Dagens Medicin > Nyheter

Saturday, 23 June, 02:20

Dagens Medicin - 23 maj 18 kl. 10:00

Koloskopi och patologi knäckfrågor för tarmscreeningEn nationell screening för kolorektal cancer med tester för blod i avföringen kan vara på plats senast år 2020, tror professor Rolf Hultcrantz som lett ett utredningsarbete i frågan..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Rolf Hultcrantz

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Koloskopioch , patologi, knäckfrågorför , tarmscreening

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - Igår: 14:36

Tydligare checklista ska säkra kirurgi

Efter tio år kommer en ny version av WHO:s checklista för säker kirurgi. Listan som nu benämnes ”Checklista för säker kirurgi 2.0” ska spridas i svensk sjukvård under hösten..

Dagens Medicin - Igår: 11:38

Han blir ny generaldirektör för Vårdanalys

Regeringen har utsett Jean-Luc af Geijerstam till generaldirektör och chef för Myndigheten för vård- och omsorgsanalys. Det meddelar socialdepartementet..

Dagens Medicin - Igår: 09:43

Ersta förlorar uppdrag om vård till stressad personal

Erstas psykiatriska klinik får inget nytt avtal med Stockholms läns landsting. Från och med årsskiftet tar Capio hjärnhälsan över uppdraget med särskilt ansvar för patienter som arbetar inom sjukvården. .

Dagens Medicin - Igår: 07:00

”Ändrad policy riskerar att drabba de mest utsatta barnen”

Att ha tillgång till personlig assistans gör ofta skillnad mellan fullständigt kaos och hanterbar vardag, skriver tre barnläkare. .

Dagens Medicin - I förrgår: 17:14

Socialstyrelsen ändrar prov för utlandsutbildade

Efter att ha fått bakläxa från lärosäten och vårdpersonal ändrar nu Socialstyrelsen kunskapsproven för utlandsutbildade som ansöker om svensk legitimation..

Dagens Medicin - I förrgår: 14:16

Macchiarinis förtroendeskada verkar ha regenererat

Svenskarnas förtroende för universitet och högskolor nådde i fjol ”all time high”. Macchiariniskandalens negativa påverkan verkar ha avtagit och medicin är det forskningsfält som rankas högst..

Dagens Medicin - I förrgår: 12:56

Karolinskas ledning larmades om cancerköerna

Flera personer i ledningen för Karolinska universitetssjukhuset kände till att människor riskerade att dö på grund av de växande köerna inom cancervården förra sommaren, skriver Dagens Nyheter..

Dagens Medicin - I förrgår: 11:00

Tumme upp för läkemedel mot Skelleftesjukan

Den europeiska läkemedelsmyndigehten EMA rekommenderar godkännande för den första genterapin mot den ärftliga sjukdomen familjär amyloidos med polyneuropati, i Sverige kallad Skelleftesjukan..

Dagens Medicin - I förrgår: 07:00

”Myt om behandling av trauma ger sämre vård”

Min gissning är att om vården erbjuder ett sakligt beslutsunderlag så är patienterna själva bäst på att avgöra vilken terapiform de behöver, skriver Peter Ankarberg..

Dagens Medicin - 19 jun 18 kl. 17:16

Patienter MRSA-smittade på sjukhus

Smittspårning pågår på Skånes universitetssjukhus i Malmö sedan tre personer på infektionsavdelningar smittats av resistenta bakterier, MRSA. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.