Dagens Medicin > Nyheter

Saturday, 23 June, 02:28

Dagens Medicin - 23 maj 18 kl. 12:55

Ingen utökad granskning av Karolinskas konsultköpSocialdemokraterna i SLL vill att konsultköpen på Karolinska ska utredas vidare av advokatbyrån Setterwalls. Alliansen och SD säger nej..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Karolinskas, SLL, Karolinska, Setterwalls, SD

Dela artikeln

1118 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen utökad, granskningav , Karolinskas, konsultköp
DN - 10 jan 18 kl. 12:44

Efter DN:s granskning: Karolinska ändrar rutiner

Efter DN:s granskning av Karolinska universitetssjukhusets konsultanvändning ändrar sjukhuset sina rutiner för inköp av managementkonsulter.  Alla konsultköp ska godkännas av sjukhusdirektör Melvin Samsom.  – Det har ingenting med Andreas Ringman Uggla att göra, säger presschef Kim Sjölund..

DN - 02 feb 18 kl. 16:51

Landstinget tillsätter granskning av sina egna åtgärder kring Karolinska

Karolinskas egen granskning bekräftade de stora bristerna i fakturahanteringen och misstänkt jäv vid upphandling av konsulttjänster, som DN avslöjat. Nu tillsätter landstinget en extern granskning – av sina egna åtgärder. – Det här räcker inte.

DN - 11 feb 18 kl. 06:37

Experter: Finanslandstingsrådet jävig i beslut om extern granskning

Finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M) motsätter sig en extern granskning av konsult- och fakturahantering på Karolinska. Nu kan DN avslöja att hennes man, Karolinskas upphandlingschef Jan Svenonius, varit den som godkänt upphandlingar av avtal där jäv och upptrissade arvoden förekommit. – Om externutredningen gäller delar där hennes man är ansvarig så är hon jävig och bör avstå från beslut, säger Olle Lundin, professor i förvaltningsrätt..

IT24 - 18 jan 13 kl. 06:03

Konsultköparna väljer David framför Goliat


De stora leverantörerna lyser med sin frånvaro i en stor undersökning om konsultköparnas kundnöjdhet. I stället är det Addpro, Dicom, Kontract IS Services och Decido Kompensator som ståtar i topp..

Kristianstadsbladet - 14 maj 14 kl. 10:58

Konsultköp överraskar vice ordförande

Foto: Lars Ottosson
C4 Teknik-chefen Charlotte Lindströms inköp av konsulttjänster upprör politiker. Tekniska nämnden kommer nu att titta närmare på frågan.
– Det här är definitivt inte vad C4 Teknik behöver just nu.

Supermiljöbloggen - 11 maj 15 kl. 19:31

Malmö bäst i Sverige på att främja ökad cykling

Andra kommuner som ligger i topp Cykelfrämjandets granskning är Eskilstunda, Karlstad, Lund och Uppsala. I förra veckan presenterade Cykelfrämjandet sin kommunvelometer, som enligt ett pressmeddelande är en djupgående granskning av hur kommuner i Sverige arbetar med att främja cykling. Det här är sjätte året i rad som Cykelfrämjandet genomfört granskningen.

Nya Wermlands Tidningen - 19 dec 17 kl. 18:21

Ger svar om konsultköp

Nu har Eda kommun svarat Konkurrensverket om deras konsultköp som gjordes utan regelrätt upphandling.Kommunen menar att det var nödvändigt för att rädda verksamheten och säkra rättssäkerheten..

Ekonomistas - 16 sep 14 kl. 09:06

Uppdrag granskning om ”Jobb-bluffen” – oklart och missvisande

Uppdrag gransknings program ”Jobb-bluffen” onsdag kväll den 10 september gick i stort sett ut på att alla aktörer – regeringen, socialdemokraterna, LO, TCO, Riksbanken och Konjunkturinstitutet – istället för att verka för ”full sysselsättning” okritiskt accepterar beräkningar av en ”jämviktsarbetslöshet” på 6,8 procent, under vilken nivå arbetslösheten inte skulle kunna sjunka utan att inflationen skulle ta fart. Uppdrag granskning har rätt i att 6,8 procents arbetslöshet knappast kan kallas full sysselsättning. Men det var mycket som oklart och missvisande i programmet.

Helsingborgs Dagblad - 22 okt 15 kl. 10:37

Ökad styrning, mer frihet?

Förra veckan presenterade Museiutredningen sitt huvudbetänkande ”Ny museipolitik”. Utredningen föreslår inrättandet av en museimyndighet, en museilag och ett utvärderingssystem.Lagförslaget slår fast de allmänna museernas fria ställning som ”kunskapsinstitutioner”.

Cornucopia - 07 apr 16 kl. 10:24

Varför ljuger Uppdrag Granskning om skattefelet?

Public Service/SVT:s program "Uppdrag Granskning" (UG) ljuger grovt om det sk skattefelet ("skattefusket") på grund av pengar utomlands. Inte ens Skatteverket anser att de siffrorna stämmer, utan tvärt om minskats kraftigt.

I avsnittet "Springnotan" hävdar UG att kapital hållet utomlands resulterar i ett skattefel (skattefusk) på 7 miljarder kronor om året.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - Igår: 14:36

Tydligare checklista ska säkra kirurgi

Efter tio år kommer en ny version av WHO:s checklista för säker kirurgi. Listan som nu benämnes ”Checklista för säker kirurgi 2.0” ska spridas i svensk sjukvård under hösten..

Dagens Medicin - Igår: 11:38

Han blir ny generaldirektör för Vårdanalys

Regeringen har utsett Jean-Luc af Geijerstam till generaldirektör och chef för Myndigheten för vård- och omsorgsanalys. Det meddelar socialdepartementet..

Dagens Medicin - Igår: 09:43

Ersta förlorar uppdrag om vård till stressad personal

Erstas psykiatriska klinik får inget nytt avtal med Stockholms läns landsting. Från och med årsskiftet tar Capio hjärnhälsan över uppdraget med särskilt ansvar för patienter som arbetar inom sjukvården. .

Dagens Medicin - Igår: 07:00

”Ändrad policy riskerar att drabba de mest utsatta barnen”

Att ha tillgång till personlig assistans gör ofta skillnad mellan fullständigt kaos och hanterbar vardag, skriver tre barnläkare. .

Dagens Medicin - I förrgår: 17:14

Socialstyrelsen ändrar prov för utlandsutbildade

Efter att ha fått bakläxa från lärosäten och vårdpersonal ändrar nu Socialstyrelsen kunskapsproven för utlandsutbildade som ansöker om svensk legitimation..

Dagens Medicin - I förrgår: 14:16

Macchiarinis förtroendeskada verkar ha regenererat

Svenskarnas förtroende för universitet och högskolor nådde i fjol ”all time high”. Macchiariniskandalens negativa påverkan verkar ha avtagit och medicin är det forskningsfält som rankas högst..

Dagens Medicin - I förrgår: 12:56

Karolinskas ledning larmades om cancerköerna

Flera personer i ledningen för Karolinska universitetssjukhuset kände till att människor riskerade att dö på grund av de växande köerna inom cancervården förra sommaren, skriver Dagens Nyheter..

Dagens Medicin - I förrgår: 11:00

Tumme upp för läkemedel mot Skelleftesjukan

Den europeiska läkemedelsmyndigehten EMA rekommenderar godkännande för den första genterapin mot den ärftliga sjukdomen familjär amyloidos med polyneuropati, i Sverige kallad Skelleftesjukan..

Dagens Medicin - I förrgår: 07:00

”Myt om behandling av trauma ger sämre vård”

Min gissning är att om vården erbjuder ett sakligt beslutsunderlag så är patienterna själva bäst på att avgöra vilken terapiform de behöver, skriver Peter Ankarberg..

Dagens Medicin - 19 jun 18 kl. 17:16

Patienter MRSA-smittade på sjukhus

Smittspårning pågår på Skånes universitetssjukhus i Malmö sedan tre personer på infektionsavdelningar smittats av resistenta bakterier, MRSA. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.