Dagens Medicin > Nyheter

Thursday, 24 January, 07:40

Liknande nyheter

Taggar: Ingen utökad, granskningav , Karolinskas, konsultköp
DN - 21 sep 18 kl. 19:34

Karolinskas konsultinköp väcker ilska i branschen: ”Riskerar att skada oss”

DN:s granskning av Karolinskas anlitande av toppchefer och managementkonsulter genom bolaget Nordic interim, väcker reaktioner i branschen. Konkurrerande företag som hyr ut chefer för temporära uppdrag pekar på att Karolinskas konsultköp riskerar att skada branschen. – Det finns ingen som inte studsar för nivåerna som framför allt de utländska konsulterna har, säger Henrik Östberg, partner på Interim Search.

DN - 23 jun 18 kl. 13:03

EU skärper granskning av kinesiska investeringar

I höst hoppas EU att ett beslut om ökad granskning av kinesiska investeringar är klubbat. Bakgrunden är ökad oro i medlemsländerna för att Kina genom uppköp får tillgång till strategiskt känslig infrastruktur och teknologi..

DN - 10 jan 18 kl. 12:44

Efter DN:s granskning: Karolinska ändrar rutiner

Efter DN:s granskning av Karolinska universitetssjukhusets konsultanvändning ändrar sjukhuset sina rutiner för inköp av managementkonsulter.  Alla konsultköp ska godkännas av sjukhusdirektör Melvin Samsom.  – Det har ingenting med Andreas Ringman Uggla att göra, säger presschef Kim Sjölund..

DN - 02 feb 18 kl. 16:51

Landstinget tillsätter granskning av sina egna åtgärder kring Karolinska

Karolinskas egen granskning bekräftade de stora bristerna i fakturahanteringen och misstänkt jäv vid upphandling av konsulttjänster, som DN avslöjat. Nu tillsätter landstinget en extern granskning – av sina egna åtgärder. – Det här räcker inte.

DN - 11 feb 18 kl. 06:37

Experter: Finanslandstingsrådet jävig i beslut om extern granskning

Finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M) motsätter sig en extern granskning av konsult- och fakturahantering på Karolinska. Nu kan DN avslöja att hennes man, Karolinskas upphandlingschef Jan Svenonius, varit den som godkänt upphandlingar av avtal där jäv och upptrissade arvoden förekommit. – Om externutredningen gäller delar där hennes man är ansvarig så är hon jävig och bör avstå från beslut, säger Olle Lundin, professor i förvaltningsrätt..

Supermiljöbloggen - 11 maj 15 kl. 19:31

Malmö bäst i Sverige på att främja ökad cykling

Andra kommuner som ligger i topp Cykelfrämjandets granskning är Eskilstunda, Karlstad, Lund och Uppsala. I förra veckan presenterade Cykelfrämjandet sin kommunvelometer, som enligt ett pressmeddelande är en djupgående granskning av hur kommuner i Sverige arbetar med att främja cykling. Det här är sjätte året i rad som Cykelfrämjandet genomfört granskningen.

IT24 - 18 jan 13 kl. 06:03

Konsultköparna väljer David framför Goliat


De stora leverantörerna lyser med sin frånvaro i en stor undersökning om konsultköparnas kundnöjdhet. I stället är det Addpro, Dicom, Kontract IS Services och Decido Kompensator som ståtar i topp..

Kristianstadsbladet - 14 maj 14 kl. 10:58

Konsultköp överraskar vice ordförande

Foto: Lars Ottosson
C4 Teknik-chefen Charlotte Lindströms inköp av konsulttjänster upprör politiker. Tekniska nämnden kommer nu att titta närmare på frågan.
– Det här är definitivt inte vad C4 Teknik behöver just nu.

Ekonomistas - 16 sep 14 kl. 09:06

Uppdrag granskning om ”Jobb-bluffen” – oklart och missvisande

Uppdrag gransknings program ”Jobb-bluffen” onsdag kväll den 10 september gick i stort sett ut på att alla aktörer – regeringen, socialdemokraterna, LO, TCO, Riksbanken och Konjunkturinstitutet – istället för att verka för ”full sysselsättning” okritiskt accepterar beräkningar av en ”jämviktsarbetslöshet” på 6,8 procent, under vilken nivå arbetslösheten inte skulle kunna sjunka utan att inflationen skulle ta fart. Uppdrag granskning har rätt i att 6,8 procents arbetslöshet knappast kan kallas full sysselsättning. Men det var mycket som oklart och missvisande i programmet.

Nya Wermlands Tidningen - 19 dec 17 kl. 18:21

Ger svar om konsultköp

Nu har Eda kommun svarat Konkurrensverket om deras konsultköp som gjordes utan regelrätt upphandling.Kommunen menar att det var nödvändigt för att rädda verksamheten och säkra rättssäkerheten..

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 45 minuter sedan

”Prata om all slags hudcancer – året runt”

Varför används inte nya moderna läkemedel mot hudcancer? Det undrar Margareta Haag, ordförande för Nätverket mot cancer..

Dagens Medicin - 45 minuter sedan

Det här händer i vården under 2019

Dagens Medicin listar ett antal viktiga händelser som berör sjukvården under året. .

Dagens Medicin - 12 timmar sedan

Gamla celler kan ha nyckelroll vid ms

Det sker ingen nybildning av vissa nervceller vid ms på det sätt man tidigare trott. Däremot kan gamla celler bidra till att reparera skador. De resultaten kommer från två studier som svenska forskare ligger bakom..

Dagens Medicin - 17 timmar sedan

Riksåklagare vill se CBD-olja som narkotika

Det finns olika domar kring huruvida olja framställd ur industrihampa ska klassas som narkotika. Nu har riksåklagaren överklagat ett fall till Högsta domstolen för att få ett prejudikat..

Dagens Medicin - 17 timmar sedan

Mångmiljoninjektion i Doktor.se

Nätläkarbolaget har fått nya investerare – bland andra Bonnier – och värderas nu till en miljard kronor..

Dagens Medicin - 18 timmar sedan

Guldfirande för Bästa sjukhusen

I dag firas det i Värnamo, Oskarshamn och Örebro. Vinnarna får ta emot utmärkelsen Bästa sjukhuset 2018 av tidningens chefredaktör respektive redaktionschef. .

Dagens Medicin - 19 timmar sedan

Ambulanspersonal utsatt för pistolhot

En ambulans i Region Västmanland lockades i förra veckan ut på ett falskt larm som slutade med ett draget vapen och en stulen läkemedelsväska..

Dagens Medicin - 20 timmar sedan

Långtidseffekt klarlagd för PSA-screening

Efter att deltagarna följts i snitt i 22 år hade 30 procent färre män dött i prostatacancer bland de som inbjudits till regelbundna PSA-kontroller, jämfört med dem i kontrollgruppen där ingen systematisk screening skedde..

Dagens Medicin - 21 timmar sedan

50 personer erbjuds mässlingsvaccin efter misstänkt fall

Sjukvården har varit i kontakt med cirka 300 personer efter att ett barn med misstänkt mässling sökte vård i Umeå i helgen..

Dagens Medicin - Igår: 05:00

Bättre kötider i Örebro ligger bakom seger

Bäst på medicinsk kvalitet och en rejäl skärpning inom tillgänglighet. Det är receptet bakom att Universitetssjukhuset Örebro för första gången vinner Bästa sjukhuset..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.