Dagens Medicin > Nyheter

Saturday, 23 June, 02:18

Dagens Medicin - 23 maj 18 kl. 06:00

”Sverige borde ha det danska systemet”Om Per Ramhorn och SD fick bestämma skulle Sverige kopiera det danska sjukvårdssystemet för att lösa tillgänglighetsfrågan..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Per Ramhorn, SD, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, bordeha det , danska, systemet
YLE - 29 apr 16 kl. 14:30

Natoutredning: Finland och Sverige borde fatta samma beslut

Finland och Sverige borde ha samma linje i förhållande till Nato. I annat fall kan det bli problem. Om Finland ansöker om Natomedlemskap kommer spänningen att öka på grund av Rysslands reaktioner.

Supermiljöbloggen - 11 dec 14 kl. 12:03

Jens Holm (V): Sverige borde ge klimatförhalarna en reprimand

Mycket händer i Lima just nu och Supermiljöbloggen har fått en kort intervju med Jens Holm (V) om regeringskrisen, sidoarrangemang och såklart, klimatförhandlingarna i Lima under COP20.   Förra veckan landade världens politiker i Lima för att klimatförhandla, men du kom hit igår. Vad gör du i Lima?

Cornucopia - 04 mar 15 kl. 13:14

Gästinlägg: Sverige borde egentligen vara mera framgångsrikt på alla områden

Nedanstående är ett gästinlägg av författaren och regisören Vladimir Oravsky.

Sverige borde egentligen vara mera framgångsrikt på alla områden

Hörde i en radiointervju en kvinna beklaga sig över att hon var tvungen att arbeta dubbelt så hårt som alla andra, bara på grund av hon var en kvinna. Hon åtnjöt hög social status och stark samhällelig ställning i Sverige, och hennes inkomster var därefter.

Expressen - 19 feb 14 kl. 22:14

Jauhoujärvi: "Sverige borde tacka mig i dag"

SOTJI/STOCKHOLM. Efter det olyckliga fallet i herrsprinten tog Sverige, från ingenstans, ett brons. I fokus: Finlands Sami Jauhojärvi.

E24 - 25 sep 15 kl. 17:07

Damberg: Sverige borde ha fler topposter i FN

Sverige borde ha fler topposter inom FN. Det anser näringsminister Mikael Damberg (S). Dessutom anser Damberg att Sverige inte har lyckats placera toppkrafter i FN-organisationen..

DN - 27 jan 16 kl. 22:42

Johan Esk: Sverige borde få ett bättre och bredare lag på resan mot Rio-OS

Sverige har gjort ett bra EM. Sverige borde bli ännu bättre i kvalet till OS..

Expressen - 27 nov 16 kl. 02:58

Carola: Sverige borde vara mer generöst

Artisten Carola Häggkvist har haft ett tiotal flyktingar boende i sitt eget hem. Hon tycker att Sverige borde vara mer generöst – men är också kritisk till hur flyktingströmmen hanterats. – Och jämförelsevis: hur många har vi egentligen tagit emot?

SR - 13 okt 14 kl. 11:11

Finland: Sverige borde ha informerat om ryska störningar på Östersjön

Sverige borde ha informerat Finland om de ryska störningarna av forskningsfartyget Aranda på Östersjön. Det säger Finlands försvarsmnister i en intervju i tidningen Helsingin Sanomat i dag..

SR - 29 okt 14 kl. 15:47

Sverige borde utreda Natomedlemskap

Sverige borde utreda om vi ska gå med i Nato eller inte. Det sägs i en rapport som presenterades idag..

SR - 30 nov 14 kl. 17:25

Right Livelihood: Sverige borde göra med för Snowden

Imorgon delas det så kallade alternativa Nobelpriset ut i Stockholm. Right Livelihoodstiftelsens chef, Ole von Uexkull, tycker att Sverige borde göra mer för hederspristagaren Edward Snowden..

SVT - 11 mar 15 kl. 14:14

Högsta FIS-chefen: ”Sverige borde söka OS”

– Falun har en outstanding arena för längdskidåkning och backhoppning och Åre är en toppklassarena för alpina grenar. Det säger FIS generalsekreterare Sarah Lewis till Radiosporten, och hon tycker att Sverige borde söka OS 2026..

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - Igår: 14:36

Tydligare checklista ska säkra kirurgi

Efter tio år kommer en ny version av WHO:s checklista för säker kirurgi. Listan som nu benämnes ”Checklista för säker kirurgi 2.0” ska spridas i svensk sjukvård under hösten..

Dagens Medicin - Igår: 11:38

Han blir ny generaldirektör för Vårdanalys

Regeringen har utsett Jean-Luc af Geijerstam till generaldirektör och chef för Myndigheten för vård- och omsorgsanalys. Det meddelar socialdepartementet..

Dagens Medicin - Igår: 09:43

Ersta förlorar uppdrag om vård till stressad personal

Erstas psykiatriska klinik får inget nytt avtal med Stockholms läns landsting. Från och med årsskiftet tar Capio hjärnhälsan över uppdraget med särskilt ansvar för patienter som arbetar inom sjukvården. .

Dagens Medicin - Igår: 07:00

”Ändrad policy riskerar att drabba de mest utsatta barnen”

Att ha tillgång till personlig assistans gör ofta skillnad mellan fullständigt kaos och hanterbar vardag, skriver tre barnläkare. .

Dagens Medicin - I förrgår: 17:14

Socialstyrelsen ändrar prov för utlandsutbildade

Efter att ha fått bakläxa från lärosäten och vårdpersonal ändrar nu Socialstyrelsen kunskapsproven för utlandsutbildade som ansöker om svensk legitimation..

Dagens Medicin - I förrgår: 14:16

Macchiarinis förtroendeskada verkar ha regenererat

Svenskarnas förtroende för universitet och högskolor nådde i fjol ”all time high”. Macchiariniskandalens negativa påverkan verkar ha avtagit och medicin är det forskningsfält som rankas högst..

Dagens Medicin - I förrgår: 12:56

Karolinskas ledning larmades om cancerköerna

Flera personer i ledningen för Karolinska universitetssjukhuset kände till att människor riskerade att dö på grund av de växande köerna inom cancervården förra sommaren, skriver Dagens Nyheter..

Dagens Medicin - I förrgår: 11:00

Tumme upp för läkemedel mot Skelleftesjukan

Den europeiska läkemedelsmyndigehten EMA rekommenderar godkännande för den första genterapin mot den ärftliga sjukdomen familjär amyloidos med polyneuropati, i Sverige kallad Skelleftesjukan..

Dagens Medicin - I förrgår: 07:00

”Myt om behandling av trauma ger sämre vård”

Min gissning är att om vården erbjuder ett sakligt beslutsunderlag så är patienterna själva bäst på att avgöra vilken terapiform de behöver, skriver Peter Ankarberg..

Dagens Medicin - 19 jun 18 kl. 17:16

Patienter MRSA-smittade på sjukhus

Smittspårning pågår på Skånes universitetssjukhus i Malmö sedan tre personer på infektionsavdelningar smittats av resistenta bakterier, MRSA. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.