UNT > Inrikes

Friday, 19 October, 06:24

UNT - 23 maj 18 kl. 11:52

Två män åtalas för mordTvå män åtalas för mordet på en 20-årig man i Bårslöv utanför Helsingborg den 31 oktober förra året..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Bårslöv, Helsingborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Två, mänåtalas för , mord
Cornucopia - 16 okt 13 kl. 13:47

Allt färre mord - eller allt sämre granskning av dödsfall?

Media rapporterar idag att antalet mord halverats sedan 90-talet, trots medias ständiga krigsrubriker om det ena mordet efter det andra (Bonnier/DN). Statistiken från Socialstyrelsens dösorsaksdatabas bekräftar siffrorna, men väcker samtidigt en del frågetecken om antalet minskande "mord" i själva verket beror på att granskningen och utredningen av dödsfall har försämrats. Trots allt är inte alla mord helt självklara.

Skånskan - 01 apr 17 kl. 01:00

Fär­re mord i Sve­ri­ge – det är in­get april­skämt

ERWP.fif(2)För­ra året be­gicks fär­re mord i Sve­ri­ge än 2015. Det visar sta­ti­stiken, och även om brotts­sta­ti­stiken är be­häf­tad med många brister är mör­ker­talet för just mord näst in­till obe­fint­ligt.

Skånskan - 17 nov 16 kl. 04:00

Kraft­samla mot mord

ERWP.fif(0)Mal­mö har drabbats av många mord i år. Det gäller för öv­rigt hela Skåne.

Skånskan - 12 feb 17 kl. 13:57

Skånska mord med både respekt och mod

Recension/scen SCEN
Skånska mord
Manus: Kristian Hallberg
Regi, scenografi: Tobias Hagström-Ståhl
Kostym: Jenny Ljungberg
Ljud och komposition: Anna Haglund
Mask: Siv Nyholm
Ljus: Hannele Philipsson
Skådespelare: Kerstin Andersson, Anders Blentare, Sven Boräng, Ester Claesson, Andrea Edwards, Johan Hafezi, Natalie Sundelin, Andreas Henningsson
Musiker: Andreas Henningsson
Intiman, Malmö Stadsteater 11 februari 2017 ERWP.fif(1)Skånska mord sitter kvar som en tyngd i kroppen när man lämnar Intimans salong. Ute i foajén är det många som torkar sig i ögonen.

Skånskan - 14 jul 18 kl. 01:00

Vi måste fö­re­bygga själv­mord

I dag är själv­mord den van­ligaste ytt­re döds­or­saken i Sverige. Det är en kon­se­kvens av psy­kiskt lidande som är out­härd­lig för den som är drabbad.
Själv­mord är en mänsk­lig tra­ge­di som inte bara på­verkar of­fren utan ock­så de­ras fa­miljer, vänner och kol­le­gor.

SmålandsPosten - 27 maj 14 kl. 14:34

42-åring friad från mord - döms för misshandel

En 42-årig man som åtalats för att ha mördat en 65-årig bekant i Lagan i december friades på tisdagen från mord av Växjö tingsrätt. Han döms i stället till två års fängelse för misshandel. Åklagaren valde att enbart väcka åtal för mord och presenterade inte något alternativt yrkande, som vållande till annans död.

Nyheter 24 - 19 feb 11 kl. 16:47

USA:s värste seriemördare erkänner sitt 49:e mord


Han kallas The Green River Killer och har erkänt 48 mord. På fredagen erkände Gary Ridgway, 61, sitt 49:e mord.  Gary Ridgway, 61, erkände under fredagen ett 28 år gammalt mord på en 20-årig kvinna.

Nyheter 24 - 14 jan 12 kl. 16:52

Mord inte längre bland de vanligaste dödsorsakerna i USA


För första gången sedan 1965 finns inte mord med på listan över de 15 vanligaste dödsorsakerna i USA. I närmare ett halvt sekel låg mord på listan, men efter att regeringen släppt 2010 års lista står det klart att mord inte längre är så vanligt som tidigare.
En lungsjukdom som ofta drabbar äldre personer har övertagit femtondeplaceringen, och det speglar trenden som går att utvisa från resultatet i övrigt.

BT - 18 jun 12 kl. 13:21

28-åring frias för mord

Den 28-årig mannen dömdes av Blekinge tingsrätt dömts till tolv års fängelse för mord. Nu frias han av hovrätten i Malmö. Mannen försattes på fri fot när rättegången i hovrätten avslutades den 5 juni.

BT - 25 nov 14 kl. 10:27

Läkare missar att anmäla mord

Ett antal mord begås sannolikt varje år i Sverige utan att polisen får reda på det. - En högst rimlig gissning är att det är en handfull, säger rättsläkaren Anders Eriksson.Omkring 300 dödsfall som saknar uppenbar orsak rapporteras aldrig vidare av läkarna.

Sydsvenskan - 15 apr 15 kl. 15:06

Misstänks för okänt skånskt mord

En man har gripits och anhållits misstänkt för ett mord i skånska Arlöv för över sju år sedan. Polis och åklagare håller dock inne med uppgifter om vem som skulle vara offret.— Det har framkommit uppgifter som gjort att han blivit skäligen misstänkt för mord, säger kammaråklagare Titti Malmros i Malmö till Kvällspostens nätupplaga.

Fler nyheter från UNT

UNT - 15 minuter sedan

Oro för fler försäljare av hörapparater

Vilket företag som helst får sälja hörapparater..

UNT - 15 minuter sedan

Stopp i tunnelbanan efter urspårning

Det är stopp på röda linjen mellan Slussen och T-centralen i Stockholm..

UNT - 1 timme sedan

Förslag mot terrorsamröre försenas

Frånvaron av en ny regering försenar viktiga lagar..

UNT - 1 timme sedan

Skott genom fönster i radhus i Osby

Någon har skjutit genom fönstret på ett radhus i Osby i norra Skåne..

UNT - 1 timme sedan

Felaktiga svar på cellprover skickades ut

Omkring 100 kvinnor i Stockholm och på Gotland fick fel svar på gynekologiska cellprov gjorda 2016 och 2017, rapporterar Sveriges Radio Ekot..

UNT - 2 timmar sedan

Frysen funkar inte mot tjuven

Att lägga värdesakerna i frysboxen, eller i mjölpaketet i skafferiet, är inget säkert kort för att skydda sig mot tjuvar..

UNT - 2 timmar sedan

SD öppnar för att stödja M-budget

Sverigedemokraterna utesluter inte att partiet kan komma att rösta för en moderat budgetmotion, om regeringsförhandlingarna drar ut på tiden..

UNT - 3 timmar sedan

Fick sparken efter Facebookinlägg

En anställd vid socialtjänsten på en kommun i Västerbotten har fått sparken efter att personen nämnt namnet på en klient på Facebook på en bekants sida, skriver Västerbottens-Kuriren..

UNT - 3 timmar sedan

Man hetsade mot muslimer på Facebook

En man döms av Halmstads tingsrätt för att ha delat islamfientliga åsikter i en grupp med 4 000 medlemmar på Facebook, rapporterar Hallandsposten..

UNT - 5 timmar sedan

Inga lektioner på skola efter knivskärning

Det blir inga ordinarie lektioner i dag på den skola i Västerås där en pojke i 15-årsåldern skadades med ett stickvapen i går av en annan elev i samma ålder..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.