Sydsvenskan > Inrikes

Thursday, 24 January, 07:52

Liknande nyheter

Taggar: Bullerfrån , pålningfortsätter till , juli
Barometern - 11 nov 15 kl. 07:00

Nio månaders pålning väcker oro på Sjöfartshögskolan

Buller och vibrationer från kommande pålning oroar Sjöfartshögskolan. Föreläsningar kan kanske flyttas, men inte de åtta simulatorerna..

YLE - 31 jul 17 kl. 07:55

Försvunna parkeringsplatser och buller i centrala Grankulla – "Man vänjer sig"

Hela platsen mellan köpcentret och bliblioteket i Grankulla är en enda stor byggarbetsplats på grund av köpcentrets utvidgning. Varken på biblioteket eller i butikerna i köpcentret har man nämnvärt störts av buller eller damm från byggarbetsplatsen. Bygget beräknas vara klart i april 2018 och hittills har allt gått som planerat.

Sydsvenskan - 27 dec 12 kl. 06:30

Byinvigning, buller och Bieberbesök

Skattesagskommissionen.Arbetet med att utreda om borgerliga politiker försökte påverka Köpenhamns skattetjänstemän i ärendet om Helle Thorning-Schmidts (S) man Stephen Kinnock tuffar på. Förhören med politiker, spinndoktorer och skattetjänstemän är schemalagda fram till 24 maj.

Trelleborgs Allehanda - 04 okt 12 kl. 15:15

Inget gehör för överklagande av buller

Arkivfoto: Martin Falkenby
Mark- och miljööverdomstolen tar inte upp överklagandet från några grannar till Maglarps skyttecentrum som helst velat se att hela anläggningen lagts ned.
Det framgår av domstolens beslut att inte bevilja prövningstillstånd, det vill säga att domstolen inte tar upp frågan. Beslutet går inte att överklaga.

Skånskan - 25 aug 16 kl. 14:34

Buller stoppar inte flyktingboende

eSLÖV Politikerna säger återigen ja till planerna på ett stort asylboende på Åkermans väg. Bullernivåerna från Stena är godtagbara, menar de.Det är Malmöföretaget Workaton som ansökt om tidsbegränsat bygglov för att skapa ett så kallat ABT-boende i en byggnad som tidigare varit kontor och lager på Åkermans väg.

Supermiljöbloggen - 03 mar 15 kl. 12:39

EUs miljöpolitik räcker inte för att rädda miljön

Miljön i EU mår inte bra, inte bra alls. Det är tydligt i den rapport som Europeiska miljöbyrån släppte förra veckan.  Några av de stora miljöutmaningarna är fortsatt minskning av den biologiska mångfalden, ohållbar markanvändning och fortsatt beroende av fossila bränslen.

YLE - 27 nov 14 kl. 04:27

Skärpta bullerkrav på vindkraftverk

De regler som gäller idag är statsrådets beslut om riktvärden för buller (993/1992). Det finns inga specifika stadganden för buller från vindkraftverk i den lagen. När de här stadgandena kom fanns inga industriella vindkraftverk i landet och vindkraftens speciella karaktär noterades därför inte i riktvärdena som gäller generellt för buller av olika slag.

YLE - 06 mar 17 kl. 09:40

Kivimo-färjans färjefäste i Roslax byggs om

Vid Kivimo-färjan kommer färjefästet i Roslax i Houtskär att byggas om. Trafiken leds via en omväg, och färjetrafiken stannas upp till tre gånger per dag. Arbetet görs under mars, april och maj innan sommarsäsongen börjar, men bygget kommer ändå att leda till buller och till trafikstörningar i färje- och vägtrafiken längs Skärgårdens Ringväg.

YLE - 30 aug 17 kl. 16:34

Trafikstörningar vid Mossala färjeläge i Houtskär

Det södra och norra markstödet vid färjeläget i Mossala byts ut i Houtskär. Arbetet leder till trafikstörningar på Skärgårdens Ringväg. Arbetet kommer att pågå från september till december 2017.

Kristianstadsbladet - 04 sep 13 kl. 08:30

Start för brobygget

Foto: Annica Jönsson
Arbetet på Ivöstrandsområdet har pågått hela sommaren. Nu startar en ny del i projektet då arbetet med den nya gång- och cykelbron över Skräbeån är igång.
Längst ut vid Ivösjöns kant är en maskin på plats.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 10 minuter sedan

Två bilar i krock på Norra Leden

Båda bilarna ska bärgas från platsen..

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Svenska olympier får nya kläder

Inför nästa OS och Paralympics i Tokyo byter Sveriges olympiska kommitté (SOK) och Paralympiska kommitté klädesleverantör, passande nog till japanska Uniqlo. Företaget blir också huvudsponsor till SOK. Avtalet gäller över sommar-OS i Tokyo 2020 och vint.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Skånska tjänster hotade när BRA omorganiserar

Ett 40-tal tjänster berörs, bland annat på Ängelholms flygplats och Malmö Airport..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Dom efter dödlig smitningsolycka i Orsa

En 14-årig flicka omkom i slutet av november sedan hon körts på vid E45 strax söder om Orsa. I dag faller Mora tingsrätts dom mot den man i 50-årsåldern som har åtalats för bland annat vållande till annans död. 14-åringen hade precis klivit av bussen, n.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Kim och Kim sugna på fortsättning i Blågult

Kim och Kim – Andersson och Ekdahl Du Rietz – vill mer med Blågult. Båda är sugna på en fortsättning och nästa år väntar EM och förhoppningsvis OS för landslaget. – Det finns väldigt mycket potential, säger Andersson.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Försök att bryta superpolariserat läge i USA

Två olika lagförslag som kan sätta stopp för den pågående nedstängningen av statsapparaten – den längsta i USA:s historia – ligger för omröstning i USA:s senat. Men i det superpolariserade Washington DC spås inget av dem gå igenom. – Möjligheten att få.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Snabbkoll på nattens nyheter

Flera uppges döda i Venezuela, avvaktande på börserna i Asien, genmodifierad apa klonad i Kina – och William Nylander bakom tre mål i nattens NHL-hockey..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Indonesisk politiker frisläppt

Den tidigare guvernören i Indonesiens huvudstad Jakarta, Basuki Tjahaja Purnama, har släppts ut efter att ha avtjänat ett fängelsestraff. Den kristne 52-åringen förlorade 2017 omvalet till guvernörsposten, sedan han anklagats för att förolämpat Koranen..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Kvitova till final efter hett möte

Tjeckiskan Petra Kvitova är i final i Australian Open efter att hon besegrat Danielle Collins i två raka set, 7–6, 6–0. Matchen fick pausas på grund av värmen, omkring 40 grader, och taket på Rod Laver Arena fick stängas innan den kunde återupptas. Semi.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Roy Jacobsen är Norges främsta nu levande författare

Torbjörn Flygt läser Roy Jacobsen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.