Sydsvenskan > Inrikes

Tuesday, 14 August, 11:09

Liknande nyheter

Taggar: Bullerfrån , pålningfortsätter till , juli
Barometern - 11 nov 15 kl. 07:00

Nio månaders pålning väcker oro på Sjöfartshögskolan

Buller och vibrationer från kommande pålning oroar Sjöfartshögskolan. Föreläsningar kan kanske flyttas, men inte de åtta simulatorerna..

YLE - 31 jul 17 kl. 07:55

Försvunna parkeringsplatser och buller i centrala Grankulla – "Man vänjer sig"

Hela platsen mellan köpcentret och bliblioteket i Grankulla är en enda stor byggarbetsplats på grund av köpcentrets utvidgning. Varken på biblioteket eller i butikerna i köpcentret har man nämnvärt störts av buller eller damm från byggarbetsplatsen. Bygget beräknas vara klart i april 2018 och hittills har allt gått som planerat.

Sydsvenskan - 27 dec 12 kl. 06:30

Byinvigning, buller och Bieberbesök

Skattesagskommissionen.Arbetet med att utreda om borgerliga politiker försökte påverka Köpenhamns skattetjänstemän i ärendet om Helle Thorning-Schmidts (S) man Stephen Kinnock tuffar på. Förhören med politiker, spinndoktorer och skattetjänstemän är schemalagda fram till 24 maj.

Trelleborgs Allehanda - 04 okt 12 kl. 15:15

Inget gehör för överklagande av buller

Arkivfoto: Martin Falkenby
Mark- och miljööverdomstolen tar inte upp överklagandet från några grannar till Maglarps skyttecentrum som helst velat se att hela anläggningen lagts ned.
Det framgår av domstolens beslut att inte bevilja prövningstillstånd, det vill säga att domstolen inte tar upp frågan. Beslutet går inte att överklaga.

Skånskan - 25 aug 16 kl. 14:34

Buller stoppar inte flyktingboende

eSLÖV Politikerna säger återigen ja till planerna på ett stort asylboende på Åkermans väg. Bullernivåerna från Stena är godtagbara, menar de.Det är Malmöföretaget Workaton som ansökt om tidsbegränsat bygglov för att skapa ett så kallat ABT-boende i en byggnad som tidigare varit kontor och lager på Åkermans väg.

Supermiljöbloggen - 03 mar 15 kl. 12:39

EUs miljöpolitik räcker inte för att rädda miljön

Miljön i EU mår inte bra, inte bra alls. Det är tydligt i den rapport som Europeiska miljöbyrån släppte förra veckan.  Några av de stora miljöutmaningarna är fortsatt minskning av den biologiska mångfalden, ohållbar markanvändning och fortsatt beroende av fossila bränslen.

YLE - 27 nov 14 kl. 04:27

Skärpta bullerkrav på vindkraftverk

De regler som gäller idag är statsrådets beslut om riktvärden för buller (993/1992). Det finns inga specifika stadganden för buller från vindkraftverk i den lagen. När de här stadgandena kom fanns inga industriella vindkraftverk i landet och vindkraftens speciella karaktär noterades därför inte i riktvärdena som gäller generellt för buller av olika slag.

YLE - 06 mar 17 kl. 09:40

Kivimo-färjans färjefäste i Roslax byggs om

Vid Kivimo-färjan kommer färjefästet i Roslax i Houtskär att byggas om. Trafiken leds via en omväg, och färjetrafiken stannas upp till tre gånger per dag. Arbetet görs under mars, april och maj innan sommarsäsongen börjar, men bygget kommer ändå att leda till buller och till trafikstörningar i färje- och vägtrafiken längs Skärgårdens Ringväg.

YLE - 30 aug 17 kl. 16:34

Trafikstörningar vid Mossala färjeläge i Houtskär

Det södra och norra markstödet vid färjeläget i Mossala byts ut i Houtskär. Arbetet leder till trafikstörningar på Skärgårdens Ringväg. Arbetet kommer att pågå från september till december 2017.

Kristianstadsbladet - 04 sep 13 kl. 08:30

Start för brobygget

Foto: Annica Jönsson
Arbetet på Ivöstrandsområdet har pågått hela sommaren. Nu startar en ny del i projektet då arbetet med den nya gång- och cykelbron över Skräbeån är igång.
Längst ut vid Ivösjöns kant är en maskin på plats.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Polisen: Identifierat flera personer

Polisen har identifierat flera personer i samband med bränderna i Västsverige, men i nuläget är ingen misstänkt för något brott. Man tror även att bränderna kan vara organiserade via sociala medier. – Vi kan inte bekräfta det, men vi tror att det kan va.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Flera skadade i krasch vid Westminster

En man har gripits sedan en bil kraschat in i en säkerhetsbarriär utanför det brittiska parlamentet i London. Flera personer har skadats och gator spärrats av. Utredningen leds av Londonpolisens antiterrorenhet.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Bakning och yoga har gett henne 10 000 följare på Instagram

Linn Appelskog berättar hur hon kombinerar jakten på följare med strävan efter lugnet..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Generationsdikt för selfie-eran

Nonchalans, livsleda och 100 % samtid hos norska poeten Ingvild Lothe..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Tolv fotbollssupportrar omkom i bussolycka

Tolv människor omkom och 30 personer skadades när en buss med fotbollssupportrar voltade på en motorväg i Ecuador, enligt danska nyhetsbyrån Ritzau. Majoriteten av passagerarna var supportrar till laget Barcelona SC från Guayaquil, den största staden i.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Fentanyl ska användas i avrättning

För första gången ska den livsfarliga drogen Fentanyl användas i avrättningen av en fånge i USA. Avrättningen kommer att ske i delstaten Nebraska. Carey Dean Moore heter mannen som ska injiceras med en kombination av fyra droger, där Fentanyl är en av d.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Shellback köper halvö för 18 miljoner

När Johan "Shellback" Schuster inte är upptagen med att skapa hitlåtar åt Taylor Swift, Justin Timberlake och Pink kan han snart koppla av i Blekingeskärgården. Där har superproducenten från Karlshamn nämligen köpt sig en halvö, skriver Sydöstran. Och p.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Regnbåge blir lax i Kina

Laxar är förvisso kända för sin lek. Men fiskar som leker att de är laxar faller dem förmodligen inte på läppen. Nyligen avslöjades i Kina att fiskhandlare under flera år falskeligen sålt fisken regnbåge som just lax.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Sista brandhjälpen flyger hem

Under tisdagen återvänder de tre kvarvarande tyska brandbekämpningshelikoptrarna, som har varit stationerade i Växjö, hem . Det betyder även att de sista internationella brandstyrkorna packar ihop för hemfärd, eftersom Myndigheten för samhällsskydd och.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Justitieministern: "Avskyvärda attacker"

Flera politiker reagerar starkt efter att en stor mängd bilar satts i brand i Västsverige. "Läser om avskyvärda attacker med bilbränder i Göteborg just nu. Förra året skärpte regeringen straffet för grov skadegörelse, som nu kan ge upp till sex års fäng.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.