Sydsvenskan > Inrikes

Saturday, 20 October, 19:34

Liknande nyheter

Taggar: Bullerfrån , pålningfortsätter till , juli
Barometern - 11 nov 15 kl. 07:00

Nio månaders pålning väcker oro på Sjöfartshögskolan

Buller och vibrationer från kommande pålning oroar Sjöfartshögskolan. Föreläsningar kan kanske flyttas, men inte de åtta simulatorerna..

YLE - 31 jul 17 kl. 07:55

Försvunna parkeringsplatser och buller i centrala Grankulla – "Man vänjer sig"

Hela platsen mellan köpcentret och bliblioteket i Grankulla är en enda stor byggarbetsplats på grund av köpcentrets utvidgning. Varken på biblioteket eller i butikerna i köpcentret har man nämnvärt störts av buller eller damm från byggarbetsplatsen. Bygget beräknas vara klart i april 2018 och hittills har allt gått som planerat.

Sydsvenskan - 27 dec 12 kl. 06:30

Byinvigning, buller och Bieberbesök

Skattesagskommissionen.Arbetet med att utreda om borgerliga politiker försökte påverka Köpenhamns skattetjänstemän i ärendet om Helle Thorning-Schmidts (S) man Stephen Kinnock tuffar på. Förhören med politiker, spinndoktorer och skattetjänstemän är schemalagda fram till 24 maj.

Trelleborgs Allehanda - 04 okt 12 kl. 15:15

Inget gehör för överklagande av buller

Arkivfoto: Martin Falkenby
Mark- och miljööverdomstolen tar inte upp överklagandet från några grannar till Maglarps skyttecentrum som helst velat se att hela anläggningen lagts ned.
Det framgår av domstolens beslut att inte bevilja prövningstillstånd, det vill säga att domstolen inte tar upp frågan. Beslutet går inte att överklaga.

Skånskan - 25 aug 16 kl. 14:34

Buller stoppar inte flyktingboende

eSLÖV Politikerna säger återigen ja till planerna på ett stort asylboende på Åkermans väg. Bullernivåerna från Stena är godtagbara, menar de.Det är Malmöföretaget Workaton som ansökt om tidsbegränsat bygglov för att skapa ett så kallat ABT-boende i en byggnad som tidigare varit kontor och lager på Åkermans väg.

Supermiljöbloggen - 03 mar 15 kl. 12:39

EUs miljöpolitik räcker inte för att rädda miljön

Miljön i EU mår inte bra, inte bra alls. Det är tydligt i den rapport som Europeiska miljöbyrån släppte förra veckan.  Några av de stora miljöutmaningarna är fortsatt minskning av den biologiska mångfalden, ohållbar markanvändning och fortsatt beroende av fossila bränslen.

YLE - 27 nov 14 kl. 04:27

Skärpta bullerkrav på vindkraftverk

De regler som gäller idag är statsrådets beslut om riktvärden för buller (993/1992). Det finns inga specifika stadganden för buller från vindkraftverk i den lagen. När de här stadgandena kom fanns inga industriella vindkraftverk i landet och vindkraftens speciella karaktär noterades därför inte i riktvärdena som gäller generellt för buller av olika slag.

YLE - 06 mar 17 kl. 09:40

Kivimo-färjans färjefäste i Roslax byggs om

Vid Kivimo-färjan kommer färjefästet i Roslax i Houtskär att byggas om. Trafiken leds via en omväg, och färjetrafiken stannas upp till tre gånger per dag. Arbetet görs under mars, april och maj innan sommarsäsongen börjar, men bygget kommer ändå att leda till buller och till trafikstörningar i färje- och vägtrafiken längs Skärgårdens Ringväg.

YLE - 30 aug 17 kl. 16:34

Trafikstörningar vid Mossala färjeläge i Houtskär

Det södra och norra markstödet vid färjeläget i Mossala byts ut i Houtskär. Arbetet leder till trafikstörningar på Skärgårdens Ringväg. Arbetet kommer att pågå från september till december 2017.

Kristianstadsbladet - 04 sep 13 kl. 08:30

Start för brobygget

Foto: Annica Jönsson
Arbetet på Ivöstrandsområdet har pågått hela sommaren. Nu startar en ny del i projektet då arbetet med den nya gång- och cykelbron över Skräbeån är igång.
Längst ut vid Ivösjöns kant är en maskin på plats.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Fel man blev pappa efter namnmiss

En man skulle registreras som pappa till sitt barn hos familjerätten i Södertälje. Men handläggaren fyllde i fel namn i den blankett som skrevs under av familjesekreterare och skickades till Skatteverket, skriver Länstidningen. Därmed förlorade den biol.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Storspelande målvakt och fem träträffar räddade Sarpsborg

MFF-motståndaren bröt trenden i norska ligan..

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Döms betala 44 miljoner dollar för Usherhit

Låtskrivaren Daniel Marino hävdar att han har skrivit en stor del av Ushers låt "Bad girl" från 2004. Han har stämt sina forna låtskrivarkollegor och nu har en domstol slagit fast att Marino ska få sammanlagt 44 miljoner dollar, motsvarande cirka 429 mi.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Hamads duell med Dahlin: ”Försökte psyka mig”

Omtumlande match med sorgband och straffmål mot sitt gamla lag..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Efter Metoo – nu ska samtyckescirkus ut i Skånes skolor

Hur lär man barn om samtycke? Genom cirkus såklart, menar Cirkus Saga..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Viktig seger för jumbon Rögle

SHL-jumbon Rögle tog säsongens andra seger och fick revansch på nykomlingen Timrå för förlusten i torsdags. Rögle vann hemmamötet med 3–1 efter att ha tagit greppet med två mål i första perioden. Kodie Curran sköt sitt första mål i Rögletröjan när han g.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

17-åring glänste i Luleåseger

Noel Gunler hade kul som sjutton i sin hemmadebut för Luleå. Den 17-årige forwarden gjorde sitt första SHL-mål och spelade dessutom fram till ett i 3–1-segern över Malmö. – Grymt skönt och fantastiskt, sade Gunler till C More.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Misstänkt våldtäkt vid krogstängning i Visby

En man misstänks ha våldtagit en kvinna efter krogstängning i Visby på Gotland natten mot lördag. Våldtäkten ska ha skett utomhus runt halv fyratiden i de centrala delarna av staden. – Det finns inga skador men det är klart att hon mår psykiskt dåligt,.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Man som misstänks ha mördat kvinna i Klagstorp erkänner

Mannen greps och har nu erkänt, enligt Trelleborgs Allehanda..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Segern hyllning till Harbuzi: ”Värmde lite extra”

Marcus Antonsson levererade i tröja nummer 23 med mål och assist..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.