Wermlands Tidningen - 19 dec 17 kl. 18:21

Ger svar om konsultköp

Nu har Eda kommun svarat Konkurrensverket om deras konsultköp som gjordes utan regelrätt upphandling.Kommunen menar att det var nödvändigt för att rädda verksamheten och säkra rättssäkerheten..

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - Igår: 18:20

Underjordisk övning ska ge trygg personal

Osäkerhet och oro infinner sig hos Kirunas ambulanspersonal vid en olycka i LKAB:s gruvor. Nu ska den lindras genom samarbete aktörerna emellan..

Dagens Medicin - I förrgår: 14:36

Långa ”antenner” kan ge mänskliga nervceller unik funktion

De utskott på nervcellerna, dendriterna, som tar emot signaler från andra nervceller är längre hos människan än hos råttor. Nu visar forskare i en studie i tidskriften Cell hur detta kan påverka nervcellernas informationsbearbetning..

Dagens Medicin - I förrgår: 11:12

Operation väljs bort efter e-behandling av artros

Ett nytt digitalt behandlingsprogram har fått artrospatienter som varit inställda på att operera sig att svänga i frågan, visar en ny klinisk studie från Lunds universitet.

Dagens Medicin - I förrgår: 11:00

Humiras patentfall spås bli lyft för landstingen

Med kopior på TNF-hämmaren Humira kan sjukvården spara 100-tals miljoner kronor. Det är en ”jättegrej” för landstingens ekonomi, anser Mikael Svensson, läkemedelsexpert på SKL, som hoppas på transparenta listpriser.   .

Dagens Medicin - I förrgår: 10:15

Nyfödda riskerar vård på infektionsavdelning

BB-lokalerna på sjukhuset Nya Karolinska Solna, NKS, räcker inte till. Därför riskerar en del av de nyfödda att placeras i rum inne på barninfektion. .

Dagens Medicin - I förrgår: 10:00

”Dumheter underhålls av medgörliga medarbetare”

Min bror låg på sjukhus en tid. Dörrarna var oftast öppna och i rummet intill bodde Kjell, en social herre som brukade avlägga visit hos min bror, kanske något oftare än önskat. ”Men Kjell, nu har du åkt fel igen”, sade min bror en dag, varpå Kjell godmodigt och oerhört tolerant inför egna briste....

Dagens Medicin - I förrgår: 08:12

Samtal om självmord till 112 ökar

Alltfler ringer till 112 och säger att de tänker ta livet av sig, rapporterar Sveriges radio Ekot..

Dagens Medicin - I förrgår: 08:06

Felaktiga svar på cellprover skickades ut

Omkring 100 kvinnor i Stockholm och på Gotland fick fel svar på gynekologiska cellprov gjorda 2016 och 2017, rapporterar Sveriges Radio Ekot..

Dagens Medicin - I förrgår: 18:00

Trippelbehandling lovordas vid cystisk fibros

Att kombinera nya småmolekyler med två läkemedelssubstanser vid cystisk fibros leder till tydliga förbättringar på kort sikt. Fynden är ett genombrott, menar svensk expert..

Dagens Medicin - 18 okt 18 kl. 14:34

Chefer åtsagda att inte tala med medarbetare om sparkrav

”Kan skapa stress hos medarbetarna”. Det har första linjens chefer på Karolinska fått höra som motivering till att de inte får förklara varför anställda nekas utbildningar och medarbetardagar ställs in..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.